Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Pencetus Revolusi Perniagaan Internet & Konvensional Anda! ::

Hot Topic :: Belajar Youtube Adsense | Paid Survey Review | Real Translator Jobs | Minisite Mudah Review | Sistem Funnel Review

#Review Best SANGAT ke kerja kerajaan sampai susah nak lulus temuduga?

kerja kerajaan,gagal dapat kerja kerajaan, sebab apa suka kerja kerajaan, gagal lulus temuduga kerja kerajaan, panduan lulus temuduga kerja kerajaan, punca gagal dapat kerja kerajaan, punca siswazah gagal dapat kerja kerajaan, susah dapat kerja kerajaan, rahsia lulus cemerlang kerja kerajaan, testimonial orang dapat kerja kerajaan, rahsia kerja kerajaan terbongkar

Huhh!!! naik bosan plak asal awal tahun jek mesti jek orang mula risau….

Abang, grad jek kamu nanti dari universiti dot dot dot nie, mak nak KAMU APPLY kerja kerajaan! Jangan cari susah nak pi buat bisnes bukan2 tue…bisnes kereta sewa laa yang tah untung ker tak tue…bisnes baju kurung laa..ingat pesan mak! APPLY kerja kerajaan – TENSION sampai rasa nak terjun bangunan jek beb!

Bro, aku baru2 nie dapat panggil temuduga kerja kerajaan…doa2 kan aku lulus beb!

Rasa2 aku nie bro layak tak dapat kerja kerajaan…rupa ada…badan pon sado skit2 gak laa ala2 zul ariffin hero cinta 200% tue…kelayakkan confirm laa ada…pointer tak laa tinggi mana dalam 3.54 jek..ko rasa macam mana?

Abang, saya ni yang orang cakap macam nora danish tue…risau gila nie masih tak dapat2 panggil kerja kerajaan…abang boleh tolong saya tak…akak saya cakap abang ada tolong anak mak minah tonggek jual jamu belakang kampung kita sampai CONFIRM dapat kerja kerajaan! SAYA PUN NAK GAK!

Perghh….

Naik geram pon ada….balik2 kerja kerajaan…balik2 kerja kerajaan…kalo kerja dari rumah tue tak BEST ker? Tak glamer laa kot…

Cer cer bagi saya 1001 sebab apa YANG BEST SANGAT kerja kerajaan nie?

Yang saya tahu cuma…..

Itu jek?Lain….tak best laa…tak kaya..tak jutawan..tak glamer mana pon kerja kerajaan rupanya…

Tapi sampai meraung2 bila tak dapat kerja kerajaan…korang ingat saya kelentong ker…ker korang terasa…aha!

Takpe2…meh saya nak cerita sket pasal saya dah bantu ada laa dalam seribu lebih sket orang berjaya dapat kerja kerajaan yang BEST SANGAT nie…

BEST SANGAT KER KERJA KERAJAAN SAMPAI BERPULUH-PULUH RIBU ORANG APPLY SABAN TAHUN NAK LULUS TEMUDUGA LAA…NAK PANGGIL BAGI CONFIRM JAWATAN LAA…

Apa Kata Mereka Mengenai REVIEW ini? #Review Best SANGAT ker kerja kerajaan oleh Team PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Mereka Mengenai REVIEW ini? - Kerja Kerajaan
4.5
#Review Best SANGAT ker kerja kerajaan?
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
rateempatkoma
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempat
Tiap2 tahun asik dengar statement macam nie jek....
  • Best bro kerja kerajaan...awek lawa2, gaji masyuk...,cuti banyak...senang gila nak loan rumah ngan kereta
  • Bro kerja swasta mesti "backing" laa...kita orang kerja kerajaan dah bertahun lama tahu NIKMAT kerja kerajaan nie...
  • Bro, dah 50kali saya isi borang dan ngadap temuduga kerja kerajaan..taip result..FAILED..FAILED...FAILED jek...agak2 kenapa ya bro? Nak kena mandi bunga matahari terbenam sebelah timur ker...tolong2 bro!
Naik bosan saya dengar cerita2 pasal kerja kerajaan nie...ada yang suka...tapi BANYAK GILER yang kecewa macam ayam berak kapur sirih tak berapa nak pekat tue...entahlaa apa yang SYOK sangat kerja kerajaan nie... :D

Sebelum berjela2 panjang cerita merapu saya pasal BEST SANGAT ker kerja kerajaan nie, korang betul2 kan kusi korang tue…tegakkan monitor PC POWER korang tue…letak kat atas meja AIR KOPI CAP KAPAL API dengan biskut ping pong korang tue…

Inilah SEBAB2/DALIL2/PUNCA2/ATAU APA JEK TERMA….mengapa hampir 90% graduan2 yang grad sampai 3.9 ker…anugerah dekan berkali2 ker….masih GAGAL dapat takel untuk kerja kerajaan nie…HADAM betul2 sampai faham yer!

