Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #8

what is seo, seo optimization, seo results. pencapaian seo, pakar seo malaysia

Ada PAKAR-PAKAR SEO cakap…

Bro, kalo dapat result seo power2 jangan KONGSI dengan orang…MAKAN SORANG jek..baru selamat!

Bos, tak takut ker orang cantas blog bos kalo bos reveal result SEO yang power tu…

I kagum dengan pencapaian seo you…tapi i rasa laa u guna kitab seo merah jambu tue yang pandai buat seo power macam nie..betul tak i cakap?

Hoho2…untuk Β pengetahuan anda2 yang masih sapot saya lagi, makan sorang memang bagus..tapi tak rasa segan ker kalo meja penuh 3-4jenis lauk pastue korang bedal sorang jek…kalo saya segan gak aa…tapi yang jadi susah plak..saya ajak member minum teh tarik pon susah mau dapat minum sekali… πŸ˜€

Saya reveal result SEO bukan nak tunjuk power pon…power sangat ker kalo rank setakat dua suku kata macam rahsia uber, kerja dari rumah, dan macam-macam lagi…lain laa kalo saya berjaya rank single word macam bercuti, melancong, 1malaysia.. πŸ™‚ Dan satu lagi sebab adalah…orang cantas seo result yang saya buat, baru saya akan terus kaji dan mengkaji proses seo sebenar ( bukan forex sebenar yer! )

Pakai kitab seo merah jambu? Pernah satu ketika dulu masa saya lepas pegi kenduri rumah ( dirahsiakan ) saya diberitahu tentang kitab seo ini. Sampai en ( juga dirahsiakan ) mintak saya bagi pemahaman lebih pasal kitab seo tersebut. Tapi saya masih waras tentang hakmilik penulis yang ada beritahu pelbagai perkara LARANGAN yang tak boleh dibuat jika dapatkan ebook tersebut secara tidak sah…tak begitu en titan? πŸ™‚ Last2 bro tue ingat saya sombong..tak mengapalah…harap2 dier dah semakin mahir dengan pembelajaran SEO dari kitab seo pilihan utama para blogger Malaysia…ameen

Abis..saya yang konon2 terer pasal SEO nie dari mana boleh terer tue…dari huruf “T” nya kah?

Dari sini jek…

Saya pandai sket-sket pasal pencapaian SEO ini adalah dari blog cap ayam ini – PerniagaanInternetHQ.com

Dari blog ini lah. Tapi dari blog lain macam en titan pon saya ada spy2 gak..blog ciktom yang skrg dah jadi puantom pon saya spy jugak..dan dari member parit usop en zik pon saya follow gak…dan sampai ada blog ( dirahsiakan ) sampai saya follow n komen langsung tak berbalas pon saya masih follow gak… πŸ˜€

Abis macam mana saya follow n boleh terer sket-sket pasal SEO nie?

Saya cuba HADAM apa yang saya nampak di blog2 mereka…kalo mereka tulis H1 kat sekian2 dalam post…saya pon tulis H1 kat sekian dalam post tue…

Kalo mereka letak keyword-keyword utama saja, saya pon letak keyword2 utama sahaja dalam post blog cap ayam ini…

Kalo mereka bubuh imej @ gambo besar2, saya pon follow letak gambar besar2…

Dan kalo mereka cuba rahsiakan dari saya, saya akan cari sampai view source… πŸ˜€

Begitulah cara saya berguru pasal SEO nie. Belajar terus dari apa yang kita lihat sendiri bukan dari pengalaman orang lain. Sebab cara kita belajar mungkin tidak semua sama kan.. Ada yang suka pakai flatscreen tapi saya suka pakai skrin 15inci yang beso gedabak yang lusuh nie….ada orang suka pakai tablet @ smartphones baca blog, saya masih suka pakai desktop… πŸ™‚

Walaupon apa cara sekalipon yang berbeza tapi matlamatnya tetap sama – Baca, Cari dan Fahami Apa Yang Ingin Kita Ketahui… πŸ™‚

Ok2…bebelan ini bukan ada makna seo sangat pon kan…kalo tak show off result tak POWER saya tue…tengok aa sket setakat pencapaian seo terkini saya…

Memandangkan bulan lepas adalah musim cuti sekolah dan kempen jom kembali ke sekolah, saya buat kajian tak seberapa saya kepada keyword2 yang berkaitan dengan “Sekolah”. Alah carian sekolah yang saya buat pon sekolah kampung jek..area parit2 orang kampung sini cakap…Kagum jugaklah dengan diri sendiri bila berjaya berada atas domain2 lebih hebat macam astro awani, dot edu Β dan dibawah dot gov… πŸ™‚

Yang lebih mengkagumkan adalah…masih berjaya walaupon masih kurang dari 1 bulan post tersebut dipaparkan di blog cap ayam ini… πŸ™‚

Result lain ada tak? Ada…tapi segan sebenarnya nak tunjuk…tapi buat mereka-mereka yang masih baru dalam SEO, harap dengan pencapaian seo kat bawah nie dapat berikan korang sedikit perangsang untuk terus mencari traffik melalui medium SEO ini…

Siapa cakap nak dapat pencapaian seo hebat2 kena pakai DOMAIN dot com, dot net, dot org, dot my dan lain2 dot tue? Itu cikgu seo kelentong orangnya. Saya bedal buat SEO pakai wordpress.com templates default jek tapi berjaya juga rank macam result seo kat atas tue yang ramai cakap saya “cedok” orang lain punya results kan… πŸ™‚

Pencapaian seo yang hebat bukan hanya bergantung pada faktor itu sahaja. Banyak faktor lain juga yang perlu diambil kira macam..

