Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Kekalkan Momentum Perniagaan Internet Secara Konsisten

momentum perniagaan internet, pakar pemasaran internet najib assadok

Hmmm… mcm ni lah bro kehidupan seorang usahawan. Setiap kali buka mata akan terus teringatkan tentang perniagaan. Tak kiralah usahawan internet atau usahawan offline. Sama je… Apa yang sering difikirkan? Tak cukup-cukup lagi ke? Perkara yang selalu buat saya resah bagaimana untuk mengekalkan momentum perniagaan internet ini supaya terus konsisten. Kalau kerja makan gaji bila tak konsisten, bos akan tegur, bos akan bagi surat amaran, bos akan pecat dll… tapi bila bekerja sendiri macam ni semuanya bergantung kepada diri sendiri.

Sejak dari dulu saya sentiasa menitikberatkan cara untuk konsisten dengan momentum ini demi mengejar average pendapatan setiap bulan. Perniagaan internet ni biasa lah.. kadang dapat banyak kadang dapat sikit. Trend berniaga orang kita pulak… bila musim dapat banyak terus jadi malas, dapat untung sehari, 3 hari berikutnya cuti… tutup kedai, pegi makan angin, bila dah kendur baru berniaga semula.. πŸ˜€

Ada cara mudah tak nak kekalkan momentum perniagaan internet atau offline ni?

Hari ini saya nak berkongsi dengan anda 3 cara mudah saya untuk kekalkan konsisten dalam momentum perniagaan internet. Ia bukanlah 100% perfect tetapi inilah yang saya sering tanamkan dalam diri saya setiap masa.

Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? Momentum Perniagaan Internet Review Bukan Penipu dari PerniagaanInternetHQ.com
Momentum Perniagaan Internet
4.0
Kekalkan Momentum Perniagaan Internet Secara Konsisten
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
rateempat
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma

Nah! Ini rahsia kekalkan momentum perniagaan internet mahupun offline yang bukan calang2 punya. MITI,MYNIC, UTM, UIA dan banyak lagi dah panggil si najib nie sampaikan ceramah. Najib dah tolong hampir 1000 usahawan untuk kekalkan momentum perniagaan mereka.

Memang rugi laa korang jika taknak daftar seminar momentum perniagaan internet hasil buah tangan si najib nie...Seminar buat bukan selalu...nak selalu buat macam mana...selalu FULL jekk..Tak percaya juga? Klik aa sini kalo tak percaya!

Momentum-Perniagaan-Internet - Momentum Perniagaan InternetKlik Sini Untuk Semak Dan Bandingkan Momentum Perniagaan Internet dan Offline Anda.

1. Tetapkan Matlamat

Tetapkan matlamat dan sasaran kepada sesuatu yang saya buat. Katakan sekarang saya sedang buat pemasaran affiliate JVZoo menggunakan teknik Fb Fanpage. Saya perlu pastikan berapa post yang perlu saya buat setiap hari., berapa Likes yang saya target untuk sehari atau sebulan, dari Likes itu berapa saya target untuk trafik ke affiliate dan seterusnya dari situ berapa target untuk convert kepada jualan dan pada penghujung bulan berapa hasil yang saya dapat. Matlamat inilah yang perlu saya kejar setiap hari. Bila ada matlamat dan sasaran yang betul, saya rasa lebih mudah untuk mengatur jadual setiap hari agar kerja-kerja menjadi konsisten.

2. Buat Satu Persatu

Dalam perniagaan internet banyak modul perniagaan yang kita boleh buat. Sebaik-baiknya cuba satu persatu dulu. Jangan gelojoh nak buat semua benda dalam satu masa. Takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran (ecehh..!!) Usahakan satu sahaja dulu sehingga berjaya. Bila dah dapat hasil yang konsisten, barulah beralih mencuba modul yang lain pula. Dalam masa yang sama jangan lupa untuk tengok-tengokkan juga modul yang pertama supaya kekal momentumnya.

3. Buat Promosi Secara Konsisten

Bila perniagaan dah berjaya, jangan cepat berpuas hati. Bukan masanya lagi untuk goyang kaki. Usaha promosi perlu dijalankan agar perniagaan terus konsisten. Teruskan promosi seperti biasa. Bagi yang buat perniagaan internet, alau ada kitab2, file2 pdf yang dah bersarang dalam pc tue jangan terus disimpan. Tapi ambil masa selak2 mana yang patut untuk apa? Untuk kekalkan momentum perniagaan internet anda la! Sama juga kalau untuk perniagaan offline. Kena juga seskali rajin turun padang tgk anak-anak buah..jangan silang panggung makan mee bandung jek!

