Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Cara Mudah Import Barang Dari China Di Hujung Jari Anda!

cara mudah import barang dari china

Salam sahabat sekalian,

Entri kali ini adalah mengenai review serta maklumat mengenai cara mudah dan murah untuk import barang dari China!. Mengapa China? Bukan Indonesia? Bukan India? Bukan Malaysia? Anda lihat sendiri imej dibawah ini :

Import Barang Dari ChinaStatistik menunjukan jumlah import barangan daripada negara China ke Amerika Syarikat telah melebihi jumlah barangan Amerika Syarikat yang dieksport ke negara China. Ini menunjukkan betapa popularnya barangan negara China di Amerika Syarikat!

Bagaimana pula dengan Malaysia? Cub lihat lagi imej dibawah ini :

Perjanjian perdagangan antara Malaysia dan China mencecah 100billion! Anda lihat sendiri betapa pentingnya negara china sebagai pengeksport barangan bukan sahaja kepada Amerika dan Malaysia malah dunia sendiri mengiktiraf China sebagai negara pengeksport barangan terkemuka di dunia!

Baiklah, entri ini saya akan ulas dalam cara yang biasa saya buat – Sesi soal jawab santai yang memudahkan penyampaian maklumat kepada anda nanti :

CARA MUDAH IMPORT BARANG DARI CHINA TERBONGKAR!

jobdirumah, jobdirumah review, jobdirumah 2015, jobdirumah penipu, jobdirumah scam - Import Barang Dari China

1) Tuan, saya memang tahu china negara pengeksport barangan terkemuka di dunia so apa yang tuan nak beritahu kat sini?

Hoho! Sebelum saya menjawab soalan tersebut saya ada beberapa pertanyaan kepada anda :

Anda import barang dari china dari orang tengah di malaysia ker?

Berapa kos anda keluarkan untuk import barang dari china guna orang tengah?

Anda pernah dengar Taobao?DHGate?Alibaba?Aliexpress? Tempat apa tue? Yang pasti bukan tempat kongsi gelap China laa… ๐Ÿ˜€

Nak tahu cara mudah dan murah beli barang dari china sampai terus ke rumah anda tanpa masalah kastam? Teruskan membaca entri saya ini… ๐Ÿ™‚

 

2) Hmm..menarik juga tuan. Memang selama ini saya dapatkan barang dari china melalui orang tengah dan kosnya kadang2 murah dan kadang mahal juga. Nak tanya tuan, info tuan ini akan berikan semua lubuk barang murah dari china ke?

Kalo diikutkan memang semua barang ada dijual di china ni. Dari sekecil-kecil barang sehinggalah sebesar-besar barang semuanya ada di China ini. Cuma sekarang untuk kita kenalpasti penjual yang telus dan betul itu sahaja sukar jika kita tiada info yang lengkap dan tepat. Lebih-lebih lagi urusan import barang dari china ini kita lakukan dari hujung jari sahaja.. ๐Ÿ™‚

Ini antara sebahagian barang yang boleh didapati dari china yang telah dikenalpasti mengenai maklumat penjual yang betul :

cara-mudah-import-barang-dari-china-contoh-barang - Import Barang Dari China

3) Baiklah tuan. Boleh tuan YAKINKAN saya seyakin-yakinnya mengapa saya perlu import barang dari china ni? ( Saya tahu tuan dah tahu sebenarnya…sekadar nak menguji saya kot..hoho )

Sebab musabab mengapa anda perlu dapatkan barang dari china adalah :

  • Kos pembuatan yang murah: Kilang-kilang yang beroperasi di negara China menghasilkan pelbagai jenis produk dan pada kebiasaannya harganya adalah jauh lebih murah berbanding negara lain di dunia. Ini FAKTA bukan AUTA!
  • Polisi pintu terbuka negara China: Pembekal dari negara China semakin menuju ke arah aktiviti mengeksport barangan mereka ke pasaran luar dan semakin meningkatkan aktiviti pemasaran kepada pelanggan luar negara. Rebut PELUANG ini!
  • Perkhidmatan Dropshipping: Ramai pembekal negara China yang memberikan perkhidmatan Dropshipping untuk pelanggan mereka. Inilah yang KITA peniaga di Malaysia perlukan!
  • Mudah berurusniaga: Walaupun terdapat perbezaan bahasa, terdapat cara untuk mengurangkan masalah ini apabila anda melakukan urusniaga dengan mereka (TOP SECRET ini yang perlu anda tahu!)

