Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat Kerja

kerja translator. kerja translator review, gagal dapat kerja, cari kerja bayar dalam usd, kerja dari rumah, sukar dapat kerja yang sesuai, jawatan kosong, cari kerja kosong, jobdirumah,

Hmmm…

Susah sebenarnya sekarang nak cari kerja kosong.

Lagi2 awal tahun macam sekarang nie….tak percaya? Kesian….

Jawatan kosong yang selalu keluar kat paper pon bukannya betul sangat…cakap lain, kerja lain yang dapat..

Tak percaya?

Agak2 kenapa mereka ini masih gagal dapat kerja?

Banyak sebab rasanya dan antaranya adalah…

Bro, saya graduan dari universiti XXX…ambik course enginering…Saya grad keputusan tue takde laa terer mana dalam 3.5 cgpa jek…tapi saya dah hampir putus asa nak apply kerja…asal pergi interview semua cakap – tunggu call/surat dari kami…sampai saya nak fedup nak tunggu bro! Apa citer!!!

Abang, saya nie orang susah abang…mak ayah kat kampung kerja menoreh jek…adik-beradik ramai..ingat lepas grad nie dapat laa kerja yang sesuai…last2 dapat kerja position customer service jek…bos plak kat opis miang semacam jek..ishh2 rasanya tak sesuai laa dengan saya…boleh tolong saya tak?Ada lagi tak kerja dari rumah dan upah dapat dalam usd yang abang cakap tue?

Bro, gua memang tak boleh kerja dengan orang laa..ada short wire sket -angin semacam jek..sekarang nie pon sambil2 buat bisnes kereta sewa tolong pakcik…tue pon sebab tak tahan org tua berleter kat rumah suruh cari kerja…bro ada lobang2 kerja bagus tak?

Jawapan – pilih kerja, kerja nak senang tapi gaji nak besar @ dalam usd plak tue, dan macam2 alasan lain yang sebabkan ramai yang masih gagal dapat kerja yang sesuai tue…

Tapi memang agak merisaukan dengan situasi ramai yang gagal dapat kerja lagi2 ekonomi negara pada saat ini tak berapa nak kukuh…dibuktikan lagi dengan isu2 seperti…

Apa Kata Mereka Mengenai Info Ini? Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat Kerja dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Mereka Mengenai Info Ini? - Kerja Translator
4.0
Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat Kerja
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
rateempatkoma
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempat
  • Betul ker sekarang memang susah nak cari kerja?
  • Hampir 200 ribu graduan yang keluar dari universiti gagal cari kerja...fakta @ auta?
  • Mungkin dari kalangan anda ingin cari kerja dari rumah? Bayar upah pula dalam USD...waktu kerja pula bebas ikut suka hati korang? Agak2 korang minat tak?
Daftar jek sekarang dengan KerjaTranslator.com - #1 Penyedia kerja terjemahan pilihan utama rakyat Malaysia yang masih ramai belum tahu! Tak percaya cakap saya? Nahh pergi tengok sendiri - DISINI!

Siapa nak kerja dari rumah – Boleh makan silang panggung sambil tonton muvie depan TV? Gaji @ upah plak akan dibayar dalam USD tau bukan RM? Tak payah susah2 nak make-up cantik2 pergi opis nak tackle bos2 yang miang kat opis tue untuk naik gaji!!!  – Kerja Translator adalah jawapan yang anda cari selama ini!

Mesti ada yang ragu2 dengan statement saya sampai cakap…

Kerja translator? Tak pernah dengar pon bro kerja yang bro maksudkan nie…kejadahnya nak buat translate…pakai google translate kan senang…tak baik bro kelentong orang…macam mana gua tak marah bro!

Susah tak tuan kerja translator nie? Umur saya pertengahan 20an & lepasan universiti awam…grad course mechanikal – bahagian repair2 enjin…sekarang kerja kat workshop..dah tak tahan hari2 balik lambat jek..memang nak cari kerja lain sebab awek dah bising2 suruh masuk tanda…duit plak blum ckup…adoii!

