Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #9

what is seo, seo optimization, seo results. pencapaian seo, pakar seo malaysia

Perghh….betul-betul punya hangat contest seo 2017 ilancee yang ada saya bagi tau sebelum ini…

Pencapaian Seo

Beberapa pemain seo utama yang saya kenali samada secara langsung mahupun tidak langsung turut sertaiย contest seo nie…

Watak sang juara sebenarnya saya dapat jangkaย tapi macam-macam boleh berlaku kan…

Cuma kelibat sahabat cyber saya yang merupakan pencabar utama dalam mana-mana contest seo sebelum ini iaitu en titan masih saya belum temui…

Pencapaian SEO oleh Tim PerniagaanInternetHQ.com Setakat Bulan Januari 2017

Sebab saya amat yakin adalah tidak munasabah kalo artikel beliau berada terkebelakang untuk mana-mana contest seo termasuk contest seo ilancee 2017 ini…pastinya taktikal ala-ala red giants juara sebanyak 33 ini agak sukar diramal…maklumlah bukan lagi dibawah pimpinan ZAH17 yang terkenal dengan tagline ย “Cuba Yang Terbaik…!!!” yang tidak disukai oleh penyokong tegar Darul Ehsan United termasuklah en titan sendiri…betul ker?

Macam tradisi contest-contest seo terdahulu yang pernah disertai oleh beliau….

Sang juara biasa masuk last minit jek pastue terus potong tang “corner”… ๐Ÿ˜›

Mana blog saya? Ahahaha!

Macam yang pernah saya bagitahu sebelum ini, saya berkemungkinan besar tidak menyertai contest seo ilancee 2017 ini atas beberapa faktor iaitu termasuklah :

  • Masuk-masuk contest seo sebelum ini kalah jek…buat malu jek nanti sebab tak boleh bunuhย  diri bila kalah lagi – kata salah seorang orang kuat tim kami… ๐Ÿ˜€
  • Kalo dah masuk mesti kena korban masa sket utk proses2 gerak gempur seo tue kan..dan masa yang sesuai sukar untuk saya cari setakat ini kerana masa semakin suntuk…
  • Sebab pihak penganjur guna taktikal boleh guna domain sedia ada, ini sedikit sebanyak memberikan kelebihan kepada beberapa pemain seo yang sedang berentap dalam contest tersebut.
  • Dan pelbagai alasan tak masuk akal seorang pemain seo yang “TAK POWER” macam saya ini… ๐Ÿ˜›

Walau bagaimanapon, pencapaian seo saya dalam mana-mana blog sampah saya sebelum ini masih berada dalam fasa mengenal visi dan falsafah sang juara seo sebenar.

Sebab setakat ini adunan taktikalย ala-ala J.Klopp yang saya terapkan dalam proses seo saya buat masih terumbang ambing lagi…dengan bournemouth pon kalah..dengan swansea kalah tapi nasib baik dengan manchester city menang…mungkin nasib laa macam orang luar cakap… ๐Ÿ™‚

Mungkin visi dan falsafah juara seo yang sebenar bukanlah cantas blog orang sepertimana cara s kunalan terjah kaki pemain lawan tempoh hari tue

Tapi alhamdulillah saya semakin dapat memahami corak permainan yang ingin diperagakan oleh anak-anak buah mr benjamin mora yang ingin bawa permainan moden yang lebih segar yang seakan-akan mirip Atletico Madrid yang dipimpin oleh Diego Simeone… ๐Ÿ˜›

Takdelaa hebat mana pencapaian seo saya sebelum cuti raya cina ini..tapi bolehlah buat saya rasa gembira…

Walaupon visi dan falsafah juara seo yang sebenar menerapkan penggunaan domain berbayar, saya masih lagi selesa dan masih berjaya walaupon menggunakan kuda tua percuma – WP.COM.

