Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Buat Duit Online Jer Cara Mudah Bayar Hutang PTPTN Paling Cepat Beb

ptptn, hutang ptptn, gagal bayar balik pinjaman ptptn, gagal bayar ptptn disenarai ccris, cara bayar hutang ptptn, buat duit online, buat duit tanpa modal, tawaran diskaun 10-15%

Biasa lepas makan malam bersama keluarga tercinta, tepat jam 8 mesti terpacak depan tv.

Bukan tengok siaran ulanganย lawak solo 2016ย  dari mad sabah laa…

Tapi tengok berita kat tv…bila hans yusoff atau malissa sahari yang jadi anchor/penyampai berita saya pilih Astro awani laa

Tapi bila kamaruddin mape jadi penyampai saya pilih tv3 suku laa.. ๐Ÿ˜€

Topik hangat malam nie pulak pasal PTPTN –ย Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional….

Seram sejuk jek dengar nama “berhantu” nie…tapi alhamdulillah…saya telah “selesai” bayar hutang ptptn yang kecil amaunnya hampir 2 tahun lepas.

Napa saya cakap seram bila dengar cerita pasal bayar balik hutang pinjaman ptptn nie?

Abis bila kamaruddin mape dari tv3 cakap yang…

Nah…amik ko labu…hampir 1.5juta peminjam sangkut nak bayar balik hutang ptptn nie…

Agak-agak korang laa apesal heh dieorang gagal untuk bayar hutang ptptn nie….???

Antara alasan-alasan popular yang saya rasa laa…

  • Graduan masih belum bekerja
  • Graduan dapat kerja tapi gaji kecil
  • Komitmen tinggi sampai tak mampu bayar walaupon serendah RM50 sebulan!
  • Tak nak bayar hutang ptptn sebab caj perkhidmatan dan interest yang tinggi (tue dulu beb!)
  • Tiap-tiap bulan duit banyak nak pakai
  • Alasan lain apa heh…cer cer kongsi sket nak tau gak!

Ok! Citer pasal ptptn jek panjang lebar korang mesti bosan kan. So baik cerita macam mana nak bayar hutang ptptn dengan mudah dan cepat untuk masa sekarang ini???

Jawapan klise saya adalah….

Buat Duit Online Tanpa Modal Jer Adalah Cara Mudah Bayar Hutang PTPTN Anda Sebelum Disenarai Dalam CCRIS Beb!

Belajar buat duit online – Cara simple yang korang boleh bayar hutang ptptn dengan awek cun kat kaunter ptptn tue… ๐Ÿ˜€

Macam mana?Banyak jek cara nya beb….

Sebelum cerita cara bayar balik pinjaman ptptn dengan buat duit online, tiru jek cara simple kebanyakkan orang bayar hutang ptptn nie seperti ini…

  • Jadi peminjam yang baik iaitu dengan lakukan bayaran mengikut waktu yang ditetapkan
  • Berunding secara berkhemah dengan pihak PTPTN tentang ansuran tersebut
  • Buat Bayaran Di Lebih 3,000 Ejen PTPTN seluruh Malaysia!
  • Buat terus Potongan Gaji & atau melalui Perbankan Internet
  • Buat Pengeluaran KWSP untuk settle hutang ptptn!

Hoho! jangan maki saya dengan cara bayar hutang ptptn diatas tue heh..saya godek-godek google dan jumpa itulah cara paling praktikal untuk selesai bayar balik pinjaman ptptn tue.

Itu method konvensional. Sekarang kita guna method buat duit online – cara terkini dan senyap-senyap para graduan yang celik IT sket macam saya selesaikan bayar hutang PTPTN nie beb :

  1. Buat Duit Online Melalui Aplikasi Duit

Malas nak sembang panjang macam mana sebab nanti korang ingat saya kelentong jer nanti…Ini memang betul2 cara mudah yang saya fikirkan untuk bayar hutang ptptn nie beb sebabnya….

buat duit online, cari duit, cari duit online, duit mudah, buat duit tanpa modal, perniagaan internet, belajar cari duit online, duit mudah, klikjer, buat duit dengan aplikasi, aplikasi duit review - Bayar Hutang Ptptn

Dan kenapa korang harus buat aplikasi duit sebagai method “rare” bayar hutang ptptn korang tue….

buat duit online, cari duit, cari duit online, duit mudah, buat duit tanpa modal, perniagaan internet, belajar cari duit online, duit mudah, klikjer, buat duit dengan aplikasi, aplikasi duit review - Bayar Hutang Ptptn

buat duit online, cari duit, cari duit online, duit mudah, buat duit tanpa modal, perniagaan internet, belajar cari duit online, duit mudah, klikjer, buat duit dengan aplikasi, aplikasi duit review - Bayar Hutang Ptptn

Hoho! Kalo rasa-rasa tak lengkap info pasal aplikasi duit diatas nie, korang bleh rujuk dengan blog sampah yang saya jumpa – DISINI

2. Buat Duit Online Dengan Uber

Ini cara kedua yang korang bleh gunakan untuk bayar hutang ptptn dengan lebih cepat @ ikut jadual yang telah ditetapkan tue…

Yang best cerita saya pasal rahsia uber nie adalah…

buat duit online, cari duit, cari duit online, duit mudah, buat duit tanpa modal, perniagaan internet, belajar cari duit online, duit mudah, klikjer, buat duit online dengan uber, rahsia uber, rahsia uber review - Bayar Hutang Ptptn

buat duit online, cari duit, cari duit online, duit mudah, buat duit tanpa modal, perniagaan internet, belajar cari duit online, duit mudah, klikjer, buat duit online dengan uber, rahsia uber, rahsia uber review - Bayar Hutang Ptptn

