Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Bina Web Jualan Semudah ABC Dari Minisite Mudah Buatan Malaysia

minisite mudah, minisite mudah review, web jualan mudah

Hari ini macam tak semangat jek nak kerja offline mahupun online.

Tak tahu la kenapa…mungkin dah lama tak pekena burger bakar agaknya.

Tetiba dapat whatsapp dari member utara yang sekarang tengah masyuk dengan bisnes TE nya.

Whatsapp dari member utara bunyi begini..

Salam bro! Amcam bisnes bagus? Bisnes offline hang memang dah tiptop tempat ko tu..bisnes perniagaan internet ko tue macam mana? Sebab nak mintak tolong ko sket aa

Ahh sudah member utara nie. Asal email ker…sms ker..whatsapp ker mesti ada jek job nak kena buat…Saya pon reply..

Bleh laa bro…bisnes aku memang slow sket skrang lagi-lagi dah ada perlaksanaan GST nie..Nak mintak tolong apa?Kalau tolong jadi agen hang..mintak maaf aa banyak2…kawan tak pandai nak cari downline aa!

Member utara dengan pantas reply..

Aku tau dah jawapan ko tue. Sekarang nie aku nak mintak bantuan ko macam mana aku nak kembangkan bisnes TE aku yang sekarang meletup2 nie secara ONLINE dengan satu sistem web jualan yang mudah untuk aku handle. Ko kan sahabat baik aku sejak zaman U lagi mesti bleh tolong kan…

Huhh! Lega dengar member utara cakap cenggini. Ingatkan ada nak sindir2 saya lagi. Saya pon reply..

Bajet hang berapa? Kalo nak FREE aku tak tau..nak bayar punya aku tau aa..hang pon sekarang dah masyuk kan..ape ada kisah pon…

Member utara pon dengan nada sinis menjawab..

Hang cakap jek berapa..aku on jek..asalkan web jualan nie mudah untuk aku handle dan mudah pengguna baru TE nak dapatkan info pasal bisnes TE dari web jualan tue! Ko riki2 dulu dah jumpa nanti inform aku. Nie aku nak pergi bagi talk kat office malam nie…tak banyak aa yang datang, adalah 30-40 orang malam nie..

Panas gak dengar dier cakap camtue, tapi layan kan jek laa…Kita tolong orang lain pasti akan dipermudahkan di kemudian hari. Simple as that jek saya fikir.

Godek2 google dengan keyword ” minisite mudah” dan akhirnya saya jumpa…

Mengapa Minisite Mudah Buatan Malaysia Menjadi Pilihan Usahawan Internet Malaysia?

Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? Bina Web Jualan Semudah A-B-C Dengan Minisite Mudah dari PerniagaanInternetHQ.com
Minisite Mudah
4.5
#Review Bina Web Jualan Semudah ABC Dari Minisite Mudah Buatan Malaysia
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempat

Web Jualan merupakan sesuatu yang sangat penting bagi menjalankan perniagaan di internet. Web Jualan seumpama tingkap untuk duit masuk ke dalam akaun.

Mahu tidak mahu ramai para IM terpaksa mengupah orang lain untuk membina Web Jualan dan ini merupakan kos yang wajib untuk mula berniaga secara online. MSM mampu bantu anda untuk bina sendiri Web jualan anda sendiri dengan kos yang efektif, malah MURAH sebenarnya.

Oleh itu dengan pantas bertindak sekarang dengan memiliki MSM anda sekarang. KLIK butang tempahan sekarang!

Headline : GHAIBKAN’ Terus STRESS Anda Untuk Menjual di Internet, Isu TIDAK MAHIR IT Kini BUKAN LAGI MASALAH Buat Anda .Sebentar sahaja lagi anda bakal mengetahui BAGAIMANA anda boleh menguruskan Web Jualan dengan PANTAS semudah Klik-klik, Isi Tempat Kosong & Siap.

– Ayat ini pasti buat member utara saya ini gembira! Lagi nak mudah yakinkan dier kenapa harus beli minisite mudah ini sebab penciptanya dah keluar astro awani tue! Memang gempak aa produk buatan malaysia nie!