Saya terpanggil untuk memetik kata-kata saudara Najib Assadok (seorang pakar pemasaran internet yang agak terkenal). Menurutnya masalah yang sering terjadi kepada usahawan internet kita antaranya ialah:

  • tidak tahu produk apa yang nak dijual.
  • takut mengeluarkan modal yang besar
  • tidak pandai buat pemasaran
  • gagal menangani masalah pelanggan.
  • malas belajar ilmu pemasaran.
  • buat promosi secara hentam keromo

Ada betulnya juga apa yang dikatakan beliau tu. Kita ni kadang-kadang rasa diri dah cukup hebat dan serba lengkap. Saya selalu ingatkan kepada diri sendiri agar dijauhkan dari sikap-sikap negatif sebegini.

Cara yang terbaik adalah belajar dan terus cari ilmu untuk memantapkan diri dan mengekalkan momentum perniagaan internet ini agar terus konsisten. Zaman sekarang ni nak belajar bukannya susah. Depan laptop pun boleh belajar. Macam-macam rahsia internet yang ada, cari je kat Google. Tapi kalau anda rasa lebih selesa untuk belajar secara formal pun boleh. Banyak seminar perniagaan yang dianjurkan sejak 2-3 tahun kebelakangan ni. Kalau tak silap saya rasanya saudara Najib Assadok pun ada buat seminar momentum perniagaan internet. Hebat saudara Najib ni, beliau akan kongsikan rahsia kejayaan dan pengalaman sebenar beliau dalam menjalankan perniagaan internet. Dah lebih 1000 orang berjaya lepas ikuti seminar beliau. Wow!! Satu peluang yang tak patut kita lepaskan begitu saja. Kalau nak berguru pun kenalah cari orang yang betul, ye tak?

Klik sini untuk mengenali lebih dekat dengan siapa sebenarnya Najib Razak Assadok ni.

Itu saja saya nak bebelkan kali ni… nak pegi menonton tv jap. Drama kegemaran saya dah nak mula. Perniagaan konsisten, kehidupan pun perlu konsisten bro. Tak mau lah asyik terperuk dalam bilik depan laptop je πŸ™‚

Anda rasa momentum perniagaan internet atau offline sekarang ni berada pada tahap yang bagaimana?

 

Momentum Perniagaan Internet

(Visited 1,300 times, 1 visits today)

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

58 comments… add one
  • Salah satu cara nak kekalkan momentum ialah dengan teruskan baca blog otai-otai blogger yang dah well established. Bila tengok dorang update, memang aku akan rasa teruja sikit. Lagi lagi kalau dorang update dengan income report.
    Earnic recently posted…Google akan lenyapkan β€œdoorway pages”My Profile

    Reply
    • Terima kasih tuan atas kunjungan ini.

      Ya! Teruja dan rasa ingin tahu bila ada otai presented dieorg punya income cuma mereka jarang nak kongsi secara umum
      mcm mana mereka bleh boom dengan income yg banyak tue.

      Tuan biasa buat income dari blog ker? atau buat income dari…?

      Kongsi sket tuan dengan kami disini!

      Reply
      • Nak dapat momentum macam ni sangat susah. Tapi tak mustahil. Dimana ada usaha, di situ akan ada jalan nya. Banyak boleh belajar dari entri ni.
        Upin Zai recently posted…Cara Nak Berjaya Buat Dua KerjaMy Profile

        Reply
  • kawan tengah cuba istiqomah melakukan nya
    onlajer recently posted…Panduan dan Teknik Rahsia Bisnes Air Dan DessertMy Profile

    Reply
  • Tahniah tuan!

    InshaALLAH bila tuan dah praktikan apa yang diajar pastinya akan ada hasil nanti.. Masa dan ketika sahaja menanti detik itu…Kami disini doakan semoga tuan berjaya nanti…ameen

    p/s: Orang ramai cakap dekat saya, cara mereka kekalkan momentum perniagaan mereka dengan cara…
    Admin HQ recently posted…#Review Cara Pakar Pemasaran Pukau Pelanggan Untuk Anda!My Profile

    Reply
  • kena sentiasa ada tonik peransang bro untuk terus bermotivasi..tapi biasalah manusia nie bukan mesin yang sempurna..pasti ada khilaf sikit..yang penting sentiasa bersemangat
    blogger lelaki recently posted…200 Faktor SEO, Ranking Tinggi di SERP?My Profile

    Reply
  • konsisten itu yang paling penting..promosi dala aktiviti perniagaan itu sendiri..
    Hero Borneo recently posted…3 Teknik Blogwalking Yang TerbaikMy Profile

    Reply
  • memang sukar nak kekalkan momentum tu
    zool recently posted…Bakal bermain bola padangMy Profile

    Reply
    • Betul tuan. Mencapai satu kejayaan yang maksimum dalam perniagaan internet tidak sesukar untuk kekalkan momentum perniagaan internet ini.

