Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Bisnes Kereta Sewa Boleh Untung Sampai RM5K Sebulan?Betul Ke?

bisnes kereta sewa, bisnes kereta sewa untung ke, risiko bisnes kereta sewa

Masa zaman belajar kat salah satu universiti awam di Malaysia nie, berniaga atau bisnes dalam kampus memang wajib aa bagi student macam saya nie.

Dari bisnes kecil-kecil macam jual maggi cup kat bilik, jual air mineral kat bilik, jual topup kat bilik sampailah bisnes jual bunga masa pesta konvokesyen, bisnes jual t-shirt  masa hari fakulti dan macam2 bisnes laa student buat sebab nak kaver kos masa belajar.

Termasuklah saya. Saya gemar buat bisnes secara online jek sebab nak buat bisnes tapi tanpa modal. Bisnes apa saya buat? Masa tue dalam tahun 2007 hot dengan bisnes buat duit dari adsense. Bleh laa masa tue dapat bulan2 income dalam RM700 hingga RM1000 dalam beberapa bulan yang dapatlah tampung sket2 masa belajar tue. Sampai member yang kaki bisnes offline heran gak sebab sama2 buat bisnes tapi saya relax n cool dalam bilik sambil dengan lagu2 mat rock kapak  depan PC buruk jek.

Tapi masa tue hot dengan tempias saham neraka laa, pelaburan internet haram laa..kena juga laa provoke dengan member yang buat bisnes kereta sewa. Sampai pernah dier cakap kat saya…

Bisnes Kereta Sewa Boleh Untung Sampai RM5K Sebulan?Betul Ke?

Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? #Review Bisnes Kereta Sewa Boleh Untung Sampai RM5K Sebulan dari PerniagaanInternetHQ.com
Bisnes Kereta Sewa
4.5
Bisnes Kereta Sewa Boleh Untung Sampai RM5K Sebulan?Betul Ke?
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma

Panduan Bisnes Kereta Sewa nie memang "rare"  atau jarang2 orang nak bongkarkan. Bila dah tahu rahsia bisnes kereta sewa yang sebenar macam nie, baru bleh confident sket nak buat REAL BISNES pasal kereta sewa ni.

Nak bisnes kena laa modal sket. Bukan banyak mana pon, ciput punya modal aa...Hasil yang dapat dari bisnes kereta sewa nie jauh LEBIH MANTAP dari modal yang mula2 dapatkan panduan bisnes kereta sewa ni!

Jangan sampai gigit jari atau merayu2 bila info "RARE" macam nie NAIK HARGA atau CLOSE sebab LIMITED EDITION punya info. Renung2kan dan Selamat Maju Jaya dalam bisnes kereta sewa - DISINI

Bro, kita nie kawan sejak dari sem 1 lagi…kalo bro buat bisnes internet tue tengok2 sket…kalo tak betul, haram jadinya…bila haram takut tak berkat kita belajar kat “U” nie nanti. Bila tak berkat silap2 sangkut plak nanti…Sapa susah, mak ayah kat kampung kita gak nanti…

Saya masa tue senyum aa dengar member cakap macam tue dan sempat gak respon kat dier…

Perniagaan internet dengan pelaburan internet lain sahabat. Aku tak buat pelaburan internet tapi aku buat perniagaan internet jek. Bisnes model internet aku dari Google yang dah memang betul punya tapi (time tue belum hot sangat adsense ) sebab kat malaysia belum HOT sangat so tak salah aa bro cakap cenggitu..:)

Haa…bila sebut pasal bisnes kereta sewa yang member 1 dorm buat masa kat universiti dulu, bila teringat balik memang masyuk aa. Income boleh tahan aa lebat sebab RM800 – RM1000 celah gigi jek dier boleh dapat. Sem 1 jek pinjam PTPTN pastue sem 2 terus stop sebab bisnes kereta sewa nie bleh kaver baik punya. Memang sampai tamat belajar member saya tue habis belajar degree mechanical engineering tanpa pinjaman BANYAK dari PTPTN tue. Dan sampai la nie dier dengan bisnes kereta sewa nya.

Saya sendiri tertanya-tanya betul ke bisnes kereta sewa nie boleh untung kaw kaw punya setiap bulan. Takde risiko besar ke bisnes kereta sewa ni? Sebabnya ada saya terjumpa kat…

Bila teringat masa member buat bisnes kereta sewa dengan student pon ada juga cakap…

Belum cakap part risiko bisnes kereta sewa nie. Sebab rasanya risiko bisnes kereta sewa mesti ada macam2…

Bisnes sewa kereta dengan student @ pelajar IPT/IPTS pon jangan ingat takde risiko ooo sebabnya….

Tapi yang heran saya dibuatnya, ada orang cakap BUKAN setakat bisnes kereta sewa boleh untung kaw-kaw sampai mencecah 5K Sebulan, ini ada yang cakap bisnes kereta sewa TANPA MODAL! Betul ker? cer cer tengok bawah nie…

Saya tak puashati bila dengar macam2 pasal bisnes kereta sewa nie, saya pon menGUGEL cari panduan bisnes kereta sewa yang sebenar dan akhirnya saya terjumpa satu web bisnes kereta sewa yang saya nampak REAL punya BISNES aaa..