Mengenai Apa Itu CMS :

  • CMS(Content Manegement System) atau dalam bahasa Melayunya Sistem Pengurusan Kandungan merupakan sebuah sistem yang membolehkan pemiliknya mengurus, menambah dan mengemaskini isikandungan serta lain-lain penetapan atau ’configuration’ dengan lebih mudah dan secara automatik.
  • Dengan menggunakan CMS, anda hanya perlu login sebagai pentadbir web, kemudian klik menu untuk menambah atau mengemaskini isikandungan laman web anda. Ianya MUDAH, CEPAT & Berkesan seperti yang anda lihat didalam video diatas.

– Member utara bukan mau kisah bunyi CMS pon yang penting mudah nak handle web jualan. Itu perkara pokoknya! Sebab bukan kena cipta satu2 pon semuanya klik jek klik jek pastue siap!

Siapa pencipta MSM atau minisite mudah nie :

  • Bernama Yasir Arafat bin Sepaat. Memiliki Sijil Diploma IT dari Akademi Infotech MARA(1996-1998)(Kini lebih dikenali Sebagai Universiti Kuala Lumpur) & Sijil Diploma IT NCC UK(National Computing Center)
  • Berpengalaman dalam bidang pembangunan laman web sejak 1999.(Hampir 13 Tahun). Pada tahun yang sama, saya membuka perniagaan kafe siber, sambil menjalankan aktiviti pembangunan laman web.

– Perghh bunyinya namanya pon memang dah dapat rasa kehebatan orangnya. Sesuai laa dengan produk nie!

– Mau tak gempak sebab antara pelanggan-pelangan saudara yasir arafat termasuklah :

– JKR dah guna khimat dier…pakar motivasi dah guna khidmat dier. Jutawan DCL pon sama. Setakat orang buat bisnes TE memang boleh sangat-sangat laa untuk bina web jualan dari minisite mudah nie!

Ciri-ciri Minisite Mudah : Yang utama bagi saya ianya adalah dibangunkan oleh anak tempatan so kita nak buat rujukan bila ada masalah (support) nak deal pon tak susah. Bukan nak kena deal ngan expert2 omputih yg cakap pon i think..i think! Ciri-ciri lain yang terdapat pada MSM atau minisite mudah ini adalah :

– Dan banyak lagi sebenarnya ciri-ciri yang terdapat pada sistem minisite mudah ini. Nak tahu lebih lanjut bleh rujuk – DISINI

Testimonial Pengguna mengenai produk : Dah ramai pon yang memperkatakan tentang kehebatan dan keunikan produk minisite mudah a.k.a MSM nie. Antara testimonial sebenar yang dah menggunakan minisite mudah adalah :

dan lagi…

Mengenai produk dan pakej yang disediakan : Ada 2 pakej disediakan iaitu pakej asas MSM dan pakej lengkap MSM. Anda boleh rujuk dibawah ini :

Siapa yang patut dapatkan sistem minisite mudah atau MSM : Dalam ramai yang perlukan salah seorangnya mestilah sahabat utara saya yang tengah kencang dengan bisnes TE tue! Mereka yang lain patut dapatkan minisite mudah a.k.a MSM nie termasuklah :

Kesimpulan : Lagi cepat anda dapatkan minisite mudah a.k.a MSM nie, lagi banyak anda jimat! Sistem dibangunkan oleh anak malaysia, nak handle pon senang klik klik jek, support ada kat facebook atau bleh direct dengan pencipta produk nie – Memang tak syak lagi minisite mudah a.k.a MSM jadi pilihan usahawan internet khususnya di Malaysia!

Saya bukan per…bila kita cakap yang minisite mudah nie boleh bantu anda bina reputasi baik untuk menjadikan perniagaan internet paling laris nanti cakap nak kipas owner plak…nak jadikan perniagaan online anda mesti dari mereka yang pakar dan sudah terbukti hasil kerjanya baru orang takkan pertikaian perniagaan anda. Betul tak?

