Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

#Review Medan Asam Pedas Parit Jawa Order Confirm Terangkat Punya Lah!

medan asam pedas, medan asam pedas parit jawa, asam pedas muar sedap

Asal sebut mee bandung –Ā  orang mesti cakap mee bandung muar yang paling sedap.

Satu lagi menu makanan yang agak sinonim dengan Muar – Bandar Di Raja ini adalah asam pedas.

Port asam pedas kat muar nie banyak kalo saya senaraikan kat sini.

Cuma yang kerap kalau orang2 luar singgah muar selalu tanya macam nie…

Macam mana saya nak pergi parit jawa heh? Nak makan asam pedas yang blogger sering petik tue

Asam pedas parit jawa…Memang sedap ker asam pedas kat situ?

Mahal tak kalau saya nak makan asam pedas parit jawa tue? Nak gak try rasa sekali…orang rumah nie mengidam semacam plak..

Hoho! Bila orang-orang luar atau pelancong singgah tempah niaga saya tanya kat mana port special makan asam pedas muar yang sedap saya akan rekomen dengan mereka try rasa dekat…

Medan Asam Pedas Parit Jawa Order Confirm Terangkat Punya Lah!

Apa Kata Mereka Mengenai Review Ini? #Review Medan Asam Pedas Parit Jawa Sedap dari PerniagaanInternetHQ.com
Medan Asam Pedas Parit Jawa
4.5
Medan Asam Pedas Parit Jawa Order Confirm Terangkat Punya Lah!
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma

Medan Asam Pedas Parit Jawa - Korang order confirm terangkat punya rasanya! Antara menu makanan popular selain mee bandung muar atau muar soup house.

Untuk mengekalkan momentum perniagaan tradisi ini pastinya sukar namun kini orang muo boleh berbangga dengan menu popular makanan seperti medan asam pedas parit jawa ini yang sungguh terkenal bukan sahaja di Muar Bandar Diraja malahan di Malaysia amnya!

jobdirumah, jobdirumah review, jobdirumah 2015, jobdirumah penipu, jobdirumah scam - Medan Asam Pedas Parit Jawa

* Cari program side income zaman serba GST nie? Jom Buat kerja dari rumah paling senang!

Lepas saya claim jek port medan asam pedas parit jawa nie ada lagi yang mereka tanya..

Saya cari tak jumpa laa..kat mana area parit jawa ni? Bukan dekat parit raja tue ker…

Dah puas saya pusing2 tak jumpa pon port medan asam pedas parit jawa nie

Untuk memudahkan korang sampai kat medan asam pedas parit jawa ni, korang bleh follow imej google maps bawah ni :

Key utama untuk korang sampai sini adalah laluan ke Jeti Nelayan Parit Jawa. Koordinat GPS: UĀ 1.951407 T 102.635617. Ada beberapa gerai yang terdapat disana termasuklah :

Kalau korang tanya saya mana satu kedai asam pedas kat situ paling sedap, saya akan jawap kedua-duanya sedap. Sebab apa? kalo korang datang lewat selepas waktu puncak mereka ( biasa lunch time 12.00 hingga 2ptg) dua2 kedai nie sold out. Means apa? Kedai asam pedas mereka dua-dua ni sedap aa…hoho!

Serba ringkas cerita medan asam pedas parit jawa :

– Kedai no 1 tue kedai asam pedas Pak Yahya pernah masuk TV3. Hidangan ikan pelbagai jenis. Harga? Kalo citer nanti korang cakap mahal laa/ harga cekik darah laa. Apa kata korang try makan sana then balik nanti citer sini pasal harga..amcam? Cuma harga yang dikenakan mengikut saiz ikan yang korang pilih aa..Besar yang korang pilih, mahal sket aa harga ikan nya.. šŸ˜€

– Kedai no 6 asam pedas mak pon tue pon bleh tahan juga. Tak masuk TV3 pon dah masuk blog picisan nie dah…Menu masakan asam pedas pelbagai rasa dari jenis ikan yang berbeza. Harga pon lebih kurang sama jek dengan kedai no 1 tue.. šŸ™‚

Cerita-cerita juga, perut kawan pon dah berbunyi nie..

Dah sampai soru nak pekena asam pedas agaknya…

Jemput2 makan ya kawan2!

Amcam? Merah menyala tak? Itu sebabnya kalo korang datang Muar Bandar DiRaja nie, jangan lupa singgah dekat medan asam pedas parit jawa! BUKAN Parit Raja ya!

Oh ya! Sebelum saya terlupa, jemput laa korang stay semalam dua kat bandar muar diraja nie..Banyak jek tempat menarik yang korang bleh pergi selain port makan2 sedap kat sini. Tak tau hotel mana yang murah & selesa? Sekarang bukan macam dulu nak tempah kena datang hotel. Sekarang semua dah bleh booking 1 bulan sebelum pon boleh. Klik klik jek siap. Booking online pon akan lebih jimat berbanding korang datang direct kat hotel… šŸ™‚



Booking.com

Korang rasa laa susah tak agaknya peniag seperti mak pon dan pak yahya nie nak kekalkan momentum perniagaan mereka nie? Saya tak rasa semudah atau seenak kita suap nasi bersama ikan siakap asam pedas tue. Namun saya berbangga kerana sebagai warga muar, asam pedas bukan sahaja menjadi buah mulut orang tempatan malahan menjadi sebutan ramai pihak luar di luar sana.Ā  Muar Bandar Di Raja – Asam Pedas Makan CONFIRM terasa! šŸ˜€

Medan Asam Pedas Parit Jawa – Port Makan Asam Pedas Confirm Terangkat Punya Yang Wajib Korang Singgah!

 

Adios semua!

Apa Kata Mereka Mengenai Review Ini? #Review Medan Asam Pedas Parit Jawa Sedap dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Mereka Mengenai Review Ini? - Medan Asam Pedas Parit Jawa
4.5
Medan Asam Pedas Parit Jawa Order Confirm Terangkat Punya Lah!
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma

Medan Asam Pedas Parit Jawa - Korang order confirm terangkat punya rasanya! Antara menu makanan popular selain mee bandung muar atau muar soup house.

Untuk mengekalkan momentum perniagaan tradisi ini pastinya sukar namun kini orang muo boleh berbangga dengan menu popular makanan seperti medan asam pedas parit jawa ini yang sungguh terkenal bukan sahaja di Muar Bandar Diraja malahan di Malaysia amnya!

Medan Asam Pedas Parit Jawa

(Visited 4,109 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

0 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!