      Inilah cabaran yang perlu di lalui oleh para usahawan internet. Mungkin tuan ada rahsia @ teknik tertentu yang boleh share dengan kami disini… πŸ™‚

      p/s: Kami kongsikan info dari entri diatas adalah kerana kami lihat tuan najib assadok antara pakar pemasaran yang boleh membantu para usahawan internet untuk kekalkan momentum perniagaan mereka.
      Admin HQ recently posted…Hasil Komisen Affiliate Amazon AssociatesMy Profile

      Reply
      • Nak kekalkan momentum motivasi ni memang susah. Tambah-tambah bila dah tak sihat atau sibuk dengan kerja. Nak buka blog pun tak sempat kadang-kadang.
        Upin Zai recently posted…Cara Nak Berjaya Buat Dua KerjaMy Profile

        Reply
  • Mengekalkan momentum paling penting. Salah-satunya dengan belajar ilmu yang berkaitan juga. Buat pilihan yang terbaik. Banyak ilmu di pasaran, tapi pilih yang paling berkaitan, dan untuk jangka masa panjang. Ia boleh diapplykan berkali-kali untuk perniagaan lain juga nanti.
    diana recently posted…Tip shopping barang deko di KaisonMy Profile

    Reply
    • Betul!

      Tinggalkan kadang kala saya lihat agak sukar bagi sesetengah orang ingin belajar yg pada masa yang sama kena keluarkan sket kos untuk kekalkan momentum perniagaan internet ini…

      Bgmana diana kekalkan momentum perniagaan heh dalam keadaan sekarang yg sana sini sibuk dengan GST nya… πŸ˜€ Kekongsi sket dengan kami disini
      Admin HQ recently posted…#Review – Ada Cara Mudah Berniaga Di Facebook? Baca Sekarang!My Profile

      Reply
    • Betul tu.Ilmu banyak dan mudah nak dapat sekarang ni. Cuma yang paling penting kena rajin dan buang sifat M… kita. Jika tak ada sifat M@las insyaAllah mudah nak maju.
      Upin Zai recently posted…Cara Nak Berjaya Buat Dua KerjaMy Profile

      Reply
  • kekalkan momentun itu yang agak susah sikit
    islam di dadaku recently posted…Meminta Perlindungan Diri Dari Makhluk Halus Hanya Kepada Allah SWTMy Profile

    Reply
    • Susah mcm mana tue? Agak general statement nak kekalkan momentum dari anda.

      Mungkin jika ada info kita boleh kaji sama-sama bagaimana sebenarnya cara terbaik untuk kekalkan momentum perniagaan dalam internet mahupun konvensional ini.
      Admin HQ recently posted…#Review – Ada Cara Mudah Berniaga Di Facebook? Baca Sekarang!My Profile

      Reply
    • saya sedang menjalankan bisnis ini, sulit sekali ya untuk bisa tetap konsisten

      Reply
    • momentum itu susah didapatkan, makanya pas ada kesempatan maksimalkan usaha anda, karena dengan waktu bisa saja momentum itu berlalu dan menunggu momentum yang lainya
      deni recently posted…Obat Diet BioloMy Profile

      Reply
  • sangat sulit untuk terus konsiten
    harga pelangsing biolo recently posted…Cara Minum Pelangsing BioloMy Profile

    Reply
  • Agak sukar namun perlu kita usahakan utk menjamin pendapatan yang konsisten secara total.

    Bagaimana tuan kekalkan momentum perniagaan tuan ya?
    Admin HQ recently posted…#Review – Ada Cara Mudah Berniaga Di Facebook? Baca Sekarang!My Profile

    Reply
  • nice tips.. fokus pada satu dahulu.. yang rasanya kita boleh “cari makan” dalam satu bidang tuh..
    zik recently posted…Keputusan penuh liga epl/bpl 4 dan 5.4.2015My Profile

    Reply
  • Betul tue bro!