 

Sekarang dah faham? Kesimpulan mudah saya bleh cakap…itu semua ALASAN2 karut jek…bagi alasan tak masuk akal bila failed tak dapat kerja kerajaan…takde kabel?kerja bagi kat kroni? lemah bahasa inggeris…tenaga batin entah lemah ker tak tue… 😀

Saya nie jenis orang TAK SUKA MAKAN SORANG walaupun ramai jek haters yang tak berapa berkenan dengan saya nie…tapi sebab saya yang sel2 tak berapa nak berhubung nie laa ramai yang ucapkan terima kasih kat saya sebabnya…

Terima kasih laa dik oii….mak minah gembira tak terkata sampai air terjun jek air mata nie jatuh sebab dapat tahu si nora…alaa anak makcik yg ramai cakap macam nora danish tue akhirnya dapat juga kerja gomen nie…kalo tak…jual jamu pak tongko jek laa macam mak minah….

Bro, thanks 2 u laa..kalo ingat kalo bro tak cakap pasal teknik XXX tue, confirm kawan tak dapat kerja kerajaan nie..panel2 bukan tengok sangat badan2 sado nie..yang dier nak tahu adalah…( nak tahu ker…tak payah laa… :D)

Abang, saya nak ucapkan banyak2 terima kasih laa…kalo abang tak kongsikan rahsia muka surat 30 yang cerita pasal ” CARA SEBENAR CONFIRM PANEL CAIR NAK BAGI KERJA DALAM SEKTOR KERAJAAN ” mesti fasha tak dapat tau…nanti nak banjer abang makan burger bakar fasha belikan laa…abang takyah susah2 tau! tenkiu tau abang!

Ok2 tahu korang dah beria2 dengan pen dan kertas…nak tahu apa RAHSIA SANGAT yang BEST kalo dapat kerja kerajaan nie kan…( KALO LAMBAT JANGAN SALAHKAN SAYA sebab saya dah ulang banyak kali benda ni pon…korang tak amik port…pi layan facebook jek…layan orang manipulasi instagram buat aper… 😀 )

Padan laa beria sangat cakap BEST GILA kerja kerajaan nie… 😀 tapi saya tetap selesa kerja dari rumah jek sambil pakai kain pelikat bleh makan biskut cap ping pong sambil cicah air kopi 434 nie…hoho!

Ok2 takde rahsia orang cakap…nah ambil inilah PUKULAN MAUT JURUS KE 100 PUNYA RAHSIA mereka2 yang dah BERJAYA SAMPAI KELUAR OFFER LETTER dapat kerja kerajaan yang korang nak sangat tahu tue…

Ehhh ada lagi yang menyalak kat saya…

Sudah laa bro! mana rahsia best gila kerja kerajaan bro tue…merapu jek lebih…pegi laahhh!!!

Takkan tue jek bro bagitau anak mak minah yang persis nora danish tue…ker bro nak MAKAN SORANG gak…

Abang nie…penat tau ASMIDA baca dari atas sampai sini..takde pon rahsianya…nanti suruh ABANG ALI cari abang baru tau…

Bro, gua tak bleh sabar dengan bro laa…cakap nak bagitahu…cakap jek laa…lu kenal gua tak? gua ada ramai pengikut kat luar tue…bukan gagak hitam bukan roy ohh roy tue…gua lagi ATAS dari mereka…baik cakap cepat!

Ok2! I’M SORRY kater ameerica raja lawak tue… 😀

Bagi warm up dulu laa…pasni confirm memang rahsia sebenar orang guna pintu belakang dapat kerja kerajaan yang korang pon sama boleh tahu….

Simple jek kan rahsia nya…tapi sebab ramai tak ambil port apa yang saya pernah cakap sebelum nie…tue yang tak dapat kerja kerajaan…salah siapa petikan lagu keramat ciptaan abe2 KRU… 😀

Terpulang laa kat korang nak caya atau tak cerita merapu saya nie..TAHU yang korang dah banyak kali dengar sampai naik MUAK rahsia2 nak dapat kerja kerajaan kat google laa…facebook laa..

Saya jenis cakap terang punya…takde ayat2 pancing buku sampai korang hangus duit beli itu ini nak dapat kerja kerajaan punya pasal…

Laa…kena beli rupanya…ingatkan FREE jek…ayat2 biasa sampai telinga saya tak amik pusing orang cakap2 belakang pasal saya…Nak beli beli laa yer…kalo taknak sudah…pi main jauh2…tapi kalo mak2 ayah2 abang2 bakal mertua korang bising-bising tak dapat kerja kerajaan jangan plak pi terjun bangunan ker apa…JANGAN PI SUSAHKAN ORANG LAIN…!!!

