Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Sindiket Penipuan Warga Afrika dan Nigeria Scam Semakin Biadap

Sindiket Penipuan Warga Afrika, nigeria scam, Sindiket Penipuan Afrika, PPIM bantu banteras sindiket penipuan afrika, Sindiket warga Afrika makin serius, african scam, sindiket penipuan parcel, sindiket penipuan wang, mangsa penipuan afrika

Kurang Ajar! Sudah Melampau! Sungguh Biadap!Pegi Meninggal laa ko negro! Apa lagi yang sesuai?

Kata-kata ini sahaja yang sesuai untuk mereka yang menjalankan sindiket penipuan warga afrika & nigeria scam ini!

Makin menjadi-jadi plak mereka sekarang…

Macam negara malaysia – tanah tumpahnya darahku ini negara bxxxk mereka!

Habis mak2 janda, wanita kesunyian, budak2 belajar, makcik2 kehilangan suami ditipu bulat-bulat oleh awang hitam nie.

Masalahnya apa hebat sangat awang hitam nie beb?

Hanya sebab pisang TANDUK nya yang 2x lebih panjang dari pisang montel abang2 sado kat malaysia nie?

Takkan sebab tue jek beb!

Nak kata kacak? Kacak lagi orang cakap cikgu titan…alaa cikgu yang orang ramai cakap blogger tersohor tue…

Saya?

Kalo nak dibandingkan dengan awang hitam macam lewis hamilton memang saya tak bawak kereta laju..kereta semput jek…

Dengan Usain bolt? Saya diberikan 50meter di depan pon confirm usain bolt menang!

Dickson Nwakaeme awang hitam import dari nigeria tue? Pergh dier punya gelek gelek atas padang yang boleh lawan marcos antonio JDT jek… 😀

Habis tue apa kelebihan awang hitam afrika dan nigeria ini sampai mampu merompak hasil rakyat malaysia hampir 50JUTA beb! Cer cer bagitau sket!

Apesal Sindiket Penipuan Warga Afrika dan Nigeria Scam Semakin Menjadi-Jadi Dekat Malaysia Nie?Rupanya pasal “BENDA” nie…Ciss!

Apa Kata Mereka Mengenai ENTRI Ini? Sindiket Penipuan Warga Afrika dan Nigeria Scam Semakin Biadap Dari PerniagaanInternetHQ.com
Sindiket Penipuan Warga Afrika
4.0
Sindiket Penipuan Warga Afrika dan Nigeria Scam Semakin Biadap
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
rateempat
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempat
  • Kurang Ajar! Sudah Melampau! Sungguh Biadap! Kata-kata ini sahaja yang sesuai untuk mereka yang menjalankan sindiket penipuan warga afrika & nigeria scam ini!
  • Nak cakap baik2 buat apa beb! Mereka yang kaut hampir 50JUTA duit rakyat malaysia dan selamat berjoli sakan dihantar pulang ke negara masing-masing!
  • Apa yang hebat sangat awang2 hitam nie? Setakat ANU BESAR?
  • Masalah masyarakat kita masih TAK CELIK/TAK SERIK/SETIA MENUNGGU dengan cerita dongeng yang sungguh hebat dicanang oleh MAT NEGRO ini!
  • Baca dan sebarkan berita panas ini beb! Korang kan terer jadi  kaki viral...ini sumbangan korang pada masyarakat amnya! Jangan fikir belum so korang bleh buat derk jek...Ingat beb MALANG MEMANG TAKKAN ADA BAU PUNYA!
  • Tak PERCAYA? Korang baca cerita panas ini beb...

Berbalik pada pasal kacak ke tidak geng2 sindiket penipuan warga afrika & nigeria scam sampai beribu-ribu orang kat malaysia khususnya wanita2 kesunyian, janda-janda yang menagih kasih sayang luar biasa kat luar sana tue, korang tengok sendiri info bawah nie :

Haaa..korang tengok sendiri! Macam mana boleh jadi putih pon saya pon tak tahu…pakai QUPUTEH agaknya… 😀

Bleh ngaku US ARMY BRIGADIER GENERAL lagi tue beb!

