Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Bersyukur Kerana Semua Ini Adalah Dari Hasil Komisen Ciput Ini Jek

hasil komisen, komisen affiliate, hasil komisen jobdirumah, hasil komisen bisnes kereta sewa, perniagaan internet, buat duit di internet, cari duit sampingan, kerja dari rumah

Ada segelintir yang PERNAH tanya dengan saya….

Wei, ko buat duit online tue banyak ke dapat? Kalo ko dapat biasanya ko buat apa heh?

Aku dah puas cuba macam2 program buat duit dari internet, tapi kesudahnya gagal…apehal heh?

Sahabat, aku tengok ko cari duit internet macam senang jek…ajar laa sket…dapat lepas2 beli smartphone baru ker, bayar downpayment kereta axia baru jadilah beb…bleh tak?

Bila ko cakap perniagaan internet tanpa modal sket pon aku tak percaya…bleh yakin kan aku tak?

Tersenyum saya dengan persoalan2 macam ini…Saya cuba jawab satu demi satu :

1 ) Wei, ko buat duit online tue banyak ke dapat? Kalo ko dapat hasil komisen biasanya ko buat apa heh?

Jwpn : Jujur saya cakap – SEDIKIT. Biasa saya dengan duit ini saya buat bayar2 bil tertunggak, bayar saman pdrm kalo ada, bayar cukai tanah bila sampai masa, beli2 lampin pakai buang anak2 serta isteri, bawak makan2 keluarga kat restoran kegemaran keluarga… πŸ™‚

2) Aku dah puas cuba macam2 program buat duit dari internet, tapi kesudahnya gagal…apehal heh?

Jwpn : Program macam mana yang saudara join tue? Kalo buat program jobdirumah jek saya rasa MUSTAHIL laa gagal melainkan kalo anda jenis orang cepat putus asa. Tak kira laa anda buat duit dari jobdirumah melalui affiliate @ melalui job vacancy yang disyorkan oleh mereka tapi apa yang penting disini jobdirumah adalah salah satu program kerja dari rumah yang boleh dipercayai dan harus dicuba oleh sesiapa sahaja… πŸ™‚

3) Sahabat, aku tengok ko cari duit internet macam senang jek…ajar laa sket…dapat lepas2 beli smartphone xiaomi baru ker, bayar downpayment kereta axia baru jadilah beb…bleh tak?

Jwpn : Kalo sebab diatas mintak saya ajar – I’m SorryΒ  macam amir raja lawak cakap. Saya bukan LEVEL itu… πŸ™‚

4) Bila ko cakap perniagaan internet tanpa modal sket pon aku tak percaya…bleh yakin kan aku tak?

Jwpn : Nanti tengok dalam post ini program yang macam mana yang tanpa modal nie heh … πŸ˜›

Hasil Komisen

Program apa yang beri saya hasil komisen ciput nie heh? Sesiapa sahaja boleh cuba k! πŸ™‚

hasil-komisen-8share-pengesahan-pembayaran-dari-8share - Hasil Komisen

hasil-komisen-8share-bukti-pembayaran-buat-duit-dengan-8share - Hasil Komisen

Ini salah satu program tanpa modal yang korang semua boleh cuba dan daftar tanpa sebarang sesen bayaran pon – 8share

Susah atau senang buat duit dengan 8share ini? Daftar laa dulu baru syok sebab tak daftar macam mana saya bleh share benda ni susah atau tidak…logik tak? πŸ˜›

Macam mana nak promosi lapanshare ini? campaign yang macam mana laku keras dalam lapanshare ini? Korang kena pi daftar dulu baru bleh nampak heh!

Nota kecil : Ini bukan program merapu/moneygame/hyip/mlm bertingkat2 atau seumpama dengannya. Bleh check sendiri – DISINI

Program kedua tanpa modal untuk korang cuba adalah YOUTUBE & ADSENSE.

Boleh buat duit dengan youtube? Jwpnnya – BOLEH!

Buat duit dari youtube dengan apa heh? Jwpn – Banyak sebenarnya dan salah satu darinya adalah ADSENSE ( iklan yang ada dalam video youtube tue)

Ada panduan dalam bahasa melayu tak nak buat duit melalui youtube adsense ini? Sila rujuk – DISINI

Nota kecil : Imej diatas adalah daripada hasil komisen ciput saya perolehi dari panduan bahasa melayu belajar buat duit online dari youtube adsense oleh seorang awek merangkap blogger ayu serba boleh – masfira abdul latif yang bukak adik beradik dengan najwa latiff ( Setakat yang saya tahu laa… πŸ˜› )

Saya buat apa dengan hasil komisen ciput ini heh…?

