Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Keputusan Contest Seo Belajar Buat Blog

Alhamdulillah…akhirnya kemenangan berpihak kepada saya.

Maklumlah masuk contest seo yang lepas – kerja dari rumah dengan ilancee blog tak seberapa saya tue tewas dan saya menghormati keputusan tersebut.

Method @ taktik seo yang sama saya guna pada contest seo belajar buat blog ini.

Dan mungkin juga TUAH sekali lagi berpihak kepada saya….. 🙂

Dan keputusan tidak rasmi yang telah dikeluarkan oleh blogger Anuar Marsib bagi contest seo ini adalah….

[click to continue…]

(Visited 64 times, 1 visits today)

Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #11

Alhamdulillah…pencapaian seo dari Tim PerniagaanInternetHQ setakat ini tidak mengecewakan.

Untuk 2 bulan ini saya hanya fokus pencapaian seo kepada 2 contest seo iaitu kerja dari rumah dengan ilancee dan belajar buat blog.

Untuk contest seo – belajar buat blog anjuran blogger tersohor En Anuar Marsib, kedudukan blog tak berapa nak siap saya tue takdelah hebat mana.

Maklumlah pakai “exact match domain” so takde laa SUSAH mana nak ranking kan… 🙂

Pencapaian seo  terkini bagi contest ini hanyalah berada pada kedudukan…

[click to continue…]

(Visited 62 times, 1 visits today)

Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Mac 2017

Hi….dah tengok belum pencapaian buat duit online tim kami untuk bulan feb 2017?

Kalo belum korang boleh semak pencapaian tak seberapa tue kat – SINI

Alrite! Untuk post ini pula kami nak bagitau pencapaian buat duit online oleh Tim PerniagaanInternetHQ.com bagi bulan mac 2017 ( pencapaian terkini )…..

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

Ringkasan Pencapaian Bulan Mac 2017 :

Bulan : Mac 2017

Tarikh : Setakat 15/3/2017 ( Akan diupdate jika ada sebarang perubahan )

Misi Sebulan : RM 200 bagi bulan febuari 2017

Misi tercapai atau tidak : Ya! Misi tercapai.

Produk Jualan : Klikjer, Airbnb, Traderelit, InfoKerjaya

Misi Bulan Seterusnya : RM 250 untuk bulan Apr 2017 +  Duit Extra untuk Belanja Dapur & Persekolahan Anak-anak!

Kesimpulan : Misi RM200 sebulan berjaya dicapai sebelum pertengahan bulan mac. Dan pencapaian ini lebih baik berbanding bulan sebelumnya. Alhamdulillah kerana usaha keras kami kini dipermudahkan. Untuk bulan seterusnya, saya hanya letakkan penambahan RM50 sahaja yang mana menjadikan target terkumpul bulan apr adalah RM250 sahaja.

Hoho…setakat target ciput macam nie jek ker? Saya bukan ahli silap mata sampai mampu nak tunjuk penyata bank yang ada dalam puluh ribu “K” sebulan… 🙂

Yang pasti misi pencapaian buat duit online ini masih kekal konsisten setakat 3 bulan pertama bagi tahun 2017 ini.

Biar sedikit tapi kekal konsisten kan…Siapa taknak buat duit online sampai RM10K sebulan…?

Pencapaian buat duit  online korang pula macam mana?

[click to continue…]

(Visited 146 times, 1 visits today)

Contest Seo Belajar Buat Blog

Alhamdulillah…selesai sudah contest seo ilancee 2017.

Blog saya tewas untuk contest seo tersebut.

Tewas kerana penyertaan dibatalkan atas faktor teknikal yang tidak disengajakan.

Ok2…nak citer panjang2 pon buat apa. Kenyataannya memang saya kalah… 🙂

Dan terkini saya juga menyertai satu lagi contest anjuran blogger tersohor kita iaitu saudara Anuar Marsib.

Beliau menganjurkan contest seo dengan kata kunci – Belajar Buat Blog

 

Kenapa saya sertai? Sebab nak uji taktikal seo saya sama saya gunakan dalam contest seo ilancee tempoh hari.

Tak takut dibatalkan penyertaan untuk kali ini? Saya sudah bersedia dengan sebarang kemungkinan.

Jika pihak saudara anuar marsib mengenakan rules yang sama, saya tiada halangan atas perkara tersebut.

Cuma bagi saya kalo betul beliau faham tujuan seo yang sebenar, pasti dia tidak meletakkan syarat sedemikian.. 🙂

Dan setakat semasa artikel ini ditulis, results pencapaian saya hanyalah setakat….