    Nak berjaya dalam semua lapangan bukan suatu yang mustahil tapi perlukan ilmu serta daya kekuatan yang luar biasa.

    Jika dapat cari makan 1 bidang dan kekalkan momentum dalam part itu pon sudah satu pencapaian yang baik.

    Tuan share aa sini cara bgmana tuan kekalkan momentum dalam perniagaan internet ini.. πŸ™‚
    Admin HQ recently posted…#Review – Ada Cara Mudah Berniaga Di Facebook? Baca Sekarang!My Profile

    Reply
  • hidup tanpa matlamat macam orang berjalan tak tahu arah. penat je dapat
    Akak Vitamin recently posted…Sejuta Impian MamaMy Profile

    Reply
  • Betul! Cuma mereka yang hidup dalam keadaan sebegini amat memerlukan bantuan kita dari kalangan yang mahir dalam pelbagai aspek perniagaan khususnya bab kekalkan momentum perniagaan ini.

    Akak share aa sket cara akak kekalkan momentum perniagaan akak tue.. πŸ˜€
    Admin HQ recently posted…#Review – Ada Cara Mudah Berniaga Di Facebook? Baca Sekarang!My Profile

    Reply
  • A very good info. Ketiga2 perkara yg dikatakan memang betul. Perlu ada matlamat supya kita lebih jelas dengan apa yg kita mahukan. Baru mudah untuk memulakan langkah πŸ™‚
    aryn recently posted…PERKHIDMATAN KERETA SEWA, HOME STAY, TEMPAT MENARIK UNTUK DIKUNJUNGI, MAKANAN BEST DAN MACAM-MACAM LAGI DI SABAHMy Profile

    Reply
    • Betul tuan. Bila kita sudah ada matlamat yang jelas mudah untuk kita fokus pada perkara tersebut.

      Cuma kadangkala bila susah untuk kita kekalkan momentum perniagaan kita, kita boleh cuba mencari pakar2 di luar sana untuk bantu kita dalam perkara tersebut.

      Bagaimana tuan kekalkan momentum perniagaan tuan? Kalo ada tips bleh share dgn kami disini.
      Admin HQ recently posted…#Review Green Matrix Car Rental Sewa Kereta Tiptop Pada Harga TerbaikMy Profile

      Reply
  • walau apa yg dilakukan matlamat perlu ada..dengan matlamatlah baru ada semangat dan kekuatan…..

    Reply
  • Terima kasih tuan atas peringatan ini. InshaALLAH akan diambil perhatian utk kekalkan momentum perniagaan internet ini.
    Admin HQ recently posted…#Review Rahsia Perolehi Tender Kerajaan Yang Sebenar!My Profile

    Reply
  • kena kekalkan momentum agak susah sedikit. huhu

    Reply
    • Untuk menjadikan ianya lebih mudah, carilah guru yang terbaik dalam cabang ini. Tn najib assadok antara expert guru dalam bidang pemasaran internet yang kami kenali.. πŸ™‚

      Reply
  • bukan sesuatu yang mudah sebenarnya untukmengekalkan momentum yang ada..kadang2 baru separuh jalan dah give up……

    Reply
    • Betul tuan. Sebab tue bila dah mula rasa nak give up kena cari juga tok guru yang expert bab2 kekalkan momentum perniagaan internet ni. Dan salah seorang yang org cakap terer bab2 nie si najib tue… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Cita cita Sang Usahawan InternetMy Profile

      Reply
  • nak bina kejayaan bisness internet bukan sesuatu yang mudah namun tidak mustahil jika fokus serta konsisten dalam pemasaran internet.
    rika recently posted…Multivitamin Pertama di cipta di dunia Vita-leaMy Profile

    Reply
    • Mungkin jika pn rika ada cara tersendiri yang digunakakan dalam bisnes internet pn boleh share dengan kami disini. Org jawa selalu cakap sharing is caring kan.. πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Cita cita Sang Usahawan InternetMy Profile

      Reply
  • konsisten adalah perkara utama bila buat bisnes online…kadang2 tu terkeluar dari landasan gak….masih mencuba untuk terus konsisten.. #kipidap
    Jamian Sarif recently posted…Komisen Pertama Dari AshadeeMy Profile

    Reply
  • Betul tuan. Bila konsisten pendapatan dari perniagaan internet juga turut masyuk. Cuma teknik untuk kekalkan momentum perniagaan itu agak sukar dan memerlukan kepakaran orang lain juga utk membantu kita.
    Admin HQ recently posted…Hasil Komisen Dari ChurpChurpMy Profile

