Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Lebih Mudah Kerja Dari Rumah Untuk Buat Duit Online Nie?

perniagaan internet, cari duit, buat duit online, usahawan internet, cari duit di internet, buat duit internet, buat duit tanpa modal, duit mudah, hab perniagaan internet, panduan percuma, tutorial percuma, tips percuma, wordless wednesday,

Hoho2…Sampai tak sempat nak bagi utusan tahun baru 2017….

Maklum aa sibuk sangat lagi2 sejak anak-anak kecil saya dah mula masuk alam persekolahan 2017 nie..

Dan tak putus-putus juga kena hentam sebab cakap bayar hutang PTPTN hanya buat duit online dari rumah.

Sebab apa heh?

Korang memang tak percaya ker?

Atau…

Sentap masih angka “0” sen lagi tak dapat buat duit online nie….

Abis suruh follow atau bookmarks blog cap ayam nie pegi delete macam mana kan… πŸ˜›

Saya tak cakap senang pon buat duit online nie tapi cara yang paling mudah yang saya nampak untuk bayar hutang ptptn nie adalah dengan kerja dari rumah secara online jek…

Sebabnya….

Ya! Memang Lebih Mudah Bayar Hutang PTPTN Dengan Kerja Dari Rumah Sambil Buat Duit Online Yang Ramai TAK PERCAYA lagi!

1) Β Sebab PERCUMA.

Saya buat duit online tanpa modal @ keluar satu sen pon. Macam mana? Setup Blog pakai WORDPRESS.COM – Tulis ARTIKEL COPY&PASTE – Buat PROMOSI pakai SEO – Dapat Traffik – TERUS saya tinggal…Dan formula diatas ini saya ulang sampai 50x banyaknya sehinggalah hari ini.

Takde laa semuanya memberikan HASIL. Jujur cakap banyak jek blog yang saya touch up cantik2 kalah make up tebal orang rumah saya last-last kelaut gak beb!

Tapi masih ada juga yang memberikan hasil yang tak seberapa dari saya boleh beli lampin pakai buang mamypoko anak kecil saya – MUAR dan adiknya sejak hari pertama dilahirkanΒ sampailah sekarang dier dah masuk darjah 1 dekat sekolah kampung area rumah saya nie…dan adiknya mula pra sekolah di tadika taman perdana.

2) Fokus Buat Duit Online sahaja

Memandangkan saya bukanlah persis pelakon macam tuan ikhsan atau fattah amin yang menjadi kegilaan dan pujaan bini-bini orang sampailah ibu tunggal yang kesepian tue, saya cuba cari kelebihan yang ada pada diri dan saya jumpa…

Saya hanya pandai merapu @ menulis macam yang korang sedang baca nie… Dan saya akui saya menulis nie bukan kerana nama, tetapi menulis kerana nak berkongsi sedikit rasa kegembiraan walaupon saya hanya dapat RM1 sahaja dari duit pay per lead yang saya join… πŸ™‚

So fokus saya buat jek laa blog2 sampah seberapa banyak yang boleh…Dan saya tahu ramai tak baca @ tak suka pon blog saya tue..tapi saya tak peduli..yang saya kisah adalah adakah enjin carian suka atau blacklisted blog cap ayam saya tue… πŸ˜€

3) Niat nak tolong orang lain @ bagi celik minda pasal buat duit di internet

Ramai sangat buzz whatsapp saya sampai tanya…

Tolong aku beb…hutang sipolan nak kena bayar…hutang ceti pon dah sampai..duit dah pokai..ada cara tak beb utk aku cari duit nie? Cara yang halal aa bukan sebat duit orang ala-ala MLM tue

Gaji kwn cukup-cukup jek bro…nak bayar PTPTN nie pon ada bulan lepas bayar…ada bulan sangkut bayar…naik pitam aku fikir jalan…sampai ada skali rasa nak terjun bangunan tingkat 15 kat opis aku kat bandaraya kl nie…tolong beb!

I nie kalo lawa macam neelofa rasanya takde hal kot nak cari duit tepi nie..tapi muka nie tak berapa nak macam model rasa tak boleh cara tue kot nak cari duit lebih…boleh u suggest i jalan buat duit mudah nie tak?

Dan macam2 lagi laa… πŸ™‚

Saya bagi jawapan yang sama…cari blog sampah nie…cuba hadam mana yang boleh..rasa-rasa was tanya ngan saya dalam ruangan komen tue…pastue saya akan cuba bantu & guide mana yang boleh. Ada laa yang ikut tapi masih ramai yang tak percaya dan nak ikut blog sampah nie…sebab apa?

Mungkin sebab saya tak TERNAMA macam sekian-sekian @ sipolan bin sipolan tue kot… πŸ˜€

Masa mula2 nak up sket kecewa la juga tapi bila ada 2 – 3 orang masih singgah n sapot saya kat sini rasa laa juga dihargai… πŸ™‚

Takde guna kalo dapat duit joota-joota tapi cara begini beb…

Dan lebih buruk lagi kalo hanya salahkan nasib dan “reput tulang” macam kisah ali baba nie…

Dan kalo hanya saya sembang kencang tapi takde bukti lagi buatkan korang terus saiko saya…

Sudah laa blog sampah…lu sembang memang kencang..hasil ciput jugakk…orang buat MLM berduyun-duyun org sign up tau!