TAK PERLU PON KALO DAPAT KERJA KERAJAAN SAMPAI NAK HANTAR2 BUNGA KAT SAYA…SAYA HANYA MENYAMPAIKAN APA YANG BOLEH SAYA BANTU UNTUK ANDA SAMPAI CONFIRM DAPAT KERJA KERAJAAN…IDEA UNTUK BERKONGSI INI ADALAH AMANAH DARI-NYA…ameenn

Korang ingat nak kerja kerajaan senang ker…KENA TAHAN MAKI beb…layan sat video nie… 😀

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Kerja Kerajaan

(Visited 411 times, 2 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

14 comments… add one
  • nak dapat memang agak susah, tapi bila dah dapat berbaloi insyallah, so kalau dah dapat panggilan untuk exam atau interview , buat persediaan yang sebaik mungkin. jangan nak sayang duit beli benda2 yang penting sebelum pergi berperang nih…
    zik recently posted…Teknik marketing dato sri vida yang kita tak perasanMy Profile

    Reply
    • Betul bro! Yang memohon makan ratusan ribu…yang akan diambil cuma kadang2 ratusan orang sahaja…teruk2 kerja kerajaan pon takde laa sampai senang2 kena buang kerja…itu yang saya ada dengar…

      Bro kerja di pihak mana…swasta?kerajaan?sendirian bhd? 😀
      Admin HQ recently posted…#Review FBCashProfit Affendi Hussin Boleh PERCAYA Ke? Baca Sini Beb!My Profile

      Reply
      • kerja kuli , swasta lah… berangan nak kerja sendiri.. tapi kotmitmen semua nih agak sukar untuk diatasi buat masa ini…
        zik recently posted…Sajak, Perjalanan hidup ini.My Profile

        Reply
  • Serius ckp… saya tak baca pun entry ni… cuma layan video kat bawah tu je. kelakar btul lah. “encik jgn susah, saya motobot je encik” haha

    ps: sapa penulis buku? JaMaL ke?

    Reply
    • Hoho! Macam2 ragam orang mintak kerja nie sebenarnya…
      “Kelulusan – Darjah dua sebelum periksa dah berhenti”
      “Tinggi – 5kaki 2inci takde..3suka ada”
      “Berat – 56kati…dah macam timbang daging jek…”
      “Kebolehan – TAHAN MAKI… 😛 ”

      Jangan panel temuduga tanya : ” Ada surat? ” Jangan plak tunjuk surat pajak… 😀

      p/s: Ini rebrand dari tim infokerjaya beb…lagi hebat dari team HQ…:)

      Reply
  • betul tu..biasa la..org lama ni di didik kerja kerajaan bagus sebab dapat pencen tapi untuk yang dah boleh buat income sendiri akan terbuka minda untuk kerja sendiri.
    hasif recently posted…Testimoni MindatifMy Profile

    Reply
  • bagi mereka yang ada naluri pejuang usahawan…kerja kerajaan bukan yang terbaik..hidup terikat dengan kerja walaupun kerja senang..

    namun bukan semua yang berminat untuk buat bisnes..oleh itu kerja kerajaan adalah pilihan terbaik..setidak tidaknya boleh jadi pengguna yang ada kuasa membeli kepada produk yang bakal saya jual…
    Hero Borneo recently posted…Pencapaian Seminggu Dalam Tahun BaharuMy Profile

    Reply
    • Betul bro. Kerja kerajaan sudah pasti terikat dengan masa yang agak panjang. Namun cara cepat untuk kumpul modal bisnes adalah dengan cara kerja kerajaan gak bro…

      Cuma dalam menjalankan bisnes, pendapatan @ pencapaian bulanan tidak boleh diukur sama sepanjang masa berbanding kerja kerajaan… 🙂

      HB pastinya antara ribuan bisnesman yang hebat!
      Admin HQ recently posted…#Review Boleh Ke Belajar Buat Duit Online Dari Youtube Adsense Dengan WanitaMy Profile

      Reply
  • orang sibuk nak kerja kerajaan saya pulak berenti kerja kerajaan selepas 4 tahun 😛

    Reply
    • Apa sebab tuan berhenti heh? Mesti dapat next JOB yang lebih stabil kan… kementerian mana tue tuan ditawarkan kerja kerajaan tue… ?

      Stress sangat ker tuan smpai berhenti… ada juga sebab saya dengar org tak tahan kerja gomen nie sebab kena kerja dengan orang2 berusia… 😛
      Admin HQ recently posted…Pengalaman Melancong Ke Jepun 2016 Osaka Dan Kobe Ala Bajet Ceria 611My Profile

      Reply
  • Sy di LHDNM dulu..
    Berhenti utk fokus pada niaga kereta
    Shah Perodua recently posted…Harga Kereta Perodua Alza, Myvi & Axia Terkini – 2016My Profile

    Reply
    • Wah…abg LHDN rupanya…lembaga yang sangat ditakuti oleh golongan peniaga samada offline atau online… 😛
      Tengok gambar macam golongan muda lagi so masa berhenti masih lagi baru ker?
      Mesti macam2 orang dah tuan jumpa orang masa di LHDN kan…dan skrg tuan pulak menjadi golongan peniaga…mesti dah terer dah bab2 cukai2 nie… 😀

      Reply
      • hoho..sy xterer bab2 cukai sbb sy deparment pembangunan organisasi..buat training utk staff lhdnm seluruh malaysia..masa tu hq di jalan duta..skrg dah pindah cyberjaya..skrg umur dah 33 tahun..saya berhenti kerja tahun 2007..masa tu customer sy adalah staff lhdnm sendiri dan company2 consultant..
        Shah Perodua recently posted…Bagaimana Facebook Boleh Bantu Salesman Rancakkan JualanMy Profile

        Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.