Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Bisnes Pesanan Pos – Masih Relevan Lagi Ke?

Salam sejahtera buat pembaca yang dikasihi,

Terima kasih atas kesudian anda untuk terus melayari blog perniagaan internet kami ini. Kami akan sentiasa mengemaskini maklumat-maklumat yang diperlukan untuk anda dari semasa ke semasa. Diharap anda juga boleh membantu kami dengan memberikan jawapan kepada survey kami disebelah ini bagi tindakan yang boleh dilakukan dimasa akan datang.

Baiklah! Entri kali ini adalah mengenai review bisnes pesanan pos. Masih relevan ke untuk digunakan masa sekarang ini? Kami akan kupas satu persatu dalam gaya penyampaian yang ringkas.

1) Apa itu bisnes pos? Bisnes pos adalah bisnes yang :

  • Perniagaan yang dijalanankan melalui pesanan pos, gaya pos atau mail.
  • Caranya sungguh mudah iaitu dengan menggunakan brosur @ katalog pesanan yang mana katalog tersebut mengandungi senarai barangan dari syarikat mahupun penjual.
  • Pelanggan pula akan menggunakan katalog pesanan tersebut untuk membuat pesanan dan mengirimkan semula dengan wang pos berserta maklumat seperti lokasi penghantaran untuk dihantar oleh pihak syarikat.

2) Masih relevan ke bisnes pesanan pos ini?

  • Ianya amat berguna pada kawasan-kawasan pedalaman yang mana akses internet tidak boleh dicapai dikawasan mereka.
  • Maklumat @ pesanan mereka tadi hanya boleh diterima melalui pos sahaja.
  • Pihak pos seperti Pos Laju/Ekspress, Nation Wide, City Link, GD Ekspress, SkyNet, DHL, ABX Ekspress, FedEx adalah pihak yang akan membantu mereka dalam urusan bisnes gaya pos ini.
  • Jangan anda pandang kerana ianya dijalankan secara POS, ianya adalah cara lama yang ketinggalan zaman. Bagi yang tidak tahu, ramai jutawan tempatan mahupun antarabangsa lahir dari kaedah perniagaan jenis ini sebelum adanya perniagaan melalui internet ini. Contohnya: DELL yang mana ketika pengasasnya Michael Dell menjalankan perniagaan, beliau menjual komputer keluarannya sendiri “DELL”, Internet belum lagi berkembang. Oleh itu, mail order @ pesanan melalui pos adalah menjadi pilhannya.

3) Apa kelebihan bisnes pesanan pos ini?

  • Kos yang minimum dan berpatutan

Dikala harga barang di pasaran semakin hari semakin naik, kos perniagaan perlulah diminimumkansebanyak mungkin. Kaedah yang relevan dan masih boleh digunapakai adalah melalui perniagaan menerusi pos.

  • Bisnes secara santai

Ianya boleh dijalankan secara sambilan sahaja. Anda akan menjalankan kerja harian anda seperti biasa dan yang lagi best tue apabila anda pulang dari kerja, peti surat anda ditimbuni dengan wang pos dari pelbagai jenis dari serendah RM 10 hinggalah RM100 yang dihantar oleh pelanggan anda. Senang kata goyang kaki jek kat rumah duit masuk mcm duit BR1M tue.. 🙂

  • Tiada simpanan stok

Anda langsung tidak perlu menyimpan sebarang stok dirumah. Anda hanya menjadi agen kepada pembekal dan terus membuat penghantaran kepada pelanggan anda.

  • Margin keuntungan yang tinggi

Memandangkan kos Berjaya diminimumkan, anda boleh beralih kepada pemasaran lain seperti advertorial di akhbar jika perlu untuk memastikan maklumat berjaya disebarkan secara lebih meluas lagi.

  • Peti Surat ibarat peti simpanan wang

Setiap barang hanya akan dihantar setelah pembayaran melalui wang pos diterima. Ini menjadikan anda akan menerima 100% tanpa sebarang unsur penipuan dari pelanggan anda berbanding anda menjalankan perniagaan melalui internet yang macam-macam ragamnya.

  • Sesuai untuk mereka yang pemalu

Segala bentuk urusan perniagaan dijalankan melalui surat dan pos. Oleh itu bagi mereka yang agak segan dan pemalu untuk berjumpa orang lain, perniagaan melalui pos adalah pilihan yang terbaik!

Bisnes Pesanan Pos

BISNES PESANAN POS – MASIH RELEVAN ATAU TIDAK UNTUK ANDA?

4) Ramai yang bertanya kepada kami, bisnes melalui pos ni tak tipu orang ker? Bukan macam surat berantai tu ker?

