Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Zalora – Pengalaman Yang Confirm Saya Tak Boleh Lupa Punya!

zalora review, zalora malaysia brunei, pengalaman membeli dengan zalora, zalora Online Shopping Fashion Store, zalora FREE Delivery Above RM75, zalora 30 Days Free Return, zalora customer day celebration, zalora mobile apps, zalora exclusive members,

Pergh penat betul hari nie…

Sampai rumah dengan kereta buruk saya nie, hujan turun lebat giler…

Buka tali kasut kulit brand cap ayam saya nie, terus capai tombol pintu rumah yang dah nak berkarat..

Teperanjat saya orang rumah sambut dengan penuh kemesraan hari tue..

Boleh kira ngan jari laa orang rumah sambut2 camnie..lagi2 sejak anak dah masuk 2 orang nie… 😀

Dress up pon lain macam gak…biasa kain batik corak bunga sambil muka penuh tepek dengan bedak sejuk jekk…sebab orang2 tua cakap nampak cantik nampak lawa xmampu nak pakai NV, pakai bedak sejuk jek laa..

Lepas mandi solat semua, memang rutin saya akan makan malam bersama anak2 ngan bini sorang tercinta nie..

Lagi satu hal saya terperanjat…biasa lauk makan biasa2 jek – ada ulam raja sket, tempe goreng sambal sket, ikan kembung goreng semlm punya dengan air sejuk jek…Hari nie ada special sket – Ikan siakap masak 3 rasa, sayur kailan goreng ikan masin, telur beefstik, dengan air sirap bandung kaw punya…

Zalora

Dalam hati saya cakap…

Bila plak orang rumah aku nie rajin sangat dengan hujan2 nak pegi “TAPAW” semue menu tue… 😀

Tengah2 makan orang rumah terus usik saya..

Abang, sedap tak saya masak malam nie…semua nie special utk abang makan malam nie…

Saya pon cakap…

Ehhh gaji belum masuk lagi tau…jangan plak nak mintak2 pegi bercuti kat Legoland Malaysia Resort lagi…kopak duit saya nie…

Orang rumah pon laju jek balas…

Ehh bukan laa…saya nak tanya awak tau tak pasal ZALORA?

Saya pon tiba2 sel2 tak berapa nak berhubung pon jawab..

ZALORA? Ohhh anak mak minah tonggek jual jamu belakang kampung kita nie heh…ehhh lawa tau budak tue…napa? nak jadi madu awak ker…boleh sign ngan tok kadi malam nie ker?

Orang rumah tenung tajam dah macam sinar uv incredible hulk jek…

Sambil2 jeling2 tajam mata tue, terus tunjuk HP klon dier tue kat saya pasal ZALORA yang….

KENAPA ORANG MARAH SANGAT DENGAN ZALORA SAMPAI CAKAP ZALORA NIE PENIPU LAA, ZALORA SCAM LAA..BIAR BETUL BEB!

Zalora

Rupanya zalora yang orang rumah saya maksudkan bukan anak mak minah tue, yang dier maksudkan adalah zalora – #1 Gedung Fesyen Online Pada Harga Murah Giler yang ramai masih tak tahu…

Orang rumah dah cool sket terus cakap kat saya…

Awak nie, saya ni nak beli baju blouse baru untuk sambut aniversary kita bulan nie…tue nak awak tengok2 kan sket selamat tak kalo saya nak beli online dengan zalora tue…sebab ada orang cakap..

Saya dengan selamba reply…

Adat laa orang…mana boleh kita nak puaskan hati semua orang! Yang dahsyat sekarang nie, asal tak puashati sket post terus kat FB, twitter, manipulasi instagram sket utk bagi panas….Nanti lepas makan saya check aa ZALORA yang orang canang2 zalora penipu, zalora scam, zalora bad experience tue….

Bukak2 jek dari PC desktop buruk saya nie terus mencapap gambo besar…

Dalam hati cakap…

Bleh tahan gak orangnya…lagi superb dari zarina a.k.a zalora anak mak minah jual jamu belakang kampung saya nie.. 😀

Agak2 korang laa kalo info kat zalora macam kat bawah nie korang punya pandangan macam mana?

Nampak steady kan…bukan meniaga cikai2 punya kalo siap ada stores besar gedabak tue…website untuk order online pon verified punya secure kan..Siap dengan track order untuk mereka yang dah beli dengan mereka. dan yang latest ZALORA ni ada buat adalah…

Carik punya cari info pasal zalora nie, baru laa faham kenapa orang rumah saya teringin sangat nak soping online dengan zalora nie rupanya pasal…

Ada buat customer day celebration, ada bagi mystery day gift lagi, support young local talents yang terer2 design membuatkan saya rasa yang ZALORA nie boleh dipercayai dan well establish punya online business!

Zalora

Ingat pesanan orang jawa yang ada cakap….

pasif affiliate, pasif affiliate review, rahman basri, mentor perniagaan internet, pakar pemasaran email, hasil komisen - Zalora

Apa kata korang plak mengenai ZALORA nie? Cuba kongsi sket bagi korang yang dah ada first time buyer experience @ first time purchase experience with zalora tue kat sini…Jangan makan sorang laa heh!

