Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Tak Ternama JAN 2017

Berikut adalah pencapaian buat duit online dari Tim PerniagaanInternetHQ.com yang merupakan antara ratusan blogger tak ternama di Malaysia ini :

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

Ringkasan Pencapaian Bulan Januari 2017 :

Bulan : Januari 2017

Tarikh : Setakat 22/1/2017 ( Akan diupdate jika ada sebarang perubahan )

Misi Sebulan : RM 100 bagi bulan Januari 2017

Misi tercapai atau tidak : Ya! Misi tercapai.

Produk Jualan : Rahsia Uber, Aplikasi Duit, Amazon Affiliate

Misi Bulan Seterusnya : RM 150 untuk bulan Febuari 2017 + Topup duit beli barangan dapur kering dan basah + duit extra untuk bercuti sempena tahun baru cina bersama keluarga!

Kesimpulan : Misi RM100 sebulan berjaya dicapai sebelum hujung bulan Januari. Alhamdulillah kerana usaha keras ini dipermudahkan. Dan tidak akan meletakkan misi bulan seterusnya peningkatan yang banyak. Sekadar RM50 sahaja untuk bulan seterusnya.

Haa…saya sendiri dah tunjukkan bukti pencapaian buat duit online saya yang sasarkan RM100 jek sebulan.

Pencapaian buat duit  online anda macam mana?

[click to continue…]

(Visited 263 times, 1 visits today)

Sah! Mario Gomez Tinggalkan JDT Dan Apa Respon Anda?

Fuhh..tekak hari nie terasa nak makan bakso.

Call member dan member pon agree untuk lepak pekena bakso

Kedai mana? Yang pasti bukan kedai makan pak sahak sarap pagi laa..

Tukang order datang jek tanya…

Abang, minum apa yer?Makan apa?

Saya terus jawab…

Minum biasa dan makan pon biasa…

Erkkk..garu kepala tukang order bila saya sebut macam nie…pastue tanya lagi…

Abang…saya baru disini..dan tak biasa dengan order macam nie…

Hoho2…saya pon terus bagi order kat dier… 🙂

Tengah2 tunggu order BAKSO + BARLI AIS CAWAN MADU + FRIES + NASI GORENG AYAM + TEH TARIK bersama member saya…kring2 bunyi whatsapp member masuk dan terus cakap kat saya…

Beb…2 hari jek lagi nie..abis laa kita….

Saya yang otak kadang2 sel2 lambat berhubung nie pon jawab…

Apa yang habis kita lagi 2 hari lagi…yang aku tau 2 hari lagi sang helang merah nak bolot piala pertama musim nie…maklum aa aim treble tahun 2017 nie… 😀

Member pon terus jawab…

Itu aku pon tahu..Tan Cheng Hoe nak bina sejarah baru…nak cuba padam rekod Azraaii Khorr Abdullah. Tapi itu tak parah lagi…cerita nie lagi parah…

Erkk…saya pon macam terkedu kejap walaupon hidangan bakso dan yang lain-lain dah tiba atas meja kami.

Member tak cakap banyak dah…terus tunjuk smartphone jenama ( diminta utk merahsiakan atas faktor2 peribadi )…betul-betul tak percaya apa yang saya nampak tue…..

mario gomez, mario gomez tinggalkan jdt, Roberto Carlos Mario Gómez, Mario Gomez sah tinggalkan JDT,

Ahhh sudah….betul2 mudah macam nie nanti sang kenari ( nama dulu-dulu aa ) nak menang piala pertama musim ini…

Dah tahu jek berita GEMPAR nie sampai makan bakso pon kuah tak abis beb…

Tekak terus tak lalu…terus ke kaunter bayaran – pesan2 sket ngan member tentang visi dan falsafah saya untuk projek youtube tue – start kereta buruk terus chow…

Biasa dalam kereta sambil2 drive bukak radio best104 tapi mood terus takde beb…

Terkebil-kebil fikir pasal – APEHAL lagi 2 hari mario gomez cabut nie? Takkan sebab result friendly game kat thailand tempoh hari….rasa takde laa teruk mana…memang kalah tapi takde laa sampai kena bedal 10-0 bikin rekod macam…. 😀

Pasal Jorge Pereyra Díaz? Takkan uncle mario pon terlibat sama sampai tak jadi diaz nak dijual kot… impossible2…. 🙂

Dan takkan sebab mario gomez gelek-gelek macam…

mario gomez, mario gomez tinggalkan jdt, Roberto Carlos Mario Gómez, Mario Gomez sah tinggalkan JDT,

