Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Salam Terakhir Ashadee Sahabat Selamanya PerniagaanInternetHQ

ashadee, ashadee malaysia, ashadee login, ashadee closedown, ashadee shutdown, ashadee jomniaga, ashadee affiliate, ashadee perniagaaninternethq

Hmmm…..

Ashadee shutdown….ashadee tutup….ashadee closed….selamat tinggal ashadee… πŸ™

Rasa macam serba serbi tak kena…

So rasa2 yang nak teruskan baca post ini korang wajib :

  1. Sediakan tisu cap “premier” dalam 1 kotak laaa
  2. Sediakan kopi cap kapal api campur ginseng sket sebab PANJANG GILER saya nak tulis “tribute” nie…
  3. Harap korang sudi share laa kat wall korang pasal post nie..jangan risau saya takde letak apa2 LINK AFFILIATE untuk sebarang produk jualan dari ashadee malaysia…. kalo korang nak copy paste cerita nie pastue tembak link affiliate last minute kalo saya dapat tahu… SIAP KORANG!
  4. Kalo korang nak sedap baca & nak scroll ulang2 baca ( KALAU LAA), korang kena dengar skali 2 buat video kawan selitkan dalam post “TRIBUTE” ini..baru korang akan faham kenapa dan mengapa mr gobala nak CLOSE ASHADEE…U TRUST ME! LISTEN & LISTEN PLZ!

Boleh kan?

Korang sedih ker?

Tengok gaya macam sedih…tapi sempat lagi tembak last2 minute promosi ashadee…saya tak tuduh…saya andaikan jekk… be profesional ya… πŸ™‚

Saya termenung beb…

Serius…minum air teh tarik boleh biasaΒ  1 2 cawan hari nie setengah pon tak abis sampai mamak maidin kedai cakap

Abang itu teh tarik tarak sedap kaa…saya bikin baru sama abang…

Saya jawab…

Sedap bos…ini hari hati takde syok laa kawan saya mau tutup bisnes…

Saya pon blaaa dalam keadaan yang cukup mengecewakan…

Antara sebab kenapa saya cukup2 sedih bila dapat tahu yang ashadee samada malaysia @ luar negara ini nak close :

Salam Terakhir Ashadee dari Sahabat Selamanya PerniagaanInternetHQ. Be strong Mr Gobala Krishnan. You’re My Hero!

  1. Kenangan saya bersama Ashadee.com selaku affliate budak mentah… πŸ™‚

Bro….serius ker nak close gak…sedih laa bro..tak bleh tangguh ker…apa masalah yang membelenggu bro…income suam2 kuku ker sampai tak bagi satisfaction kat bro and geng2 office ashadee…takde programmer? Saya nak tawarkan diri belajar pon suam2 jek..pointer cecah sipi2 3.00 laa…tak layak bro…NAK JUAL TAK BRO? saya tak MAMPU laa nak beli sebab mesti bro nak jual HARGA ala2 bursa saham malaysia…macam mana heh bro nak pujuk nie…hmmm

Sket profile diri saya tambah kat sini buat mr gobala ( saya tahu anda takkan baca post ini ) : Budak kampung dari daerah muar bandar diraja. Memang suka buat duit dari internet dan lubuk perniagaan internet saya salah satunya adalah ASHADEE MALAYSIA @ JOMNIAGA nama lejennya… nama kampung si bongkok, nama budak baru nak up kat WANGCYBER – mrdisc. Cukup laa tue… πŸ™‚

 

Budak mentah jek bro…lahir tahun 83 jek…mungkin bro gobala perlu tenaga2 muda yang jauh lagi SUPERBEST…POWER ( BUNYI DARI IKLAN SINARFM punya tau! ). Image saya tak upload sebab saya budak bukan macho mana…muka pon takde ala2 hero hindustan…tak tinggi aaa macam bro…badan cekeding jekk tak sado mcm bro… πŸ™‚