Saya memang pantang orang cakap2 cari kerja online ni2….puas dah buat kerja2 macam nie..jawab survey laa…kesudahnya sekupang pon tak bayar…bila saya cakap kerja dari rumah penipu @ kerja dari rumah scam orang maki saya…cakap saya perosak periuk nasi orang…apa cer nie bro!

Abang, saya memang minat kerja dari rumah nie…dah tahan dengan bos2 miang kat opis tue..tau laa saya ni nampak lawa nampak cantik sebab pakai NV…lagi selamat rasanya kalo kerja kat rumah…anak2 pon boleh jaga sekali kan…

Ok2! Saya pon taknak gebang kaw2 sangat pasal kerja translator nie…korang rasa betul ker tidak, korang tengok & nilai sendiri heh kat bawah nie…

Lagi maklumat “RAHSIA” yang masih ramai belum tahu pasal kerjatranslator nie yang saya nak kongsikan dengan korang kat sini…

Testimonial orang yang dah berjaya dengan kerja translator? Soalan2 lazim yang sering ditanya mengenai kerja translator nie? Lihat lagi info menarik mengenai kerja translator – kerja dari rumah yang dah ramai buat secara fulltime @ partime untuk korang tahu…

Nah! bukti dah ada beb! Sampai ada yang berjaya dengan dapat buat duit dengan kerja translator hampir 10K hanya kerja dari rumah sambil makan nasi cicah budu dengan telur ikan temakul tue…

Tak perlu susah2 redah jam nak ngadap hari-hari jammed dalam hujan , make up sebab nak nampak cantik nampak lawa sampai pakai NV hanya kerana nak pikat hati bos suruh naik gaji ker…

Peluang macam nie bukan selalu datang beb…sebab takut permohonan akan overloaded company akan set limit untuk korang mohon kerja translator nie…tapi sekarang permohonan telah kembali dibuka untuk korang yang berminat…

Kalo anda rasa RM80 ini jauh lagi mahal dari masa dan tenaga anda buang atas jalan sebab jammed kerana motor rosak atas highway sambil bonceng awek korang yang cun tue…Fikir2 laa beb….

Untuk cik adik manis yang nampak cantik nampak lawa sebab pakai NV yang dah malas nak ngadap bos2 yang miang kat opis tue..rasa2 laa kan berbaloi tak kalo kena bayar RM80 untuk cari kerja dari rumah sebegini?

Ikutkan saya takmau kongsi jek peluang “KEEMASAN” sebegini tapi bila fikirkan hampir 200K graduan masih gagal dapat kerja…saya rasa inilah antara sumbangan kecil dapat saya kongsikan dengan mereka diluar sana…

Kerja Translator – #1 Pilihan Kerja Dari Rumah Buat Mereka Yang Masih @ Gagal Dapat Kerja. Daftar Sekarang Sebelum Permohonan Anda Ditolak!

 

Sambil2 tunggu permohonan kerja translator anda approve selepas settle buat payment tue…korang bleh laa baca doa mustajab nie…

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Kerja Translator

(Visited 715 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

27 comments… add one
  • bayar usd tuh… sekarang lebih kuranglah rm4.4 =1 usd… susah nak cari kerja tetap bagi lepasan universiti sekarang nih,,, sekarang nih persaingan sengit dewata raya punya level… nak kena kerja tempat2 panas tak sanggup diaorang… nak yang beraircond… oklah sapa nak cuba kerja part time translator nih buat duit kopi… sambil2 mencari kerja lain dulu ke..
    zik recently posted…Keputusan penuh liga epl 13 dan 14 januari 2015My Profile

    Reply
    • Kira2 bodo jek laa heh :

      1job dibayar USD10 ( paling murah punya bayar nie ) – katalaa ada rezeki dapat 2 laa – USD 20 x 4.0 laa = RM80 (kata laa buat part time 1week skali) x dengan 4 WEEK = berapa heh…. cikai2 pon dengan duit nie lepas gak bagi pitis kat mak ayah di kampung…pesan lagi ngan mereka : “MAK/AYAH – nanti masuk sket duit tue dalam tabung khariat kematian masjid kampung heh ”

      Bro rasa laa…bulan depan dapat sama ker @ ….. ?