  • Soalan yang baik! Memang diakui ada segelintir pihak menggunakan bisnes gaya pos ini untuk tujuan yang tidak betul. Akan tetapi jika anda mendapatkan panduan ini, anda akan disediakan dengan modul-modul yang betul untuk menjalankan bisnes melalui pos yang sebenar.
  • Dalam modul tue akan diberitahu nak jual apa tak? YA! Penulis ada memberitahu dalam 1 bab khas menghasilkan produk sendiri TANPA SEBARANG KOS! Menarik bukan? 🙂
  • Nak kena ada syarikat tak? Untuk Nampak lebih TELUS dan professional, penulis menggalakan anda membina & mendaftar syarikat sendiri namun untuk permulaan anda juga boleh gunakan nama dan alamat sendiri dahulu untuk memulakan perniagaan menerusi pos ini.
  • Memang boleh untung ker bisnes melalui pos ni? Lagi 1 soalan yang baik. Andalah penentunya. Ini jawapan ringkas dari saya. Namun penulis ada membantu anda untuk mengurangkan risiko kegagalan ini dengan memberikan TOP SECRET beliau. Amcam?

5) Wah. Teruja saya membaca info yang anda berikan, bagaimana saya nak dapatkan rahsia bisnes pesanan pos ini?

  • Panduan ini diberi nama POS-ATM yang mana akan diberikan dalam bentul DIGITAL.
  • Bentuk digital? Maksudnya ianya dalam bentul file .pdf yang mengandungi modul-modul terbaik yang ditulis oleh penulis yang berpengalaman dalam menjalankan bisnes gaya pos ini.
  • Pelbagai produk jual semula disedikan oleh penulis bersama-sama dengan ebook bisnes gaya pos ini untuk dijadikan bahan jualan anda.
  • Pelan tindakan komprehensif diberikan oleh penulis kepada pelanggan yang member ebook bisnes gaya pos ini.

6) Tuan, secara jujurnya tuan berasakan saya perlu atau tidak mendapatkan panduan bisnes pesanan pos ini?

TIDAK! Diulangi – TIDAK! Saya tidak mahu memberikan janji manis kepada anda! Akan tetapi anda lihat rumusan dibawah ini apa yang bakal anda perolehi dari bisnes pesanan pos ini :

bisnes-gaya-pos-info - Bisnes Pesanan Posbisnes-gaya-pos-isi-kandungan-ebook - Bisnes Pesanan Pos

 bisnes-gaya-pos-produk-jual-semula-tanpa-modal - Bisnes Pesanan Pos

bisnes-gaya-pos-reviews - Bisnes Pesanan Pos

Bisnes Pesanan Pos – Evolusi Terbaik Bisnes Melalui Pos Untuk Usahawan Internet Malaysia

bisnes-gaya-pos-testimonial - Bisnes Pesanan Pos

 

Apa Kata Pakar Mengenai Produk Ini? #Review Bisnes Gaya Pos - Masih RELEVAN ke? Esklusif dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Pakar Mengenai Produk Ini? - Bisnes Pesanan Pos
4.5
Bisnes Gaya Pos – Masih Relevan Lagi Ke?
Harga & Kriteria Produk
ratelima
Rekabentuk & Fungsi Produk
rateempatkoma
Hasil & Testimonial Pengguna
rateempatkoma

Bagaimana? Anda jelas dengan ulasan yang saya berikan ini? Saya ulangi lagi. Tiada istilah PAKSAAN kepada anda untuk mendapatkan panduan bisnes gaya pos ini. Saya hanya ingin membantu anda sahaja. Terpulang kepada anda untuk membuat keputusan. Cuma, lagi lambat anda buat keputusan lagi ketinggalan anda dengan bisnes gaya pos ini!

* Suka panduan ini? Kongsikan dengan orang lain juga. Sharing is caring! 🙂

Bisnes Pesanan Pos

(Visited 494 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

7 comments… add one
  • masih relevan.

    kalau ada yang membeli. haha..

    Reply
    • Hoho! Beli panduan pesanan pos tue bleh blajar jual cara betul kan abg titan.. 🙂

      Bukan buat bisnes pesanan pos ala2 surat berantai tue.. 😛

      Reply
  • tengok banyak je iklan bisnes pesanan pos kat suratkhabar tu..tu kira bisnes yang sama ke? tak tahu nak percaya yang mana kat iklan akhbar tu.
    cik tom recently posted…Mekaray Ventures Formulasi Pemakanan dan Perubatan IslamMy Profile

    Reply
  • Satu nama bisnes yang baru saya ketahui hari ini, harap semakin banyak pengetahua saya dapat dalam blog tuan 🙂 terima kasih
    Calrase Patrick recently posted…RF3 World Firmax3 MalaysiaMy Profile

    Reply
  • menarik, saya berminat.

    Reply
  • menarik, saya berminat

    Reply
    • Cuba try contact terus dengan owner biz pos tue en amy. InshaAllah owner akan bantu!

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!