Saya join ashadee 2015…baru 1tahun jek…itu jek laa hasil yang saya dapat pungut dari ashadee…ciput jek bro…tapi TERIMA KASIH banyak2 sebab bayaran tak pernah miss…LAMBAT saya tak kisah…janji dicapati tepati org jawa cakap… πŸ™‚ Dan kalo ada mana2 bayaran yang ada seandainya memang CLOSE juga..saya HALAL kan bro…tak yah susah2 nak bayar…NILAI ASHADEE bagi saya JAUH LEBIH mahal dari baki komisen saya tue…ikhlas saya cakap…

Tue laahhh dua kali jek payment saya dapat…bersyukur sangat2…dengan duit ashadee yang bro berikan ini lah saya dapat laaa tampung2 bayar bil…beli lampin pakai buang takde jenama punya….lepas dan tambah duit tabung ayam saya belanja anak2 makan mee bandung muar sebelah pagi dan sebelah tengahari hampir ke petang makan asam pedas KAW PUNYA kat kedai sebelah opis buruk saya nie… πŸ™‚

Maaf mr gobala…saya tak mampu jadi top 21 untuk tahun 2015….budak mentah MEMANG TAK BOLEH PUNYA nak racing dengan hasrulhassan – pakar seo malaysia, denaihati –Β  jemaah dream to kaya islamic way, al-farabbi shariff, myrujukan….cikgu hafis – speaker tersohor perniagaan internet dan sabree hussin pakar rujuk affiliate kegemaran awek2 solehah yang tak layan VAPE! Maaf saya tak mampu nak sbut semua sebab tak berapa kenal anda2 yang hebat ini… πŸ™‚

 

62 ker 63 saya punya ranking mr gobala? Takpelaa saya anggap yang jualan “refund” saya tue so saya jatuh 63Β  bagi encik mohd azlan yusof kat depan….63? No kegemaran zulfahmi khairuddin nie… πŸ™‚ Saya hanya mampu menempatkan diri ditangga 63 jek dari keseluruhan yg dengar2 hampir 20k affliater ashadee malaysia…Saya kira terer juga laa..sebab saya generate income ashadee bukan serius macam orang2 top 21 tadi…saya buat slow2 mcm kura…malam ini tulis review…ujung bulan nanti baru index…macam mana nak kutip hasil banyak kan mr gobala…kesimpulan – SAYA BUKAN SAMSENG kat FB tapi coolie buruh kasar bancuh simen jek… πŸ˜›

Tak sedih ker?

Aha…relax dulu pekena kopi cap kapal api yang saya cakap tadi…nak regu terbaik kena layan kacang pagoda @ ngan nyin! Halal laa beb..saya dah rujuk dengan cerita brader INI.

Nah layan sat video lama nie…kalo korang terus scroll kebawah memang takkan feel dengan fakta seterusnya…korang terus cari butang PANGKAH kat browser jek…Layan dan fahami dulu lagu tue… πŸ™‚ Serius beb!

2. Betul ker apa yang saya dapat dari ashadee nie mr gobala….ker ini puncanya…hmmm

Apa yang korang bleh komen dengan imej guna PAINT kat atas nie? Korang rasa2 laa kenapa jomniaga pegi tukar ashadee…tekaan saya adalah…bro gobala dah kecewa sebenarnya…tapi dier tak putus asa….

Dier rebranding jadi ashadee dengan harapan bleh pegi beb….kalo ikutkan 2014 lagi kita dah SELAMAT TINGGAL dengan mr gobala krishnan beb!

Saya tak pasti berapa malam @ duit brader ini habis nak bangunkan platform yang korang CEKAU @ LANYAK KAW2 punya dari hasil duit masuk kat bank masing2…tapi bila mr gobala sedih, termenung SORANG jek yang tahu…..APEHAL beb!

So jangan pura2 sedih laa kalo brader nie nak close…KITA SENDIRI yang tak sapot kerja kuat dier!

