Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Makan Roti Canai BOLEH Bisnes Roti Canai serta Murtabak. Baca SEKARANG!

bisnes roti canai, roti canai, makan roti canai

Salam sejatera buat semua pembaca blog kami yang dikasihi,

Semoga anda terus sukses dalam bidang perniagaan khususnya perniagaan internet yang diceburi.

Entri saya pada kali ini pula ingin berkongsi rahsia dalam perniagaan konvensional atau offline. Perniagaan konvensional atau offline yang saya pilih pada kali ini adalah roti canai.

Sebelum kita bercerita panjang mengenai roti canai dan bisnes roti canai ini, saya ingin bertanya kepada anda :

Biasa makan roti canai di kedai mana? kedai mamak? atau kedai melayu?

Biasa makan berapa keping? 1 keping? 2 keping? Tak mahal ker roti canai sekarang?

Pernah terfikir nak bisnes roti canai tak? Belajar buat roti canai sedap ala mamak maidin tue. Amcam?

Banyak lagi sebenarnya persoalan yang saya ingin tanya kepada anda… 😛

Baiklah. Sebelum saya meneruskan dengan TOP SECRET mengenai roti canai ini, saya ingin bercerita sket tentang sejarah roti canai yang saya petik dari halaman arenasejarah dot com :

Roti Canai adalah makanan tradisional kaum India di Malaysia.  Roti canai biasa dijual di restoran mamak.  Makanan ini kini sangat disukai bukan sahaja kaum India tetapi rakyat Malaysia.

Roti canai merupakan sejenis roti nipis yang diperbuat daripada tepung.  Kini, pembuat roti canai telah mengadakan inovasi pada ramuan roti tersebut sehingga terdapat pelbagai jenis roti canai. Antaranya ialah roti canai, roti telor, roti tisu, roti sardin, roti bawang, roti pisang, roti boom dan lain-lain.

Roti canai biasa disaji bersama dengan sambal cili, sambal ikan bilis, kari ikan atau kari ayam.

Rahsia Bisnes Roti Canai Tersangat Sedap Macam Kedai Mamak Terbongkar!

Sebelum saya sambung lagi cerita mengenai roti canai ini, sila lihat video dibawah :

Macam mana? Tak susah sebenarnya kalo ada panduan roti canai atau teknik membuat roti canai serta murtabak yang betul. Teruskan membaca info yang saya ingin sampaikan ini .

Apa Kata PAKAR Mengenai Entri Ini? #Review Rahsia Roti Canai & Bisnes Roti Canai Terbongkar dari PerniagaanInternetHQ.com
Bisnes Roti Canai
4.5
#Review Makan Roti Canai dan Bisnes Roti Canai serta Murtabak. Baca SEKARANG!
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Pengguna
ratelima
Rekabentuk & Susun Atur Yang Menarik
rateempat
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma
Usah berlengah lagi untuk mendapatkan rahsia sebenar mamak maidin membuat roti canai tersedap di kedai mamak! Tidak pasti samada rahsia ini akan KEKAL lama atau sebaliknya. Dan jangan menyesal jika rahsia roti canai tersedap di dunia ini akan MAHAL atau TIADA lagi di masa hadapan! BELI SEKARANG JUGA!

1) Tuan, saya tak suka makan roti canai sebab banyak lemak dan kurang menyihatkan. Patut atau tidak untuk saya tahu maklumat yang tuan ingin kongsikan ini?

Hoho! Maklumat yang ingin saya sampaikan ini bukan untuk anda suka makan roti canai tetapi anda boleh buat duit dari bisnes roti canai ini samada secara part time atau full time. Mengapa roti canai? Bukan nasi lemak ker, bukan mee bandung ker? Sebabnya roti canai adalah makanan pilihan no 1 waktu pagi, petang sehinggalah malam tanpa mengira bangsa, kaum mahupun jantina. Ini bermakna perniagaan roti canai ini adalah jenis perniagaan konvensional atau offline yang sangat menguntungkan!

2) Ohh macam tue rupanya. Tapi betul ker bisnes roti canai memang menguntungkan?