Memang tak masuk akal laa kalo mereka mampu seludup keluar berjuta-juta ringgit kalo berupakan sepertimana diatas nie.

So sekarang korang mesti tertanya-tanya kan

Betul gak bro! Muka saya lagi kacak…iras2 aaron aziz ramai kawan2 cakap…tapi masih susah gak nak cairkan awek2 muslimah yang sopan2 tue bro…ada tips tak?

Gitu jek muka dierorg! Jangan kata cikgu titan lagi kacak, blogger zik lagi macho laa…si mrhanafi lagi handsome orang cakap! Dieorg awang hitam nie ada ilmu hitam kot…

Kalo rupa camtue, nora lagi sanggup tunggu abang tau! Walaupon nora sunyi2 tapi bila rindu GILA ngan abang mesti maii HQ baca bebelan abang yang orang ramai “KONDEM” abang nie sel-sel tak berapa nak berhubung… 😀

Saya bukan apa…ramai sangat yang dah terkena…

Memang belum adik-adik, sedara mara, jirang belakang kampung, makcik jamu yang semakin cair saya tengok dari belakang kerana lentikkan yang “AUUMMM” tue…tapi korang tak kesian ke bila….

Nah! Ramai wanita melayu ISLAM yang kena…hampir 26JUTA terbang balik ke afrika dan nigeria akibat sindiket penipuan tersebut.

Kita jangan persoalkan mengapa dan kenapa mereka boleh terjebak. Korang rasa-rasa kenapa? Nah Tengok sebab apa sindiket penipuan afrika & nigeria love scam ini bermaharajalela di Malaysia….

Haaa…nampak tak…PDRM sendiri menggariskan sebab-sebab utama mengapa sindiket penipuan warga afrika & sindiket penipuan parcel oleh nigeria scam boleh berleluasa :

  • Keperluan rasa kesepunyaan
  • Keperluan untuk dihargai & menghargai
  • Keperluan untuk bergembiran dan berseronok
  • Keperluan membuat pilihan dan keputusan
  • Keperluan kelangsungan hidup

Jangan salahkan ibu mengandung…jangan salahkan suami yang meninggalkan anda! Semuanya terletak pada tuan empunya badan. Namun saya akui yang jika dari kalangan wanita @ gadis meningkat usia sunyi dihimpit dengan masalah kewangan..pastinya mereka mampu cair dan terjebak ke lembah penipuan daripada sindiket awang hitam ini!

Tapi kan…mesti ada kalangan korang yang berbunyi…

Lantak pi laa labu…Dah kena baru nak terhegeh2 report polis bagai…bila tengah naik syeikh dan syok bagai…tak ingat plak!

Itu semua balasan pada mereka tuan! Mereka ada keluarga tapi tak hargai…Ada suami tapi sebab hanya bekerja tukang sapu depa pi cari awang hitam yang bergaya dengan barangan mewah semua…salah depa tuan!

Ishh..berani laa dekat ngan NORA…Sekali nora JERIT nanti confirm abang zul ariffin sado, abang shaheizy sam datang flying kick punya!

Tapi atas rasa tanggungjawab sosial, saya memberanikan diri untuk menjejaki sindiket penipuan warga afrika ini…nak kata berjaya tak tau laa..tapi korang lihat sendiri bagaiman modus operandi mereka ini mampu jerat hampir ribuan wanita yang kesunyian yang dahagakan kasih sayang sang arjuna….

sayang, i already sent the parcel to you..please do check the attached file for tracking your details.. let me know when you have received it.. take care always..i love you so much.. 🙂

**tracking no ada dia hantar**

jobdirumah, jobdirumah review, jobdirumah 2015, jobdirumah penipu, jobdirumah scam - Sindiket Penipuan Warga Afrika