Ker nak close sebab GEESSSSTEEE…?????

 

3. Takkan nak biarkan momen ini berlalu macam tue MR GOBALA KRISHNAN….ARE YOU SURE?

Saya cuba ringkasΒ  yer…TAKDE ASHADEE @ JOMNIAGA takde SAMSENG dalam perniagaan internet malaysia k! Tak percaya? Sapa kenal najib assadok pakar affiliate tue? Kalo takde racing dari ashadee xkan skrang dier dah brani bagi TALK jb lain..kl lain…penang lain…

Brader sado yang digelar cikgu hafis? Kalo takde ashadee takkan dier bleh jadi speaker hebat laa dalam seminar perniagaan internet…buat bro cikgu hafis anuar, bila nak up BISNES AFFILIATE USD punya site heh… πŸ˜€

Kakak baju kurung merah jambu tue…kalo takde ashadee laa takkan skrg dier dah berani rempit dalam blogging… πŸ˜€

Kakak2 yang lain lawa semacam macam kerja nurse sepital kat HUKM tue…tau akak2 join affiliate ashadee tak promosi produk QUPUTEH…BARULAH PUTIH….akak2 promosi teknik mudah dan rela hati suami kawin lebih satu kan yang ada dalam ashadee tue…terbaik laa akak2 semua! πŸ˜€

So so soo…mr gobala…u akan missing ini momen tau kalo you close ini ashadee…tak rasa GALAD ker? bukan SALAD tau…

 

4. Gambar2 penting yang saya AMBIL sebelum hilangnya ashadee di mata saya…. (berkaca beb masa gua nak taip ayat seterusnya nie…SERIUS! )

 

Macama mana beb tak close…setakat dapat 98 reviews dengan benda yang BAGUS NAK MAMPXX nie….patut ke tak patut lu orang yang LANYAK KAW2 dengan ashadee nie…lu orang terer nak MAMPXX buat affiliate dari ashadee..takkan tolong KIPAS takde aircond 2 horse power pasal ashadee tak BOLEH? Dah nak close baru lu orang KONON2 macam nak sedih…APEHAL!

Cukup.

Saya rasa tak mampu dah nak menulis….takut makin tulis makin berbakul TEMBAKAN SNIPER ala penempak tepat ISLAMOPHOBIA nanti saya kena dari korang yang REALLY2 HATE ME… i know who i am… πŸ™‚

Sekali lagi nak tanya…korang BETUL2 sedih ker? AHA!

Ingat sket beb…duit bukan bleh masuk kubur…kadang2 kita AKU lupa nak bersyukur dengan pemberian orang lain…kita AKU sedap2 balun brader nie sakit beb! ( SAYA TUJU TEPAT2 ALA PENEMBAK TEPAT kat diri saya bukan KORANG YA! )

Saya pinjam ayat arwah pak yus jambu @ yusry edoo : TUJU LAGU BOLEH? INI BELOG GUA PUNYA… πŸ™‚

SUKA NAK TANYA SOALAN NIE…KORANG BETUL2 KER SEDIH ASHADEE NAK CLOSE…. ?????????????

 

TO MR GOBALA KRISHNAN ( I KNOW YOU’RE NOT READ THIS POST) PLEASE GIVE US ONE MORE CHANCE…INSHALLAH (10X saya cakap dalam hati saya) dengan TRIBUTE CAP AYAM SAYA INI RAMAI LAGI BUDAK2 MENTAH MACAM SAYA AKAN BANGUN DARI KANDANG HARIMAU nak bantu brader…please…i beg you mr gobala ( saya mewakili budak2 mentah yang baru nak UP dalam affliate nie…)

 

Nota kecil : TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN SAPA2 YANG SAYA MAKSUDKAN DARI POST TRIBUTE INI. JIKA ADA IANYA ADALAH GURAU2 TAK BLEH BLAA DARI SAYA SEORANG BUDAK KAMPUNG – SI BONGKOKΒ  a.k.a MRDISC. DAN JIKA DARI KALANGAN KORANG ADA TERASA JUGA – SAYA MINTAK AMPUN DAN MAAF! INGAT – ITU ADALAH GURAUAN ALA2 BOYS OF STRAITS (BOS – THE MAIN “COOLIE” BEHIND JDT) SEMATA-MATA DARI SAYA!