Bisnes Kereta Sewa

Perkhimatan Kereta Sewa Malaysia

 

Sebab-musabab saya cakap tuan wahi abdul rashid penulis ebook serta DVD panduan bisnes kereta sewa nie buat REAL BISNES punya adalah :

Anda akan diberikan softcopy DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa yang mengandungi :

  • Borang Perjanjian Sewa
  • Invois
  • Resit
  • Perjanjian Pajakan
  • Bisnes Kad
  • Kertas Kerja Memohon Lesen Pelancongan
  • Contoh Catatan Rekod Kewangan (pdf)
  • 9 Contoh Sebutharga
  • Strategi Pemasaran – Hotel Affiliate Program
  • 5 Template Rekod Kenderaan
  • 1 Template Penyelenggaran Kereta
  • Contoh Sistem Tempahan Kereta Sewa Online (pdf)

Tak cukup dengan perkara diatas ini, tuan wahi abdul rashid turut memberikan mereka yang berminat nak buat bisnes kereta sewa nie dengan :

  • Video 1 – Perkongsian Pengalaman
  • Video 2 – Kelebihan dan Masalah Bisnes Kereta Sewa
  • Video 2 – Bagaimana Menguruskan Bisnes Kereta Sewa

DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa pon dapat, video tutorial pon dapat. Dapat lagi dengan ebook panduan bisnes kereta sewa yang anda boleh print atau baca file .pdf tue yang mengandungi :

  • Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Kereta Sewa?
  • Pengalaman Bekerja Dengan Syarikat Pelancongan
  • Masalah Bisnes Kereta Sewa
  • Sistem Bisnes Kereta Sewa
  • Bagaimana Mengembangkan Bisnes Kereta Sewa?
  • Tip Memulakan Bisnes Kereta Sewa
  • Tip Membeli Kereta Sewa
  • 4 Isu Bisnes Kereta Sewa
  • 7 Tip Menapis Pelanggan Kereta Sewa
  • Menubuhkan Syarikat Kereta Sewa Berlesen
  • Blanket Hire Purchase
  • Masa Depan Bisnes Kereta Sewa
  • 8 Kajian Kes Kehilangan Kereta Dan Kemalangan

Yang paling mahal jika anda dapat panduan bisnes kereta sewa dari tuan wahi abdul rashid nie bagi saya adalah : Support Group Tertutup dari Facebook

Mesti dari kalangan anda tertanya-tanya…

Bro, orang kalo bisnes REAL PUNYA yang macam bro cakap nie mesti ada testimonial ooo…mana testimonial bro nie? Satu habuk pon tarak..tak baik bro kelentong orang, tak berkat org cakap…

Perghh! makan dalam sehhh…takde hal aa orang cakap saya macam tue…nak cerita banyak org dah cakap kelentong kan…cer cer tengok ngan biji mata korang sendiri betul ke TIDAK yang tuan wahi abd rashid nie memang pakar bisnes kereta sewa – TESTIMONIAL SEBENAR

Amcam? bukan setakat sewa ngan budak2 hingusan ipt jek, mat salleh jerman, mat salleh UK dah deal laa dengan tuan wahi abdul rashid tue dari bisnes sewa kereta beliau – Green Matrix Car Rental yang dah lama bertapak kat Malaysia nie. Itu pasal saya berani claim inilah bisnes model sebenar yang tak tipu punya pasal bisnes kereta sewa yang  korang bleh rujuk ooo…

Bagi yang berminat nak jadi pakar bisnes kereta sewa macam tuan wahi abdul rashid atau member saya tue, korang bleh usya kat bawah nie :

Sebab  DVD ni bukan cetak rompak punya, harga untuk dapatkan DVD nie adalah RM DISINI .

Haa..mahal ker RM XXX tue? Nak bukak bisnes cara pakar kena laa modal sket…Kalo rasa ilmu yang ada dalam DVD panduan bisnes kereta sewa nie tak berbaloi, korang bleh refund dalam masa 30hari. Tapi aa kan… nak refund menda kalo benda memang bagus kan. Ini ilmu bisnes kereta sewa memang “rare” punya aa dan jarang2 orang nak kongsikan.

Terasa diri sendiri pon nak buat bisnes kereta sewa nie gak..tapi bila teringat dah ada bisnes warisan keluarga ni, saya tangguh dulu hasrat saya ni. InshaALLAH di masa hadapan, saya harap dapat buat bisnes kereta sewa nie macam member saya tue dan juga anda!

Pasni bila ada orang cakap….
Bisnes Kereta Sewa

Bisnes Kereta Sewa Boleh Untung Sampai RM5K Sebulan?Betul Ke?

