Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #6

what is seo, seo optimization, seo results. pencapaian seo, pakar seo malaysia

Semua orang boleh berjaya dalam pencapaian SEO di dalam enjin carian.

Betul ke?

Asalkan mempunyai ilmu yang betul dari tok guru yang betul juga… 🙂

Tapi kenapa masih ada dari kalangan anda yang GAGAL juga?

Banyak sebab sebenarnya dan salah satu darinya adalah kerana “TANGKAL” anda tidak kuat agak… 😀

Tangkal yang macam mana saya maksudkan?

Tak payah fikir pasal tangkal/kemenyan/batu cincin/DSB untuk mendapatkan pencapaian seo yang terbaik, kami sedia bantu anda disini…berapa pengerasnya? Contact dulu baru syok laa… 😛

jobdirumah, jobdirumah review, jobdirumah 2015, jobdirumah penipu, jobdirumah scam - Pencapaian Seo

Saya jenis orang cakap serupa bikin punya walaupon banyak haters di keliling yang pandang serong dengan kemampuan yang kami ada…

Apehal? Itu semua tidak sama sekali melunturkan semangat kami untuk terus bersaing dalam mendapatkan kedudukan terbaik dalam enjin carian.

Anda buat tak jadi2 juga SEO nya? Sebab “tangkal” @ mandrem anda kurang power macam result terkini kami dibawah ini :

 

Tarikh post untuk target keyword diatas adalah pada 14 Januari 2016. Tribute yang kami buat tue merapu jek…takde bahasa indah2 pon..tapi google rasa sedap agaknya so bagi laa kami “GULA” hacks sambil nak layan dengan regu terbaik – kopi 434 saikee tue… 🙂

Anda sendiri boleh baca tribute TAK SEBERAPA yang saya karang dalam tempoh hampir  2jam ditengah2 anak-anak dan isteri masuk tido…

Keyword tak competitive? Itu betul tapi sekurang-kurangnya masuk juga laa top10 tue…kurang2 bila Gobala Krishnan nak close nanti saya ada juga laa kenangan tak seberapa untuk disimpan dalam blog picisan ini…. 🙂

Saya bukan hanya kejar pencapaian seo untuk projek affiliate @ buat duit online semata-mata..Projek seo yang tidak berkonsepkan KEUNTUNGAN juga saya dan team saya turut lakukan kerana ianya memberikan kepuasan yang sungguh luar biasa..

Bila lagi kan nak tolong orang…nak tolong sponsor sampai cat stadium kaler pink, tukar warna jersey kaler pink juga tak mampu laa saya… 😀

 

Dan kalo anda semua perasan review @ hasil penulisan saya dan team saya bukan jenis ayat buku punya yang terang2 LEBIH POWER dan MUDAH untuk ranking dalan enjin carian.

Ayat dari penulisan saya lebih berbentuk santai + provokasi sket + sindir2 sket + bukti2 relevan sket tapi mampu cairkan enjin carian pilihan kita semua.

Kenapa?

Sebab “tangkal” saya sket kuat agaknya… 😀

Dan projek SEO yang saya jalankan ini lebih bersifat suka-suka sahaja sebab KEYWORD TAK COMPETITIVE kan orang cakap…bleh aa rank..tapi bila masuk contest tengok kalah juga… 🙂

Habis nak lawan macam mana….bila pertandingan cakap IKUT LORONG GELAP/HACKING METHOD dibenarkan, tangkal saya memang tak boleh laa nak lawan pahlawan papan kekunci nie…

Saya tahu…tapi buat apa kita nak persoalkan semua itu…

Terima jek dengan hati yang terbuka..

Nak buat sendiri projek SEO? Ini lagi saya suka. Anda boleh sahaja buat sendiri sebenarnya! Berjaya atau Tidak? Ianya adalah subjektif untuk saya jawab. Dan jika anda tanya saya ada tak panduan yang boleh saya rekemen untuk dapat pencapaian seo LEBIH HEBAT dari saya, saya jawab – ADA :

kitab seo merah jambu, pakar seo malaysia - Pencapaian Seo

Nah sekarang anda tanya diri anda – adakah anda inginkan pencapaian seo dari mereka yang 50KALI kehadapan dengan result SEO atau dari tangan ghaib anda sendiri? Anda sendiri ada jawapannya… 🙂

pasif affiliate, pasif affiliate review, rahman basri, mentor perniagaan internet, pakar pemasaran email, hasil komisen - Pencapaian Seo

Jom layan video “MURAH REZEKI” ini….bagi laa kucing kat HQ nie makan2 sket… 🙂 InshaALLAH saya sedia bantu untuk anda murah rezeki melalui pencapaian SEO yang anda target untuk PERNIAGAAN/PRODUK dan lain-lain. Saya sekadar membantu anda dan selebihnya datang dari-NYA…ameen

Adios semua!

p/s: Kedudukan dari imej tersebut pasti akan berubah mengikut update terkini dari pihak Google.

p/p/s: Jika anda berminat untuk dapatkan pencapaian seo sepertimana yang kongsikan disini, sila hubungi kami.