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Ashadee

(Visited 487 times, 2 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

40 comments… add one
  • Ko ni memang meluahkan perasaan betul-betul ke beb?

    sedih lain macam aje bunyinya nih..
    titan recently posted…Langit tak selalu mendung, Malam juga tak selalu cerah.My Profile

    Reply
    • Cikgu titan pon baca? baca kosong ke atau baca sambil putar lagu viva forever ngan goodbye?

      Kepada empunya blog : Thanks encik hadiahkan saya tribute KESEDARAN yang saya tak pernah dipupuk dengan cara yang betul.

      BENAR, kita akan lebih sedih bila kita kehilangannya… πŸ™

      Reply
  • Yes bro…ashadee is good development for us, then this system will go either kita akan dapat balik dengan benda baru atau terus hilang dari alam maya… πŸ™‚

    Saya jenis org BUKAN buat nak tagih simpati org dan BUKAN jenis yg BERMUKA-MUKA punya org…kalo gaya saya disalah tafsir tue hak individu… πŸ™‚

    Analogi saya cukup mudah : BUKU SEO CIKGU TITAN BAGUS….INI FACT! tp orang lain panas bontxx sebab tak berjaya jadi macam cikgu titan. Saya tak salahkan cikgu titan…TAPI SAYA AKAN SALAHKAN DIRI SENDIRI kenapa orang lain kondem cikgu titan sebegitu rupa sedangkan diri sendiri cuba jaya tak seberapa…dan SAYA LAGI MARAH dgn diri saya JIKA cikgu titan ambikl keputusan untuk TAKNAK JUAL buku seo merah jambu….. πŸ™‚

    Saya tahu cikgu titan seorang cikgu yang boleh baca pelbagai sisi… πŸ™‚

    And i know you’re a good teacher! Dan saya berharap anak saya akan diajar oleh cikgu yang SEBAGUS cikgu titan… Thanks bro kalo benar2 concern.. πŸ™‚

    p/s: Saya menulis bukan sebab semalam the reds sekadar seri dengan arsenal..saya menulis sebelum GAME TERSEBUT…harap maklum ya cikgu … πŸ˜€

    Reply
    • Reng De Tu Mohe Gerua,

      Raanjhe Ki Dil Se Hari Dua.

      Huan Nikli Hai Dil Se Ye Dua

      benda dah lepas.

      kita terima seadanya.

      semoga stadium shah alam tak tukaq jadi warna hijau.
      titan recently posted…Reng De Tu Mohe Gerua, Raanjhe Ki Dil Se Hari Dua.My Profile

      Reply
      • Kalo close ashadee ni nanti bro supply khazanah SEO bro dengan cawangan mana..nnti inform aa kami2 yang nak tlg promosi barang seo rare bro nie… πŸ™‚

        Walaupon kwn bukanlah supplier hebat buku seo bro, tp dapat kempen2 buku seo bro pon dah rasa syok gak…

        p/s: Supplier besar buku seo bro mestilah datang dari otai2 seo gak…kita seo kecil-kecilan mcm mana nak BEAT mereka.. πŸ˜›
        Admin HQ recently posted…#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat KerjaMy Profile

        Reply
        • tengok la mana.

          onpay ke..aztetic ke..tak pun..guna skrip affiliate sendiri je.

          Reply
          • As long kitab jambu bro tak GONE gak laa..