Haa…sampai RM60K korang bleh buat duit online dengan uber nie beb! Hutang ptptn selamba badak jek korang bleh bayar dekat awek cun kaunter ptptn tue! Rahsia uber tak cukup lengkap? Korang usya terus dengan lagi satu blog sampah yang aku jumpa cerita pasal uber nie – DISINI

Hmm…cukup rasanya 2 method tak seberapa yang saya boleh kongsikan dengan korang yang terdesak nak tahu cara mudah bayar hutang ptptn tue…Kurang-kurang dah ada duit dengan salah satu cara diatas tue, korang bleh gunakan tawaran khas iaitu diskaun sebanyak 10%-15% yang ditawarkan oleh pihak ptptn tue beb!

Nak nasihat pasal bayar hutang seperti ptptn nie, saya bukan orang yang arif sangat…cuma sekadar nak mengingatkan diri saya dan juga korang semua yang hutang nie…

cara elak hutang, hukum berhutang menurut islam - Bayar Hutang Ptptn

Dan doa untuk elakkan dari cengkaman hutang yang biasa diamalkan dari kalangan kita muslim yang sejati adalah…

cara elak hutang, hukum berhutang menurut islam - Bayar Hutang Ptptn

Taknak Try method cara bayar hutang ptptn yang saya berikan ini? Terpulanglah…. ๐Ÿ™‚

 

Method cara mudah bayar hutang ptptn dengan buat duit online telah saya kongsikan…

Hukum serta doa yang diamalkan untuk elak beban berhutang menurut islam juga saya telah kongsikan.

Sekarang tinggal korang nak ambil peluang yang dikongsikan ini untuk korang bayar hutang ptptn tue…

Ingat beb! jangan lari dari bayar hutang bak kata p ramlee dari petikan filem ali baba bujang lapok!

Adios semua!

p/s: Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Bayar Hutang Ptptn

(Visited 642 times, 2 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

11 comments… add one
  • Susah tak nak buat duit dengan aplikasi tu? Saya buta it maklumlaa dh nak masuk 40series ni. Buat uber tak payah jadi pemandu uber? Menarik juga ni. Thanks admin!

    Reply
  • uber pun boleh tahan sekarang nih.. cuma jadi takut dengan driver teksi sekarang nih.. kata dah banyak rugi.. sendiri mau ingatlah teksi wooi..aku dah kena tipu banyak kali.. menyirap jer..
    zik recently posted…Keputusan pemenang anugerah AIM 22, 2016My Profile

    Reply
    • Hoho! Ada teksi yang follow the rules…tapi bila 1 @ 2 orang yang buat taik dengan servis teksi ni terus kita mark orang teksi nie macam-macam… so bila ada uber nie bleh check and balance laa dengan geng2 teksi…

      p/s: Guna teksi dari mana ke mana bro? Brapa dierorg caj sampai menyirap jek tue…betul2 blog update dengan berita2 trending tue bro…terbaik laaa!
      Admin HQ recently posted…Jom Kembali Ke Sekolah Dengan Wixon Jenama Baju Sekolah Pilihan Anda!My Profile

      Reply
  • byk peluang buat duit tu..jgn culas byr ptptn..hihi…
    em tp ciktom xberani nak naik uber/grab car..
    cik tom recently posted…Cara Mudah DIY Light Box aka Mini StudioMy Profile

    Reply
  • gua dah habis bayaq.

    syukur.

    leh buat hutang baru plak.
    titan recently posted…Cashback Pertama dari Shopback.myMy Profile

    Reply
    • Otai blogger apa ada hal bayar hutang ptptn nie..celah gigi jek bayar punya…silap2 hutang black saga pon dah selamba badak bayar upfront 2 3 bulan..sapa tau kan… ๐Ÿ™‚

      p/s: Cuma skrg bayar hutang ptptn bayar plak diskaunnya..dulu2 bayar takde begini mudah n diskaunnya…takpe2 yang penting hutang seawal mungkin dah dijelaskan…yang penting jangan lari dari bayar hutang! ๐Ÿ˜›
      Admin HQ recently posted…Jom Kembali Ke Sekolah Dengan Wixon Jenama Baju Sekolah Pilihan Anda!My Profile

      Reply
      • time aku dulu, mimpi la nak dapat diskaun.

        untung la bebudak sekarang nih.
        titan recently posted…Mokthar Dahari – Lagenda Bola Sepak MalaysiaMy Profile

        Reply
        • Betul tue bro…skrg nak bayar hutang siap berdiskaun lagi..tue pn masih liat nak bayar hutang… entahlaa..yang pelik tak takut ker berhutang… hmmm

          Reply
  • Assalam… Macam nenarik dan boleh dicuba.
    Roshidan Rashid recently posted…Rahsia Buka 3 Akaun. Betul ke Rahsia?My Profile

    Reply
    • Betul tue tuan. Sehingga hari ini saya masih konsisten menerima komisen daripada produk yang saya berikan diatas…Alhamdulillah, lepas juga buat bayar2 letrik, air dan streamyx nie… ๐Ÿ™‚

      p/s: Tapi tuan nampaknya dah masyuk dengan bisnes TE…boleh bukak sampai 3 akaun yer rupanya…terbaik laa tuan! ๐Ÿ˜›
      Admin HQ recently posted…Kerja Dari Rumah Dengan iLancee Boleh Buat Duit Online Ke?My Profile

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!