Yang ini punya sebab lagi imposible… 🙂

Akhirnya saya nampak teori domino yang saya reka-reka untuk sedapkan hati…mengapa Mario Gomez  “BERSARA WAJIB” untuk Tinggalkan JDT…

[click to continue…]

(Visited 788 times, 1 visits today)

Wordless Wednesday Pilihan 18 JAN 2017 (Sumber Dari Harian Metro)

Dalam kita melakukan perniagaan samada secara online ( internet ) atau offline ( konvensional )

Ya…kita harus memikirkan keuntungan

Ya…kita harus memikirkan kualiti produk @ perkhidmatan

Ya…kita harus memikirkan harga produk @ perkhidmatan

Tapi yang lebih buatkan saya KAGUM sehingga berkaca juga air mata jantan saya nie masa menulis di ruangan ini kerana….

[click to continue…]

(Visited 73 times, 1 visits today)

Mesti Ada Backup Power Ke Untuk Buat Duit Online Nie?

Rutin harian seorang bapa yang bukan kerja gomen dan kerja offline sendiri apa heh…

Kalo saya nie biasanya…

Sarap pagi dekat warung

Hantar anak sekolah

Masuk ofis kejap check kerja staff2 nie… 🙂

Jemput anak sekolah pagi balik

Hantar semula anak sekolah agama pulak

Dan jemput pulang anak sekolah agama

Duduk rumah tunggu orang rumah pulang dari bekerja gomen… 😛

Bila sebut bab sarap pagi dekat warung nie….hari nie agak istimewa sket…

Sampai warung jek…akak biasa yang jaga order tue terus ke meja saya…

Air minum biasa heh abang? Makan apa?

Hoho2….belum sempat apa2 dah biasa…ingat nak minum kopi “0” jenama 434 saikee yang kaw hari nie…

Pegi meja hidang warung tue saya pon cakap…

Kak, saya nak nasi lemak anak dara pak sahak ( warung nama pak sahak) satu..telur rebus campur sambal lebih satu…

Pak sahak nampak jek saya..

Ehhh awal ko datang hari nie…lauk pagi nie ada special sket…asam pedas mayong….

Saya pon balas balik…

Uikss…awal pagi dah ada asam pedas….lain macam betul special pak sahak nie…

asam pedas, asam pedas paling sedap, asam pedas muar, kedai asam pedas di muar

Pak sahak senyum jek…walhal ramai jek orang dekat warung tue hari-hari..dari golongan veteran pencen, anak-anak dara kerja gomen yang ngulor masuk lambat kot pon minum sana, bapak-bapak budak yang awal 30an macam saya pon ramai juga…tapi saya heran kenapa pak sahak tetiba buat special menu awal-awal pagi plak tue…

Masa pak sahak hantar teh tarik gelas beso kat meja saya terus dier cakap…

[click to continue…]

(Visited 203 times, 1 visits today)

Bercuti.My – Tips Melancong Ala Bajet Ceria 611 Untuk Anda!

Cuti-cuti hujung minggu nie laa masa untuk berehat bersama keluarga tercinta.

Pagi2 lagi orang rumah dah kejutkan suruh sarapan…

Tengah2 cicah biskut kering dengan air kopi cap 434 saikee tue, orang rumah tepuk bahu saya…

Ehh awak..cuti sekolah dah nak dekat nie..kita takde plan nak kemana2 pon…biasa cuti2 raya cina masuk bulan febuari memang kita ada pergi bercuti kan…

Saya pon perlahan2 jek jawab…

Ehh awak nie…dulu anak belum masuk sekolah rendah..nie kita dah abis belanja sakan beli baju sekolah dekat wixon trading aritue…nak jalan dekat2 bleh laa kot…melaka ker… 😀

Orang rumah jawab balik…

Ooo melaka heh..bleh bercuti bajet sket heh…tapi dividen asb awak tak masuk banyak ker….

Alamak…pandai orang rumah saya pusing cerita….dan saya selamba balas…

Yerlah2…tapi kali nie untuk kita pergi bercuti tue dari platform pakej percutian ala bajet jer..tapi portal pelancongan tue TIDAKLAH sehebat seperti expedia @ traveloka @ traveler.my dan yang lain-lain tue…tapi full service dengan tempahan hotel 5 bintang harga jimat sehingga 30%, tempahan tiket kapal terbang yang lebih murah dari harga pasaran, sewa kereta, maklumat serta tips pelancongan yang kita @ orang luar perlukan bole didapati disana.

Orang rumah pon terdiam gak bila saya cakap macam tue…dan dia cuma cakap lagi…

Saya tak nak campur macam mana yang awak buat tue..tinggalnya portal pelancongan tersebut biarlah ianya betul-betul selamat untuk digunakan sebab dah banyak kes-kes agen pelancongan kelentong orang ramai macam…

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

Saya senyum dan faham apa yang orang rumah saya maksudkan itu.