Hoho! Anggaran kos sebenar roti canai bersama kuah adalah kurang dari rm 0.50 jek. Kalau makan roti canai kosong kat kuala lumpur boleh mencecah rm1 dan keatas, margin keuntungan mencecah hampir 70sen untuk sekeping roti canai. Kalo 1 hari jual tak banyak laa..500 keping jek dah berapa?kalau 1000 keping dah berapa? Anda kan terer matematik cer cer kira sendiri. Sebab itu saya nampak potensi roti canai bukan hanya sedap untuk dimakan tetapi boleh menjana keuntungan lumayan jika anda buat bisnes roti canai atau murtabak ini!

3) Tapi tuan, saya dah ada kerja tetap..pendapatan tue boleh laa hidup kat kl nie..sesuai ker dengan saya?

Buat secara part time pon sudah mencukupi. Kalau nanti dah nampak potensi sebenar dan pandai membuat roti canai tersedap didunia barulah anda PENCEN AWAL dari syarikat XYZ tue…hoho!

Selain itu bila anda telah mahir membuat roti canai tersedap di dunia ni, anda boleh buat untuk dijadikan sarapan dirumah. Sudah semestinya kos perbelanjaan makanan dapur akan dapat dikurangankan. Betul tak?

4) Ok tuan. Soalan saya, saya memang tak tahu langsung nak buat roti canai dan tebar roti canai nie? Boleh ker saya buat sendiri hasil dari maklumat yang tuan sampaikan ini?

Hoho! Nak buat roti canai tersedap di dunia bukan belajar hanya dalam 1 hari. Mungkin 1 minggu dan mungkin lebih dari itu. Anda akan diajar dari A sampai Z bagaimana nak buat roti canai tersedap di dunia ini dari panduan berbentuk VIDEO.

p.s Si adik comel diatas mampu tebar roti takkan anda yang dah berumur tak boleh kan…confirm laa boleh punya…hoho!

5) Hmm.. macam menarik tuan. Bagaimana pula dengan kos peralatan? Banyak ker nak kena sediakan?

Anda akan diajar langkah demi langkah samada menggunakan tangan mahupun mesin mixer. Terpulang kepada keselesaan anda sebab sudah semestinya peralatan asas seperti mixer ada di rumah masing-masing.

6) Hmm..saya masih ragu-ragu juga tuan dengan diri saya.. Sesuai ker orang macam saya nie?

7) Baiklah tuan. Tak sabar rasanya saya nak tahu TOP SECRET mamak maidin buat roti canai tersedap di dunia nie. Boleh direct terus tak tuan?

Hoho! Nak cerita banyak takut anda bosan. Lihat sahaja imej di bawah ini :

Anda akan dibekalkan dengan 8 modul dalam bentuk video. Dan dibawah ini adalah sebahagian dari 8 modul panduan roti canai tersedap di dunia yang saya maksudkan tadi :

bisnes-roti-canai-modul - Bisnes Roti Canai

8) Ada lagi rahsia tak tuan akan diberikan dari video panduan roti canai tersedap di dunia nie?

Sudah semestinya ada! Lihat lagi imej dibawah ini :

9) Terbaik la tuan! Dah lama mencari panduan lengkap macam nie. Tetapi saya ada kemusykilan laa..memang siapa yang dapatkan panduan roti canai yang tuan beritahu nie akan pandai buat roti canai sendiri ker…

Hoho! Tak salah untuk anda cakap saya macam tue. Tapi kalo mereka yang dibawah cakap macam mana pula :

dan lagi mereka yang dah beli lebih awal dari anda panduan pakar membuat roti canai tersedap di dunia nie :

10) Terbaik la tuan! Dah tak sabar saya nak dapatkan rahsia roti canai yang tuan beritahu nie. Ada lagi TOP SECRET lain ker?

Ada! Lihat lagi imej di bawah ini :

bisnes-roti-canai-bonus - Bisnes Roti Canai

11) Soalan terakhir saya sebelum saya nak beli teknik membuat roti canai tersedap di dunia yang tuan maksudkan ini…PATUT atau TIDAK saya dapatkan panduan berbayar roti canai ini?

Hoho! Jujur saya katakan TIDAK PERLU. Sebab apa? Sebab anda mungkin dari kalangan yang sudah bekerjaya dan stabil pendapatan untuk kehidupan sendiri mahupun keluarga.  Cuma pernahkah anda terfikir sekiranya anda di buang kerja? Alaa yang kena VSS tue..bagaimana untuk anda meneruskan kehidupan kalau tiada kepakaran lain seperti berniaga dan dalam konteks ini pilihan perniagaan adalah bisnes roti canai.