Hi Sayang,

i have sent the Gift….i don’t know if i have told you what is inside the parcel of the gift before,,,,, hummmm do you know what i put inside the parcel i put the sum of 100,000.00pounds,a model HP laptop, a gold wristwatch, model Nokia hand phone communicator ,flowers, pictures, T-shirt and Liverpool jersey and shoes heheh ,,,,,,,…sayang you will take 40,000.00 pounds from the 100,000.00 pounds and buy the house for me keep 60,000.00pounds for me that is the money that i will use to start the project when I get there with you ………then from my 60,000.00 pounds you have to take some money inside and book a 5Star hotel for me a place where i will stay when come over i hope you understand me sayang i love you so please as soon as you receive the parcel from the courier services just let me know so that we make more plans because i really want to enjoy myself with you hehe have a nice time i love you hummkisss…the name of the courier services company is Atlas Air Courier Delivery Service, their website is

http://www.atlsexpres.com/etrack/courier/etracking/Sign_On.html

and the parcel tracking number is : ATLS-7733245628MY

They will deliver the parcel to you darling as soon as possible , i wish you good luck honey hummmkisss…please as soon as you receive the gift call me this is my hand phone numbers.If you want to check on the site just copy the link below and put on your browser then you enter the tracking number on the website.Hope to hear from you soon

Courier tracking information:

Courier name:Atlas Air Courier Delivery Service

courier website: http://www.atlsexpres.com/etrack/courier/etracking/Sign_On.html

parcel tracking number: ATLS-7733245628MY

I am expecting to hear from you as soon as you have received the parcel.

Your Sayang Melly!

email 26-XXX-201X

Subject: melly from DIA
To: jegxxx@live.com

Am so happy to hear back from you. I want to get to know you better and also for you to get to know me better…My full name is Melly Anderson , I am mixed Malaysian ,my mother is Malaysian and my dad is from England…I speak very very little Malay…lol i was born here and lived in London all my life…loll…

I am still looking forward to visit Malaysia very soon ..omg.. I have never been there…i feel so happy am coming to my mother’s land…haaaa…i want you to know me better….I am single…26 years old… 25 – 36 – 33 my body cutting. Not beautiful as KIM KARDHASIAN…but nice LOOKING for you to….. 🙂 I live in regent street.

I am a professional system analyst.i work with HP LOndon…but you see…my mom is dead and i live with dad..I am thinking of visiting Malaysia soon and doing some investment there in my mother’s land, but not necessarily in sabah, as long as someone can show me around so may be you can assist me in doing that by telling me what i need to do..

please tell me which state are you from in malaysiaand what state you are presently.may be you can tell me a little about malaysians a country,hope to hear from you

**********************************************************************************************************

Cuba korang tengok? Ini gaya karangan memang dari sekolah punya!

Memang boleh sangkut kalo tak pakai makjun sangkut beb!

Kalo mereka yang tengah sunyi sepi tue mesti terasa dihargai bila dapat respon sebegini…

Sekarang apa yang boleh saya & anda buat?

Mudah jek…Hebahkan @ bahasa IT nya adalah “VIRAL” kan jek isu ini kepada kenalan rapat anda. Sekurang-kurangnya mereka alert walaupun mereka confirm takkan cair dengan scammer2 niger tue.

Setidak-tidaknya korang dah membantu meringankan beban pihak2 yang terbabit memerangi isu sindiket penipuan afrika ini.

Mungkin dari peringatan sepertimana doa dibawah ini dapat membantu kita sentiasa dilindungi oleh-NYA…sama-sama kita amalkan ya :

doa dilindungi segala musibah - Sindiket Penipuan Warga Afrika

JOM KITA SAMA-SAMA MEMBANTERAS SINDIKET PENIPUAN WARGA AFRIKA & SINDIKET PENIPUAN PARCEL NIGERIAN SCAM HARI INI! KASIK VIRAL INI POST….MUDAH JEK BEB!