Saya letak 3 tanda aras utama yang perlu ada pada portal pelancongan iaitu :

  1. Selamat serta bebas daripada kecurian data maklumat pengguna semasa melayari portal tersebut.
  2. Mesra pengguna untuk semua peringkat umur melayari untuk mereka membuat tempahan hotel, tiket kapal terbang, sewa kereta, sewa pelayaran diatas cruise dan lain-lain lagi.
  3. Mudah untuk berhubung dengan pihak admin jika berlaku sebarang masalah @ ketidakfahaman pada portal pelancongan tersebut.

Selepas beberapa kali melalui fasa naik taraf akhirnya portal pelancongan ini berjaya dibangunkan juga….

[click to continue…]

(Visited 865 times, 1 visits today)

Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #8

Ada PAKAR-PAKAR SEO cakap…

Bro, kalo dapat result seo power2 jangan KONGSI dengan orang…MAKAN SORANG jek..baru selamat!

Bos, tak takut ker orang cantas blog bos kalo bos reveal result SEO yang power tu…

I kagum dengan pencapaian seo you…tapi i rasa laa u guna kitab seo merah jambu tue yang pandai buat seo power macam nie..betul tak i cakap?

Hoho2…untuk  pengetahuan anda2 yang masih sapot saya lagi, makan sorang memang bagus..tapi tak rasa segan ker kalo meja penuh 3-4jenis lauk pastue korang bedal sorang jek…kalo saya segan gak aa…tapi yang jadi susah plak..saya ajak member minum teh tarik pon susah mau dapat minum sekali… 😀

Saya reveal result SEO bukan nak tunjuk power pon…power sangat ker kalo rank setakat dua suku kata macam rahsia uber, kerja dari rumah, dan macam-macam lagi…lain laa kalo saya berjaya rank single word macam bercuti, melancong, 1malaysia.. 🙂 Dan satu lagi sebab adalah…orang cantas seo result yang saya buat, baru saya akan terus kaji dan mengkaji proses seo sebenar ( bukan forex sebenar yer! )

Pakai kitab seo merah jambu? Pernah satu ketika dulu masa saya lepas pegi kenduri rumah ( dirahsiakan ) saya diberitahu tentang kitab seo ini. Sampai en ( juga dirahsiakan ) mintak saya bagi pemahaman lebih pasal kitab seo tersebut. Tapi saya masih waras tentang hakmilik penulis yang ada beritahu pelbagai perkara LARANGAN yang tak boleh dibuat jika dapatkan ebook tersebut secara tidak sah…tak begitu en titan? 🙂 Last2 bro tue ingat saya sombong..tak mengapalah…harap2 dier dah semakin mahir dengan pembelajaran SEO dari kitab seo pilihan utama para blogger Malaysia…ameen

Abis..saya yang konon2 terer pasal SEO nie dari mana boleh terer tue…dari huruf “T” nya kah?

Dari sini jek…

[click to continue…]

(Visited 150 times, 1 visits today)

Wordless Wednesday Pilihan 11 JAN 2017 (Sumber Dari Sinar Harian)

Bersyukur dengan diri kita yang sempurna ini diberikan…

2 kaki untuk berjalan…

2 tangan untuk memegang…

2 telinga untuk mendengar…

2 mata untuk melihat….

TETAPI

Saya rasa LEBIH KAGUM dengan abang YOB yang JAUH LEBIH SEMPURNA bagi saya kerana….

[click to continue…]

(Visited 263 times, 1 visits today)

Lebih Mudah Kerja Dari Rumah Untuk Buat Duit Online Nie?

Hoho2…Sampai tak sempat nak bagi utusan tahun baru 2017….

Maklum aa sibuk sangat lagi2 sejak anak-anak kecil saya dah mula masuk alam persekolahan 2017 nie..

Dan tak putus-putus juga kena hentam sebab cakap bayar hutang PTPTN hanya buat duit online dari rumah.

Sebab apa heh?

Korang memang tak percaya ker?

Atau…

Sentap masih angka “0” sen lagi tak dapat buat duit online nie….

Abis suruh follow atau bookmarks blog cap ayam nie pegi delete macam mana kan… 😛

Saya tak cakap senang pon buat duit online nie tapi cara yang paling mudah yang saya nampak untuk bayar hutang ptptn nie adalah dengan kerja dari rumah secara online jek…

Sebabnya….