Sepertimana yang telah saya bagitau awal tadi dan inilah antara sebahagian yang dapat saya buatΒ  melalui hasil komisen ciput tue… πŸ™‚

bayar cukai tanah online melalui johor epayment portal - Hasil Komisen

bayar saman PDRM - Hasil Komisen

sumbangan saham wakaf johor - Hasil Komisen

Ini saya yang tak seberapa mahir cari duit sampingan melalui internet dan gunakan hasil komisen ciput tue…

Yang blogger2 capai taraf 4-5 angka dapat duit tepi dari internet…agak2 korang dierorg buat apa heh… πŸ˜›

Nota kecil: Bukan nak bagi tahu yang saya nie NAMPAK MACAM BAGUS SANGAT. Dan memang TIADA NIAT LANGSUNG untuk menunjuk-nunjuk tentang apa yang telah saya buat tetapi sekadar ingin buktikan macam2 perkara boleh buat dengan hasil komisen ciput dari internet ini.Β  Anda lebih HEBAT dari saya… itu saya pasti… πŸ™‚

Saya tinggalkan anda dengan dengan imej dibawah ini…

usaha tangga kejayaan - Hasil Komisen

Jom layan lagu 4minit ini yang mampu mengubah 360% pandangan anda mengenai “RAHSIA INTERNET” – FIKIRKAN BOLEH – METROPOLITAN 1990

*Β  Antara lagu yang banyak memberikan inspirasi kepada saya, rashid sidek piala thomas 1992 dan MUNGKIN anda juga…Kat manalah mereka sekarang nie kan… πŸ˜›

Walaupon hasil komisen ciput kita sayaΒ  dari entri ini namun tindakan kita saya 50 kali kedepan berbanding mereka yang pandang serong dengan kita saya…renungkan & fikirkanlah… πŸ™‚

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Hasil Komisen

(Visited 387 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

12 comments… add one
  • takpa dapat sikit pun ok… yang penting kita ada susun strategi.. untuk program lain pulak… pun kena usahakan.. tahu susun ayat dia, tahu mana tempat kita nak tembak, sikit2 lama2 jadi gunung ledang.. bila dah maintain dah boleh start guna adword ke, fb ads ke… ( tapi kena pandai setting jugak)… sekadar bermonolog.
    zik recently posted…Intipati revised budget 2016 di picc 28.1.2016My Profile

    Reply
    • Pernah cuba gak bro paid ads macama adwords fb ads dan yg lenlain..tapi tak menjadi…taktau laa tangan ghaib tak cukup power agaknya…

      Itulah…dapat banyak @ sikit tidak menjadi penting bagi saya…tapi saya amat penting bagi saya untuk kongsikan apa yang saya dapat dengan orang lain jika diizinkan-NYA… πŸ™‚

      Reply
  • apa kebenda sampai keluar nama johor tu?
    titan recently posted…RM7000 dari Jobdirumah secara PART TIME.My Profile

    Reply
  • nak bagitau admin HQ terlupa nak cover nama kat screenshot komisen buatduitdarivideo tu…kot2 nak edit balik gambarnya…huhu
    cik tom recently posted…Pening kepala bandwith blog mencecah 95% kuota penggunaanMy Profile

    Reply
    • Teliti juga ya pembacaannya…maklum aa post panjang mana tau trus scroll down bawah jek… πŸ˜›

      Apa laa hebat sangat nama tue…nama ciktom jauh lebih besar maknanya.. πŸ™‚

      Reply
      • hahaha..kenapa ingat ciktom terus je komen tanpa baca entri bila panjang ek??

        cik tom tak suka orang komen tanpa baca entri blog ciktom..lagi ler nampak bila komen tu nampak sangat “blogger tersebut” tak baca langsung entri tue..dah banyak kali terkena dan tersenyum baca..hik2

        tapi dah namanya manusia mana boleh paksa orang lain buat apa yang kita suka kan..jadi yang terbaik jangan kita amalkan perangai yang kita tak suka orang lain..
        cik tom recently posted…Sumbangan & Amal Jariah: Rumah Kasih Nurul HasanahMy Profile

        Reply
  • tahniah dengan pendekatan admin untuk pelaburan akhirat hasil dari komisen yg kononnya ciput tue…..semoga dimurahkan lagi rezeki untuk berkongsi…
    cik tom recently posted…Pening kepala bandwith blog mencecah 95% kuota penggunaanMy Profile

    Reply
    • Ameen.

      Pelaburan akhirat dari hasil komisen yang kecil jek ciktom…simpan2 banyak pon xbleh masuk kubur –> Pesanan arwah atuk kepada saya

      Ciktom dan rakan2 yang lain jauh lebih besar PELABURAN AKHIRAT punya… πŸ™‚

      Reply
  • admin.. bagi tips lah, sekarang daftar adsense blog susah sangat.. πŸ™ adsense youtube mudah..:(
    bayu recently posted…Dibutuhkan 6 Posisi Karyawan Pada PT. Swakarya Insan Mandiri, Medan, 17 Juli 2016My Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!