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

 

Pencapaian Seo

(Visited 247 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

25 comments… add one
  • he..he..tak sangka pula artikel boleh naik rangking..namun saya sangat percaya kemampuan bro dalam bab SEO jauh lebih baik dari saya..

    saya banyak dibantu oleh theme blog yang ringan dan laju…he..he…

    p/s : terima kasih kerana menempeknya screen shot blog mrhanafi.com
    mrhanafi recently posted…Hebatnya Cinta Sejati Seorang LelakiMy Profile

    Reply
    • Jangan begitu bro…kehebatan bro dalam seo sebenarnya jauh lebih kehadapan berbanding saya…bersama kamil salleh membentuk gandingan mantap – BBN membuktikan diri bro sebenarnya lebih HEBAT dalam seo berbanding saya… 🙂
      Admin HQ recently posted…Kesian Saya Sebab Dapat Hasil Komisen Dari Jobdirumah JekMy Profile

      Reply
      • Dua-dua blogger hebat. Insyallah banyak dapat belajar ilmu dari blogger hebat macam ni.
        Upin Zai recently posted…Cara Nak Berjaya Buat Dua KerjaMy Profile

        Reply
        • Jangan begitu bro…en titan jauh lebih hebat dan berpengaruh BESAR dalam area SEO ini berbanding saya dan team saya…ini fact yang saya harus perbetulkan… en titan berada dalam kelasnya yang tersendiri… 🙂

          Pencapaian SEO kami ini ibarat joran buluh yang dah nak hampir patah tapi disambar juga matakailnya oleh ikan2 kecil… 🙂

          Reply
  • Wah, best nya ilmu seo yang sangat luar biasa tahniah bro
    salam borneo recently posted…Aneka Jajanan Anak Sekolah Terbaru Serta Resep Cara PembuatnnyaMy Profile

    Reply
    • Biasa2 aja ilmu seo kami disini…yang luar biasa bila tuan jumpa kami yang biasa2 ini.. 😀

      Sedap banget aneka jajanan – cilok ayam yang mas bagitau tue…bakwan tahu? Disini kita bisa panggil cucur udang… 🙂

      Sate jelly puyuh? Waduhh…bisa dicoba ini…Ini jajanan yang sihat utk kanak2 sekolah… 🙂

      Reply
  • sebab tu dari dulu..seo ni yang yang aku belajaq dulu.
    titan recently posted…Komisen ke 58 dari Ashadee.comMy Profile

    Reply
  • SEO.. yang ni banyak yang masih kena belajar. ada aje yang berubah, Saya pun masih belajar benda alah ni. Dapat tahu asas dia pun dah ok.
    Upin Zai recently posted…Cara Nak Berjaya Buat Dua KerjaMy Profile

    Reply
    • asas dah ok sangat nih… bukan calang2 blogger nih.. hehe
      zik recently posted…Hakim and the magistrate, juara AJL 30, 24.1.2016My Profile

      Reply
      • Siapa? En titan ker? Ehh En titan memang bukan calang2 blogger… pernah jadi calon MSMW dan menang kategori best educational blog tahun 2013… 🙂

        Saya dan dan team saya biasa2 punya blogger jek…Asas SEO? Nak cerita banyak segan aa tapi bleh aa sket kot :

        1)TITLE POST: Berikan TITLE yang mengancam + Keyword yang maksimum ayat 70 patah perkataan sahaja.
        2) DESC : Beri ulasan kepada TITLE POST + keyword yang maksimum ayat 150 patah perkataan sahaja.
        3) TAGS / KEYWORDS: keywords1 + keywords2 + keywords3 + keywords4 + keywords5
        4) Masukkan H2,H3 dan H4 dalam post tersebut.
        5) Pada img dalam post letak IMG ALT utk tujuan SEO IMAGE.

        Ini antara basic yang saya buat dalam post2 cap ayam saya…dan termasuk juga post ini.. 😀

        Reply
        • backlink building kalau betul2 serious.. berbayar ada, free pun ada..
          zik recently posted…Kriteria biskut reject.My Profile

          Reply
          • Orang expert SEO jek berani petik backlink building nie… 😛

            Bab backlink kalo semak blog picisan nie takde laa hebat mana…nak kater gila2 buat backlink pon tidak juga rasanya…lebih kepada basic seo sahaja… 🙂

            p/s: Kena kuat backlink ker bro br bleh dapat PR2 heh.. backlink jenis mcm mana tue..cer cer citer sket… 😀

            Reply
  • kesan SEO ni jangka panjang – so blogger banyak buat duit pasif jer kalau menjadi… boleh dah buat coaching SEO untuk blogger-blogger baru macam kami ni..
    saljuhumairah recently posted…Komisyen Pertama USD Dengan PopAdsMy Profile

    Reply
    • Betul cakap tuan. SEO lebih kepada long term benefit. Cuma bila ada update ALGORITHM oleh enjin carian MUNGKIN ada kesan juga… 🙂

      Buat coaching? Hoho! Terlalu hebat utk saya buat coaching ala2 webinar tue…mungkin kita boleh bincang2 santai disini dimana keperluan SEO yang tuan @ rakan2 lain perlukan. Dari situ kita tackle permasalahan dan sama2 perbetulkan…SEO ini bagi pendapat saya yang tak berapa expert nie ianya lebih kepada cuba jaya punya konsep…takde istilah tepat – benar @ salah dalam SEO sebab enjin carian bukan milik kita… 😛

      Reply
  • Hebat-hebat..jiran sebelah nak berguru boleh tak?hehe..
    thehaikal recently posted…Cara Pembayaran Cukai Tanah Secara OnlineMy Profile

    Reply
  • dah lama tinggal blog ni dah banyak lupa pasal ilmu seo..banyak kena refresh dan belajar perkara yang baru.tahniah mantap tu teknik seo…
    cik tom recently posted…Pening kepala bandwith blog mencecah 95% kuota penggunaanMy Profile

    Reply
  • Seronok bereksperimen dengan seo ni 🙂

    Reply
  • Suka sangat baca bab bab SEO ni :).. PerniagaanInternetHQ.com memang terbaik dalam bab SEO ini ..

    Reply
  • terimakasih bos tentang infonya dan salam sukses

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!