            Harap dapat anouncement yang SYOK laa dari bro… πŸ™‚

            Reply
          • pening aku setting kat onpay.

            haha..

            bayaran tahunan..mahu dekat 800 ringgit lebih gak.
            titan recently posted…Komisen ke 58 dari Ashadee.comMy Profile

            Reply
            • Hoho! Bab bayar bleh faham laa kan…macam bro cakap…KOS TINGGI… πŸ™‚

              Dari awal bab register tue jek dah corner2 punya step…kalo abam otai pon fening2 lalat, yang abam tak berapa otai macam mana…

              Kena suruh buat ebook gak nie – Rahsia Onpay… πŸ˜€

              Reply
  • Bukan senang nak develop ashadee macam nih. Team gobala pun dah lakukan yang terbaik. Kita bukan top2 affiliate. Tapi ada jugak sales sesat sekali dua tuh masuk. Ada banyak produk yang bagus untuk dipasarkan, platform pun da ok.
    zik recently posted…Keputusan penuh liga epl 13 dan 14 januari 2015My Profile

    Reply
    • Betul bro…so sementara ada nie laa saya blogger budak mentah yang bukan top10 nie masih letak harapan ashadee stay lagi dari sisipan tribute yang tak seberapa nie… πŸ™‚

      Reply
      • saya kagum dengan semangat semua blogger, tapi kata orang 1 pintu tutup, allah bukakan lebih banyak pintu rezeki untuk kita grab
        raihanahahmad recently posted…Facial Di Rumah dan Spa Bergerak Gombak dalam Sinar HarianMy Profile

        Reply
        • Saya PERCAYA akan ketentuan-NYA…tapi sayang sayang sayang macam lagu shae tue pn…ashadee will be momen indah dimata blogger2 mentah mcm saya…? Ohh TIDAK! πŸ™

          Reply
        • betul tu akak…1 pintu tertutup..insyaAllah akan ada banyak pintu rezeki lain akan terbuka..yang penting kita kena usaha la kan..
          cik tom recently posted…Gluastacol Ҁ“ Bantu Legakan Sakit Sendi AndaMy Profile

          Reply
          • Cik tom, Saya SANGAT bersetuju pintu rezeki lain akan terbuka…dari-NYA ia datang dan dari-NYA ia kembali…

            Tapi saya bertanya pada diri saya, JIKA dan ada benda yang bagus END macam ini sahaja, ADAKAH kita akan dapat yang lebih baik dimasa depan atau hilang terus tanpa pengganti…?

            p/s: Susah mcm nie nak tackle kakak baju merah jambu the most versatille affliate 2012… πŸ˜€ tapi saya yakin ada abam2 yang senyap2 suka gaya versatille kaka baju merah jambu dari jauh.. ( kalo betul aa kakak merah jambu tue cik tom ) πŸ˜€
            Admin HQ recently posted…#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat KerjaMy Profile

            Reply
  • bila kehilangan barulah terasa sayangnya
    Raihanah Ahmad recently posted…Kanak-kanak dan Masalah Peparu PneumothoraxMy Profile

    Reply
    • Saya kalo boleh taknak hilang puan…sebab apa? sebab saya tak hilang… πŸ˜€ cer cer selami jap bait bait lirik lagu nie yang saya nyanyi tak seberapa bunyinya tue…

      Lirik Lagu Kehilanganmu Berat Bagiku:Kangen Band :
      Sampai mati pun engkau takkan ku lepaskan
      Akan ku jaga seumur hidupku
      Beribu puisi yang ku untaikan untukmu
      Ingin ku selalu memiliki kamu

      Jangan pernah kau sakiti aku lagi
      Cobalah untuk lengkapi hidupku
      Ku ingin menjaga dirimu
      Tak akan pernah ku sakiti kamu

      Cer puan sambung plak…saya nyanyi sumbang… πŸ™‚

      Reply
    • ….. tiba masanya kau cari teman penggantiiii…

      πŸ™‚

      Reply
    • Ramai yang bersedih hati bila ashadee nak tutup. Banyak yang dapat hasil dari ashadee ni. Tapi itulah. Mungkin mereka ada perancangan yang lebih baik lagi.
      Upin Zai recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