 

Abang HQ tak pandai main saksafon…so abang HQ ajak abang osman untuk mainkan bagi wanita2 yang rasa sunyi tue…jangan cari abam2 niger lagi heh tapi cari abang HQ disini yer! 🙂

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Sindiket Penipuan Warga Afrika

(Visited 4,629 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

31 comments… add one
  • haha.. dah pernah kena afrika nigeria ni.. time tu baru je iklankan kamera di mudah..beberapa jam lepas tu ada orang whatsapp cakap omputeh.hehe..kata nak beli kamera tu, x kisah harga mahal sanggup bayar..dipendekkan cerita dia dah bayar, tapi kena byr fee dari bank untuk release barang..haha..lepas tu saya block terus orang tu kat whatsapp.
    semak saman recently posted…Semak Saman Trafik PDRM dan JPJ OnlineMy Profile

    Reply
    • Wah….kat mudah pon mat2 jerat nie ada heh…terer betul sekolah scammer mereka nie… 🙂

      Bro tak pula report kat balai ker utk kita plak jerat mereka kena tangkap mat2 scammer mcm nie… 😛

      p/s: English dierorg mmg slank2 oversea atau asian english bro?
      Admin HQ recently posted…Betul Ke Orang Cakap Kalau Bisnes Maju Sebab Pakai Pelaris PerniagaanMy Profile

      Reply
    • hehe..samala..saya pun pernah mendapat wasap drp geng2 ni lps iklankan produk kat mudah..gitulah modus operandi dia..dia ckp nak beli produk tu dgn bg arahan pada saya utk membuat penghantaran mengunakan pos laju..kebetulan sy ada simpan slip penghantaran then sy snap gambar tracking code tu kat dia..dengan gembiranya dia berterima kasih pd saya..sedangkan sy belum pun hantar lagi..haha..saja nak tengok dia bank in ke tak sbb dia bgtau dpt je tracking code tu duit akan masuk ke akaun saya..smpi ke sudah xmasuk..

      dia nak tipu saya..saya pun tipu dia ckp barang dah hantar..hahaha

      selang 2 hari saya terima barang drp pengirim tak dikenali..bila dibuka ada 2 keping duit rm100 (special kot pasal sign gabenor tu lain drp yg sekarang ni)

      nasib baik ada contact number..saya call pengirim tu dia kata duit tu dia jual kat mudah dan ada orang beli duit tu dan kirim pada alamat saya..bila kami selidik org yg sama berhubung dgn saya..

      saya bgtau penjual duit tu dah kena tipu..nasib baik dpt kat sy..saya bagi semula kat pemilik asal..

      so hati2 bila menjual barang di mudah!!
      Promosi Perodua recently posted…Harga Kereta Perodua Alza, Myvi & Axia Terkini – 2016My Profile

      Reply
      • Wah…tak kira jantina heh mereka nie..ingatkan perempuan jek yang kerap kena…lelaki pon kalo mereka ada peluang awang hitam nie sambar juga ya…

        Tahniah tuan kerana begitu teliti menjejak modus operandi mereka. Bleh dijadikan ikhtibar utk mereka2 yang lain disini.

        Terima kasih tuan!
        Admin HQ recently posted…Ada Cara Mudah Buat Duit Dengan 8Share Siap Bukti Sebenar Beb!My Profile

        Reply
  • kena lebih berhati-hati la jawabnya ye.

    huhu
    titan recently posted…Buat Duit dengan Involve AsiaMy Profile

    Reply
  • kita tertipu kerana sikap terlalu percaya sesuatu yang mudah dan luarbiasa ..nak kaya itu senang ka..

    nak banyak duit itu senang ka..

    kalau senang mesti ada yang tak kena..

    mesti semak balik..
    mrhanafi recently posted…Anak Masuk MRSM Ibubapa TerujaMy Profile

    Reply
  • cik tom pernah jugak dapat email dari mamat nigeria ni..

    lagi2 kalau buka hangout tu..melambak2 notification video call dan msg mengayat dari geng diorang…skang dah malas nak buka hangout dr google tu…

    kepada wanita/gadis2 di luar sana termasuklah pernigatan diri sendiri jugak sentiasa berhati-hatilah..jangan kejar nikmat dunia sementara je..
    cik tom recently posted…Akhirnya Dividen dan Bonus Tabung Haji 2015 di bayar pada 2016 telah diumumkanMy Profile

    Reply
  • takda masa nak layan… ignore je … tengok email yang merapu2 tuh spam jer
    zik recently posted…Keputusan terkini JDT vs Selangor Piala Sumbangsih 13.2.2016My Profile

    Reply
  • Harus berhati-hati kalau dapat email yang pelik atau yang meragukan supaya tak jadi mangsa si awang hitam.

