Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Cari Kerja Sambil Buat Duit USD Dengan TaskV Utk Orang Malas!

cari kerj online, buat duit dengan taskv, cari kerja dengan taskv

Ahhh…esok isnin…malasnya nak kerja!

Bila laa nak jumaat nie…malas gila nak kerja ni!

Ada tak dari kalangan anda mengomel sendiri macam nie bila malas nak kerja? Kalau saya buat POLL kat bawah nie sebab anda malas bekerja boleh? Korang pilih dalam hati jek aa…atau kalo tak pon share nanti dalam ruangan komen kat bawah nie heh :

1.  Sebab hari-hari ibarat seperti “monday blues”
2.  Opis tempat kerja aku tak bestla..
3.  Tension beb! Asik aku jek buat kerja orang!
4.  Perghh.. Boss garang macam nak makan org jek..hari2 period ker?
5.  Dah lama pendam sebenarnya…kerja sekarang nie aku tak minat laa..

Ok! Memandangkan saya nie bekerja sendiri hasil warisan keluarga, malas nak kerja tue memang saya kena elak sangat2. Kalau tidak sales pada bisnes kecil-kecilan kami ini pasti ada efek samada kecil atau besar.

Antara sebab dari kalangan kita malas bekerja mungkin kerana :

1) Konflik dengan rakan sekerja

– Perkara ini saya nampak ditempat bisnes kami sendiri. Apa tidaknya bila ada pekerja baru masuk mereka kurang selesa sebab orang baru tidak dapat mengikuti rentak mereka. Bila dah macam tue pekerja baru lambat untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran tempat baru bekerja.

2) Suasana persekitaran yang tidak merangsang kerjaya

– Ada sesetengah kawasan tempat bekerja jauh dari kawasan bandar atau pekan kecil seperti di kawasan yang berhampiran dengan gunung mahupun hutan. Kadang-kadang situasi  yang TERLALU SUNYI ini membuatkan seseorang cepat jemu akan pekerjaan tersebut. Timbul masalah lambat atau malas datang kerja apabila sampai waktu kemuncak bekerja disana.. 😀

3) Kesukaran untuk pergi dan balik ke tempat kerja.

– Rutin harian seperti ini juga menjadikan boleh menjadikan seseorang itu malas bekerja. Dari rumah naik bas, sampai 1 kawasan transit dengan bas lain kemudian pindah kepada LRT atau KTM Komuter menjadikan seseorang stress sebelum sampai ke tempat kerja. Macam mana laa tak timbul perasaan malas apabila berada ditempat kerja.

4) Potensi diri yang tidak kena pada tempat

– Belajar bagai nak rak dalam bidang kejuruteraan sampai oversea. Last2 masuk tempat kerja diminta buat sales. Mau tak angin satu badan kalo kena macam tue. Ini pon boleh jadi punca mengapa seseorang malas bekerja. Nak wat camner..nasib badan kata-kata pujangga dari telefilem P-Ramlee.

5 ) Dah memang ada satu sikap atau sifat malas dalam diri

-Ini memang langsung tak boleh nak buat apa aa..Dan memang diri sebegitu sampai semua perkara nak dibuat pasti akan ada masalah malas tue. Dah mungkin sifat semulajadi agaknya…Minta-minta diri kita dijauhkan dari sifat sebegini.

TaskV.com – Penyelesaian Kepada Orang Malas bekerja! Kerja Secara Online Sambil Jana Wang dalam USD tau!

Ada member sindir2 saya..

Apa pasal aku kena kerja dengan TaskV.com nie plak…Yang dulu dengan jobdirumah.com pon orang cakap penipu laa..scam laa..yang aku cakap plak, 1-2 kali jek dapat kerja itu pon gaji ciput…

Hoho! mengenai jobdirumah.com penipu, jobdirumah.com scam, jobdirumah betul ke dan macam-macam lagi itu semua pandangan orang yang hanya main taruk jek (main hentam tanpa usul periksa). Untuk mereka yg masih ragu-ragu dengan jobdirumah.com anda boleh rujuk post review saya yang lepas – Jobdirumah.com betul ke bohong?

