Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Bercuti.My – Tips Melancong Ala Bajet Ceria 611 Untuk Anda!

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

Cuti-cuti hujung minggu nie laa masa untuk berehat bersama keluarga tercinta.

Pagi2 lagi orang rumah dah kejutkan suruh sarapan…

Tengah2 cicah biskut kering dengan air kopi cap 434 saikee tue, orang rumah tepuk bahu saya…

Ehh awak..cuti sekolah dah nak dekat nie..kita takde plan nak kemana2 pon…biasa cuti2 raya cina masuk bulan febuari memang kita ada pergi bercuti kan…

Saya pon perlahan2 jek jawab…

Ehh awak nie…dulu anak belum masuk sekolah rendah..nie kita dah abis belanja sakan beli baju sekolah dekat wixon trading aritue…nak jalan dekat2 bleh laa kot…melaka ker… 😀

Orang rumah jawab balik…

Ooo melaka heh..bleh bercuti bajet sket heh…tapi dividen asb awak tak masuk banyak ker….

Alamak…pandai orang rumah saya pusing cerita….dan saya selamba balas…

Yerlah2…tapi kali nie untuk kita pergi bercuti tue dari platform pakej percutian ala bajet jer..tapi portal pelancongan tue TIDAKLAH sehebat seperti expedia @ traveloka @ traveler.my dan yang lain-lain tue…tapi full service dengan tempahan hotel 5 bintang harga jimat sehingga 30%, tempahan tiket kapal terbang yang lebih murah dari harga pasaran, sewa kereta, maklumat serta tips pelancongan yang kita @ orang luar perlukan bole didapati disana.

Orang rumah pon terdiam gak bila saya cakap macam tue…dan dia cuma cakap lagi…

Saya tak nak campur macam mana yang awak buat tue..tinggalnya portal pelancongan tersebut biarlah ianya betul-betul selamat untuk digunakan sebab dah banyak kes-kes agen pelancongan kelentong orang ramai macam…

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

Saya senyum dan faham apa yang orang rumah saya maksudkan itu.

Saya letak 3 tanda aras utama yang perlu ada pada portal pelancongan iaitu :

  1. Selamat serta bebas daripada kecurian data maklumat pengguna semasa melayari portal tersebut.
  2. Mesra pengguna untuk semua peringkat umur melayari untuk mereka membuat tempahan hotel, tiket kapal terbang, sewa kereta, sewa pelayaran diatas cruise dan lain-lain lagi.
  3. Mudah untuk berhubung dengan pihak admin jika berlaku sebarang masalah @ ketidakfahaman pada portal pelancongan tersebut.

Selepas beberapa kali melalui fasa naik taraf akhirnya portal pelancongan ini berjaya dibangunkan juga….

Bercuti.My – Jom Bercuti dan Melancong Seluruh Dunia Lebih Murah dan Selamat Kini Bakal Menjadi Pilihan Utama Kaki Melancong/Mengembara/Jalan Di Malaysia!

Ok! Saya taknak gebang lebih2 pasal portal pelancongan bajet ini sebab nak puji angkat bakul sendiri buat apa so biarlah dengan review ringkas saya dibawah ini korang bleh bagi sebarang pandangan di akhir post ini heh…

  1. Bercuti.My menyediakan hampir 100k pilihan hotel yang boleh anda tempah dari seluruh dunia

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

Memandangkan post lepas saya mengenai Pengalaman Melancong Ke Jepun Osaka-Kobe Ala Bajet 611 mendapat sambutan yang baik, contoh tempahan hotel diatas saya memilih destinasi yang sama bagi tahun 2017 ini untuk memudahkan proses tempahan hotel.

Saya taknak bicara panjang mengenai perkara tempatan hotel diatas biar korang riki-riki sendiri serta alami pengalaman sendiri di portal pelancongan online tue. Pastu nak tanya bleh jek tanya saya disini.

