Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Untuk Renungan Kita Bersama

human right

Hari ini hari jumaat.

Hari yang paling agung dalam kehidupan seorang islam yang sejati.

Diharap dengan entri ringkas ini dapat memberikan kita inspirasi untuk membantu mereka yang ada disekeliling kita.

Kami hanyalah pembuka jalan untuk kita sama-sama amalkan kepada mereka yang memerlukan.

Semua ini bermula kerana saya terjumpa gelandangan/orang kurang siuman di sekitar masjid tempat saya pada hari khamis malam..

Hmm…

Bukan nak bagitahu yang saya kaki masjid ( doakan saya untuk kearah ini ) cuma bila melihat dia hati saya terasa amat tersentuh sekali…

HP xbawa so gambar dier takde…

Tapi saya kongsikan anda dengan gambar yang lain… πŸ™‚

Untuk Renungan Kita Bersama

Untuk Renungan Kita Bersama Si Budak Medan Perang - Untuk Renungan Kita Bersama

Subway Free Meal - Untuk Renungan Kita Bersama Si Pekerja Restoran - Untuk Renungan Kita Bersama

InshaALLAH…dengan blog picisan ini, saya dan team saya akan terus membantu anda dalam memberikan informasi untuk anda buat duit online melalui internet.

Dan kami juga akan berkongsi sebahagian kecil bahagian kami bersama korang yang sudi untukΒ  terus berada di blog picisan ini.

Terima kasih pakcik gelandangan di masjid tue…Kerana pakcik ianya mampu berikan saya sedikit inspirasi untuk berkarya disini.

Saya doakan pakcik akan sembuh suatu hari nanti…ameen

Korang mungkin ada kisah untuk renungan kita bersama yang jauh lebih hebat dari ini. Cer cer kongsi heh!

Adios semua!

Untuk Renungan Kita Bersama

(Visited 198 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

21 comments… add one
  • Semoga saya pun dapat ikut langkah tuan juga rajin ke masjid. Amin. Kena selalu ke masjid. Nak bagi hati bersih dan ada hubungan dengan Allah SWT juga.
    Upin Zai recently posted…Cara Nak Berjaya Buat Dua KerjaMy Profile

    Reply
  • ya.

    aku tengah merenung masa depan komputer aku ni.

    nak upgrade atau angkat baru.
    titan recently posted…Reng De Tu Mohe Gerua, Raanjhe Ki Dil Se Hari Dua.My Profile

    Reply
    • Ohh…kalo ada guna kuat2 komputer nya bagus gak tukar baru…tapi kalo lebih banyak pada surf dan blogging jek steady jek ngan set komputer yang ada tue…

      p/s: enjin komputer lama orang pon dah lama = mantap jek hasilnya… πŸ™‚

      Reply
      • Betul juga tu. Jika perlu buat kerja berat sikit boleh tukar yang baru. Jika yang biasa-biasa aje guna yang lama ok lagi. Boleh berjimat kan.
        Upin Zai recently posted…Cara Nak Berjaya Buat Dua KerjaMy Profile

        Reply
        • ciktom guna netbook je..senang nak bawak pi mana2..boleh sumbat dalam handbag je..tapi nak selesa guna best lagi komputer..
          cik tom recently posted…Pertandingan Komen Terlajak BanyakMy Profile

          Reply
          • Biasa gegurl sumbat lipstik, eye shadow, bedak…ciktom sumbat netbook heh…padan orang gelar dia ratu blogger…betul sangat laa tue… πŸ˜€

            p/s: handbag kaler coklat ker…yang brand fofular tue…jurulatih dalam bahasa melayu… πŸ˜›

            Reply
          • gua jenis personal komputer.

            laptop pilihan kedua.

            netbook, takde jiwa sangat.

            smartpon, jauh sekali.
            titan recently posted…Vouloir C’est Pouvoir.My Profile

            Reply
            • Hoho! 1st choice saya memang pc besar gedabak nie aa…

              Laptop pilihan kedua…

              kalo takde2 dua2 diatas memang takkan buat kerja2 online aa…

              Smartphone pula lebih pada whatsapp dan msg sahaja.. πŸ˜€

              Reply
  • tanpa sebab yang jelas air mata saya hampir nak keluar berderai…cuma saya tahan supaya tidak mengalir laju..

    nanti apa kata bini…laki-laki tak boleh nangis..

    memang benar isu kemanusiaan begini memang sentap jiwa orang yang merasainya
    mrhanafi recently posted…Imbas Kembali Best Blogger NetworkMy Profile

    Reply
    • Maaf aa bro kalo sampai sebegitu skali…

      InshaALLAH dimasa akan datang saya dan team saya akan terus berkongsi dengan cerita2 misi kemanusiaan/kesedaran ini.