So bagi korang yang anggap mitos dan berjaya dalam pencapaian seo yang hebat2 kena pakai domain dot dot yang berbayar sahaja, jangan peduli lagi dengan perkara tue. Buat jek pakai free domain macam wordpress.com, blogspot.com, weebly, dan lain-lain asalkan bukan pakai facebook dot com, twitter dot com atau instagram dot com… πŸ˜›

Masih belum berjaya dalam pencapaian seo sehingga hari ini? Meh contact @ balun komen disini, saya akan cuba bantu anda semampu yang boleh TANPA SEBARANG BAYARAN ( bergantung kepada keadaan T&C). Harap Maklum!

pasif affiliate, pasif affiliate review, rahman basri, mentor perniagaan internet, pakar pemasaran email, hasil komisen - Pencapaian Seo

Jom layan video “MURAH REZEKI” dari ustaz azhar idrus ini….bagi laa kami kucing2 di HQ nie makan2 sket… πŸ™‚

InshaALLAH saya sedia bantu untuk anda murah rezeki melalui pencapaian seoΒ yang anda ingin target bagi PERNIAGAAN/PRODUK dan lain-lain.

Saya cuba dan ingin membantu anda LEBIH BERJAYA dari apa yang sedang saya lakukan ini namun selebihnya datang dari-NYA…ameen

Adios semua!

p/s: Kedudukan dari mana-mana imej yang dipaparkan diatasΒ pasti akan berubah mengikut update terkini dari pihak Google dan lain-lain enjin carian.

p/p/s: Jika anda berminat untuk dapatkan pencapaian seo sepertimana yang kongsikan diatas, sila hubungi kami.

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Pencapaian Seo

(Visited 133 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

10 comments… add one
  • untuk long term, memang better pakai dot com.

    senang nak menang.

    domain age main peranan gak.

    tapi..blogspot, memang kuat. wordpress pun kuat.

    janji content hidup sentiasa.

    haha..

    senang kata..terus menulis.

    jangan malas.

    seo ni, teknik paling senang untuk promosi.

    tapi nak faham tu..kena jadi gila sikit.

    dah faham, keja jadi lebih senang dari layan facebook ads atau google ads.
    titan recently posted…A Fullmetal HeartMy Profile

    Reply
    • Terima kasih bos atas nasihat bermakna SEO ini. Abis semua orang tau blogpsot jek bro… πŸ™‚

      kita yang bukan pakar seo nie bagi aa cadangan suruh guna wp.com yang free tue…nak beli domain dot com skrg pon sengkek gak…

      Bos lain, pyment notification selalu jek masuk dalam email…org ada-ada di intenet malaysia laa katakan…..cia cia cia… πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…Bercuti.My – Tips Melancong Ala Bajet Ceria 611 Untuk Anda!My Profile

      Reply
  • Cara saya belajar SEO pun hampir serupa dengan yang tuan buat hihi πŸ™‚ . .
    Calrase Patrick recently posted…Top 5 Bandar Terbersih di Dunia 2017My Profile

    Reply
    • Ehh hampir serupa ker? tapi saya YAKIN SANGAT bro takde laa sampai spy blog cap ayam saya nie sebab saya rasa bro patrick buat JAUH LEBIH HEBAT dari saya… Kongsi2 laa cara belajar SEO yang bro cakap hampir sama tue… maklum laa masuk contest seo kurang2 TOP3 jek… Saya masuk semua kelaut jek rankingnya… πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…Bercuti.My – Tips Melancong Ala Bajet Ceria 611 Untuk Anda!My Profile

      Reply
  • Ya betul. Pakai yang free je pun boleh. Asalkan tau apa benda nak kena buat. Kalau tak tau nak buat apa, pakai la yang berbayar. Guna wordpress. Ada banyak plugin yang membantu untuk SEO.
    sabree hussin recently posted…Apa TUJUAN UTAMA pengguna internet melayari Laman Web anda?My Profile

    Reply
    • Haa bila tuan cakap pakai yang berbayar punya utk wordpress…bagi le sket rahsia @ list top5 plugin yang WAJIB ada setiap kali en sabree buat blog…kurang2 ada laa juga contoh @ guide sebenar dari pakar blogger yang berkaliber mcm tuan nie… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Bercuti.My – Tips Melancong Ala Bajet Ceria 611 Untuk Anda!My Profile

      Reply
  • ada blogspot pun boleh ranking no1 tuh.. sebab google punya.. dan paling penting backlinks….blog saya rojak mee bandung..
    zik recently posted…Live streaming jdt vs Buriram United 14.1.2017My Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!