Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Bisnes Air Dadih dan Dessert Style Hotel Yang Sedap GILA Punya

bisnes air review, bisnes dadih sedap, bisnes dessert style hotel, pakar bisnes air, rahsia bisnes air, nak bisnes air paling sedap

Hmm…bulan depan akan bermulanya GST.

Dah start GST macam-macam ragam laa nanti kena pada peniaga kecil-kecilan termasuk saya.

Nak naik harga barang nanti kena “tiaw” dengan penguatkuasa KPDNKK.

Bukan kena “tiaw” jek silap2 dengan kedai2 skali lesen kena tarik. Lagi naya saya nanti.

Bulan 5 plak nak cuti sekolah, anak dah mintak nak pegi jalan2..jalan mana? tak confirm lagi saya cakap.

Sebab belum tau budget. Kalo mintak go holiday pegi langkawi ker ok lagi, kalo mintak pegi bali ker phuket ker mau pinau mata nak cari duit lebih nie…nak hampakan dieorg bukan cara saya laa…hmmm

Bulan 6 dalam pertengahan dah nak start bulan ramadhan – bulan yang perlu perbanyakkan amal ibadat bukan bulan pulun buat duit sakan…hmmm

Ada 2 bulan lebih yang bleh saya plan nak buat backup plan.

Terjah gugel dengan keyword “bisnes sambilan” terpacak satu link yang buat saya cakap dalam hati…

INI BAIK PUNYA BISNES NIE…tak rembat sekarang alamatnya rugi laaa…

Bisnes yang halal lagi menguntungkan ini adalah….

Bisnes Air Dadih dan Dessert Style Hotel Yang Sedap GILA Punya!

Sebelum saya cerita lebih kencang pasal bisnes air yang macam gempak nie, korang usya jap video bawah nie dulu :

Amcam tergoda tak tengok tengak abang tue godek bancur air lai chi kang? bandung rock? TAK TERGODA LANGSUNG? aha! Nak tergoda mcm mana itu baru sneak peak video jek. Nak video penuh pasal bisnes air nanti kat bawah sekali saya bagi ya!

Buat yang bertanya pada saya,

Bro, asal bro nak buat bisnes air plak? Bisnes t-shirt lagi senang per…takyah simpan stok, tak rosak mcm bisnes air nie…

Buat duit dari fiverr lagi senang bro, klik klik jer duduk depan pc 1 2 jam siap…tgk paypal duit pon masyuk…

Bro kan dah macam pakar amazon associates..cerita gempak semacam lagi mau buat bisnes air…pelik2 saya bro nie!

Memang betul buat mereka yang bertanya tue. Tak dinafikan buat perniagaan internet ni masyuk, tapi bila anda ada perniagaan konvensional @ offline, pasti korang rasa mcm tak lengkap jek bila hanya buat perniagaan internet semata-mata. Itulah yang saya rasa sekarang. So saya nampak perniagaan konvensional pon saya patut variasikan dari perniagaan yang ada sekarang nie…Saya nampak bisnes air, dadih dan dessert ini paling simple bleh saya cuba!

1) Nak buat hiburan bagi keluarga tersayang

Bukan beria-ria sangat nak buat bisnes air nie pon sebenarnya…tapi saya lebih suka nak belajar buat bisnes air style hotel gaya chef 5 skala bintang punya! Sebab apa? nak hiburkan anak-anak dan 4 ehhh salah 1 orang bini kesayangan saya nie… 😀

2) Backup plan kalo bisnes yang ada dah goyang @ kena buang kerja

Orang bisnes nie mana ada sentiasa untung jek…bohong laa kalau org cakap berniaga untung jek manjang. tapi bila cakap berniaga rugi, orang awam fikir lain plak. Hanya orang2 berniaga jek yang faham asam garam perniagaan samada konvensional mahupun internet ni. Bagi yang bukan berniaga, korang pon perlu standby skill lain untuk backup beb…kalo kena buang kerja nanti, takkan nak bersedih sampai air mata darah? Habis, keluarga korang nak makan apa? Kena fikir dan rancang awal2 beb. Sebab belajar dulu bisnes air dari rumah ni utk hiburan keluarga dulu. Dah expert baru cari modal dan buat bisnes sambilan kat tempat korang tue!

3) Belajar Bisnes air, dadih dan dessert style hotel skala 5 bintang dari seorang chef dari VIDEO dan EBOOK

Hoho! Dengar belajar dengan video orang cakap bleh cari kat youtube. Dengar belajar dari ebook orang cakap ciplak dari buku2 fizikal kat kedai. Stigma masyarakat terhadap 2 situasi ini saya tak nafikan. Tapi anda kena lihat 1 point, kalo bisnes air ker, bisnes roti canai ker, bisnes apa2 laa kalo dah bleh bagi untung kaw-kaw dierorg nak SHARING ker dengan orang lain? Makan sorang laa beb! Macam bisnes KFC, ada dierorg share resipi masak ayam goreng dierorg tue? cakap jek tabur2 dengan 17 resipi rahsia tue jek…kalo korang nak tau resipi ayam mereka apply 1 francais mereka. Modal ada? hoho! So sekarang bila ada peluang belajar buat bisnes air, dadih dan dessert style hotel skala 5 bintang punya korang kena laa ambil peluang tue dekat sini

4) Confirm pandai ker bila dah Belajar Bisnes air, dadih dan dessert style hotel skala 5 bintang dari seorang chef dari VIDEO dan EBOOK?

