Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review JobDiRumah.com – Betul ke Bohong?

Petikan daripada rancangan ” Betul ke Bohong”

Soalan seterusnya dari Dato AC Mizal kepada Jepp Sepahtu :

JobDiRumah.com – Betul Ke Bohong?

Jepp Sepahtu Menjawab :

( Petikan diatas hanyalah REKAAN Semata-mata dan YANG BENAR adalah entri dibawah ini! Peace Yo! 😛 )

Pepatah melayu ada berbunyi :

Kalau takde angin, masakan pokok boleh bergoyang…

Entri kali ini kami akan bicara tentang review produk JobDiRumah.com yang banyak di canang di dada2 google, yahoo, bing dan lain-lain enjin carian yang mengatakan :


Jobdirumah.com

 

 

 

 

 

 

 

dan macam-macam lagi..terlalu banyak untuk saya senaraikan disini…Ohhh!

Memandangkan entri ini adalah review, pihak kami akan bicara dalam edisi soal jawab ( ala2 yang macam TV3 tue)

JobDiRumah.com – Betul ker Bohong?

Apa Kata Pakar Mengenai Produk Ini? #Review JobDiRumah.com - Betul ke Bohong dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Pakar Mengenai Produk Ini? - Jobdirumah.com
4.5
JobDiRumah.com - Betul ke Bohong?
Harga & Kriteria Produk
ratelima
Rekabentuk & Fungsi Produk
rateempatkoma
Hasil & Testimonial Pengguna
ratelima
So sekarang, anda rasa JobDiRumah.com nie BETUL ker BOHONG? Mungkin ada salah faham yang tidak dapat dielakkan dan disebabkan itu mereka sering dilabel sebagai JobDiRumah.com penipu, JobDiRumah.com scam, JobDiRumah.com bohong dan macam-macam lagi. Namun, kekosongan kerja yang ada hanya pada orang yang benar-benar ikhlas untuk bekerja dari rumah sahaja.  Bertindak segera sementara masih ada lagi kekosongan kerja! Daftar SEKARANG sementara masih kosong!

Jobdirumah.com

1)    JobDiRumah.com tue apa ?
Jenis Perkerjaan bebas atau freelance yang sesuai dilakukan oleh mereka yang sedang mencari pekerjaan dari rumah, yang bermotivasi tinggi & sanggup bekerja keras.

2)    Siapa yang layak buat kerja  JobDiRumah.com?
Terbuka kepada mereka yang berumur 18tahun dan keatas yang memenuhi syarat di atas. Sesuai dilakukan oleh suri rumah, pesara, pelajar yang menganggur atau mereka yang gemar melakukan kerja dari rumah.

3)    Contoh tugas yang ditawarkan di JobDiRumah.com macam mana pulak?

jobdirumah-contoh-jawatan - Jobdirumah.com
•    1: Virtual Assistant (USD$100 per projek)
•    2: Data Entry (USD$50.00 per projek)
•    3: Web Research (USD$150.00 per projek)
•    4: Virtual Customer Service (USD$70.00 per projek)

Haaa…kerja korang dibayar dalam USD tau bukan RM..Sekarang USD dah tinggi RM nilai makin kecil tau…

4)    Iya jek dibayar dalam USD..cari kat google cakap JobDiRumah.com penipu..Betul ke bohong?
Kalo kami cerita banyak nanti korang rasa kami tipu pulak…Korang tengok  sendiri TESTIMONIAL sebenar dari pihak JobDiRumah.com :

jobdirumah-testimoni-benar - Jobdirumah.com

5)    Ehh..betul laa yang pihak tuan cakap nie..berminat laa saya..macam mana nak apply?
Sebelum cerita lebih lanjut pasal kerja yang anda perlu buat tue..perkara asas yang perlu anda ada kemahiran dalam bahasa inggeris. Yerlaa upah pon dibayar dalam USD..so kerja pon dalam bahasa inggeris la..Tak tahu? Cari google translate jek..:P Kalo tak boleh juga – JANGAN beli tawaran dari pihak JobDiRumah.com bagi mengelakan salah faham di pihak anda nanti!