Anda lengah-lengah saya takut nanti HARGA naik ok lagi..takut2 nanti JUALAN DITUTUP jek. Mahu tak mahu nanti kena upah orang luar bangunkan web jualan anda! Bagi yang beminat anda boleh rujuk dibawah ini :

Minisite Mudah

KINI ANDA SUDAH TAHU BAGAIMANA NAK BINA WEB JUALAN SEMUDAH A-B-C. ITULAH PENANGAN “MINISTE MUDAH – #1 SISTEM PEMBANGUNAN WEB JUALAN PILIHAN UTAMA USAHAWAN INTERNET MALAYSIA! “

Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? Bina Web Jualan Semudah A-B-C Dengan Minisite Mudah dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? - Minisite Mudah
4.5
#Review Bina Web Jualan Semudah ABC Dari Minisite Mudah Buatan Malaysia
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempat

Web Jualan merupakan sesuatu yang sangat penting bagi menjalankan perniagaan di internet. Web Jualan seumpama tingkap untuk duit masuk ke dalam akaun.

Mahu tidak mahu ramai para IM terpaksa mengupah orang lain untuk membina Web Jualan dan ini merupakan kos yang wajib untuk mula berniaga secara online. MSM mampu bantu anda untuk bina sendiri Web jualan anda sendiri dengan kos yang efektif, malah MURAH sebenarnya.

Oleh itu dengan pantas bertindak sekarang dengan memiliki MSM anda sekarang. KLIK butang tempahan sekarang!

Minisite Mudah

(Visited 589 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

4 comments… add one
  • salam sifu…
    nak tanya sikit pasal biz website ..sebab saya baru mula berniaga website dah lama saya tgl buat web ni sejak tahun 2007.. saya makan gaji keje executive kat bank sekarang da berhenti kerja sebab da buka company pembangunan laman web dan sistem standalone …
    so saya nak tanya pendapat sifu tentang website harga yang minimum yg patut saya kenakan untuk website protfolio company …
    tq…
    alan recently posted…No feed items at the momentMy Profile

    Reply
    • Nak kata terer sangat bagi pandangan, takde laa tp sket2 tue bleh laa rasanya :

      1) Caj Mahal Gila : nak caj tahap super mahal bleh jek dan ada orang sanggup gak bayar. Tp tuan pon kena superb giler kerja bikin website owner tue dan kena tahan kecerewetan org2 sebegini…Range harga antara RM800 dan keatas…tuan suka? Boleh caj pada tahap ini 🙂

      2) Caj Sederhana mahal : Sederhana mahal yang saya maksud ( bg saya utk market malaysia nie bwh rm700 ( termasuk hosting dan domain). Caj ini biasa dikenakan oleh para designer tempatan. Level design harga jenis ini pon bagus gak tp sebab masih baru so start dengan market harga level ini.

      3) Caj harga beginner : Biasa nya harga antara range rm150 hingga rm400 ( termasuk hosting dan domain). Murah bukan semuanya tak cantik. Ada org bg harga murah sebab design cantik bukan semua buat sendiri, ada plug n play jek… 🙂

      Jika tn ingin bina website – portfolio company, jika saya akan buat just level 2 @ 3 sahaja. Tiada kerumitan sbb data semua mereka bagi. Kita just design sahaja. Lagi templates plug n play jek bleh dapat so tak perlu rasanya nak mahal2 tue… 🙂

      Harap dapat membantu tuan. Terima kasih.
      Admin HQ recently posted…#Review eQurban – Perkhidmatan Ibadah Qurban dan Aqiqah Secara OnlineMy Profile

      Reply
  • Terima Kasih diatas review produk/sistem MSM… harga dah naik dah pun tahun 2016 nih… tapi takde la banyak sangat, naik RM3… so pakej RM197 jadi RM200, pakej RM297 jadi RM300

    Mungkin akan naik lagi nnti, sbb MSM dah nak release version baru… rugi sapa yg lambat beli… sapa2 yg beli versi skarang ni, kalau dah release versi baru, dapat free upgrade… kepada yg baru nak beli masa dah release versi baru, terpaksalah beli dgn harga baru…

    So, jgn tunggu lagi, beli ikut link yg owner/admin blog sediakan kat artikel tu…

    Terima Kasih admin

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!