Itu jobdirumah punya cerita. Yang sekarang nie TaskV yer! Apa yang seronok sangat sampai kecoh satu kilang tempat member saya bekerja siap nak berhenti2 plak nak pegi cari kerja online kat TaskV ni :

1) Get paid from $25 – $750 per project

– Haa itu saya quote dari website rasmi taskv.com. Gaji per project kalo korang dapat dalam lingkungan tue. Amcam masyuk tak? Bukan RM tapi USD ooo!

2) Work from the comfort of your own home

– Hang bleh kerja dalam confort zone korang yang selesa. Dalam bilik SOHO korang, dekat kebun buah korang, dalam kereta power korang yang penting asal ada connection internet jek.

3) Get paid by Paypal or Check

– Macam saya cakap tadi. Dibayar dalam USD so xkan nak masuk bank rimau plak. Menatang apa paypal nie? Tak tahu? Maii rujuk – SINI

4) Set & plan your own working schedule

Haa…nie orang malas paling suka. Korang set dan plan jadual kerja korang..nak siang, nak malam, nak subuh2 adam buat kerja ikut suka hati korang. Yang penting job siap!

5) Absolutely no jobs limit — you can apply as much or as little as you wish.

Part ni pon best gak. Korang bleh apply ikut suka korang nak berapa job nak sapu ngan taskv tue. Tapi kalo korang mampu aa.. 😀

Tapi kalau korang perasan, saya bagi info2 penting yang quote tue dalam English. Means apa tue? Setiap kerja atau job yang diberikan adalah dalam bahasa inggeris. Haa tak tahu? Tak tahu cari kamus dewan korang yang besar gedabak tue untuk bantu korang. Agak2 tak boleh gak, klik disini untuk dapatkan panduan belajar bahasa inggeris dengan mudah.

Sebab-musabab mengenai kenapa anda perlu cari kerja dengan taskV sudah diketahui

Sekarang bab apa plak kerja yang ditawarkan di taskv yang boleh anda terima. Antaranya adalah :

Mengenai job categories yang ada di dalam taskv termasuklah :

Yang pasti kerja online seperti di taskv mahupun jobdirumah ini adalah terhad kepada mereka yang benar-benar ingin berkerja dalam keadaan di luar skop atau suasana kerja semasa yang anda lakukan sekarang. Bab2 kata mereka nie penipu laa, scam laa ianya hanya andaian semata-mata. Sebab bila anda atau saya malas, kerja offline mahupun online seperti taskv atau jobdirumah sekalipun kita tidak akan mampu membuatnya. Akan tetapi sebagai orang islam yang bertakwa, kita haruslah menjauhi sifat malas ini. Untuk membantu kita dalam menghindari atau menjauhi sifat malas ini, renungkanlah kata-kata dibawah ini :

Bukan bermaksud jika anda berkerja di TaskV anda tidak akan jadi malas, cuma jika sikap malas itu ada semasa anda bekerja di taskv mahupun jobdirumah atau dimana-mana anda bekerja sekalipun, amalkanlah senjata mustajab orang mukmin iaitu – DOA. Sekiranya masih bergelumang dengan malas, ayuhlah kita hilangkan sikap malas yang ada pada diri kita dengan perbanyakan DOA kepada-NYA. Janganlah menjadi pengikut syaitan dan nafsu, tetapi jadilah pengikut iman dan akal.

Kini Anda Boleh Bekerja Dari Rumah Dengan TaskV – Lubuk Kerja Online Yang Menjana Pendapatan Dalam USD Kini Dibuka Kepada Anda!

Adios semua!

p/s: Setakat ini caj yang dikenakan semasa pendaftaran masih murah. Jika anda lewat, saya tidak pasti samada caj pendaftaran akan meningkat atau kekosongan kerja di taskv telah ditutup. Klik disini untuk mengetahui info lengkap mengenai TaskV,com!

Taskv

(Visited 853 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

2 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!