Saya hanya mampu untuk jawab…

Kalo hang tak percaya ngan aku takpe…hang pi sendiri tengok tuan wahi abdul rashid buat bisnes kereta sewa tue sendiri heh!

Adios semua!

Bisnes Kereta Sewa

(Visited 21,328 times, 19 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

19 comments… add one
  • macam menarik saja bisnes kereta sewa nhe kan kan :)..

    Reply
  • Oo ini produk bro Wahi ya…Boleh terjah nanti ni….
    Sani recently posted…Bekas Chef Restoran Ternama Tinggalkan Kerja 5 Bintang dengan Buat Benda Ini!My Profile

    Reply
  • bisnes sewa kereta ni ada risikonya.. kena pandai dan bersedia dengan risiko kemalangan dan kena bawa lari kereta..
    kena ada insuran nak cover tu
    zool recently posted…Idea baru sistem masjid, Guna dobi layan diri, Anak Selsema, Sakit Belakang KembaliMy Profile

    Reply
    • Betul tuan zool. Antara risiko besar dalam bisnes kereta sewa ada dari isu kemalangan serta kecurian kereta. Tapi dari apa yg saya tahu apabila nak buat tempahan sewa kereta, maklumat diri seperti IC, lesen memandu dan lain2 pastinya akan di semak oleh tn punya bisnes kereta sewa ini. Kurang laa kot risikonya… 🙂

      Bisnes kereta sewa nie masyuk jugaklaa lagi2 kawasan yang berhampiran dengan universiti, politeknik serta kawasan bandar… 🙂
      Admin HQ recently posted…#Review Mudah Ke Buat Duit Dengan Amazon Dari Sistem Nichify?Betul Ke?My Profile

      Reply
      • suami cousin ciktom memang ada sorang buat bisnes kereta sewa ni..dia siap pasang gps tracker pada kereta sewa untuk mudah trace dan ada group2 kaki kereta sewa seluruh malaysia incase ada case cubaan larikkan kereta seaa…

        pernah sekali tu ada sorg customer india cuba bwk lari ke siam..sempat geng2 kereta sewa trace customer tu bawak lari kat kelantan.. alhamdulillah jumpa dan selamat..tapi pe2 bisnes pun ada risiko sebenarnya..
        cik tom recently posted…Alhamdulillah Sempat Jugak Cash Out Earning NuffnangMy Profile

        Reply
  • Sy nk beli produk wahi by hand, susah nk beli online campur dengan tak berapa reti

    Reply
  • Assalamualaikum en aziz. Setakat yg kami tahu produk ini dijual atas talian. Mgkin en aziz boleh berhubung terus dgn en wahi melalui blog rasmi beliau. Harap membantu. Terima kasih
    Admin HQ recently posted…#Review Cara Beli Rumah Lelong Sampai Buat Duit Macam Pakar HartanahMy Profile

    Reply
  • ramai juga pelanggan berurusan dengan sy untuk pembelian kereta atas tujuan dibuat sewa..ada daripada company sendiri dan juga kalangan individu yg ingin memajakkan kereta mereka kepada company kereta sewa.
    Promosi Perodua recently posted…Harga Kereta Perodua Alza, Myvi & Axia Terkini – 2016My Profile

    Reply
  • cik tom memang percaya boleh dapat untung lebih 5K sebab dah nampak depan mata..cuma biase la awal bisnes ada la permulaan susah sikit nak dapat customer tu..tapi once dah biasa orang akan sentiasa cari..sampai kadang2 terpaksa bagi sewa kereta sendiri jugak..huhu..based on experience husband cousin cik tom la..

    pd yang berminat…tak rugi dapatkan ilmu dari saudara wahi ni..sbb nak cari ilmu tanya tauke bisnes orang lain memang susah nak share..jaga periuk nasi katanya..
    cik tom recently posted…Alhamdulillah Sempat Jugak Cash Out Earning NuffnangMy Profile

    Reply
    • Terima kasih atas input dari experience cousin ciktom tue…tinggal yang saya nampak kalo orang2 baru nak ceburkan diri dalam bisnes kereta sewa PILIH coverage untuk BISNES area yang HOT2 mungkin agak struggle utk buat income disitu.

      Mungkin kena cuba area2 yang kurang HOT tapi ada potensi utk bangunkan bisnes kereta sewa ini…sekadar pandangan dari saya laa… 🙂

      p/s: Dan tidak dinafikan ilmu bisnes kereta sewa saudara WAHI ABDUL RASHID antara yang terbaik pernah saya jumpa. Bisnes yang dikongsikan dalam bentuk buku dari pengalaman sendiri..
      Admin HQ recently posted…#Review Sistem Funnel Atau Pemasaran Power Gila Dari Oswald JustinMy Profile

      Reply
  • bagaimana cara memohon syarikat enterprise utk kereta sewa? agak sukar utk memohon nama syarikat enterprise

    Reply
  • Lanngsung tak tahu bab bab bisnes kereta sewa nhe.. maklumlah budak bawa umur 🙁 tapi dapat tahu sikit2 bila baca kat sini hoho

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!