Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review eQurban – Perkhidmatan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online

equrban review, equrban perkhidmatan ibadah qurban dan aqiqah secara online

eQurban – Perkhidmatan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca kami yang budiman,

Sebelum saya berkongsi serba sedikit maklumat mengenai eQurban – Perkhidmatan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online, lebih afdal rasanya saya berkongsi sedikit maklumat yang saya petik dari google mengenai apa itu qurban dan aqiqah, hukum ibadah qurban dan aqiqah di dalam islam :

dan lagi maklumat mengenai pengertian ibadah qurban menurut islam…

Banyak lagi sumber kalau nak dikongsikan disini. Cuma takut korang jemu nak membacanya. Maklumlah bukan blog pilihan korang nie pon… 😀

Biar maksud dengan pengertian qurban ini disampaikan kepada umum dari sumber yang betul. Saya blogger cap ayam jek pon nak mandai2 claim hukum sana sini buat apa. Tak tahu kita mencari dan berkongsi apa yang kita perolehi..tak gitu?

Ok2. Part cerita maksud ibadah qurban selesai.

Sekarang masuk part cerita mengenai eQurban – Peneraju Perkhidmatan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online yang kini semakin mendapat tempat di hati rakyat Malaysia.

Apa Kata Mereka Mengenai REVIEW ini?
Apa Kata Mereka Mengenai REVIEW ini? - Equrban
bintangempatkoma
eQurban - Perkhidmatan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma

Kini nak melakukan ibadah qurban atau aqiqah tidak lagi sukar seperti dulu-dulu. Gugel jek eQurban sebagai platform untuk anda melakukan ibadah qurban dan aqiqah ini kepada golongan yang memerlukan.

Anda hanya perlu klik jer klik jer pada link yang diberikan dan ikut segala arahan yang diperlukan. Pihak eQurban akan menghubungi anda untuk tujuan pengesahan. Mudah bukan?

Klik disini untuk mengetahui maklumat lebih lanjut mengenai eQurban - Peneraju Ibadah Qurban dan Aqiqah Pilihan Rakyat Malaysia!

Info ringkas mengenai equrban :

    eQurban merupakan salah satu program menunaikan ibadah qurban dan aqiqah yang dilakukan di negara Kemboja.  Program eQurban dapat membantu anda menguruskan ibadah qurban dan aqiqah dengan lebih mudah dan menijmatkan masa. Terdapat banyak kelebihan jika anda mengikuti program eQurban.

Bagi mereka yang berminat untuk menunaikan ibadah qurban dan aqiqah, guna perkhidmatan eQurban. Sambil beramal, sambil kita membantu rakan sesama Islam di Kemboja. Kan ke baik macam tue?

Bagi yang ragu-ragu dengan equrban ini pastinya akan bertanya…

Tak pernah dengar pon equrban ni lagi…betul ke perkhidmatan qurban dan aqiqah yang mereka buat tue?

Nie mesti salah satu cara bertopengkan atas nama islam kutip duit canang program2 macam nie…ish2 tak serik2 laa…

Buat qurban dan aqiqah secara online? Sah ke begitu? ostad mana yang claim benda nie sah tuan tanah kedaun?

Ada gak dengar2 kawan cakap yang equrban nie perniagaan internet paling laris dan dipercayai untuk kita tunaikan niat buat aqiqah nie…tapi bila dengar cakap jek sebab perniagaan online, hati terus rasa was-was jek…bleh tolong explain sket tak?

Hoho! tue baru sedikit persoalan mengenai equrban yang saya kongsikan disini. Banyak lagi sebenarnya namun inilah antara pertanyaan yang membuat mata saya celik untuk memberikan jawapan. Kelebihan perkhimatan eQurban adalah :