      Cerita yang tidak memberikan keuntungan wang ringgit tapi hanyalah untuk renungan saya dan kita semua…

      p/s: Doakan saya dipermudahkan untuk menjadikan platform HQ tak seberapa ini berjaya kumpul income kecil-kecilan dari mana2 link affiliate utk disalurkan kepada mereka yang memerlukan…ameen

      Reply
      • Semoga dimudahkan urusan pihak admin. Betul tu, jika berkaitan dengan kesusahan orang memang boleh buat air mata kita keluar tanpa kita sedari. Sedih.
        Upin Zai recently posted…Cara Nak Berjaya Buat Dua KerjaMy Profile

        Reply
        • Terima kasih bro…Tiada niat untuk menimbulkan rasa kurang selesa dari kalangan kita…sekadar renungan untuk membuatkan kita sama2 berfikir ada lagi yang susah dari kita…

          InshaALLAH kita sama2 terus dipelihara dan dilindungi oleh-NYA…ameen
          Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #6My Profile

          Reply
  • gambar budak2 kecik ramai2 kutip botol/sampah… kalau jumpa kat tengah jalan… mahu belikan makanan 2/3 bungkus , kongsi ramai2…
    zik recently posted…Sayonara kad atm cimb 2003My Profile

    Reply
    • Yang masih mampu kutip botol dikira masih mampu hidup walaupon dalam keadaan daif…

      Yang si kecil nampak kamera terus angkat tangan buatkan saya terdiam bro…tak tahu bagaimana siksanya mereka yang hidup dalam isu peperangan ini…

      Kita cuma disini – masalah kepimpinan dan ekonomi yang semakin merunsingkan…semoga kita tabah menghadapinya…ameen

      Reply
      • Betul tu. Kasihan tengok mereka. Di negara kita pun ramai juga yang susah sekarag ni sejak ekonomi tak menentu ni. Semoga Allah pelihara kita semua.
        Upin Zai recently posted…Cara Nak Berjaya Buat Dua KerjaMy Profile

        Reply
  • Adakah satu hari nanti rakyat Malaysia bakal alami masalah yang sama seperti negara2 lain yg kaya dgn sumber asli tapi hasilnya rakus orang atasan makan..huk3…

    sedih tengok perkongsian gambar dari HQ..semoga kita sentiasa bersyukur dengan rezeki yang ada dan juga sentiasa dibukakan rezeki dan hati untuk berkongsi…
    cik tom recently posted…Pertandingan Komen Terlajak BanyakMy Profile

    Reply
    • Hoho! Sekarang belum rakus heh…ohh lupa sipolan ini didapati tidak bersalah… πŸ˜›

      InshaALLAH akan banyak lagi di masa akan datang perkongsian2 dari isu seperti ini untuk tatapan kita bersama… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #6My Profile

      Reply
  • nak balas komen dah penuh tier..huhu…ciktom xreti make up sebab tu xde barang make up dalam handbag..yang ada basic bedak n lipstick je..sob2..

    handbag pun cikai2 je..takde pakai yg brand jurulatih tu..hihihi…
    cik tom recently posted…Pening kepala bandwith blog mencecah 95% kuota penggunaanMy Profile

    Reply
  • Salam.

    Saya menggunakan nama Bos LMreds di Facebook adalah owner kepada LMreds.com dan page Liverpool Malaysian Reds yang memiliki sekitar 34k sejak penubuhan tahun 2014.

    Saya mengalami masalah tidak mempunyai iklan di adsense walaupun telah di approve account saya di google adsene.

    Saya juga telah verify website saya.

    Dan masalah seterusnya adalah saya tidak kelihatan dalam google index page serta mempunyai data yang tidak boleh direkodkan menggunakan google analytik.

    Mohon beri pandangan kepada saya dan tim saya

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!