6)    Ok2..memang sangat berminat ni…maklumlaa dah lama menganggur nie..so macam mana dengan tawaran kerja pulak?
AMARAN : Anda bukan bekerja dengan  JobDiRumah.com tetapi bekerja dengan majikan yang mengirimkan kekosongan jawatan kepada pihak JobDiRumah.com.Pihak mereka akan menyediakan panduan asas dan mengemaskini data kekosongan jawatan setiap hari untuk anda. Ini mungkin antara isu salah faham yang mengatakan JobDiRumah.com penipu, JobDiRumah.com scam, JobDiRumah.com bohong dan macam-macam lagi!

7)    Ok dah clear pasal kerja. Upah macam mana pulak?

    • Upah anda akan dibayar setelah tugas anda selesai.  Namun ada sesetengah syarikat menawarkan pembayaran pendahuluan kepada anda sebelum memulakan tugas.
    • Ada jenis tugas yang dibayar mengikut jumlah jam bekerja. Oleh itu anda perlu bersedia bekerja diatas talian kerana mereka akan merekod masa anda bekerja dan mengikut perkembangan semasa anda bekerja.
    • Ingat tak tadi anda dibayar dalam USD? Oleh itu anda perlu mempunyai akaun PAYPAL bagi urusan penerimaan pembayaran. Pihak JobDiRumah.com ada menyediakan panduan ringkas untuk membantu anda membuat pendaftaran di PAYPAL.

8)    Ok saya faham sekarang. So berapa kos yang perlu saya keluarkan untuk dapatkan kerja dari JobDiRumah.com?
Sekali lagi diingatkan bahawa, pihak JobDirumah HANYALAH pengantara antara anda dengan majikan. Oleh itu pihak JobDirumah TIDAK akan menjamin anda akan mendapat sebarang kerja dari mana-mana majikan tersebut. Namun panduan akan diberikan kepada anda untuk mendapatkan kerja tersebut. Pendaftaran akan dikenakan kepada yang berminat. Mahal ker? Kalo mahal cari kerja sendiri!

9)    Sebelum saya buat bayaran tue, boleh bagi saya pendapat…perlu @ tidak saya join JobDiRumah.com?
Untuk berlaku adil, anda TAK PERLU join pon. Sebab anda kan pandai google..cari jek kat situ. Tapi jika anda BUKAN dari golongan yang berfikiran sempit, malas atau tidak suka membaca ,  anda patut JOIN dengan ribuan yang lain di JobDiRumah.com! Anda lebih BERHAK untuk nilai sendiri samada JobDiRumah.com nie penipu, JobDiRumah.com scam,  JobDiRumah.com bohong dan sebagainya.

Bagi mereka yang berminat, anda boleh daftar dibawah ini :

jobdirumah-daftar-sekarang - Jobdirumah.com

JobDiRumah.com – #1 Pilihan Rakyat Malaysia Untuk Kerja Dari Rumah Yang Sah!

Apa Kata Pakar Mengenai Produk Ini? #Review JobDiRumah.com - Betul ke Bohong dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Pakar Mengenai Produk Ini? - Jobdirumah.com
4.5
JobDiRumah.com - Betul ke Bohong?
Harga & Kriteria Produk
ratelima
Rekabentuk & Fungsi Produk
rateempatkoma
Hasil & Testimonial Pengguna
ratelima
So sekarang, anda rasa JobDiRumah.com nie BETUL ker BOHONG? Mungkin ada salah faham yang tidak dapat dielakkan dan disebabkan itu mereka sering dilabel sebagai JobDiRumah.com penipu, JobDiRumah.com scam, JobDiRumah.com bohong dan macam-macam lagi. Namun, kekosongan kerja yang ada hanya pada orang yang benar-benar ikhlas untuk bekerja dari rumah sahaja.  Bertindak segera sementara masih ada lagi kekosongan kerja! Daftar SEKARANG sementara masih kosong!

 Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Jobdirumah.com

(Visited 6,434 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

15 comments… add one
  • Barulah faham jobdirumah.com nie apa. Terima kasih ya!

    Reply
  • Terima kasib tuan atas info psal jobdirumah.com nie..

    Reply
  • Sama-sama. Pihak kami cuba salurkan maklumat yang tepat mengenai program jobdirumah.com kepada anda. TQ

    Reply
  • Seronok buat jobdirumah. Dapat hasil jika rajin berusaha.
    Upin Zai recently posted…Ramai Yang Berjaya dengan JobdirumahMy Profile

    Reply
  • Bagus buat jobdirumah. boleh kerja dari rumah.
    Pokok Manggis Depan Rumah recently posted…Kenduri Kahwin dan Aiskrim Tidak TerpisahMy Profile

    Reply
  • Jobdirumah memang terbaik jika kita nak buat kerja dari rumah. Sambil duduk di rumah. Sambil buat kerja. Boleh dapat hasil.
    JBD recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

    Reply
    • Betul bro. Jobdirumah ini memang program yang banyak membantu mereka yang suka kerja dari rumah.

      Cuma nak bermula kerja dari rumah ini ambil masa sket laa..xkan 1 hari terus bleh dapat sampai 10 job yang dibayar sampai 100usd… 😛

      Tapi bila TINDAKAN PERTAMA diambil oleh mereka yang berminat untuk buat jobdirumah itu yang lebih penting… 🙂 Nilai komisen itu tidak patut dijadikan ISU BESAR.

      p/s: Beli dari JBD atau dari saya BUKANLAH isu besar buat saya…yang lagi penting ISU SEBENAR jobdirumah itu dapat beri manafaat pada umum..

      Reply
  • saya br je beli ebook jobdirumah ni..tp belum khatam baca. cuma yg saya musykil, bila nak register dkt website2 yg jobdirumah suggest, saya perlu buat bayaran lg contohnya dkt elance.untuk tgk jawatan apa saya kena buat byran. betul ke bohong?

    Reply
    • Ini ayat saya petik dari elance :

      ” It’s free to join Upwork. Once you begin doing freelance work with a client on our platform, we deduct a 10% fee from each payment. So, be sure to price your services accordingly. Upwork also offers premium membership plans for an additional cost. ” – Yang saya faham wpon inggeris saya tak berapa bagus nie, kalo nak dapatkan premium memberships plan ianya perlu kos tambahan.. 🙂

      Setakat ini saya dapat bantu. Mungkin jika masih ada kemusykilan boleh rujuk dengan support JOBDIRUMAH… 🙂

      p/s: Adakah jika elance kenakan pembayaran tambahan kita anggap jobdirumah penipu @ scam? Hari ini kita bayar RM50 esok lusa dengan izin-NYA kita mampu dapat sampai USD1000 sebulan siapa tahu… 🙂
      Admin HQ recently posted…#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat KerjaMy Profile

      Reply
      • Betul tu. Nak yang istimewa kena bayar. Sebab jika bayar nampak kita bersungguh nak buat benda tu. Lagi pun ianya nak memudahkan kita bersaingan dengan ramai yang menggunakan perkhidamatan tersebut juga secara percuma. jika bayar mereka akan utamakan kita lebih dari yang percuma.
        Pokok2u recently posted…Segmen Dua Kerja Apa Kata BloggerMy Profile

        Reply
  • Kenapa kena baya pakai paypayl? Is paypal safe?

    Reply
    • Bayar pakai paypal? Sbb admin yang set macam tue…ikut hati saya bayar pakai rm lagi senang kan… 🙂

      Paypal memang selamat dan diyakini oleh pengguna internet seluruh dunia.. 🙂

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!