Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Malaysia Best? Apa Yang Best Mengenai Malaysia?

malaysia-best-blog-2015-contest-seo

Malaysia Best?

Malaysia best ke?? Mungkin itu yang berlegar di dalam fikiran pelancong luar yang nak datang ke Malaysia? Kalau anda nak jawab camna? Malaysia best ke tak? Sebagai warganegara yang penuh jati diri maka wajib kita jawab pada mereka “Malaysia best!!” Kalau tanya kepada saya pun dah tentu itu juga jawapan saya.

Apa yang best kat Malaysia? Best sangat ke duduk dalam Malaysia?

Saya pernah merantau ke luar negara beberapa tahun dulu. Saja nak tengok negara orang. Masa tu barulah sedar betapa Malaysia best dari negara-negara lain. Hujan emas di negara orang tapi tetap rindukan hujan batu kat negara sendiri. Tempat yang saya pergi tu makanan diaorang agak ‘kureng’ skit.

Bukan makanan yang tak best, mungkin sebab cara masakannya yang berbeza sebab makanan yang sama kalau yang masaknya orang Malaysia best plak jadinya. Kat Malaysia ni serba serbi makanannya sedap. Semua jenis makanan ada. Nasi lemak, roti canai, asam pedas, mee bandung, burger, mee goreng mamak…. kalau nak senaraikan sampai esok pun tak abis. Setiap negeri ada makanan tradisinya sendiri yang popular.


Satu lagi pergaulan masyarakat kat sana berbeza dengan masyarakat kita. Cara mereka agak kasar. Tiada lemah lembut seperti adat kita orang timur Kalau bercakap sebatu dah boleh dengar. Kalau tak betul-betul memang asyik nak bergaduh je tapi kalau dah selalu bercampur dengan diorang tak ada apa-apa masalah. Kalau dapat sesekali bercerita dengan mereka tentang keindahan Malaysia best juga. Rata-rata mereka kenal dengan negara kita. Malaysia memang popular di mata dunia.

Selain itu banyak tempat-tempat kat Malaysia best untuk dikunjungi. Tempat-tempat peranginan mahupun tempat bersejarah. Tak hairanlah kerajaan sentiasa menggalakkan rakyat Malaysia untuk Cuti-Cuti Dalam Malaysia saja. Nak berjalan dalam Malaysia pun rasanya belum habis lagi semua tempat untuk dilawati.

Apa yang dapat dikatakan, Malaysia best dari banyak segi. Tapi elemen terpenting yang buat saya kata Malaysia best dari negara lain adalah kerana keamanannya. Keamanan yang tak dapat ditukar dengan wang ringgit. Walaupun ada segelintir isu-isu dan sikap orang melayu boleh dikatakan tak berapa best nak dengar namun kesimpulannya berbanggalah kita menjadi rakyat Malaysia.

Malaysia Best!

p.s: Ini juga salah satu kebanggaan kita. Saya anggap beliau Malaysia Best Player 2014. Walaupun orang kata bolasepak kita tak setaraf  dengan liga luar. Memanglah ada yang cakap liga Malaysia best lah…  Liga Malaysia dah maju lah…  tapi kita perlu akui liga kita masih sedikit ketinggalan dalam beberapa aspek.

p.p.s Adakah PerniagaanInternetHQ.com boleh jadi salah sebuah malaysia best blog 2015? Inilah yang cuba kami tampilkan kepada anda dalam usaha kami untuk contest seo yang dianjurkan oleh pihak OhDuit.com. Undilah kami melalui button media sosial dibawah ini sebagai tanda sokongan anda terhadap kami! Terima kasih atas undian yang diberikan dan jasa kalian amatlah kami hargai.

Apa Kata Mereka Mengenai Entri Umum Ini? Entri Khas Untuk Contest Seo Malaysia Best Blog 2015 dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Mereka Mengenai Entri Umum Ini? - Malaysia Best
4.5
Malaysia Best? Apa Yang Best Mengenai Malaysia?
Info & Fakta Yang Jelas
rateempatkoma
Susun atur & Rekabentuk Yang Menarik
rateempatkoma
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma

PerniagaanInternetHQ.com ingin merakamkan ribuan terima kasih diatas sokongan yang diberikan kepada kami untuk contest seo malaysia best blog 2015 ini. Tiada yang lebih membanggakan jika blog perniagaan internet kami ini tersenarai antara 10 yang terbaik dalam cabaran seo tersebut. Untuk merealisasikan matlamat tersebut kami memohon jasa baik anda untuk mengundi kami melalui button media sosial dibawah ini.

Undian anda amatlah kami hargai. Doakan kejayaan kami dalam contest seo malaysia best blog 2015 yang dianjurkan oleh OhDuit.com ini

Malaysia Best

(Visited 219 times, 1 visits today)

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

6 comments… add one
  • kat malaysia ada safik rahim.

    tu yang rare tu. negara lain takde.
    titan recently posted…18 cara simpan duit untuk simpan duit nak kahwin.My Profile

    Reply
    • Player regular yg bro minat rupanya. ohh ya tak yaa..berhampiran dengan banting gak.. 🙂

      Reply
  • bila dah pernah pergi melihat negara org ni..rasa the best still malaysia walaupun negara lain lagi maju dan membangun berbanding malaysia..bak pepatah..hujan emas di negara orang..hujan batu dinegara sendiri..lebih baik dinegeri sendiri..
    cik tom recently posted…Senarai Penginapan di Marang, TerengganuMy Profile

    Reply
    • Betul…cuma kalo diberikan peluang dan kesempatan ambillah peluang utk lihat negara orang sebab kadang kala budaya2 positif mereka jarang2 @ susah kita nak tengok ada di negara/negeri sendiri….

      p/s: Bab kemajuan mmg kita agak ketinggalan juga … Bab2 makan kat tempat orang nie kalo susah2 pon masih boleh dicari lagi…tapi bila bab2 nak solat/tiada atau hanya 1 2 jek masjid, nak dengar azan pon sayup2 jekk/ tanda HALAL/ dll yang seumpamanya ini yang saya nampak ketara duduk MALAYSIA masih lebih baik lagi…harap pemerintah sedia ada ini AMANAH menjalankan urusan negara ini…ameen
      Admin HQ recently posted…Pengalaman Melancong Ke Jepun 2016 Osaka Dan Kobe Ala Bajet Ceria 611My Profile

      Reply
      • kalau bab budaya positif memang banyak kat negara luar…kagum dengan keramahan negara diorang dgn pelancong (setakat pergi melancong baru 3 negara la)…mmg jauh beza…

        tapi bab tmpt nak solat tu mmg diakui memang susah nak cari..biasa solat je corner tepi jalan kaki..xpun tmpt BF mum..hehe..
        cik tom recently posted…Jom Buat Duit USD | Terima bayaran KeempatMy Profile

        Reply
  • Malaysia bukan sahaja best tapi memang terlebih best 🙂

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!