      True story – saya berjaya dengan cara ini…INI CONTOH cara tak pakai FB ADS dan semua bagai tue laa… 🙂
      Admin HQ recently posted…Salam Terakhir Ashadee Sahabat Selamanya PerniagaanInternetHQMy Profile

      Reply
    • usd banyak kalau kumpul setahun boleh buat kenduri kawin or kesyukuran begitu ewah…

      erangan sungguh ta[pi kalau jadu nyata jadikan usaha tak salahkan.
      suri recently posted…Cara Alat Mudah Longgarkan Kahak Selsema BayiMy Profile

      Reply
  • Memang boleh berjaya. Bagi sesiapa yang belum cuba tu satu je nasihat saya. Kerja ni sama je dengan lain-lain kerja. Ganjaran setimpal dengan usaha. Kalau daftar sahaja tak buat apa, tak dapat apa. Mula-mula usaha kena lebih sikit, untuk dapatkan job. Ambil yang ikut kemampuan. Nanti bila dah rekod baik, pelanggan yang akan cari kita. Selamat berusaha.
    Azwan recently posted…Tips – tips untuk membeli jam tangan online dan offline ?My Profile

    Reply
    • Betul tue tuan. sebab tue saya kagum dengan rashid tue…dier cuba jadi bill melayu dan nasihat biasa2 dier mampu hits dalam masa 50jam jek…

      Inikan pula ada panduan-panduan sebegini kan…memang ada sket modal dikeluarkan tapi bila dengan modal mampu ubah nasib kita kan apa salahnya… 🙂
      Admin HQ recently posted…Salam Terakhir Ashadee Sahabat Selamanya PerniagaanInternetHQMy Profile

      Reply
    • Dapat kerja berulang tu yang seronok. Tak perlu cari kerja. Kerja yang cari kita. Kena usaha buat yang terbaik macam ni.
      Upin Zai recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

      Reply
  • zaman dahulu dengan sekarang jauh bezanya. dulu orang tidak berebut cari kerja mudah sahaja dapat sekarang saingan makin sengit makin rami bijak memilih perkerjaan pelung untuk sambung belajar juga tinggikan
    suri recently posted…Cara Alat Mudah Longgarkan Kahak Selsema BayiMy Profile

    Reply
  • berusahalah untuk cari kerja insyallah permudahkan. kalau niat baik insyallah jalan akan ada punya cuma lambat dengan cepat sahaja
    suri recently posted…Cara Alat Mudah Longgarkan Kahak Selsema BayiMy Profile

    Reply
    • Yea tu. Kena usaha cari kerja yang baik untuk masa depan diri dan keluarga. Buat kerja online macam ni pun ok juga sementara jumap kerja tetap.
      Upin Zai recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

      Reply
  • setiap perkara buat ada cabaran dan kegagalan. Kalau takut pada kegagalan sampai bila kita mahu berjaya ya tak.
    suri recently posted…Cara Alat Mudah Longgarkan Kahak Selsema BayiMy Profile

    Reply
    • Mungkin sebab ada pengalaman gagal yang buatkan sampai fobia nak cuba cabaran baru kot suri….

      Tapi rashid juga berani sebab rashid bijak – jadilah seperti rashid… 🙂

      p/s: Untung kami disini, tak dapat “the real rashid” tapi dapat para blogger yang bijak2 macam rashid juga… 🙂

      Reply
    • Betul tu. Kena buat secara berterusan. Insyallah boleh berjaya. Bukan senang nak berjaya. Usaha sungguh-sungguh insyallah boleh berjaya.
      Upin Zai recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

      Reply
  • tidak dinafikan mencari kerja memang susah..nak makan nasi juga susah..perlu masak beras dulu..jika belum ada beras terpaksa cari kat kedai dulu..

    proses mencari rezeki memang macam tu..banyak peringkat..cuma kerja translator ini sesuai untuk mereka yang bekerja secara masa fleksibel
    mrhanafi recently posted…Cuti 5 Hari Sudah BerakhirMy Profile