    Reply
  • Lyn nyaris2 xsdekah kn maklumat diri n no akaun lepas post syiling lama kat mudah…Btubi2 wassap masuk yg tkejut nye duit syiling lame Rm1 depa nak beli dgn harga 3.5 million myr,mujur la boleh pk secara logik..Sekarang masuk je wassap lyn block n report spam..
    Pasni kena lebih berhati2 dalam setiap urusan..

    Reply
    • Alhamdulillah lyn…mat2 negro nie memang hebat sangat2 bab perdaya wanita2 cantik persis neelofa macam awk nie… 🙂
      Block dan report spam dah bagus. Nak lebih bagus cuba roger pihak SKMM mengenai perkara ini..
      Saya serta family of perniagaan internet rangers mendoakan semoga urusan lyn dipermudahkan…ameen

      Reply
    • Sis, Cmna plak y dah terbagi akaun nom??? Blh bg suggestion??

      Reply
    • Sis, Camana y dah terbgi nom akaun??? Any suggestion???

      Reply
  • Benarke ada kerani wanita melayu rakyat Malaysia kerja di syarikat penghantaran di UK?

    HONEY I DO NOT WANT MY MOTHER TO KNOW ABOUT THIS MONEY

    Lynna Farid
    7/19/15

    to me
    Hi darling i don’t know if i have told you what is inside the parcel of the gift before,,,,, hummmm do you know what i put inside the parcel i put the sum of 230,000pounds,a model HP laptop,a gold wristwatch,model Samsung, Nokia phone communicator ,flowers,pictures,and M U jersey iphone6 also heheh ,,,,,,,…darling you will take 100,000pounds from the 230,000pounds and buy the house for me keep 130,000pounds for me that is the money that i will use to start the project when am in MALAYSIA with you,then from my 130,000pounds.But there is more money inside the box please do not tell anybody about this money please Honey ,I love you from my heart.You have to take some money inside and book a hotel for me a place where i will stay when I come over i hope you understand me honey i love you so much please as soon as you receive the parcel from the diplomat delivering agent just let me know so that we make more plans because i really want to enjoy my self with you hehe have a nice time i love you hummkisss…
    the delivery officer MR.RAYMOND HILTZ will deliver it to the Address you gave to me:
    NAME OF RECEIVER: Zulfikri bin Abdul Latib.
    ADDRESS:No.19, Taman Uda Sofiah, Jalan Bukit Kerajaan, 33000 Kuala Kangsar, Perak.
    MOBILE CONTACT:+6019-5944523
    He will deliver it to you as soon as possible , you will receive the parcel ON MONDAY 20TH JULY 2015 i already put all my money inside the parcel ,So please pay them for the clearance but do not let anybody even your friends know ok? Honey i will come next month ok? If You receive the parcel ON MONDAY 20TH JULY 2015 next Month i will be there to meet you in MALAYSIA. please understand that am a virgin ok? if you want to make love to me take it easy slow slow OK i really love you so much with all my heart. I wish you good luck honey hummmkisss…
    please as soon as you receive the parcel call me this is my hand phone numbers +447509759260
    I LOVE U SO MUCH.
    Please honey do not tell the DIPLOMAT what is inside the package please ,because that is all my money and do not tell any person about it please ok? This is the Reference:NO : WPP99TA you have to copy it and keep for him whenever he asks, you give it to him .DO NOT TELL ANYBODY ABOUT THIS MONEY OK? I LOVE YOU HONEY.Please give them some money for the clearance ok? You can borrow from money lenders if you do not have money please I am on a training this month ,I love you from my heart .