Inilah masa terbaik mempelajari ilmu yang membolehkan anda ‘survive’ dalam apa juga keadaan. Bersiap sedia dari sekarang. Ilmu masakan adalah yang terbaik membantu menjana pendapatan. Bisnes roti canai mudah dimulakan dengan modal yang rendah. Kos memulakannya amat rendah dan peralatannya telah sedia ada di rumah anda.

12) Terima kasih tuan atas pandangan ikhlas tersebut. Bagaimana untuk saya membuat pembelian teknik membuat roti canai tersedap di dunia ini?

Tuan hanya klik pada imej dibawah ini dan tuan akan dibawa kepada halaman pembayaran yang seterusnya.

Kos yang perlu dikeluarkan hanyalah RM60 sahaja ( tak pasti harga ini akan kekal atau tidak ) MAHAL? Saya tak boleh nafikan jika tuan berasakan sebegitu. Tuan lebih BERHAK untuk menilai samada ianya MAHAL ataupun sebaliknya. Saya sekadar berkongsi maklumat mengenai perniagaan konvensional @ offline yang sangat menguntungkan ini iaitu bisnes roti canai!

KINI ANDA TIDAK PERLU LAGI RISAU JIKA ANDA DIBUANG KERJA! BISNES ROTI CANAI TERSEDAP DI DUNIA AKAN MENGUBAH DIMENSI KEHIDUPAN ANDA NANTI!

 

Diharap entri kali ini dapat mengubah persepsi buruk anda mengenai roti canai. Tak minat roti canai tak semestinya anda tak boleh bisnes roti canai. Hari ini mungkin anda tidak minat, esok, lusa siapa tahu kan? Saya tidak pasti samada TOP SECRET ini akan kekal berada di pasaran atau tidak. Bertindaklah segera sebelum rahsia roti canai ini hilang di kemudian hari.

Semoga kita berjumpa lagi di entri lain di masa akan datang. Banyak lagi peluang perniagaan konvensional atau offiline yang saya akan kongsikan dengan anda. Jasa baik anda amatlah kami hargai. Kongsikan berita baik ini dengan rakan anda di luar sana melalui button media sosial yang disediakan dibawah ini.

Adios semua!

9/10 Rezeki Dalam Berniaga. Maksudnya juga benar kerana banyak rezeki yang diperoleh dengan perniagaan dan ia mampu menjana kekuatan ekonomi umat Islam. Malah jika difikirkan, kebanyakan bidang pekerjaan seperti penternakan, pertanian, pertukangan dan sebagainya akan berakhir dengan urusan jual beli juga bagi mendapatkan hasil keuntungan. Wallahua’lam.

Sumber : Majalah Q& A m/s 77-78, Januari 2013, Galeri Ilmu Sdn Bhd, Selangor

Apa Kata PAKAR Mengenai Entri Ini? #Review Rahsia Roti Canai & Bisnes Roti Canai Terbongkar dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata PAKAR Mengenai Entri Ini? - Bisnes Roti Canai
4.5
#Review Makan Roti Canai dan Bisnes Roti Canai serta Murtabak. Baca SEKARANG!
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Pengguna
ratelima
Rekabentuk & Susun Atur Yang Menarik
rateempat
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma
Usah berlengah lagi untuk mendapatkan rahsia sebenar mamak maidin membuat roti canai tersedap di kedai mamak! Tidak pasti samada rahsia ini akan KEKAL lama atau sebaliknya. Dan jangan menyesal jika rahsia roti canai tersedap di dunia ini akan MAHAL atau TIADA lagi di masa hadapan! BELI SEKARANG JUGA!

Bisnes Roti Canai

(Visited 994 times, 1 visits today)

About the author: Merupakan Blogger Separuh Masa Yang Menjalankan Perniagaan Offline Bersama Keluarga Di Muar Johor. Merupakan Group Member Kepada PerniagaanInternetHQ.com. Selamat Datang & Diharap Blog Ini Dapat Memberikan Inspirasi Kepada Anda Dalam Perniagaan Internet

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

2 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!