      Reply
  • INI RASHID
    RASHID SEORANG PESERTA ASHADEE
    RASHID TAK DAPAT BYK JUALAN BULAN NI
    TAPI RASHID TETAP BERSYUKUR
    RASHID BIJAK
    JADILAH SEPERTI RASHID

    πŸ™‚

    Reply
  • pergh banyak giler entri tribute nih..tajuk pun dah bunyi macam lagu je…hehe..
    rajin giler hang pi selongkar semua moment penting ashadee…
    bila tengok semua gambar ni terus rasa sedih…tapi berat hati kita rasa berat lagi hati gobala ni nak umum penutupan ashadee… harap ada yang lebih baik lepas ni..insyaAllah…
    cik tom recently posted…Gluastacol Ҁ“ Bantu Legakan Sakit Sendi AndaMy Profile

    Reply
    • Tajuk bunyi lagu sebab lirik dalam tak berapa sedap… πŸ™‚

      Jika dilihat dari sisi yang lebih luas, penutupan ashadee akan beri kesan BESAR kepada industri affiliate malaysia…

      Kalo dah jeneral of malaysia affiliate expert pon tarik diri, kalo setakat mcm saya budak mentah nak buat benda yang sama kecundang jugak laa jwbnya… πŸ™‚

      Cuma saya masih berharap sesuatu diluar dugaan akan berlaku…ameen
      Admin HQ recently posted…#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat KerjaMy Profile

      Reply
      • lirik dalam terlebih sedap sampai syahdu baca…heheh…

        cik tom pandang sudut positif..banyak lagi sistem affiliate lain..ada sistem affiliate onpay yang bro mus asaskan..dah ramai jugak advertiser dari ashadee dah mendaftar ke sana..

        Mungkin lepas ni mana tau ada Jeneral HQ pulak tubuhkan satu sistem affiliate malaysia..tengok dah banyak pengalaman dalam dunia perniagaan internet tue..diam2 ubi berisi..
        cik tom recently posted…Gluastacol Ҁ“ Bantu Legakan Sakit Sendi AndaMy Profile

        Reply
  • ONPAY…pandangan peribadi laa…bukan nak kondem but take it positively = RUMIT dan TIDAK MESRA budak2 baru nak UP buat affiliate… πŸ™‚

    Kalo dari register nak sampaikan ke link affiliate kena sampai 5-6step..nak collect email buat dari sudut lain lorr… πŸ™‚

    JENERAL HQ? saya jadi coolie jek ciktom…develop affiliate sistem malaysia?be truth = tak mampu. Tapi nak develop blog santai dan lepak2 jek…pastue kwn2 suka sket, ada dapat untung sket = nak bagi bahagian untung pada badan2 NGO…ini impian saya…doakan ianya dipermudahkan… πŸ™‚

    p/s: kalo ajak ciktom nak join ker…saya budak mentah ajak ciktom alexa 300k nie.. πŸ™‚
    Admin HQ recently posted…#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat KerjaMy Profile

    Reply
  • tak baiklah sedih-sedih bro…

    satu pintu tertutup ada 10 lagi pintu rezeki yang terbuka ..

    saya juga bersyukur kerana dengan Ashadee dapat juga rasa duit dari blog..kalau tak memang jadi blogger yang tak balik modal dari segi duit..

    dalam banyak gambar tu..saya suka gambar awek la..entah macam mana..
    mrhanafi recently posted…Blogger Menulis Blog Tanpa MerancangMy Profile

    Reply
    • Ya…Saya akui benar. Mungkin terlalu mengikut perasaan tapi itulah yang saya rasai…

      Sedih bukan kerana apa bro…sedih apabila memikirkan satu tapak rezeki yang dikira sangat bagus utk pencari2 rezeki online akan hilang dimata kita….