Saya sedar walaupon Shakir Shaari bukanlah pemain pilihan jurulatih terdahulu iaitu Mr Mario Gomez, tapi bila saya lihat ketiadaan Harris Harun dalam perlawanan Piala Sumbangsih 2017 baru-baru ini telah menampakkan betapa tempangnya bahagian tengah JDT dalam perlawanan tersebut.

Saya tak cakap yang Amirulhadi Zainal tidak bagus, tetapi hasil perbincangan meja warung bakso kegemaran saya dan rakan saya, kami dapati YOL kurang “GENGSTER” atau bahasa mudahnya kurang keras di posisi tersebut.

Dan kemungkinan besar Shakir Shaari bakal diberikan ruang dalam perlawanan yang akan datang walaupon muka tidaklah se”GARANG” mana tapi mungkin lebih sesuai dengan taktikal “PRESSING GAME” yang ingin diamalkan oleh Benjamin Mora nanti…

Tak cukup power pencapaian seo diatas….saya sendiri akui kebenaran para-para haters yang sangat mencemburui pasukan JDT yang berbelanja berhemah dan TERBELI player-player import untuk tahun ini… ๐Ÿ˜›

Dan memandangkan musim cuti sekolah raya cina hampir tiba, fokus saya untuk pencapaian seo kali ini kepada projek niche pelancongan 2017 saya yang pernah saya bagitahu sebelum ini iaitu – Bercuti.My

Saya masih merasakan tiada hebatnya pencapaian seo dibawah ini…

Memandangkan projek niche pelancongan 2017 ini berkemungkinan akan menjadi projek kelangsungan hidup untuk cari makan online saya, saya telah memilih pemain import tempatan iaitu DOT MY sahaja. Bukan saya tak percaya dengan DOT COM,NET,ORG dan dot2 yang lain, tapi saya merasakan target market saya hanyalah di Malaysia sahaja oleh itu lebih “afdal” rasanya saya menggunakan khidmat pemain import tempatan sahaja..

Sebab saya yakin dengan kelibat pemain yang dibawa masuk seperti nazmi faiz mansor, ahmad hazwan bakri, darren lok, safawi rashid dan lain-lain yang saya anggap tenaga import tempatan yang mampu menyinar bersama JDT dalam tempoh 1-2 tahun lagi.

Tak cukup hebat berjaya diatas website kementerian? Dan saya sedar akan perkara ini. Mungkin faktor belanja berhemah yangย terbeli pulak dot my kan…..Tapi saya mohon kalian untuk doakan2 saya berjaya beat website TRIVAGO atau TRAVELOKA yang hampir setiap hari bersiaran dihadapan TV Buruk rumah saya yang tepi parit ini… ๐Ÿ™‚

Bagi yang rasa ada aura sesuatu yang dibawa oleh saya dan Tim PerniagaanInternetHQ.com ini, proses pencapaian seo ini sebenarnya sukar dan lebih sukar lagi jika anda nak cepat rank dihadapan dalam enjin carian. Tak percaya? Cuba tanya orang2 yang join contest seo ilancee 2017 tue…itupon kalo dierorang nak kongsi “LAUK” dengan korangย laa…

Memandangkan nak menang RM500 untuk contest seo ilancee 2017, saya rasakan mereka akan “MAKAN SORANG” jek dan takkan bagitau rahsia seo mereka yang sebenar.

Tapi saya lain..saya suka nak bagitau orang tapi orang taknak tanya dengan saya…HAHA!

Apa boleh buat mungkin sebab blogger tak ternama agaknya…HOHO!