[click to continue…]

(Visited 78 times, 1 visits today)

Keputusan Rasmi Contest Seo iLancee 2017

Akhirnya keputusan rasmi contest seo ilancee 2017 telah pon diumumkan.

Rupanya dah 3 hari awal pon diumumkan…

Saya tak sempat nak update sebab saya berada diluar kawasan.

Menghadiri kursus naik taraf peniaga-peniaga kecil di Shah Alam…. 🙂

Dan keputusan rasmi contest seo tersebut adalah…

keputusan contest seo ilancee, contest seo ilancee 2017, kerja dari rumah dengan ilancee, pakar seo malaysia, contest seo

Tersenyum saya lihat keputusan ini… 🙂

Apa-apa pun tahniah diucapkan kepada pemenang…InshaALLAH pemenang yang dipilih pastinya xkan ada BANTAHAN dari mana-mana pihak… 😀

Cuma saya boleh tumpang rasa gembira dan bersyukur kerana blog percuma tak seberapa saya itu – ilancee dot wordpress dot com berjaya kekal paling atas sehingga keputusan rasmi diumumkan.

[click to continue…]

(Visited 52 times, 1 visits today)

Kusangka Panas Hingga Ke Petang Rupanya Hujan Di Tengahari!

Hoho…contest seo ilancee semakin hampir melabuhkan tirainya….

Masing-masing dengan taktikal seo yang tersendiri terus cuba bersaing bagi memenagi contest seo ilancee bagi tahun 2017 ini…

Saya dengan rasa rendah diri submit penyertaan saya pada 28 feb 2017 yang lalu…

Sebab apa rasa nak submit contest seo ini? Sebab saya rasa ada peluang kot nak menang….

Iyer ker?

Dan semasa artikel ini ditulis, results belum rasmi lagi adalah…

contest seo ilancee, contest seo ilancee 2017, kerja dari rumah dengan ilancee, pakar seo malaysia, contest seo

Dan dengan rasa gembira macam nak terjun menara klcc jek bila dapat tahu yang blog percuma sampah saya yang paling atas tue sedang mendahului para peserta lain bagi contest seo ilancee 2017 ini….

Saya SEBENARNYA memang tak percaya langsung pon….

Nak kata tangkal hebat, pakai domain percuma yang baru daftar tak sampai 2 bulan…

Terus wassap orang kanan blog tak seberapa ini dan cakap…

Bro, kita semakin hampir nie bro…InshaALLAH bukan setakat hanya makan mee bandung muar dekat kedai Abu Bakar Hanipah tue, kita bleh open table dengan medan ikan bakar sabak aur beb!

Member pon senyum jek laa…tapi sempat lagi berpesan….

Macam-macam boleh berlaku tue bro…sempat lagi kalo nak bunuh tarik diri dari contest seo tue… 😀

Saya hanya cakap….

Bukan selalu beb dapat rasa macam ini…ini kalilah rasanya boleh feel nak menang beb!

Tak angin, takde ribut admin iLancee pon reply kepada saya untuk tujuan pengesahan bagi blog sampah tue….

Dan saya dimaklumkan bahawa….

[click to continue…]

(Visited 88 times, 1 visits today)

Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #10

Hmm…semakin sengit tue contest seo 2017 – kerja dari rumah dengan ilancee

Setakat semasa artikel ini ditulis, keputusan tidak rasmi adalah…

kerja dari rumah dengan ilancee, kerja dari rumah, buat duit online dari ilancee, contest seo ilancee 2017,

Yang betul2 buat saya respek adalah…top 5 keatas semua pakai domain berbayar yang mana kebanyakkan semua tue taiko seo dalam kebanyakkan contest seo tempatan..dan brader wp.com adalah SATU-SATUNYA peserta yang “TAKDE BAJET” nak beli domain tapi terus bersaing untuk contest seo ini…cayalah bro!

Kalo brader WP.COM tue bukak kelas seo saya ingat saya akan jadi peserta awal nak daftar masuk belajar seo dengan dia.

Tapi dari pengamatan saya yang tak berapa nak terer pasal SEO nie, AGAK MUSTAHIL utk brader WP.COM tue menang contest seo kerja dari rumah dengan ilancee nie.

Tetapi jika UPSET berlaku, saya rasa boleh dikatakan satu pencapaian SEO luar biasa oleh brader WP.COM tue… 😛

Ok! Itu result semasa contest seo 2017, yang dibawah ini pula adalah pencapaian seo tim PerniagaanInternetHQ.com untuk bulan Febuari 2017….