    Honey pay the money here ok?

    HAYATI BINTI KHALID Maybank Acc.No. 151061172047
    Pay them in this account he sent to me .Cimb Siti Maawa. NO. 7613623293

    Reply
    • Hmm agak licik penipuan ini en zul. Menggunakan pihak ketiga utk kaburi kegiatan salah mereka ini.
      Buat laporan polis keatas kegiatan jenayah siber terancang mereka ini.
      Bkn hnya menyelamatkan en zul malah ribuan yg menerima surat berantai seperti ini.
      Terima kasih berkongsi mklumat dgn kami!
      Admin HQ recently posted…Buat Duit Online Jer Cara Mudah Bayar Hutang PTPTN Paling Cepat BebMy Profile

      Reply
      • huahauhau…sy dah terkena bulan 10 tahun 2015,acc num ngan alamat pnghantaran dah trbagi..pastu baru sy tahu ia adalah 1 penipuan..jadi sy dah block mereka siap tutup email..jadi adakah kemungkinan mereka akan gunakan details ,kita…

        MOHON PENDAPAT..PLZ..

        TQ

        Reply
  • Saya pun tgh kene bende ni…..tah sapa2 tetiba nk jd friend sy kt fb. Layankan jer…pastu kt messenger mula la bg ayat bunga2…mmg dlm profail dia gmbr hensem tp mcm pelik..Mat Saleh mana la yg dah sangkut kt saya ni..siap kata dh hntr barang2 henfon, gelang, perfume dgn cash 6000 pound guna kurier. Sy dh musykil dh…baru je td dpt panggilan kata dari kurier company mintak buat bayaran rm1950 utk clearence. Konfem saya tau tu mmg penipu. Sy google cari maklumat pasal scam ni…byk betul kes yg sama…huhh…skrg ni dh hafal no telefon tu. Block siap2 dlm fon. Nasib bek x terpedaya..rm1950 byk tu…mmg x de pun amaun tu dlm bank…

    Reply
  • saya rasa lately ni diorang dah tukar cara modus operandi sindiket … bekerjasama dengan local people. cari mangsa dikalangan wanita yang bkerjaya and lonely. lain tu masih sama, mengaku orang malaysia, bapak melayu (… meninggal) n mak omputih (sakit).. isteri (… meninggal)… meraih simpati n menyatakan hasrat nak balik malaysia. give some money in GBP kononnya utk beli rumah, kereta n tolong mangsa bayar hutang… and minta bank luar negara arrange the payment ke akaun mangsa… macam biasa bank akan minta certain amount utk open an online account .. x banyak dlm few hundred GBP tapi kalu convert to RM beribu gak… tapi kali ini diorang lagi berani.. in order nk meyakinkan mangsa, the guy akan berjumpa mangsa face to face.. bagi meningkatkan keyakinan dan harapan mangsa pd this guy… lepas tu konon dia flight gi mana2, german ke, us ke, agak2 jauh dari malaysia…. too many helah diorng ni… selalunya mangsa xcited dpt lelaki yg byk duir dan menetap/bekerja kt luar negara… so hati2…

    Reply
    • Terima kasih tuan atas MAKLUMAT BERHARGA ini. Saya cuba simpulkan dengan lebih mudah disini dari maklumat tn ini :

      – Kelompok wanita/perempuan yang bekerjaya dan lonely menjadi sasaran utama mat negro ini..( PLZ HATI2 YA! )
      – Buat JANJI MANIS yang sukar lelaki melayu terakhir nak tunaikan….
      – Berani face to face dengan mangsa untuk CAIRKAN perempuan/wanita melayu terakhir ini…(Hmmm bleh jerat dierorg nie gak tapi HIGH RISK aaa)

      Semoga tips ini boleh dijadikan panduan kepada mereka-mereka diluar sana…KASIH SAYANG SEJATI bukan hanya dengan WANG RINGGIT BERKATI-KATI…tetapi dengan… 🙂
      Admin HQ recently posted…Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Tak Ternama FEB 2017My Profile

