Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Budak Universiti Stop Pinjam PTPTN Sebab Dapat Buat Duit Dengan Blog?

buat duit dengan blog, teknik buat duit dengan blog

Apa? Budak Universiti Stop Pinjam PTPTN Sebab Dapat Buat Duit Dari Blog? Memang penipu laa..

Tajuk klise macam nie memang ramai cakap tipu laa..kalo tulis memang laa anda boleh cakap saya penipu laa..scam laa..bohong laa…budak universiti boleh stop pinjam PTPTN sebab dapat duit dari blog. Sebelum saya bagi REAL punya imej nak buktikan entri saya nie BENAR….Saya nak tanya anda jap :

Anda ada blog? Kalo takde jangan cakap saya penipu laa..

Saya ada blog…Soalan saya, anda ada blog apa? Blog catitan peribadi mcm diary tue? blog buat kek coklat sedap? ker ada job dari rumah jek…hoho

Bagi mereka yang ada blog laa…hasil ciput ker banyak karung guni boleh dapat dari blog anda tue?

Pasang adsense? pasang nuffnang? pasang segala macam banner takde hasil? Sebab apa? Pernah tanya diri sendiri tak?

Kalo nak tanya lagi mau siri entri ni sampai part #10 rasanya…cukuplaa heh

Rahsia Buat Duit Dengan Blog Kini Terbongkar!

Kan tadi saya ada cakap nak bagi bukti real punya kan…anda boleh tengok sendiri kat bawah ni :

Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? Budak Universiti Stop Bayar PTPTN Sebab Dapat Buat Duit Dengan Blog dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? - Buat Duit Dengan Blog
4.5
Budak Universiti Stop Pinjam PTPTN Sebab Dapat Buat Duit Dari Blog?
Info & Fakta Yang Jelas
rateempatkoma
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempat
Kalo AhmadFaiz dari meja BuatDuitBlog Dot Com boleh buat, takkan anda yang dapat 4.0 CGPA tak boleh buat kan..Ini cerita bukan rekaan semata-mata. Kalo masih ragu2 dengan sembang kencang saya pasal entri kat atas ini, boleh klik sendiri kat - SINI     Tak rugi pon saya kalo anda tak percaya cerita dongeng saya ni..tapi anda akan lebih rugi kerana terus bayar PTPTN dengan caj yang semakin membebankan diri anda. Nak tunggu apa lagi? Memang boleh buat duit laa dengan blog nie..tak percaya juga? Sukahati laa...

1) Siapa FaizAlias tue? Sedara tuan belah mana? dua pupu belah mak ker ayah tuan?

Aha! Kalo dier sepupu saya, saya kipas dier anda lagi laa cakap buat duit dengan blog nie penipu. Dier takde kaitan langsung dengan saya tapi saya teperanjat sebab dier cakap dier stop ambil ptptn pada semester 2 beb! Korang semester 2 buat apa duit ptptn? Beli handphone baru kan? Beli laptop baru kan!

2) Ahh..tak percaya laa saya tuan nie…saya pon bleh tulis kat facebook mcm tue pastue print skrin then jaja citer dalam blog saya sendiri…

Haaa..apa lagi buat laa macam tue? Tue menipu namanya. Sekarang nie si faizalias cakap macam tue sebab dier ada bukti bukan auta laa wei..tak percaya jugak? Malas nak tulis panjang2…tengok sendiri imej kat bawah nie :

3) Kaler kuning2 macam info maybank2u jek..tapi asal lain heh…tue rekod jualan buat duit dari blog ker tuan?

Hoho! Imej tue takde kena mengena dengan info maybank2u tapi itu adalah statistik jualan yang dijana oleh para blogger termasuklah faizalias yang bergiat dalam affiliate. Affiliate adalah salah satu cabang buat duit dengan blog.

4) Ooo macam tue…baru laa saya nampak sket cerita tuan bukan cerita karut…tapi masih tak clear aa potensi sebenar buat duit dengan blog bleh tampung bayar ptptn nie?