    Reply
  • Setuju semua di atas..motivasi diri perlu kuat..
    Shah Perodua recently posted…Bagaimana Facebook Boleh Bantu Salesman Rancakkan JualanMy Profile

    Reply
  • Klu ikut sy sbb mmg minat dlm bidang sales kereta. Bila dah minat automatik sy buat sungguh2..di samping offline platform internet sgt2 berkesan..skrg ni kena fokus lebih pada mobile traffic memandangkan ramai yg menggunakan internet melalui smartphone.
    Shah Perodua recently posted…Harga Kereta Perodua Alza, Myvi & Axia Terkini – 2016My Profile

    Reply
    • Bila tuan sebut pasal mobile traffic, platform internet sangat berkesan, tuan boleh saya kategorikan orang yang hebat juga dalam perniagaan internet khususnya bidang jualan kereta ini… πŸ™‚

      Tinggal saya kadang2 musykil laa tuan kenapa kadang setiap salesman itu mempunyai rebat @ diskaun harga yang berbeza-beza…setakat yang saya tahu laa…betulkan kalo saya salah ya…

      Dan jika betul kenapa ini berlaku ya tuan? Dan satu lagi bila bab dokumen, pon setiap salesman ada yang mintak macam nie….nampak mcm tak sebanyak yang tuan minta…pon boleh berbeza2 ker?

      p/s: Disini saya merujuk blog jualan kereta tuan dan saya bandingkan dengan pamplet yang letak pada kereta saya sebelum ini… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Pengalaman Melancong Ke Jepun 2016 Osaka Dan Kobe Ala Bajet Ceria 611My Profile

      Reply
  • Ok rebat/diskaun sebenarnya adalah sama jika ada..ini semua ditentukan oleh perodua HQ..salesman tak boleh memandai2 buat rabt/diskaun sendiri..mcm saya akan berikan apa yg Perodua HQ tetapkan

    Jika ada nampak beza daripada yg lain eloklah dapatkan kepastian daripada mereka adakah itu semua betul..biasanya salesman yg sah akan follow HQ sbb kalau kantoi boleh diambil tindakan. Kebanyakan yang kacau market adalah broker..

    Jika lihat di brosur2 kebiasaannya pasti diorang akan letak tanda *tertakluk pada terma & syarat..

    Pelanggan yg betul2 berminat pasti akan berhubung lagi melalui panggilan telefon dan sebagainya. Di sana akan berlaku pencerahan sehingga ‘close a deal’.

    Bab dokumen sebenarnya sama shj utk tujuan proses dengan pihak bank cuma jika senarai nampak banyak tu sbb telah disekalikan dengan kategori kerja swast/kerajaan, peniaga, pelajar, fresh grad. Dalam proses ‘close a deal’ akan ada pengesahan semula apa dokumen yang pelanggan perlukan.

    Hehe..harap tuan jelas πŸ™‚
    Shah Perodua recently posted…Bagaimana Facebook Boleh Bantu Salesman Rancakkan JualanMy Profile

    Reply
    • Ini punya pencerahan “ONLINE” pon dah cukup bagus, kalo close deal secara “OFFLINE” nie mesti lagi mantap pencerahannya… πŸ™‚

      Tahniah buat PERODUA kerana memiliki seorang salesman yang rasa bukan setakat nak close deal sahaja punya cara…. Semoga urusan jualan tuan dipermudahkan nanti…ameen

      p/s: Teringat dulu masa angkat kereta dari perodua yang DOT DOT DOT tue…memula close deal janji ini dapat itu dapat…last2 bank approve loan kereta pon dpt, nak dapat PAYUNG pon punya laa susah ( dah janji nak bagi kita tuntut laa kan )
      Admin HQ recently posted…Pengalaman Melancong Ke Jepun 2016 Osaka Dan Kobe Ala Bajet Ceria 611My Profile

      Reply
  • susah betul nak kekalkan momentum dalam penulisan blog..planning nak berjinak2 buat perniagaan online lebih serius dan register under ssm…harap2 tercapai target untuk tahun ni..
    cik tom recently posted…Cara Penyelesaian Terlupa Kata Laluan PTPTN UjrahMy Profile

    Reply
  • terlepas nak amik offer price untuk bulan mei ni kat cheras kalau tak silap..duk berkira2 nak pergi ke tak sebab 1 mei…hari cuti dan maybe ada plan lain..
    cik tom recently posted…Mekaray Ventures Formulasi Pemakanan dan Perubatan IslamMy Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!