    Reply
    • Betul tu. Banyak masa yang boleh digunakan untuk buat kerja ni. Yang penting kena pandia bagi masa dengan kerja sebenar kita. Agar dua-dua kerja jadi ok.
      Upin Zai recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

      Reply
  • Cuma bila dah susah cari kerja bro…dapat peluang kerja kena keluarkan sedikit modal, mereka akan hentam dan cakap – sudah laa, kempen kerja dier plak dapat untung…kerja kita belum tau dapat… 🙂

    Walaupon kadang-kala terasa juga namun saya susah biasa diasak dengan haters2 mcm nie…sekurang-kurangnya bila dapat 1-2 orang yang beli panduan ini, saya rasa syukur sebab dapat bantu orang… 🙂

    p/s: Jangan beli panduan kerja translator ini jika ada dari kalangan anda ragu-ragu dengan cerita merepek saya ini…sekian

    Reply
    • Kerja ni bagus bagi yang nak tambah pendapatan. Bukan senang nak dapat sekarang. Tapi jika rajin boleh buat kerja ni dan dapat buat duit dalam USD. Berbaloi kata orang.
      Upin Zai recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

      Reply
  • satu peluang yang bagus dengan bayaran dalam usd..lagi2 matawang malaysia banyak jatuh…terkini 1usd=4.4myr..memang untung buat kerja translator ni..cuma permulaan kerja biasa la bayaran murah..once dah dapat kepercayaan customer dan dapat feedback review yg bagus..baru boleh demand harga lebih tinggi..memang berbaloi..
    cik tom recently posted…Seronok ke buat duit dari blog?My Profile

    Reply
    • Hoho! Seronok laa heh ciktom buat duit dari blog tue… 😀

      Nak kerja senang macam mana lagi..dah cukup senang saya rasa kerja translator nie…

      Buat part time boleh…kalo yang buat full time…duduk rumah sambil silang panggung bukak laptop dah boleh buat…

      Bayaran dalam USD…macam ciktom cakaplaa..mula2 tue susah sket laa kan..bayar pon ciput…tapi bila dah steady berderu2 masuk job nanti 🙂

      p/s: Ini blog perniagaaninternethq, Admin HQ teringin nak tolong orang buat duit dari blog juga, tapi admin tak berapa otai laa, tp admin HQ tak SEGAN cari kawan macam ciktom yang pandai buat duit dari blog, tirulah macam Admin HQ ya! 😛

      Reply
      • hahaha..ciktom tak pandai pun buat duit dari blog..masih banyak nak kena belajar..tengah usaha nak konsisten kan buat duit dari blog..teringin nak mintak admin HQ kongsikan entri tips2 buat duit dari amazon utk entri2 akan datang..boleh tak?? hehe..
        cik tom recently posted…Pertandingan Komen Terlajak BanyakMy Profile

        Reply
        • Hoho! Ikutkan post2 sebelum ini pasal amazon boleh dikatakan complete juga..bleh selongkar yang lepas2 dulu ya!

          InshaALLAH dimasa hadapan saya akan share lagi info2 buat duit dari affiliate amazon tue… 🙂

          p/s: Acc amazon dah ada belum? acc amazon uk ker amazon us.. 😀
          Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #6My Profile

          Reply
          • oh ada ada ke artikel amazon..ciktom dah cuba selongkar tapi tak jumpa pulak..maybe tak cari betul2..under kategori apa ye? ops ada beza ke acc amazon uk n us? rasa dah pernah register beberapa tahun lepas masa aktif blogging..kena recheck balik…
            cik tom recently posted…Pertandingan Komen Terlajak BanyakMy Profile

            Reply
    • Betul kata ciktom. Bila pelanggan dha suka dengan kita. Mereka kan cari kita lagi untuk buat kerja seterusnya. Nanti masa tu boleh up sikit bayarannya.

      Reply
  • Uiks sampai ada yang jual ijajah gara gara hanya tak dapat kerja. ekstrem sangat tu.. Menggigil aku

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!