Nie satu lagi persoalan yang timbul. Kalo benda nie biasa2 jek buat apa laa saya nak gebang kencang sangat kat sini. Sebab benda ni ada “sense of value” yang tersembunyi saya share disini. Point kedua adalah, korang memang bleh belajar ilmu2 kulinari, masakan nie dari buku2 fizikal yg dah ada kat kedai tue. Tapi kadang2 bosan jek dengan buku2 nie. nak mengulang sampai pandai selak2 muka buku pon naik fedup. So bila ada panduan dalam bentuk ebook ( pon ala2 fizikal gak kalo korang print file .pdf tue) dan bonus dalam bentuk video, korang pasti lebih bersemangat nak cuba buat air bandung rock, air cendol pandan yang lagi cedap dari cendol banting, air asam tiga rasa yang tak sama dengan ikan siakap tiga rasa tue. Korang tak rasa begitu ker? Kalo tak rasa pelik tue… 😀

5) Info ringkas sudah diberitahu, testimonial pon sudah dibagitahu, bab harga jek belum bagi tahu…hoho

Wow! dah macam nak masuk kursus kulinari dengan chef terkenal jek kan! Itu sebab saya cakap info ini bukan calang2 info punya.. org jawa cakap ada ” sense of value yang so so high “. Tapi jangan risau. Itu harga sebenar yang saya nak share ngan korang. Harga betul punya cilok dah diskaun tolak dengan tol, tolak kos pos laju yg kat atas tue adalah klik jer imej bawah ni :

Amcam? Ingat tadi saya ada cakap, kita belajar Bisnes air, dadih dan dessert style hotel skala 5 bintang dari seorang chef dari VIDEO dan EBOOK mula2 untuk hiburan sambil mengeratkan hubungan keluarga. Dah terer buat semua baru masuk part bisnes samada nak buat bisnes sambilan atau bisnes perniagaan konvensional yang sebenar. Tak nak beli pon tak mengapa. Tak elok saya paksa orang nak percaya nak beli info yang saya sampaikan ini. Yang saya khuatir adalah, lombong emas seperti ini akan…

1) Naik harga sebab permintaan tinggi melebihi penawaran…

2) tutup bila dah ramai sangat orang tahu jek..

Penulis sebenar tutup kedai, saya pon off entri ini. Yang rugi siapa? Orang yang tak dapat beli lombong emas yang jarang2 orang nak kongsikan sebab bisnes air seperti ini adalah bisnes periuk nasi seseorang.

Huhh…anak tekak pon rasa haus nie. Anak2 plak dah ngada2 mintak nak air cendol hasil tangan saya dari ilmu tuan hairul tue. Nak pi sediakan barang2 nak buat air cendol tersedap didunia kalah cendol banting, cendol muara dan raja cendol sekalipun. Di tambah dengan pulut dan kacang merah ngan aiskrim….perghhh! Saya “soru” dulu heh!

Jom Belajar Buat Bisnes Air Dadih dan Dessert Style Hotel Skala 5 Bintang Yang Sedap GILA Punya!

Adios semua!

Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? Bisnes Air Dadih dan Dessert Style Hotel Yang Sedap GILA Punya dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? - Bisnes Air
4.5
Bisnes Air Dadih dan Dessert Style Hotel Yang Sedap GILA Punya!
Info & Fakta Sebenar
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempat

Bagi peniaga bisnes air, korang MUNGKIN tak perlu kisah rahsia bisnes air yang saya kongsikan ini. Sebab apa? korang kan dah expert & jana keuntungan kaw-kaw punya banyak!

Rahsia bisnes air yang saya kongsikan ini boleh dikategorikan skala bintangnya 5 bintang setaraf hotel laa. Yang buat sendiri kat rumah pon ramai dah berjaya, yang buat sambil2 nyelam minum air bandung rock pon berjaya dah dengan rahsia bisnes air yang didedakan ini.

Korang ingat saya kelentong? Cer cer tengok dulu laa baru cakap saya kelentong ke tidak kan! - LINK BUKAN KELENTONG PUNYA

Bisnes Air

(Visited 531 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

2 comments… add one
  • Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan, Janny merit, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah syarat-syarat yang jelas dan mudah difahami dan keadaan. hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (kingswillloan@gmail.com)

    Reply
  • Cik tom memang suka tengok video saudara Hairul memasak…dia ajar satu persatu teknik..lupa boleh back balik..

    Haih cuaca panas2 ni anak tekak rasa terliur pulak nak minum air lai chi kang….
    mana nak cari ni sekarang ni..kena tunggu pasar malam esok la jawabnya…
    cik tom recently posted…Mekaray Ventures Formulasi Pemakanan dan Perubatan IslamMy Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!