      Setuju dengan pandangan bro, 1 pintu tertutup 10 pintu rezeki lain akan terbuka bila-bila masa sahaja. Cuma saya harap ianya tidak tutup dalam masa terdekat untuk beri peluang lagi pada mereka2 yang memerlukan tapak rezeki ini… πŸ™‚

      p/s: Adalah normal jika bro suka melihat gambar2 perempuan tersebut. Kenapa tidak mau sorok2 kan…tapi faham bila org rumah tahu, pasti kena tarik telinga kita macam cerita do re mi tue… πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat KerjaMy Profile

      Reply
  • Salam bro, aku “myrujukan”, top 9 hehe. Serius cakap tahun 2016 aku nak try jadi top 3 TETAPI HAMPA sbb ashadee tutup, waaaaaaaa. Aku memang dah pasang step semua dah, tp nak buat mcm mana, sedih gak la. So kena la cari sumber lain, produk yg terkeluar semua tuh x semua ada sistem affiliate sendiri, so xtau mcm mana ler
    rujukan recently posted…Pengalaman Bercuti Ke Bukit Bendera Pulau PinangMy Profile

    Reply
    • Wsalam. Terima kasih bro kerana jengah pondok buruk kami…

      Hampir semua produk yang ada dalam tue banyak bergantung pada sistem ashadee…kalo close nak setup sistem ambil masa gak…nak mahirkan sistem lagi pon ambil mas agak…

      Sebab ashadee gak mereka mampu tersenyum macam bro…dan tak sangka sebab ashadee juga mereka sedikit kecewa dan sedih…

      Life must goes on orang jawa cakap… πŸ™‚

      p/s: Terer juga ya bro nie..apa tangkal bro pakai bleh masuk top10 heh…cer cer kongsi sket… πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat KerjaMy Profile

      Reply
      • aku tgk ko cakap jawa, aku nmpk ko mcm orang muar, x pasti betul ker x, apa apa pun aku nak bagitau aku org johor, Kluang punya. Selamat kenal dan berblogging bro, keep it up
        rujukan recently posted…Pengalaman Bercuti Ke Bukit Bendera Pulau PinangMy Profile

        Reply
        • Hoho! Saya jawa area parit2 jek…awak kluang railway punya orang ker? ada gak kawan2 kat kampung melayu tue… πŸ˜€

          Blog orang kluang tempat rujukan tue…blog ini tempat permainan jongkang jongkit jek….sekali post rujukan berdesup2 pegi kat depan..kita nie blog motorboat tak pakai layar…nak kejar memang tak dapat laa…

          p/s: Ini orang kluang saya kena mau jaga…takut malu nanti orang parit2 kat muar… πŸ™‚ Banyak kena belajar dengan bro ya!
          Admin HQ recently posted…#Review Best SANGAT ke kerja kerajaan sampai susah nak lulus temuduga?My Profile

          Reply
  • Sayangnya sebab dah deactivate, agak ramai juga blogger yang menjana pendapatan dengan sistem affiliate ni kan
    Noriza Rahman recently posted…Kemandulan Dilabelkan Kepada Isteri Tetapi Suburkah Suami?My Profile

    Reply
  • takper laa kalo itu dah the endnya… kita terima aje laa…
    abdfatah recently posted…Nak Buat Kerja Dari Rumah? JobDiRumah…My Profile

    Reply
    • Terima seadanya…cuma mana tau dapat berubah kan… πŸ™‚

      Bendanya bagus tue sebolehnya saya cuba utk lihat ianya terus kekal lagi…

      Reply
  • Walaupun Ashadee sudah ditutup saya percaya masih banyak lagi tempat cari duit dari internet yang lebih baik..

    Reply
  • Sebelum nhe plan mahu cari pengalaman dengan ashadee habis S P M nanti tetapi hasrat tu dah tak kesampaian hhoho.. Itu lah masalah jika suka bertangguh hoho

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!