Aku dah lama follow blog lu bro..semua menatang affiliate jek yang lu Β offer..kena beli itu ini..cakap percuma jek…tang mana percuma pon aku tak tau…. ( NAK FREE BOLEH TUAN…TAPI TUAN NAK BUAT DUIT ONLINE CEPAT…NAK CEPAT PEGI LAA BELI PANDUAN ITU INI…BELI MANA YANG SESUAI DAN FOKUS BUAT TUE JEK! )

I tak penah pon nampak u dalam gathering usahawan-usahawan internet @ bergambar dengar pakar-pakar internet malaysia macam en ammar zahar ker…en titan pakar seo kitab merah jambu ker… en gobala krishnan ker…dan ramai lagi…last2 u claim boleh buat duit online dengan mudah…cuba cakap ngan i macam mana i nak percaya dengan u?

Untuk pengetahuan anda-anda diatas nie..nak tengok ker muka saya YANG BUAKAN ala2 hero en mr pilot @ tn ikhsan tue….pakar-pakar internet malaysia yang anda sebutkan tue dah terlalu famous…ada masa ker Β nak 1 by 1 coaching korang FREE OF CHARGE? Kurang2 kena belanja cendol semangkuk dua baru nak layan ooo… πŸ˜›

Kalo korang sudi berguru dengan saya…tak banyak pon hasil yang korang akan dapat…paling busuk-busuk atau bangsat sekalipon macam nie jek…

Ini kalo bab seo @ result enjin carian laaa….kalo bab dapat komisen yang saya sembang kencang tue pulak…tak banyak juga pon…cuma sekadar macam…

Kalo korang kira sendiri laa..logik tak saya cakap boleh bayar hutang PTPTN selamba badak jek dengan buat duit online cara cap ayam tim PerniagaanInternetHQ nie?

Kalo saya yang cikgu takde tauliah internet yang tak buat seminar kat dewan BLA BLA tue boleh buat gak mudah buat duit online, saya pasti anda yang masih merangkak-rangkak lagi dalam arena perniagaan internet ini pon boleh punya…Asal fokus 3 benda yang saya cakap tadi…( Banyak sebenarnya tips buat duit online yang lain tapi saya bagi PILIHAN YANG TERBAIK bukan CUBA YANG TERBAIK… πŸ˜€ )

Kalo anak malaysia yang macam dia nie mampu menang anugerah peringkat dunia, inikan pula anda-anda yang hebat dalam pelbagai lapangan tahap pendidikan takkan tak boleh buat duit online LEBIH BANYAK dari saya disini… betul tak?

fifa puskas 2016, fifa puskas winner 2016 mohd faiz subri, mohd faiz subri, Mohd Faiz Subri (MAS) - FIFA PUSKAS AWARD 2016 NOMINEE, mohd faiz subri yang pertama dari asia menang fifa puskas award - Buat Duit Online

Dan akhir sekali..jangan cakap saya tak payung heh…info produk laku keras macam rahsia uber, aplikasi duit, jobdirumah dan macam-macam lagi..saya dah bagitau…saya tak MAKAN SORANG pon…tinggal korang apply cara yang korang mahir jek..InshaALLAH korang mampu buat LEBIH BAIK dari apa yang saya tunjuk disini…

Sekarang saya nak tanya korang pulak…susah ke buat duit online sambil kerja dari rumah yang macam saya bagitahu nie?

 

Dan ada berita baik lagi untuk saya bagitahu korang pasal buat duit online awal tahun nie iaitu….

kerja dari rumah dengan ilancee, contest ilancee 2017, hadiah wang tunai sehingga rm2800 untuk dimenangi dari contest ilancee.com - Buat Duit Online

Pi buat blog cepat-cepat…mana tau hadiah wang tunai kat atas nie korang dapat sambar…saya ada gak join tapi saya dah dapat ramalkan yang saya akan….. πŸ˜›

Saya tinggalkan cerita dongeng saya kali ini dengan…

Adios semua!

Buat Duit Online

(Visited 220 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

8 comments… add one
  • hebat.. semuanya ambil masa.. ada yang berjaya yang zero..
    zik recently posted…Faiz Subri menang puskas fifa award, tahniah!!My Profile

    Reply
    • Takdelah hebat mana bro..blogger kecil-kecilan datang dari area parit2 jek nie… πŸ™‚

      Betul tue bro..Semua tue amik masa…dan bila gagal terus putus asal memang susah aa…kalo nak ikutkan hampir 50% gagal dalam kebanyakkan yg kwn buat nie..dah rezeki apa yg ada nie jek kan…terima jek laa… πŸ™‚

      p/s: Bro diam2 berisi nie…silap2 lagi dasyat penangan buat duit online tue… πŸ˜›

      Reply
  • rajin plak hang letak video lagu eh.

    mahir zain lagi tuh.
    titan recently posted…Cashback Kedua dari Shopback.myMy Profile

    Reply
    • Boleh aa bro…nak cuba pikat hati2 netizen tegar dari bandar ke kampung kwn nie…tapi mcm biasa aa…susah kot org nak terima…dah biasa makan cendol kat bandar agaknya… πŸ˜€

      Reply
  • Sebenarnya kalau kita tau apa yang kita buat, ia tak ada lah susah sangat πŸ˜€
    sabree hussin recently posted…Strategi buat JUALAN menerusi blog. Bagaimana anda juga boleh lakukannya?My Profile

    Reply
    • Ehh sepupu abang sabri yunus kan… πŸ™‚

      Tuan sabree hebat orangnya…serba serbi tahu…jerat jualan dari blog tahu xyah buat strategi pon kan… πŸ˜€

      Cuma kalo kita dapat bantu bagi FREE untuk mereka2 lebih “CELIK IT” yang dahagakan ilmu power internet macam en sabree hussin alangkah gembiranya… πŸ™‚

      p/s: Terima kasih sekali lagi abang sabri sepupu sabri yunus singgah kat pondok buruk saya ini… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Wordless Wednesday Pilihan 11 JAN 2017 (Dipetik Dari SinarHarian)My Profile

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!