 

4) Ada benarnya apa yang tuan cakapkan ini. Memang sebelum ini kadang-kadang saya sampai putus asa nak dapatkan barang dari china ni. Ada jek macam-macam alasan diberikan oleh pembekal saya. Duti kastam laa…kena beli pukal laa..macam-macam laa…tapi tuan ada cara mudah dan murah ke nak bantu saya?

Saya tak nafikan apa yang tuan cakapkan ini BETUL. Kenapa betul? Sebabnya saya, tuan, pembekal tuan masih belum mengenali latar belakang dan budaya sebenar masyarakat di China. Sebagai seorang penduduk Asia, masyarakat di china mempunyai pemahaman mereka yang tersendiri mengenai apa yang diperlukan di dalam sesuatu perhubungan. Sekiranya kita tidak memahami cara mereka menjalankan urusniaga – maka tuan, saya dan orang lain akan mengalami masalah yangย  dimaklumkan tadi.

Oleh kerana itu, dari sumber yang saya perolehi ini tuan akan diberitahu mengenai perkara-perkara yang boleh dan tidak boleh tuan lakukan sebagai panduan di dalam urusniaga anda dengan penduduk dari negara China…Inilah TOP SECRET sebenarnya yang tuanย  cari selama ini! Ini akan memastikan yang tuan akan mendapat bantuan dan sokongan yang lebih kukuh daripada pembekal anda untuk jangkamasa yang panjang…

 

5) Tapi tuan kalau saya beli dari pembekal saya, dia yang uruskan perkara mengenai penghantaran (logistik) dan urusan cukai dan kastam. Bagaimana pula dengan maklumat tuan ini? Semua tue beres ker?

Hoho! Yang saya boleh cakap adalah TOP SECRET yang saya ingin beritahu ini merangkumi semua perkara yang berkaitan dengan perkara logistik serta cukai dan kastam yang memudahkan urusan jual beli di hujung jari anda tanpa sebarang risiko.

6) Haaa..nak tanya tuan..saya pernah dengar pasal DROPSHIP? Ala urusan jual beli tanpa produk berada di tangan kita. SAH ke cara ini? Ker itu cara yang tuan ingin beritahu saya? Saya anggap cara tue KARUT dan TIPU BELAKA!

Hoho! Saya tidak salahkan tanggapan tuan sebegitu. Itulah tanggapan saya selama ini sebelum saya mengetahui rahsia sebenar import barang dari china – DROPSHIP ini. Inilah cara TERKINI yang mereka peniaga kecil-kecilan jalankan dan mengaut keuntungan yang besar dari kaedah dropship ini. Namun ada pantang larang yang perlu diketahui oleh umum untuk jalankan cara DROPSHIP ini.

7) Baiklah tuan, kini saya lebih jelas dengan maklumat cara mudah import barang dari china yang tuan ceritakan diatas tadi. Bagaimana untuk saya dapatkanya tuan?

Tuan boleh lihat imej dibawah ini untuk maklumat lanjut :

Apa yang anda akan dapat adalah :

cara-mudah-import-barang-dari-china-produk - Import Barang Dari China

8) Terbaik ni tuan! Ada panduan dalam .pdf dan ada video. Takde la bosan nak nanti. Ada bonus lain ker tuan tentang cara mudah import barang dari china yang tuan beritahu ni?

Lihat lagi imej dibawah ini :

cara-mudah-import-barang-dari-china-bonus - Import Barang Dari China

cara-mudah-import-barang-dari-china-bonus2 - Import Barang Dari China

9) Inilah panduan atau teknik yang saya cari selama ini untuk membantu saya dapatkan barang dari china tanpa guna orang tengah! Pastinya ada modal yang dikenakan untuk maklumat ini, berapa ya tuan saya kena bayar?