Next adalah…

2. Bercuti.My turut menyediakan tempahan tiket penerbangan melalui platform dohop whitelabel

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

Terus terang saya cakap platform ini bukanlah YANG TERBAIK dari  segi harga ( key indicator yang dipilih ) tapi saya dapati platform ini sangat straight forward dan cukup mudah anda gunakan yang mana berada dalam fasa selamat untuk digunakan…( Dalam bahasa mudahnya – saya CUBA YANG TERBAIK utk dapatkan platform tempahan tiket kapal terbang ini… 😛 )

Bukan semua dikalangan kita mahir untuk membuat tempahan secara online kan so saya cuba sedaya upaya cuba selesaikan perkara ini. Korang try riki-riki dulu dan boleh buat tempahan jika berminat dan pastue bagi feedback semula pada saya. 🙂

Dan sebagai tambahan saya bangunkan Bercuti.My dengan…

3. Bercuti.My memberikan perkhidmatan sewa kereta yang mana saya pilih hispacar sebagai platform mesra pengguna

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu, tempahan hotel online, tempahan tiket kapal terbang online, tempahan sewa kereta online

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu, tempahan hotel online, tempahan tiket kapal terbang online, tempahan sewa kereta online

Sama juga seperti perkara tempahan tiket kapal terbang yang saya bagitahu sebelum ini, saya terus terang cakap platform yang saya di Bercuti.My pilih bukanlah YANG TERBAIK pernah anda jumpa sebelum ini cuma atas faktor mesra pengguna dan tindakbalas sistem yang pantas saya rasa ianya adalah CUBAAN YANG TERBAIK  setakat ini pada pengamatan saya… 🙂

Try laa riki-riki dulu dan cuba buat tempahan jika berminat atau anda dapati harga disana memenuhi bajet anda… 🙂

Ok! Pencerahan ringkas berkaitan dengan Bercuti.My saya dah berikan pada korang…tapi saya akui pasti akan ada dari kalangan korang akan cakap….

Ohhh platform guna wordpress rupanya…Ini pasang siap punya style…jangan yakin sangat bro….tue jek laa komen saya!

Bro, katakanlah saya tempah hotel dengan portal pelancongan tue, bro dapat apa heh? Bohong laa kan kalo tak dapat apa-apa kan…

Wow! Amazing i tengok portal pelancongan tue. Itu baru tengok portal pelancongan, agak2 kalo i nak tengok u & melancong sama u macam mana…semua i tanggung…plzzzzz

Hoho2….jangan buat pasal…plzzzz… 😀 Ya Tuan! portal pelancongan bajet ini dibangunkan dengan menggunakan platform wordpress sahaja. Pasang itu sket pasang sana sket dan kemudian siap…Tapi jangan fikir tiada langsung key indicator “SELAMAT” pada portal pelancongan tersebut.

Bab apa yang saya dapat adalah sedikit komisen dari pihak hotelscombined, hispacar, dohop atas mana-mana tempahan yang diterima dari portal tersebut.

Apa yang penting disini adalah segala tempahan yang anda dibuat adalah terus kepada pihak mereka dan bukanlah diuruskan oleh saya sendiri atau agen pelancongan sepertimana yang anda lalui sebelum ini. Dan jika anda berasa anda tidak boleh pergi bercuti pada tarikh yang telah dipilih, anda bebas untuk CANCEL pada tarikh sebelumnya ( namun tertakluk pada T&C juga ).

Dalam erti kata mudah disini, saya hanya akan dapat sedikit komisen dari tempahan anda tetapi  andalah yang menguruskan sendiri A-Z untuk perkara tempahan hotel, tiket kapal terbang, sewa kereta secara online tanpa sebarang risiko kehilangan sepertimana….

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu, tempahan hotel online, tempahan tiket kapal terbang online, tempahan sewa kereta online

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu, tempahan hotel online, tempahan tiket kapal terbang online, tempahan sewa kereta online

InshaALLAH…kepada-NYA saya berserah atas projek pelancongan bagi tahun 2017 ini. Ini setidak-tidaknya membantu meneruskan kelangsungan blog cari duit mudah saya yang tak seberapa ini. Dan saya akui portal pelancongan – Bercuti.My ini BUKANLAH taiko dalam arena tempahan pelancongan online tetapi saya serta tim disebalik tabir Bercuti.My ingin memberikan anda pilihan dimana ianya pasti dapat memenuhi keperluan serta kehendak  “BAJET”  untuk bercuti @ melancon anda di masa akan datang!