Secara ringkasnya, proses seo yang boleh menjadikan anda sang juara adalah proses dimana anda perlu lalui semua dibawah ini…

Dari rajah diatas ada beberapa perkara yang boleh anda skip sebenarnya. Contohnya bab “TRAFFIK”. Saya ambil kira traffik blog tak ternama ini jek senang. Trafik sehari @ sebulan tak sampai pon JUTA-JUTA hits macam blogger ternama yang lain tapi masih mampu juga laa makan komisen a.k.a LAUK affiliate tue…Memang tak banyak tapi setidak-tidaknya boleh laa lepas beli barang-barang dapur rumah dan lampin pakai buang si anak-anak dan si emak…. ๐Ÿ˜€

Contoh kedua adalah bab “WEB DESIGN”. Sampai ada ahli JKK bahagian promosi blog tak ternama ini (minta nama dirahsiakan) nak letak jawatan kerana faktor tue cakap dekat saya supaya DESIGN sedia ada perlu ditukar kepada yang lebih malar segar demi kelangsungan blog tapi saya tetap bersyukur dengan DESIGN tak berapa SEGAR nie saya masih terus boleh bersaing dengan pakar-pakar seo malaysia yang terlalu ramai untuk saya senaraikan disini….InshaALLAH mungkin bulan 6 nanti akan ada perubahan kot….hoho!

Untuk korang yang memang pasang impian nak jadi sang juara seo sebenar, korang tak perlu risau tentang TRAFFIK, WEB DESIGN, FEEDBACK a.k.a blog takde orang komen ker, takde social network a.k.a FACEBOOK @ TWITTER @ INSTAGRAM sebab saya yang cap ayam ini telah buktikannya… ๐Ÿ™‚

Tapi kalo korang ada semua yang saya sebutkan diatas ini, InshaALLAH pencapaian seo korang pastinya LEBIH BERGAYA berbanding saya…Belanja laa sket kat blog2 korang tue…bleh saya usya2 sket untuk cari bahan pencapaian seo baru di masa akan datang…amcam deal?

Saya tinggalkan coretan pencapaian seo tak seberapa saya ini dengan….

ย Bagaimana pencapaian seo korang pulak? Saya pasti dan doakan LEBIH BERGAYA dari pencapaian saya disini… ๐Ÿ™‚

 

Adios semua!

p/s: Kedudukan dari mana-mana imej yang dipaparkan diatas pasti akan berubah mengikut update terkini dari pihak Google dan lain-lain enjin carian.

p/p/s: Jika anda berminat untuk dapatkan pencapaian seo sepertimana yang kongsikan diatas, sila hubungi kami.

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Pencapaian Seo

(Visited 93 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

17 comments… add one
  • nak join jugak, tapi confirm tak menang punya.. semua taktikal memang power …
    zik recently posted…Keputusan penuh liga super 27.1.2017My Profile

    Reply
    • Memang power2 dieorg bro…kalo bro ada join sebelum2 nie punya contest pemain2 seo yang sama akan berada di hadapan..dieorg punya taktikal dah berkurun lama punya…kalo berjaya selit2 dalam rank top 5 tue kirer cubaan yang terbaik dah.. ๐Ÿ˜›

      p/s: Pemain seo mcm bro nie perlu diberikan perhatian…diam2 tgh atur strategi sebenarnya nie..InshaAllah ada harapan tue nanti…ameen

      Reply
  • Eh dekat screenshot pasal aiskrim tu ada nama blog saya la ๐Ÿ˜€
    sabree hussin recently posted…Kedai Kamera Online menjual kamera terpakai dari pelbagai jenama terkenalMy Profile

    Reply
    • Hoho2…blogger hebat pasti ada di mana-mana…saya rasa bertuah kerana berana dibawah orang2 hebat macam tuan… ๐Ÿ™‚

      Wah tuan join juga ya contest belajar buat blog..susah macam nie budak2 mentah mcm saya nak cari makan dalam contest seo nie… ๐Ÿ˜€

      Reply
  • banyak sangat benda dalam satu post.

    serabut aku baca wehh.

    haha..
    titan recently posted…Lelaki kahwin dan badminton kawasaki.My Profile

    Reply
    • Sama la tu, serabut sikit kah kah..
      Sentiasa Panas recently posted…Apakah Bahagia Itu Hanya Sejenis Nasib Baik Dalam Kehidupan?My Profile