      Reply
  • Saya baru aje terkena…kenapala baru terbaca blog ni,tp syukur sy jumpa blog ni tatkala sy minta petunjuk selepas solat…ceritanya begini…

    Saya msh dlm cuti berpantang kerana kehilangan ank dlm kandungan,mungkin sy dlm emosi menyebabkan sy melayan mamat ni…guna nama Naseer Khaleed,ayahnya dari Sarawak mak org london…sy berterus terang dgnnya sy isteri dan punya ank 4..dia bekerja sbg contractor engineer..guna profile pic mcm muka org melayu kita dan ada gambarnya ke mekah (kalo betul diala,tp rsnya since penipu sah2 la guna gmbr org)

    Minggu yg lalu dia ke US (attend meeting kononnya) dan dia tny nk souvenior apa?saya juz kata fridge magnet sahaja,tup2 sebaik dia blk dr US dia kata ada belikan hadiah berupa handbag,brg kemas,hp dll beserta 120,000 pound yg akan dia guna utk beli hartanah di sini…

    Siap bg gmbr parcel,slip penghantaran dan gmbr hadiah2 yg diberi dan pagi tadi sy dihubungi no ini +60 16-796 0775 dan meminta sy membayar 275 pound = rm1650…dan sy tanpa berfikit pjg dan mungkin excited, terus gadai 2 brg kemas dan mskkan ke akaun yg diberi Anima Binti Jaaffar 101105516133 Maybank…tup2 dah sertakan slip pembayaran, dia text sy ‘Cik knp dlm parcel ada wang dlm? Mcm ni tak blh cik, msti mau byr lg denda smpi RM8600’

    Saya mula x sedap hati,mana nak dapat sejumlah wang sebegitu,namun dlm masa sama rakan sy dr UK tu communicate dgn sy thru messenger dan memberitahu dia agak terkejut kenapa perlu byr lagi dan dia risaukan wang dlm parcel tsbt.Dia pujuk sehabis mungkin utk sy byr denda tsb…syukur Alhamdulillah sy tersedar dr lena dan sy telah kena tipu dgn mereka2 ini…esok perkara pertama yg sy akan buat,sy akan buat repot polis dan hubungi SKMM..

    Reply
    • Saya selaku admin serta tim perniagaaninternethq amat bersimpati dengan situasi yang telah berlaku pada puan… 🙁

      Jenayah jijik ini semakin lama semakin licik sehinggakan ianya dibuat sungguh terancang ala2 misi sulit cerita2 james bond….

      Yerlah…dari info yang puan beri penyangak ini sehingga sanggup berikan gambar parcel, slip penghantaran dan gambar hadiah utk menyakinkan mangsa…

      Cuma alhamdulillah puan telah sedar penipuan jijik oleh penyangak ini…Semoga puan dilindungi dari gejala penipuan jijik ini dimasa hadapan…ameen

      p/s: InshaALLAH pihak kami disini akan cuba update berita terkini mengenai sindiket penipuan afrika @ nigeria scam di masa akan datang!

      Reply
  • Assalam, korang ada pengalaman tak sebelum ni? Cerita kawan saya ada orang mamat US kononnya keje contract kat Nigeria tetibe dirompak so dia minta 650 USD tapi kawan saya kasi 350 USD la, dia ada kasi nama, alamat, zip code guna western Union atau moneygram, officer kedua2 branch tu terus tolak tawaran hantar duit tapi kawan saya tetibe paksa mereka pulak. So diorg buat. Tak tahu lah apa jadi lepas ini

    Reply
  • Klau scammer mcm ni., Kalau kita ada bg nama dan no.akaun dan email pada pembeli….dorg boleh amik duit kita x?

    #urusniagadenganwargaasing
    #takutkenatipuje

    Reply
  • sy ada offer utk supply tshirt ke nigeria dan transaction melibatkan puluhan ribu RM..meaning die kena byr sya dulu.. baru saya akn proses.. ada advise tak?..risau kena game jer.. tp no money no talk arr..

    Reply

Leave a Comment

Cancel

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!