Saya tinggalkan anda kali ini dengan sedikit inspirasi buat mereka yang kerap stress, penat cari duit sampai malam, rasa rindu nak honeymoon dengan bini-bini tersayang…

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu, tempahan hotel online, tempahan tiket kapal terbang online, tempahan sewa kereta online

 

Nah! Cukup-Cukup Lah Risau Bila Nak Pergi Bercuti @ Melancong Heh…. Cari jer Bercuti.My! Pasti Bajet Pakej Percutian Anda Lebih Murah, Terjamin Dan Selamat Dari Ditipu Oleh Penyangak Agen Pelancongan Beb!

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

(Visited 668 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

39 comments… add one
  • macam-macam boleh buat dari satu website ye. Best tu. Senang pun senang
    sabree hussin recently posted…Apa TUJUAN UTAMA pengguna internet melayari Laman Web anda?My Profile

    Reply
    • Bleh laa en sabree…macam omputih selalu cakap….DEMI KELANGSUNGAN HIDUP SEORANG BLOGGER TAK TERNAMA nie… 😀

      InshaALLAH…kalo ada rezeki disana…alhamdulillah…seandainya GAGAL, rugi laa saya domain RM20 dot my tue… 😛

      Reply
  • dah lama tak melancong beb.

    sibuk sangat sekarang.
    titan recently posted…Cashback Kedua dari Shopback.myMy Profile

    Reply
    • InshaALLAH nanti kalo ada kelapangan bleh laa bawak firas ngan orang rumah bercuti bro…seskali senaman malam sambil dengar bunyi2 air laut pon syok gak tue bro… 😀

      Reply
  • belum ada kelapangan.. duitnya pun ngam2 jer.. haha..
    zik recently posted…Live streaming jdt vs Buriram United 14.1.2017My Profile

    Reply
    • Cari duit memang xbleh habis punya bro..tapi guna duit memang habis punya bro…kasik tabung sket lepas tue nanti nak bercuti… 🙂

      Sambil duduk atas tikar pandan bawah pokok kelapa tepi laut ngan mata jeling2 orang lalu lalang pon bleh gak rehat minda bro… 😀

      Reply
  • saya juga merancang nak melancong nie..bawa pasangan seperti ISUA (isteri kedua) sebagai pakej berbulan madu kedua..hehehe
    mrhanafi recently posted…Ada Tak Cara Mudah Dapat DuitMy Profile

    Reply
    • Hoho2…asal SAH disisi agama bro apa salahnya…rehatkan minda + bersenam malam malam si dia pon salah satu aktiviti riadah juga… 😀
      Admin HQ recently posted…Sah! Mario Gomez Tinggalkan JDT Dan Apa Respon Anda?My Profile

      Reply
      • jangkauan fikiran tuan memang jauh..hehehe..

        kalau dah puas bekerja cari rezeki memang patut sangat untuk berehat
        mrhanafi recently posted…Ada Tak Cara Mudah Dapat DuitMy Profile

        Reply
        • Hoho2…sebab saya akui yang riadah senaman malam banyak membantu meningkatkan prestasi kerja offline dan online…dan kepuasan bekerja mencari rezeki juga amatlah dirasai…bila ada masa terluang tue carilah masa utk bercuti @ melancong nie… 🙂

          p/s: Yerlah tuan..hari2 nmpak dinding putih jek boleh hilang mood gak…seskali nak juga tengok dinding yang ada dekorasi punya kan…hari2 kipas siling pusing dah kerap bunyi2, seskali nak merasa gak aircond malam fresh tepi pantai… 😀
          Admin HQ recently posted…Sah! Mario Gomez Tinggalkan JDT Dan Apa Respon Anda?My Profile