      Reply
      • Maklum aa tuan…sel-sel lambat berhubung macam nie laa orangnya… ๐Ÿ˜€

        Mungkin sebab menulis bukan kerana nama kot…tue yang serabut sket…tapi tuan lain…sekali tulis berdesup kat depan…apa tangkal heh… ๐Ÿ˜›

        Antara calon fav nak menang contest seo 2017 nie… ๐Ÿ™‚

        Reply
    • Ingat terus scroll ke ke bawah jek … ๐Ÿ˜€

      Memang carca merba tulisan nie bro..kalo angin kus kus ada baik baru bleh rank..kalo angin takde baik…kelaut gak ranking nya…tapi bro lain…bro tulis dah beratur org tunggu…tak menulis seminggu pelawat dah mula meracau macam kena sawan…ada tips tak bro… ๐Ÿ™‚
      Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #9My Profile

      Reply
      • praktis je.

        orang bangladesh kata, praktis itu wajib.
        titan recently posted…Belajar Buat Blog yang INTERESTING dan Menguntungkan.My Profile

        Reply
        • Hoho..praktis kalo takde ilmu update gak bro kelaut china selatan gak akhirnya…cuma apa yg ada skrg nie bleh rasa bersyukur dan bangga gak laa…sebab blog ini tak berapa nak interesting tapi untung hujung bulan lepas beli lampin pakai buang anak dan ibunya jadi laa bro… ๐Ÿ˜€

          p/s: Nak jadi belajar buat blog pujaan hati netizen ala2 bro rasanya tak tercapai akalmu macam lagu elyana tue…tapi menulis bukan kerana nama ala ramli sarip mungkin boleh kot… ๐Ÿ™‚

          Reply
  • boleh menang nih.. masih page 1..
    zik recently posted…Keputusan liga perdana Inggeris 4.2.2017My Profile

    Reply
    • Sapa boleh menang? Siapa 1st page? Blog contest seo ilancee 2017 saya nun jauh dibelakang tue..tampak mustahil utk menang…lebih2 lagi lawan dalam suhu hampir dengan 2 celsius bro…Yang tengah lead depan2 tue bukan setakat standard gamba osaka lagi… ๐Ÿ˜€

      Kita blogger kampung area parit2 jek bro…berada sebaris dengan para leader contest tue pon dah rasa bangga… tak mengharapkan keajaiban sekadar mencuba nasib sebagai tanda sokongan.. ๐Ÿ™‚

      p/s: Ada kejutan tue nanti yang potong “tang” corner last minute… ๐Ÿ˜›

      Reply
  • percapaian SEO untuk blog peribadi kurang menyengat…

    proses belajar belum khatam2 lagi…

    p/s : kejayaan perlu berganda bro..kuasa dua itu umpama turbo..
    mrhanafi recently posted…Rahsia Kejayaan Pengasas Agensi Nur IkhwanMy Profile

    Reply
  • Wahh..ada nama blog kita le pada screenshoot Kerja Dari Rumah Dengan iLancee.. hehehe ๐Ÿ™‚
    MYiDEAKiNi dot com recently posted…Xabo Bukannya Program E- Pelaburan ScammerMy Profile

    Reply
    • InshaALLAH akan datang saya akan petik @ screenshoot nama blog anda @ kenkwn yang lain sebab anda adalah sumber inspirasi hebat untuk saya… ๐Ÿ™‚

      p/s: Semakin sengit dari hari ke hari contest seo yang sedang berlangsung…dan blog anda juga cukup hebat bagi saingan…terbaiklah! cer cer kongsi sket tips2 hebat seo tue…cia cia cia… ๐Ÿ˜€
      Admin HQ recently posted…Kerja Dari Rumah Dengan iLancee Boleh Buat Duit Online Ke?My Profile

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!