Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Rahsia Internet Yang Belum Dibongkar!

rahsia-internet

Rahsia Internet? Rahsia Guna Internet? Dedahkan Rahsia Dan Aib Orang Melalui Internet? Rahsia Jadi Popular Di Internet? Rahsia Curi Wifi Internet Orang?Asal cakap rahsia internet mesti sebut nama irfan khairi…irfan fazail player JDT 2 tak boleh jadi rahsia perbualan di internet ke?

Ironinya banyak sangat benda boleh dikaitkan dari dua frasa ini “rahsia” dan “internet”. Tapi sejak kebelakangan ini bila kita sebut rahsia dan internet ramai sangat yang cuma kaitkan dengan rahsia buat duit dan menjana pendapatan di internet.

Hari ini saya bosan nak menulis pasal buat duit.

“mana ada rahsia buat duit di internet. “buat duit di internet adalah penipu”, “rahsia buat duit di internet adalah sekadar omong kosong”

Betul Ke Ada Rahsia Internet Ni Sebenarnya?

Apa Kata Mereka Mengenai Entri Ini? Rahsia Internet Yang Belum Dibongkar dari PerniagaanInternetHQ.com
Rahsia Internet
4.0
Rahsia Internet Yang Belum Dibongkar!
Info & Fakta Yang Jelas
rateempat
Hasil & Testimonial Pengguna
rateempat

Apa kata anda? Ada rahsia internet ke? Atau ianya hanyalah terma @  frasa yang hanya untuk menarik minat mengenali apa itu internet? Kongsikan pandangan serta pendapat anda bersama kami disini!

Kenapa ada segelintir yang berkata macam tu? Sebetulnya diaorang cuba buat duit di internet secara melulu. Diaorang tak tau dan tak faham cara yang betul. Jadi pak turut. Orang lain kaya lu pun nak kaya jugak. Sebab tu lah bila dah tak berjaya diaorang anggap perniagaan di internet hanya mitos yang sengaja diada-adakan. Sudah lah… hari ni malas nak tulis pasal rahsia buat duit di internet.

Saya nak tanya bila kali pertama anda “menjejakkan kaki” di internet? Apa yang anda buat masa tu? Jom kita kongsi pengalaman tu.

rahsia-internet - Rahsia Internet

Pertama kali melayari internet suatu masa dulu mesti rasa macam jakun sangat. First sekali ofkos mesti register email 🙂 Lepas tu sibuk bagi email tu kat semua orang. Nak pilih username email pun satu hal jugak. Nama mesti nak yang “A” je. Asal jumpa awek kenalan baru kat mIRc kasi email suruh diaorang hantar. Email merupakan satu aset penting untuk pengguna internet masa tu.

Bila dah terer skit pasal internet, rasa minat plak nak belajar buat laman web. Sungguh cantik laman web pertama saya tu. Nasib baik dah tak wujud, kalau tak boleh juga tayang kat korang. Laman web pertama adalah sesuatu yang indah. Buat laman web yang cantik memang terer tapi bab seo failed! Masa tu ilmu pasal Seo tak berapa popular.

Cakap pasal Seo, masa dulu kalau pegi cc (cyber café) mesti ada nampak budak-budak bukak laman sex. Dah gersang sangat budak tu gamaknya. Rasa-rasanya sekarang ni ada lagi tak budaya tu? Kalau korang jumpa korang tangankan je sekali 🙂

Setahu saya pada waktu tu belum ada laman sosial Facebook, Twitter Youtube, Instagram, Fiverr bagai. Yang terawal pun MySpace dan Friendster. Bila dah ada semua sibuk register kat situ plak. Abis semua artis, pengacara tv sampailah ke pemimpin negara kita follow. Hahaha…

Itu semua kenangan duluuu.. Hari ni saya menjadi penulis di laman blog PerniagaanInternetHQ.com dan saya diminta untuk lebih menulis hal-hal berkaitan rahsia, teknik dan tips perniagaan internet.

Tapi macam yang saya cakapkan tadi hari ni saya malas nak tulis pasal perniagaan Internet. Saja nak throwback zaman kegemilangan dulu. Zaman mula mengenali pelbagai rahsia internet.

Anda pula bagaimana? Ada rahsia internet yang anda rasakan sekarang ni bukan lagi rahsia? atau biarlah rahsia macam lagu dato siti nurhaliza?Hoho! Tinggalkan perkongsian rahsia internet anda disini. Mana tahu satu hari nanti anda boleh jadi popular di internet dari komen kat bawah tue. Hari ini mungkin post ini tidak popular atau menjadi rahsia perbualan para pengguna internet tetapi esok, lusa, minggu depan, bulan depan siapa tahu kan! Tuah ayam nampak di kaki…tuah manusia pada huruf “T” dalam cerita P-Ramlee (Nujum Pak Belalang)… 😀

Atau imej dibawah ini yang sebenarnya rahsia internet yang perlu anda ketahui…

Rahsia Internet Anda Menjana Masa Depan Gemilang Dalam Perniagaan Internet Di Malaysia!

Apa Kata Mereka Mengenai Entri Ini? Rahsia Internet Yang Belum Dibongkar dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Mereka Mengenai Entri Ini? - Rahsia Internet
4.0
Rahsia Internet Yang Belum Dibongkar!
Info & Fakta Yang Jelas
rateempat
Hasil & Testimonial Pengguna
rateempat

Apa kata anda? Ada rahsia internet ke? Atau ianya hanyalah terma @  frasa yang hanya untuk menarik minat mengenali apa itu internet? Kongsikan pandangan serta pendapat anda bersama kami disini!

Rahsia Internet

(Visited 359 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

8 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!