          Reply
          • riadah senaman malam sukar nak dilakukan atas faktor yang tidak dapat dielakkan..

            mungkin penambahan cawangan boleh menjadi ‘turning point’ bro
            mrhanafi recently posted…Siapa Lelaki Teragung Pujaan HatiMy Profile

            Reply
            • Faktor2 tak dapat dielakkan kita tak boleh buat apa bro…hukum dah terang lagi nyata bab itu.. 😛

              Wah! Tambah cawangan ker bro? Kalo urusan ini diizinkan pihak satu lagi dan boleh dipermudahkan apa salahnya..InshaAllah bro ini adil dan saksama orangnya… 😀

              Reply
              • semakin berjaya maka semakin dekat untuk penambahan cawangan..

                in shaa Allah dengan nawaitu yang bagus dan rezeki dari NYA..akan dipermudahkan

                p/s : Dah rasa tak sabar pun ada hehehe
                mrhanafi recently posted…Aktiviti Hari Pertama Kurang BerjayaMy Profile

              • Hoho..Saya doakan urusan bro dipermudahkan nanti…ameen

                Asam garam perunding takaful mcm tue aa bro…mgkin hari pertama belum nampak sinar tapi esok lusa siapa tahu kan… 🙂

                p/s: Nampak bro bukan orang yang mudah putus asa….reject sorang tapi 10 mari sapa tau kan… 😛

              • berputus asa bukan istilah untuk saya bro..saya jenis yang degil dan akan buat perkara tersebut sehingga menjadi..

                kelemahannya mungkin agak perlahan cara bekerja tetapi kegigihan adalah tanpa batasan

                p/s : dah macam tazkirah motivasi la pulak
                mrhanafi recently posted…Untung Jadi Pengguna Postpaid CelcomMy Profile

              • Terbaik laa bro! Bukan semua orang jenis sebegini bro…lebih2 lagi dalam lapangan kerja macam bro ini…

                InshaALLAH walaupon bergerak agak perlahan tapi konsistensi bro pasti akan beri impak yang berbeza nanti… 🙂

  • Sekarang pertukaran wang asing amat tinggi. Tidak mampu utk keluar berlancong. Kena tunggu ringgit jadi kuat semula baru boleh.
    Qimie recently posted…Kad-kad Baru Yang Mempunyai Logo Ini Amat BahayaMy Profile

    Reply
    • Ya betul. Cuma nak tunggu ringgit kuat @ tinggi semula dalam masa terdekat agak sukar. Tapi kalo menabung untuk pakej percutian dari awal tahun inshaAllah dapat dilaksanakan percutian ala-ala bajet gitu…ameen

      Ada plan nak bercuti ke mana yer?

      Reply
      • saya ada idea bagaimana untuk melancong secara percuma..

        tak lain dan tak bukan buat bisnes takaful..

        sebelum dapat mesti capai sasaran jualan dulu..

        dah lepas baru la layak untuk melancong..
        mrhanafi recently posted…Artikel Promosi Belajar Forex Ditarik BalikMy Profile

        Reply
  • memang kena hati-hati kalau nak pilih pakej pelancongan.. silapharibulan lingkup duit kita
    zool recently posted…Layan Royal Mangga Float, Majlis Perasmian M-Go Home Taman Desa IdamanMy Profile

    Reply
  • Pasang mimpi dulu, tak lama lagi jadilah realiti.
    Eray Majid recently posted…Pengalaman Mengandung Umur 35 Tahun, Memang Berbeza!My Profile

    Reply
  • bagus ada platform macam ni. senang nak rancang percutian..
    saps recently posted…SAPS Ibu Bapa – Semakan Keputusan PeperiksaanMy Profile

    Reply
  • Terima kasih tuan. Cuma platform yang saya bangunkan ini tidaklah se”GAH” traveloka yang hari2 pusing iklan dalam tv tue… cuma apa yang boleh saya cakap disini, perkara melibatkan keselamatan serta rekabentuk web yang terkini memang saya utamakan… 🙂

    p/s: Dah mudah zaman ibubapa sekarang nak semak keputusan…tak payah lagi sorok2 report card kan… 😀
    Admin HQ recently posted…Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Tak Ternama FEB 2017My Profile

    Reply
  • bestnya bercuti..ni dah nak cuti sekolah..