Buat duit dengan blog nie ada macam-macam cara. Ada orang buat duit dengan blog dari advertorial, buat ulasan @ review di blog, pasang banner “mencapap” dan “besar gedabak” orang klik dapat duit…macam2 laa boleh buat dengan blog nie. Cara lain adalah dengan affiliate. Contoh hasil affiliate macam kat bawah nie :

5) Perghh…gila kentang masuk komisen..kat inbox sampai 2000 lebih tak sempat baca…saya percaya..saya memang percaya sekarang boleh buat duit dengan blog untuk bayar ptptn dengan mudah sekarang! Tapi cerita kat atas tue tuan goreng jek..mana fakta sebenar-benarnya boleh buat duit dengan blog nie?

Hoho! Kena aa saiko dulu baru sedap nak bagi fakta. Saya gemar bagi fakta dalam bentuk gambar sebab ianya lebih asli dan tulen ( dah ramai cakap saya kaki goreng citer jek dalam blog… 😀 ). Apa yang anda akan dapat belajar buat duit dari blog nie :

dan lagi…

 6) Menarik juga modul-modul yang tuan nyatakan dalam buat duit dengan blog ini. Ada juga yang saya dah tahu dan ada juga yang saya belum tahu…hmmm

Ya tuan! Perkara itu memang saya tak nafikan. Saya tuan dan rakan-rakan diluar pasti tahu membina blog yang baik namun untuk membina blog yang berpengaruh hanya boleh dipelajari dari mereka yang telah mempunyai blog yang berpengaruh sahaja. Itulah yang dalam modul 7 diberikan dalam ebook buat duit dengan blog. Sama juga dalam modul 5 – teknik promosikan blog yang berkesan, sudah semestinya tuan mahir dalam sesuatu cara promosikan blog samada melalui facebook, instagram mahupun medium seo. Itulah yang saya boleh rumuskan dalam bentuk imej dibawah ini mengenai ebook cara buat duit dengan blog seperti seorang pakar blog :

7) Sesuai ker saya nak baca ebook ini tuan…maklumlaa ilmu blogging nie pon bukanlah banyak mana pon…

Hmm..sesuai atau tidak ianya adalah subjektif. Tapi tak salah untuk kita mengetahui lebih banyak cara membina blog yang boleh memberikan duit dengan mudah atau kata mudahnya “side income dari blog”. Jika anda tergolong daripada mereka yang :

8) Kini saya jelas dengan maklumat yang tuan sampaikan mengenai cara sebenar buat duit dengan blog ini. Apa kata mereka yang telah dapatkan ebook ini sebelum saya heh?

Bagi yang dah pakar, mereka cakap biasa sahaja ebook ini. Maklumlah dah pakar blog mestilah dahagakan ilmu yang “bombastic punya! ” . Saya belum sampai kategori pakar blog masih menganggap ebook ini sesuai untuk dibaca. Bagi mereka yang lain pula, mereka cakap ebook ni :

9) Terima kasih tuan. Ebook nie dalam bahasa melayu buat duit dari blog hanya dari malaysia @ RM sahaja ker?

Saudara faiz alias ada bongkarkan sekali rahsia buat duit dengan blog dari USD. Salah satu cara buat duit dengan blog ada dari medium clickbank mahupun fiverr. Bukan itu sahaja ada diberikan BUKTI SEBENAR hasil USD dari blog seperti :

10) Ada bonus tak terkalah tak untuk panduan buat duit dengan blog ini?

Memang ada tuan! Kalau tuan nak tahu kos sebenar teknik buat duit dengan blog ini adalah RM RM357! Dibawah ini adalah maklumat penuh kos sebenar teknik buat dengan blog yang saya nyatakan ini :

11) Mahal rupanya heh panduan buat duit dengan blog nie. Mana saya mampu tuan, takde diskaun ke apa?