Terima kasih tuan atas pemahaman tuan ini. Maklumat yang tepat dan telus ini pastinya memang ada dikenakan sedikit caj atas usaha menghargai info yang telah diberikan ini. Bayaran cuma RM80 sahaja untuk panduan import barang dari china ini. MAHAL? Saya tidak boleh komen mengenai perkara ini. HAK tuan untuk menentukan samada ianya PATUT atau TIDAK harga seperti ini dikenakan. Namun apa yang menarik bagi saya untuk tuan ketahui adalah :

cara-mudah-import-barang-dari-china-jaminan-30hari - Import Barang Dari China

10) Terbaik tuan! Namun saya pasti bukan perkara REFUND yang saya cari tetapi ILMU yang betul dan TEPAT adalah rahsia sebenar yang saya cari untuk membantu saya import barang dari china ini. Kat mana saya boleh beli panduan ini tuan?

cara-mudah-import-barang-dari-china-beli-sekarang - Import Barang Dari ChinaBagaimana? Kini anda jelas apa yang saya maksudkan cara mudah beli atau import barang dari china di hujung jari anda! Sudah ramai yang lakukan cara seperti ini dan kini tiba giliran anda pula. Kos anda pasti dapat diminimumkan dan keuntungan anda pasti boleh dimaksimumkan!

Anda tidak sepatutnya kehilangan pelanggan hanya kerana anda tidak mencari masa untuk mempelajari cara untuk mengimport dari negara China. Di dalam dunia online, strategi perniagaan anda adalah segala-galanya!

Jangan berlengah lagi, ambil peluang keemasan ini sebelum penjual lain melakukannya sebelum anda!

Kini Import Barang Dari China Hanya Di Hujung Jari Anda Sahaja!

Apa Kata Pakar Mengenai Review Ini? Cara Mudah & Murah Import Barang Dari China Oleh PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Pakar Mengenai Review Ini? - Import Barang Dari China
4.5
Review Cara Mudah Import Barang Dari China Di Hujung Jari Anda!
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Susun atur & Rekabentuk Menarik
rateempatkoma
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma
Tidakkah anda menghargai maklumat yang boleh membantu meningkatkan keuntungan anda? Lebih cepat anda memilikinya, lebih cepat anda akan dapat melihat peningkatan rating positif dan komen membina daripada pelanggan anda. Sesungguhnya pelanggan menyukai penjual yang memberikan barangan baik pada harga yang murah.ย  Kini Import Barang Dari China Hanya Di Hujung Jari Anda Sahaja!

Adios semua!

* Sukakan info ini? Kongsikan dengan rakan-rakan anda melalui button media sosial di bawah ini. Jasa kalian amatlah kami hargai!

Import Barang Dari China

(Visited 2,330 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

7 comments… add one
  • Kalau nak import barang dari china kita memang wajib timba ilmu terlebih dahulu. Tak boleh buat sembarangan.

    Reply
  • Betul tuan! Ilmu itu wajib kita cari lebih2 lagi kita hendak membeli dari luar negara seperti china ini.

    Mungkin tuan ada pengalaman sendiri bgamana membeli barang dari china, jom kongsikan dengan kami disini.
    Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #2My Profile

    Reply
  • Tuan ,boleh guide sy tak ? sy nak tanya . dengan siapa sy boleh berurusan untuk buat dropship barang dari china seperti kasut . ? tq

    Reply
    • Terima kasih atas mempercayai review kami. Soalan ini terlalu umum utk saya jawab. Begini, tn ingin dapatkan barang dari china dari mana? Alibaba? Dhgate? Aliexpress? Taobao?

      Setiap dari yang saya sebut kan diatas ini berbeza sket perjalanannya…ada yang kena beli pukal min sampai 100 unit, ada yang boleh beli 100 unit ke bwh.

      So tengok yang mana tuan ingin dapatkanya dulu.

      P/S: InshaAllah guide dari review diatas mampu bantu anda dari peringkat pengenalan vendor sampai selamat deal brg tersebut ke malaysia.. ๐Ÿ™‚
      Admin HQ recently posted…Contest Review Lynk.my 2015 Bakal Berakhir DenganMy Profile

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!