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Zalora

(Visited 891 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

17 comments… add one
  • Pernah beli kat Zalora. Okay je. dapat barg tepat pada masanya n tkde apa2 problem pun 🙂
    kakak cantik recently posted…NikahMy Profile

    Reply
  • gila panjang ko kipas zalora nih wehh.

    haha..
    titan recently posted…Jobdirumah Payment – Kali ke 401-435My Profile

    Reply
    • Hoho! kipas panjang2 pon bukan dapat baucar membeli belah percuma pon…nampak laa macam terer sket 😀

      Yerlah kita kipas pendek2 tak mencanak masuk enjin carian, awak en titan sekali kipas CAIR terus enjin carian… so pendekatan HQ ambil kena rajin buat OT laa baru mesra enjin carian… 😀
      Admin HQ recently posted…Wordless Wednesday Pilihan 10 DEC 2015My Profile

      Reply
  • wah..untungnya bro dapat peluang begini..
    mrhanafi recently posted…Oh Mood Menulis Kenapa Ke LautMy Profile

    Reply
    • Hoho! kena tunjuk kita punya rajin sket bro…kalo tak “TAK DAPAT” nanti… 😀

      p/s: Cuba mencari aktiviti2 yg boleh merapatkan hubungan suami isteri yang bukan di kamar tidur… Takde laa bagus sgt tp bila buat perkara yg bleh si isteri boleh GEMBIRA & TERTAWA sambil renung TAJAM tue, bagi saya ianya dikira berjaya utk “long term” relationship… itulah harapan saya sebenarnya.. 🙂
      Admin HQ recently posted…#Review Memang Rugi Laa Korang Taknak Buat Bisnes Affiliate USD NieMy Profile

      Reply
  • setakat ini takda masalah beli barang dengan zalora ok jer… tak tahulah kenapa orang sekarang asal ada benda yang tak puas hati diviralkan kat fesbuk… dah busuk nama zalora.. kesian pun ada… sebenarnya benda yang tak puas hati tuh boleh dibincang, email dulu. nak puas hati direct telepon terus.. bagitahu apa masalah barang nih, kecik ke , rosak ke.. ini dapat barang lain, terus upload facebook , diviralkan jer… send dekat siakapkeli, amran fans, penmerah, zikrihusaini haha..
    zik recently posted…Hala tuju selepas pt3, 2015-2016My Profile

    Reply
  • Beli apa tue en zik? Kualiti barang dengan packaging ok tak?

    Zaman skrg adalah zaman makin sukar utk bersabar sebab ada benda depan mata yang boleh buat orang lain tahu dengan mudah…kalo VIRAL perkara macam jual donat 10sen ker kat ibukota ok lagi… Ini makan ikan kerapu harimau berbelas orang bila bil sampai caj sampai ribu2 terus aje tembak kat FB… 🙂

    p/s: Zikrihusaini bagus orangnya…biasa viralkan pon benda2 sahih macam keputusan undian champion league, keputusan semasa final piala malaysia 2015… Tahniah bro atas pencapaian utk tahun 2015 ini! Semoga lebih sukses ya!
    Admin HQ recently posted…Wordless Wednesday Pilihan 16 DEC 2015My Profile

    Reply
  • Saya tak pernah beli kat Zalora..tapi pernah beli kat Lazada..so far ok lah jugak servis..maybe yg terkena tu nasib tak baik lah kot..yer lah,kalo sehari dah beribu2 orang beli dan bertanya, mesti staff mereka amik masa sikit…Anyway, terbaik review Zalora awak…hehe..terus tergoda utk shopping kat sana pulak..
    Azlan recently posted…Carian Paling Popular Google Malaysia 2015My Profile

    Reply
    • Terima kasih ya tuan azlan & the typewritter atas kunjungan ke blog picisan ini.

      Kalo 10 orang yang beli mcm tuan faham flow macam nie, confirm dapat free baucar next order… 😀

      Review santai2 pandai laa sket nak tulis… nak tulis review macam tuan punya flow orang2 expert macam tuan jek… 🙂

      p/s: Wah! Rupanya lazada pon carian hot ya…InshALLAH kami akan buat kaji selidik & review juga… 🙂
      Admin HQ recently posted…Wordless Wednesday Pilihan 16 DEC 2015My Profile

      Reply
  • belum pernah lagi beli online tapi dah pernah beli kat kedai dia sendiri tapi malangnya saiz baju banyak kecik2..jawapannye cuci mata je la..huhu
    hasif recently posted…Testimoni MindatifMy Profile

    Reply
    • Size kecik2 ker? Wah tak adil utk orang badan2 sado macam bro nie…Dari pengalaman bro beli dengan zalora nie, harga macam mana plak bro? lagi murah kat kedai ke berbanding online ker?

      Org2 luar bandar macam saya nie…bukan taknak pegi kedai, tp bajet ciput so belanja online nie jimat kos perjalanan jek… 😀
      Admin HQ recently posted…#Review Best SANGAT ker kerja kerajaan?My Profile

      Reply
  • cik tom baru jugak shopping dengan zalora..ada juga part bad experience tapi okay la lepas tu dah selesai semua dr support service..overall berpuas hati dengan servis zalora..
    cik tom recently posted…Pening kepala bandwith blog mencecah 95% kuota penggunaanMy Profile

    Reply
  • Belum pernah lagi shopping kat Zalora jadi maaf takde cerita aku tentang pengalaman pertama membeli kat Zalora haha

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!