[click to continue…]

(Visited 357 times, 1 visits today)

SJKC Yok Eng Parit Keroma Bermulalah Fasa Alam Persekolahan Muar

Masa yang ditunggu telah tiba…

Selepas berhabis-habisan sampai pokai duit dekat wixon muar sempena kempen jom kembali ke sekolah, hari pendaftaran tahun 1 bagi sesi 2017 pon tiba…

Tepat jam 6pagi lepas azan dari surau berhampiran rumah kecil saya…saya pon ke bilik anak-anak

Abang, bangun dah nak kena siap-siap kamu nak ke sekolah nie…

Tidak seperti hari2 biasa, agak bercinta jugak nak kejutkan bangun si abang nie..tapi pagi ini nampak lebih mudah… 😀

Bila dah siap-siap semua, muar pon terus tanya…

Nak pegi sekolah baru heh….sekolah seberang traffik light tue ker…

Saya pon jawab…

Aah..kenapa? Sekolah dekat rumah kita senang…nak hantar tapauware ayam masak kicap cap kipas udang dengan nasi putih pon senang.

Muar hanya mengangguk faham walaupon saya tahu yang dier masih keberatan untuk meninggalkan sekolah tadika – Tadika Taman Perdana Muar yang meninggalkan kenangan yang cukup besar kepadanya…

Tepat jam 8pagi tiba di SJKC Yok Eng  untuk hari pendaftaran tahun 1 bagi sesi 2017 ini, saya disambut mesra oleh cikgu ( tak cam pula namanya)…

[click to continue…]

(Visited 147 times, 1 visits today)

Jom Kembali Ke Sekolah Dengan Wixon Jenama Baju Sekolah Pilihan Anda!

Semalam masa tengok tv, dah mula nampak promo iklan jom kembali ke sekolah…

jom kembali ke sekolah, jom kembali ke sekolah 2017, kembali ke sekolah, wixon trading, baju sekolah, baju sekolah murah, baju sekolah murah dan berkualiti, harga baju sekolah terkini, baju sekolah jenama boiboiboy, kedai baju sekolah

Dalam hati saya terdetik…

Dah memang aku kena plan awal beli baju sekolah anak sulong aku nie…last minute beli dah leceh plak!

Dan kebetulan hari ini adalah hari minggu.

Memang menjadi kewajipan saya untuk membawa anak-anak serta isteri –isteri bandar muar diraja keluar untuk beriadah atau jalan-jalan sekitar sini.

Anak yang sulong pon tanya…

Daddy, hari nie kita nak pegi mana siap cantik2 nie?

Saya pon selamba jawab…

Pegi shopping baju sekolah kamu laa…

Anak yang sulong tanya lagi…

Yeah2..nak beli baju sekolah boiboiboy macam kat tv tue!!!

Saya terus potong dier cakap…

Ehh…baju boiboiboy kat muar takde laa…kita beli dekat kedai baju sekolah masa daddy kecil-kecil dulu…baju sekolah kat situ pon murah dan berkualiti…kamu mesti suka punya… 🙂

Walaupon muka anak saya monyok jek dengar saya cakap macam tue, tapi saya teruskan membawa mereka ke kedai baju sekolah tersebut.

Naik tingkat 3 bangunan shopping mall tak sebesar pavillion nie, anak-anak saya terus cakap….

Nak2 beg sekolah nie…cantik laa beg sekolah nie..ayern nak yang spiderman nie!

Adik rayyan yang kecil pon sama cakap…

Adik nak beg sekolah didi and friends jugak!

Hoho! Saya mula senyum tapi dalam hati siap cakap…

Pokai laa duit aku hari ini…. 😀

Orang rumah plak sound saya…

Kan dah cakap..pegi kedai biasa-biasa awak tak mahu…

Saya jawab semula…

Ishh…awak beli beg tangan jenama XYZ sampai ke johor premium outlet…takkan anak-anak punya baju sekolah kedai cap ayam jek… 😛

Masuk je kedai, seorang pelayan kedai dengan ramah terus tanya….

[click to continue…]

(Visited 1,240 times, 1 visits today)
Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!

Hot Topic Rahsia Suami Isteri | Bisnes Burger | Bitcoin Malaysia | Rahsia Lulus Pinjaman Mudah | Bisnes Aiskrim RM5K!

Bercuti.My | Buat Duit Online | Rahsia Bisnes Homestay RM4-5K | Rahsia Uber | Buat Duit Dengan Ebay
Kami Halalkan Segala Apa Yang Anda Minat Nak Copy+Paste Dari Blog Perniagaan Internet ini,
Cukuplah Sekadar Mendoakan Kesihatan Kami Untuk Terus Menulis Disini...Ameen