    Reply
    • Rasanya sesiapa termasuk saya dan tuan kalo dapat peluang bercuti nie memang suka punya…tinggal sekarang nie bukan setakat masa untuk bercuti dah singkat tapi sekarang KOS BERCUTI semakin meningkat…betul ker tuan?

      Cuma alhamdulillah, platform saya yang konon2 nya macam trivago yang tak berapa power go sangat nie sket sebanyak bagi pilihan untuk tuan pilih keperluan ikut bajet… 🙂

      Reply
  • terima kasih kongsi info nie…sgt bermanfaat

    Reply
  • Eeee jahatnya manusia menipu ni kan, kesian pada mereka yang kumpul wang nak melancong. Bukan sikit duit tu
    Noriza Abdul Rahman recently posted…Tanda-tanda Amaran Kanser Ovari yang Wanita Tidak Tahu!My Profile

    Reply
    • Macam-macam jenis puan manusia nie..sukar utk kita baca samada mereka2 ini boleh dipercayai atau tidak…InshaALLAH platform bercuti.my ini kita bangunkan untuk anda sendiri manage perkara2 tempahan tersebut..Just nanti kena buat sket homework tentang tempat yang ingin dilawati… 🙂

      P/s: Ada yang cakap konsep ala2 backpackers…Setidak-tidaknya masing2 tau kemana duit tue digunakan… 🙂 Cuti sekolah dah nak dekat nie puan, takde plan bercuti ker?
      Admin HQ recently posted…Contest Seo Belajar Buat BlogMy Profile

      Reply
  • Wow ! maklumat yg amat lengkap utk bercuti tu. Ini amat membantu bagi mereka yg ingin pergi melancong.
    Raisha recently posted…How to Choose and Personalized Your Storage BoxesMy Profile

    Reply
    • Terima kasih atas perhatian puan. Kami bukanlah GIANT dalam industri pelancongan ini tetapi ikan kecil yang ingin berikan peluang bercuti dalam satu pakej harga lengkap yang berpatutan yang diuruskan SENDIRI oleh pelancong… 🙂

      p/s: InshaALLAH tiada lagi rasanya kes2 penipuan pakej percutian jika urusan pembayaran dan tempahan dibuat oleh diri sendiri…ameen
      Admin HQ recently posted…Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Mac 2017My Profile

      Reply
  • kuota melancong utk tahun ni dah guna…boleh guna utk tahun depan punya kuota pulak..hehe…
    cik tom recently posted…Cara Nak Jimat Beli Barang Di Lazada Guna VoucherMy Profile

    Reply
  • Fuhhh!!! lama betul melancong…lagi2 dah berdua nie kan… 🙂

    Ingat dah lupa kawan sekampung nie…maklum aa dah duduk bandar, jarang lerr balik singgah kampung sini heh… 😀

    p/s: In sha allah bleh melancong lagi bersama keluarga tersayang…ameen

    Reply
  • dah makin senang sekarang. nak bercuti pun boleh melalui online je kalau nak booking ticket flight atau cari hotel yang sesuai bajet. tapi kekangan masa tu lah.
    ira recently posted…Set Bersalin Dan Menyusu Yang Berkesan Seawal 2 MingguMy Profile

    Reply
    • Alhamdulillah pn ira…itulah dulu2 nak booking hotel,flight,kereta semua talking2 calling2…skrg hanya dihujung jari jerr… 🙂

      p/s: Alamak org rumah dah cuti bersalin dan menyusu 5thn lepas…set slimming2 langsing2 ada takk..bleh bg besday present…:P Wah! skrg dah mudah yer set2 bersalin + menyusu delivery sampai rumah lagi…In sha allah bleh cuba dalam masa terdekat kot2 ada rezeki baru kan… 😀
      Admin HQ recently posted…Wordless Wednesday Pilihan 02 AUG 2017My Profile

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!