Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Sedap Laa Burger Bakar Ni Anak Pon Suka Bini Jek Merana!

bisnes burger bakar, deen burger bakar, burger bakar sedap

Nyum2..Memang sedap makan burger dengan biniku sayang!

Ditambah pula anak2 pon suka kan, lagi syok laa makan burger ni!

Bini jek merana..penat melayan karenah ayahnya ngan anak-anaknya… hoho!

Apa tidaknya semua nie bermula sejak kempen boikot burger sekian-sekian tue.

Nak masak burger kat rumah bukan tak boleh…TAPI…tak sedap macam bini punya style masak. 😀

Orang rumah saya pandai juga masak burger tapi tgk mood gak..kalo mood baik bukan kemain sedap masaknya dan kalo penat bekerja ditambah lagi dikerjakan oleh anak-anak dan ayahnya masak pon jadi biasa-biasa jek.. 😀

Lagi2 bila orang rumah masak…

Nak Tahu Resepi Burger Bakar Paling Tersedap hingga celah gigi?

Burger BakarOrang johor lelagi belah2 jawa memang sangat suka makan TEMPE GORENG SAMBAL ni…hoho

Nak dijadikan cerita, satu hari anak saya yang sulung cakap kat saya…

Walid, nak makan burger leh tak? ( anak baru umur 5 tahun gaya petah nya sket2 menyerupai saya… 😀 )

Saya pon balas…

Nak makan burger? burger bakar yang aritue ibu kamu beli heh?

Anak pon balas kat saya

Aah yang itu aaa..burger bakar tue…

Anak no 2 pon balas gakk..

Nak gak! nak gak!

Saya pasal bab2 makan nie kalah nya..pon balas kat mereka…

Yerlaa2..nanti walid cari heh.. kamu tunggu kat rumah heh!

Saya pon terus mencapai kunci keter buruk saya nak keluar pergi mencari burger bakar kegemaran anak saya tue…Sampai jek kat simpang jalan beberapa kilometer dari rumah kecil kami, dari jauh dah nampak sinar2 lampu kedai burger bakar yang dimaksudkan tue…

Sampai jek kat kedai burger bakar ni, saya cari Muhammad Shariffuddin yang gemar disapa dengan gelaran deen burger bakar utk order burger saya, tapi bila sampai kat situ, pekerja dier cakap :

Abg, abang deen takde hari nie..abang cari dier ker?

Saya pon balas…

Ohh takper laa..beli burger ngan hang jek laa matt.

Kebetulan ramai pulak orang kat situ, saya pon duduk kat keter sambil tunggu burger siap. Sambil2 tunggu tue mula aa berangan ala2 mat jenin…

Bagus gak bisnes burger bakar nie kan…tapi untung ker?

Sang puteri kayangan muncul dengan tiba2 dan menjawab:

Wahh! Boleh dapat 5 angka niaga burger bakar jek…siang pulak buat bisnes borong jual barang dari china…masyuk nie!

Sang puteri kayangan terus membayangi saya dan cakap mengapa saya patut buat bisnes burger bakar dari jenama deen burger bakar nie…

 

Saya pon terus mengelamun sendirian lagi..sedap sangat ker burger bakar jenama deen nie…aku biasa makan 1 patern jekk?

Sang puteri kayang pon terus menyapa…abang, banyak tau menu nya…cuba tengok nie :

Wah! menarik sungguh menu pilihan deen burger bakar nie. nampak sedap aa!

Saya pon terfikir lagi…sesuai ker bisnes burger bakar nie dengan saya?

Sang puteri kayangan pon menjawab..sesuai ngan abang puteri tak pasti tapi kalau abang adalah dari :

Wah! Saya pon terfikir..aku mungkin tak sempat nak berniaga nie…tapi bleh jek laa pasang kaki kat tempat bini aku bekerja tue..tempat dier kan ramai student, maklumlaa bekerja selaku warga pendidik atas dari sekolah menengah ( Universiti aa ) nie mesti bleh jalan bisnes burger bakar ni!

Hah! Macam mana plak kalau aku nak join kan?

Sang puteri kayangan pon terus menyapa aku..kalo abang nak join :

Ramai ker dah join bisnes burger bakar jenaman deen burger bakar nie? aku terus terfikir…

Sang puteri kayangan pon terus mendekati aku dan bagitau yang :

Sang puteri kayangan terus membayangi aku lagi dan berkata, ada 2 pakej yang ditawarkan kepada sesiapa yang berminat untuk menjalankan bisnes burger bakar jenama deen nie :

Oooo macam gitu rupanya..ada 2 pakej..kalo modal kecik bleh amik pakej rakan niaga, kalo modal besar sket bleh amik pakej stokis kan…

Pelanggan plak macam mana? apa dierorg kata tentang burger bakar jenama deen burger bakar nie heh?