[click to continue…]

(Visited 100 times, 1 visits today)

Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Tak Ternama FEB 2017

Pewwitt….Berapa yang saya dapat buat duit online bulan jan 2017? Korang riki sendiri kat – SINI

Untuk post kali nie pulak nak bagitau pencapaian buat duit online dari Tim PerniagaanInternetHQ.com yang merupakan antara ratusan blogger tak ternama di Malaysia ini :

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

Ringkasan Pencapaian Bulan Febuari 2017 :

Bulan : Febuari 2017

Tarikh : Setakat 15/2/2017 ( Akan diupdate jika ada sebarang perubahan )

Misi Sebulan : RM 150 bagi bulan febuari 2017

Misi tercapai atau tidak : Ya! Misi tercapai.

Produk Jualan : Bisnes Kereta Sewa, Aplikasi Duit, Klikjer, Airbnb

Misi Bulan Seterusnya : RM 200 untuk bulan Mac 2017 +  + duit extra untuk bercuti sempena cuti sekolah bersama keluarga!

Kesimpulan : Misi RM150 sebulan berjaya dicapai sebelum pertengahan bulan febuari. Pencapaian yang lebih baik berbanding bulan sebelumnya. Alhamdulillah kerana usaha keras ini dipermudahkan. Untuk bulan seterusnya, saya hanya letakkan penambahan RM50 sahaja yang mana menjadikan target terkumpul bulan mac adalah RM200 sahaja.

Aha…ciput jek…biasa laa beb…saya tukang buat duit online biasa-biasa jek dan bukan ahli silap mata tunjuk bank statments sampai puluh2 ribu “K” sebulan… 😀

Haa…saya sendiri dah tunjukkan bukti pencapaian buat duit online saya yang sasarkan RM150 untuk bulan ini

Pencapaian buat duit  online korang pula macam mana?

[click to continue…]

(Visited 172 times, 1 visits today)

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee Boleh Buat Duit Online Ke?

Fuhh…dah nak masuk sebulan contest seo iLancee ini berlangsung…

Dan keputusan tak rasmi yang sempat saya semak setakat jam 9mlm ini…

kerja dari rumah dengan ilancee, kerja dari rumah, buat duit online dari ilancee, contest seo ilancee 2017,

Gila khinzir betul aa…baru menulis 1 hari untuk contest seo 2017 ini terus jump kat depan… tabik spring sama lu orang yer!

Ini salah satu sebab saya tak sertai contest seo ini…sebab pengamal seo dikalangan blogger ternama terlalu hebat untuk saya lawan… 🙂

InshaAllah peserta FAVOURITE bakal memenangi contest seo ini…kalo budak mentah macam saya nie bleh kim salah jek mat salleh cakap.

Tapi ada berita yang LEBIH MENARIK untuk saya kongsikan pasal kerja dari rumah dengan ilancee nie…

Korang boleh buat duit online dengan lebih yakin dan selamat dari mereka.

Tak percaya?

Tengok nie…

[click to continue…]

(Visited 249 times, 1 visits today)

Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #9

Perghh….betul-betul punya hangat contest seo 2017 ilancee yang ada saya bagi tau sebelum ini…

kerja dari rumah dengan ilancee, contest ilancee 2017, hadiah wang tunai sehingga rm2800 untuk dimenangi dari contest ilancee.com

seo results, seo results yang berjaya oleh perniagaaninternethq.com, pencapaian seo oleh perniagaaninternethq.com, seo information, seo tips for search engines, pencapaian seo dari perniagaaninternet, perniagaan internet, kitab seo merah jambu, kitab seo titan

Beberapa pemain seo utama yang saya kenali samada secara langsung mahupun tidak langsung turut sertai contest seo nie…

Watak sang juara sebenarnya saya dapat jangka tapi macam-macam boleh berlaku kan…

Cuma kelibat sahabat cyber saya yang merupakan pencabar utama dalam mana-mana contest seo sebelum ini iaitu en titan masih saya belum temui…

[click to continue…]

(Visited 79 times, 1 visits today)
Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!

Hot Topic Rahsia Suami Isteri | Bisnes Burger | Traveler.My | Rahsia Lulus Pinjaman Mudah | Bisnes Aiskrim RM5K!

Bercuti.My | Buat Duit Online | Rahsia Bisnes Homestay RM4-5K | Rahsia Uber | Buat Duit Dengan Ebay
Kami Halalkan Segala Apa Yang Anda Minat Nak Copy+Paste Dari Blog Perniagaan Internet ini,
Cukuplah Sekadar Mendoakan Kesihatan Kami Untuk Terus Menulis Disini...Ameen