Mestilah ada tuan. Cuma sebelum tuan nak dapatkan teknik buat duit dengan blog ini, jika hari ini tuan beli, versi terkini akan diberikan kepada mereka yang membuat pembayaran kepada saudara faiz alias ( Kalo ebook saya bleh juga bagi 2-3 modul free jekk.. 🙂 Versi terkini yang saya maksudkan adalah :

Bukan apa tuan, lagi cepat tuan beli, lagi cepatlaa boleh buat duit dengan blog macam faiz alias dapat ni :

12) Baiklah tuan! Jika saya berminat nak beli jam 12 mlm esok ada masalah tak? Dah tak sabar rasanya nak dapatkan panduan tak terkalah buat duit dengan blog nie…macam mana heh?

Hoho! Takde masalah tuan. Sebab sekarang pembayaran bukan hanya bergantung pada mesin kiosk atau kakak2 cun kat depan kaunter bank. Sekarang semua bleh online banking je so takde masalah nak bayar jam 12 mlm ker 3pagi ker… 😛

Jika anda berminat, bleh terus rujuk imej dibawah dan anda akan dibawa ke bahagian pembayaran yang dilengkapi dengan sistem sekuriti yang terjamin oleh pihak penulis :

Kini anda hanya tinggal selangkah sahaja untuk menjana RM1 yang pertama dari panduan buat duit dengan blog ini.

 

Diharap entri ini dapat memberikan anda gambaran sebenar bagaimana seorang pelajar universiti boleh stop ambil PTPTN sebab mampu menjana duit dari blog. Saya tidak pasti adakah panduan ini akan terus dijual atau tidak atau harga tersebut akan meningkat di masa akan datang. Kini hanya bermodalkan RM 50 SAHAJA anda boleh membina blog yang berpengaruh disamping menjana pendapatan sampingan dari blog.

Adios semua!

Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? Budak Universiti Stop Bayar PTPTN Sebab Dapat Buat Duit Dengan Blog dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata PAKAR Mengenai Review Ini? - Buat Duit Dengan Blog
4.5
Budak Universiti Stop Pinjam PTPTN Sebab Dapat Buat Duit Dari Blog?
Info & Fakta Yang Jelas
rateempatkoma
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempat
Kalo AhmadFaiz dari meja BuatDuitBlog Dot Com boleh buat, takkan anda yang dapat 4.0 CGPA tak boleh buat kan..Ini cerita bukan rekaan semata-mata. Kalo masih ragu2 dengan sembang kencang saya pasal entri kat atas ini, boleh klik sendiri kat - SINI     Tak rugi pon saya kalo anda tak percaya cerita dongeng saya ni..tapi anda akan lebih rugi kerana terus bayar PTPTN dengan caj yang semakin membebankan diri anda. Nak tunggu apa lagi? Memang boleh buat duit laa dengan blog nie..tak percaya juga? Sukahati laa...

Buat Duit Dengan Blog

(Visited 443 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

5 comments… add one
  • yup.

    salah seorang yang berjaya masa kat universiti lagi nih.
    titan recently posted…Pengalaman 2 Tahun Buat Duit dengan JobdirumahMy Profile

    Reply
    • Antara contoh sebenar yang terbukti berjaya buat duit dengan blog.

      Tapi en titan pon ape kurangnya..seorang cikgu yang berkarisma dan berjaya menjadi blogger terunggul di Malaysia..Bangga sekolah dapat cikgu mcm en titan… 🙂
      Admin HQ recently posted…#Review Rahsia Perolehi Tender Kerajaan Yang Sebenar!My Profile

      Reply
  • ptptn katenya nk tlong stinggi student. tp bunga tnggi semacam..

    Reply
    • Itulah kan..tapi nak salahkan PTPTN pon xbleh gak…yang kaki pinjam liat nak bayar tue penyebab utama bunga tinggi semacam saya rasa… 🙂

      At least bayar laa sket dari senyap begitu sahaja..dapat guna bantu mereka yang memerlukan dimasa depan.. 🙂

      Reply
  • Tu Tuan Ahmad Faiz pemilik iLancee.com memang hebat dan sangat menginspirasikan orang seperti saya

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!