Sang puteri kayangan terus berkata lagi…bukan saya cakap burger bakar ni sedap tau, tapi mereka yang cakap burger bakar nie sedap :

Wah! memang kaw2 nie sedap! Katakan kan kalau aku berminat nak berniaga burger bakar nie macam mana plak? Aku terfikir…

Sang puteri kayangan cakap, senang jek abang..kalau abang berminat, anak sedara belah mak berminat, kawan baik ker yang berminat, atau sesiapa yang berminat nak buat bisnes burger bakar nie, anda boleh klik dibawah ini :

Cermin kereta saya diketuk :

Wahhh!  jauh betul abang berangan? ada bisnes bagus ker? sapa si matt pekerja deen burger bakar tue! Siap abang..burger bakar yang takde sayur ngan sos saya ada tandakan “X”..Semua sekali RM XX..Abg regular kastermer bos saya, saya bagi extra sayur kat abg punya burger!

Saya pon dengan pantas respon…

Sorry2 matt, aku terbayang2 bisnes burger bakar ko nie masyuk aaa..terima kasih matt! Assalamualaikum!

 

Kereta buruk saya terus meninggalkan kedai burger milik deen burger bakar tue. Anda nampak tak potensi bisnes burger bakar dalam angan2 mat jenin saya nie? Bisnes burger bakar dibawah jenama deen burger bakar ini mampu pergi jauh. Dari kita makan burger dari jenama ternama sekian2 tue, baik kita fikir2kan buat bisnes burger bakar jenama dari anak tempatan yang beragama islam yang sudah terjamin kerbersihan dan bebas dari syak wasangka yang bukan-bukan. Apa tunggu lagi? Jom daftar cepat bisnes burger bakar jenama deen burger bakar ni sementara masih ada kosong!

Sampai juga akhirnya rumah kecil saya. 1 Jam gak laa mencari burger..masak aa kalau anak2 bising nanti..mengelamun punya pasal aa nie..hoho! Saya masuk rumah dulu! Jemput makan ya burger bakar sedap ni!

KINI SIAPA CAKAP BISNES BURGER BAKAR TIDAK MENGUNTUNGKAN! KINI RAHSIA MENJANA 5 ANGKA DARI BISNES BURGER BAKAR BERMULA DENGA…

” DEEN BURGER BAKAR “

 

Adios semua!

p/s: Bagi mereka yang berminat dengan bisnes burger bakar ini, tinggalkan pesanan anda melalui ruang komen dibawah. Kami akan membantu anda. Usah berlengah lagi kerana tempat terhad! Mulakan bisnes burger bakar anda dengan Deen Burger Bakar – Jenama Burger Bakar “HOT” masakini!

Burger Bakar

(Visited 1,360 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

13 comments… add one
  • Sapa ingat kenangan pertama mkn burger?
    Kali pertama saya mkn burger harganya cuma RM1.80.
    Burger simple je masa tu. roti, daging burger, ada timun skit, tomato, salad, bwg skit, sos… itu je.
    tak sama mcm burger skg yg meleleh2 tu 🙂

    Reply
  • Ingat dulu kalo masa rehat sekolah agama, ada jek jual kat kantin sek tue…harga dalam rm1.50 jek…daging bukan brand ramly laa..mmg kosong takde bawang, timun salad…sos pon sket jek… 😀

    Skrg punya burger bertingkat2 sampai majlis kawin pon kek burger.. 😀
    Admin HQ recently posted…#Review Mee Bandung Muar – Resipi Sedap Abu Bakar Hanipah Sejak 1930My Profile

    Reply
    • maju juga sekolah tu eh? sekolah ugama kwn dulu (org kampung sebut sekolah ugama 🙂 ) kantin pun tak ada. bila time rehat pegi rumah orang yg berhampiran sekolah beli mee siput dan aiskrim Malaysia. hahah

      Reply
      • Maju sebab sekolah agama sharing dengan sekolah rendah kerajaan.. kalo atas tapak persendirian rasanya sekolah ugama style2 pondok jek tue… 😀

        Yg best time sekolah agama laa jumpa kwn2 sekolah lain…lebih2 lagi yg gegirl aa..hoho sampai kwn2 yang ada ajak lastik burung lepas abis sekolah kol 5 tue…hoho

        Reply
  • burger bakar ek.. tak penah try masak plak..
    nantilah bila mood nak cuba burger bakar boleh try
    zool recently posted…Tips Belajar Berenang Bagi PermulaanMy Profile

    Reply
    • Try bro. Bleh tahan gak aa sedap burger bakar nie.. 🙂

      Reply
  • burger sekarang dah mahal.

    nak murah, kena buat sendiri. haha..
    titan recently posted…Homestay Murah di Dungun.My Profile

    Reply
  • Tue laa ingat nak blaja ngan guru burger en titan laa..dgr citer dulu masa belajar2 dulu otai bisnes burger kan en titan… 😀
    Admin HQ recently posted…#Review Cara Buat Kek Kukus Sedap Dari DVDMy Profile

    Reply
  • assalamualaikum

    bole hantar detail dan kursus tentang burger bakar, berminat menjadi usahawan burger bakar ke alamat dibawah ini :-
    no.45,jalan gelam,majidee park,
    80250,johor bahru.

    Reply
  • cik tom memang burger tu favourite..tapi burger bakar ni biasa besar2 saiznya..jadi jarang skit nak beli kalau sorang je nak makan..
    cik tom recently posted…Alhamdulillah Sempat Jugak Cash Out Earning NuffnangMy Profile

    Reply
  • Pasti sedap burger bakar tu dan lagi sedap kalau diri sendiri yang jalankan bisnes burger

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!