Equrban

  •  TELUS & TERBUKTI . Transaksi dibuat secara terus kepada pihak yang berkuasa dan BUKAN kepada agen.
  • Ada jalinan usahasama bertulis antara pihak eQurban Sdn Bhd dengan pihak CMC.
  • Keuntungan program akan diberikan kepada pihak  berwajib di Kemboja iaitu Koperasi bagi tujuan Pendidikan Umat Islam Kemboja
  • Lembu-lembu diternak sendiri di Ladang Ternakan Padang Ragut di Stung Treng, Kemboja yang berkeluasan sehingga 50 ekar.
  • eQurban adalah satu-satunya syarikat yang menternak lembu di Kemboja untuk tujuan qurban dan juga aqiqah.
  • Gambar sembelihan akan diberikan kepada peserta sebagai tanda bukti.
  • Sijil peserta yang ditandatangani oleh pihak CMC dan pihak eQurban akan diberikan kepada peserta yang terlibat
  • Peserta juga digalakkan untuk melihat sendiri aktiviti Qurban melalui lawatan ke Kemboja.
  • Disokong oleh pelbagai pihak yang bertauliah termasuklah DPIM, Darul Maghfiroh, Saudacare dan Denaihati.com
  • Boleh menjadi rakan niaga eQurban.

Dan banyak lagi kelebihan guna perkhidmatan eQurban ini yang boleh anda semak sendiri – DISINI

Lagi info menarik mengenai perkhidmatan eQurban yang boleh anda ketahui termasuklah :

Video Penerangan eQurban menerangkan apakah itu eQurban dan apakah itu rakan niaga eQurban.. Mereka yang ingin beribadah sambil menjana ekonomi patut sertai rakan niaga eQurban..

Bukan setakat anda membuat ibadah qurban, malah anda dapat lakukan aktiviti amal kepada warga kemboja…Bukan ker satu amalan yang sangat dituntut di dalam islam?

Antara sebahagian aktiviti yang dijalankan oleh pihak eQurban dalam misi mereka di Kemboja dan Vietnam. Ini cerita betulnya punya bukan suka-suka nak collect duit untuk tujuan kutip derma tahfiz bla bla tue beb!

Ada jadual sembelihan yang di keluarkan oleh pihak eQurban untuk para peserta yang menyertai program perkhimatan qurban dan aqiqah  yang mereka jalankan.

Para peserta yang menyertai perkhidmatan eQurban ini juga boleh menyemak status mereka secara online.

Untuk mengetahui harga tempahan terkini untuk lembu atau kambing daripada perkhidmatan eQurban ini, anda boleh merujuk melalui link dibawah ini :

Sekarang macam mana? Jelas tak mengenai eQurban – Peneraju Perkhidmatan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online ini?

Pastinya ada dari kalangan anda tertanya-tanya…

Jauh lagi nak musim haji, dah boleh booking awal-awal ker lembu atau kambing tue?

Saya tak pandai laa nak online-online nie tapi minat nak buat amal jariah dari eQurban ni, boleh tak?

Jangan kata pergi haji jek kena QUE, nak buat ibadah qurban atau Aqiqah lagi2 kat luar Malaysia nie mesti cepat booking sebab takut dah FULL HOUSE nanti. Bagi mereka yang tak berapa expert nak buat secara online, anda juga boleh buat secara offline melalui mesin CDM di tempat anda. Cuma butiran akaun eQurban tersebut anda boleh dapati dari link dibawah ini :

Equrban

 eQurban – Peneraju Perkhidmatan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online Yang Semakin Berkembang dan Mendapat Tempat Di Hati Rakyat Malaysia!

Adios semua!

Apa Kata Mereka Mengenai REVIEW ini?
Apa Kata Mereka Mengenai REVIEW ini? - Equrban
bintangempatkoma
eQurban - Perkhidmatan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara Online
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma

Kini nak melakukan ibadah qurban atau aqiqah tidak lagi sukar seperti dulu-dulu. Gugel jek eQurban sebagai platform untuk anda melakukan ibadah qurban dan aqiqah ini kepada golongan yang memerlukan.

Anda hanya perlu klik jer klik jer pada link yang diberikan dan ikut segala arahan yang diperlukan. Pihak eQurban akan menghubungi anda untuk tujuan pengesahan. Mudah bukan?

Klik disini untuk mengetahui maklumat lebih lanjut mengenai eQurban - Peneraju Ibadah Qurban dan Aqiqah Pilihan Rakyat Malaysia!

Equrban

(Visited 458 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

0 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!