Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Sangkaya Bisnes AisKrim Kelapa Yang Sedap Untuk Anda Rasa!

review sangkaya, sangkaya perniagaaninternethq, sangkaya bisnes ais krim kelapa sedap

Hari ini hari minggu. Hari untuk saya luangkan masa dengan keluarga.

Maklum laa, saya berniaga agak sukar untuk saya curi-curi masa bersama keluarga.

Namun saya cuba cari masa untuk pengarang jatung hati saya ini…hoho!

Plan asal nak bawak pergi zoo melaka namun anak-anak merengek nak pergi mall..

So saya bawa mereka ke Melaka – Dataran Pahlawan.

Sampai disana tetiba anak sulung saya minta…

Sangkaya Bisnes Ais Krim Kelapa Yang Sedap Untuk Anda Cuba!


Sangkaya

Ayah, nak ais krim boleh? ayern ( nama manja) dah tak batuk dah…adik pon sama!

Hmm..saya bab2 nak makan ni tak kisah sangat tapi bila bab makanan sejuk ni tak berapa sangat. Then saya cakap..

Jap, ayah cari ais krim yang kamu berdua bleh makan.

Orang rumah saya tetiba menyampuk..

Makan ais krim dengan tempurung nak? Tue sangkaya depan kita tue.

Selesai beli, anak-anak pon makan dengan gembira sekali! Dalam hati saya berdetik…

Inilah saat2 yang gembira buat diri saya…cari duit berguni2 banyaknya kalau anak tak hepy mcm nie tak guna pon… 🙂

Dua orang budak “KACAK” yang seakan-akan twin menikmati Ais Krim Kelapa yang sedap dari Sangkaya!



Booking.com

Info menarik mengenai sangkaya untuk anda ketahui :

Sumber : http://www.facebook.com/sangkaya

Dah meletup rupanya bisnes sangkaya ni…saya jek yg tertinggal bas. hoho!

Sedikit info yang saya dapat mengenai Sangkaya – Bisnes Ais Krim Kelapa ini :

– Asalnya tokey bisnes ini ingin mencari resipi kaya terbaik untuk roti bakar yang ingin diperkenalkan di Malaysia.

– Idea untuk mencipta resipi ini hadir ketika beliau makan ais krim pada waktu cuaca panas.

– Beliau memilih kelapa sebagai bahan pilihan kepada ais krim tersebut kerana merasa ianya sesuatu yang dapat memberikan kepuasan sepertimana minum air kelapa.. 🙂

Mana kan tidak bisnes sangkaya ais krim kelapa ni telah mula mendapat perhatian ramai termasuklah para usahawan muda dari kalangan pelajar IPT iaitu pelajar dari UITM..

Mereka juga turut mendapat liputan meluas dari media-media cetak seperti…

Bagi yang belum bekesempatan, rasailah sendiri kenikmatan ais krim kelapa ini yang disaluti dengan kerisik, kacang tanah goreng, empeng jagung sambil di makan dengan tempurung kelapa yang unik hasil ciptaan Sangkaya!

Sangkaya – Bisnes Ais Krim Kelapa Yang Sedap & Semakin Mendapat Perhatian Ramai Untuk Anda Cuba!

 

Sangkaya

Adios semua!

Sangkaya

(Visited 2,865 times, 2 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

5 comments… add one
  • kalau tak silap pernah msk MHI psl aiskrim kelapa ni.
    wahh ceria nmpk ayern dpt esklim. (sebut ayern ala2 sebutan pemain botak bayern munchen)

    Reply
  • Aha..InshaALLAH kali nie bawa ke mall…kalo ada rezeki akan datang ke stadium pula..tapi xbleh bawak flare aa takut nanti kena pakai pendakap muka plak… takut orang ingat kami Geng Boys Of Straits.. 😀

    Nak cuba juga bawa keceriaan dan kegembiraan pada readers utk blog picisan ini..takda aa sampai masuk MHI ngan awani..dapat bantu orang dalam senyap pon sudah berbaloi..

    Semoga urusan ini dipermudahkan-NYA…ameen

    p/s: Alhamdullillah…kurang 24JAM entri ini LIVE, beberapa keyword berkait dengan “SANGKAYA” telah berjaya tembus enjin carian…harap2 dapatlaa anak saya tiket percuma makan ais krim kelapa ini pada pelancaran kiosk baru yang lain nanti… 😀

    Reply
  • Eiiii ada orang buat ais krim kelapa ya..menarik ni 🙂
    SaniYunus recently posted…Mula Bisnes Online Dengan MB2000My Profile

    Reply
  • Cuba rasa dulu tuan. Nak lagi feel rasa aiskrim nie, makan dalam tempurung tue..lain macam feelnya.. 😀
    Admin HQ recently posted…#Review Cara Pakar Pemasaran Pukau Pelanggan Untuk Anda!My Profile

    Reply
  • Wah mesti best pekena ais krim kelapa tu dalam musim panas nhe 🙂

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!