Mesti Ada Backup Power Ke Untuk Buat Duit Online Nie?

Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Mesti Ada Backup Power Ke Untuk Buat Duit Online Nie?

buat duit internet, buat duit online, buat duit tanpa modal, cari duit, cari duit di internet, duit mudah, hab perniagaan internet, panduan percuma, perniagaan internet, tips percuma, tutorial percuma, usahawan internet, wordless wednesday , backup business, pelan kontigensi

Rutin harian seorang bapa yang bukan kerja gomen dan kerja offline sendiri apa heh…

Kalo saya nie biasanya…

Sarap pagi dekat warung

Hantar anak sekolah

Masuk ofis kejap check kerja staff2 nie… 🙂

Jemput anak sekolah pagi balik

Hantar semula anak sekolah agama pulak

Dan jemput pulang anak sekolah agama

Duduk rumah tunggu orang rumah pulang dari bekerja gomen… 😛

Bila sebut bab sarap pagi dekat warung nie….hari nie agak istimewa sket…

Sampai warung jek…akak biasa yang jaga order tue terus ke meja saya…

Air minum biasa heh abang? Makan apa?

Hoho2….belum sempat apa2 dah biasa…ingat nak minum kopi “0” jenama 434 saikee yang kaw hari nie…

Pegi meja hidang warung tue saya pon cakap…

Kak, saya nak nasi lemak anak dara pak sahak ( warung nama pak sahak) satu..telur rebus campur sambal lebih satu…

Pak sahak nampak jek saya..

Ehhh awal ko datang hari nie…lauk pagi nie ada special sket…asam pedas mayong….

Saya pon balas balik…

Uikss…awal pagi dah ada asam pedas….lain macam betul special pak sahak nie…

Buat Duit Online

Pak sahak senyum jek…walhal ramai jek orang dekat warung tue hari-hari..dari golongan veteran pencen, anak-anak dara kerja gomen yang ngulor masuk lambat kot pon minum sana, bapak-bapak budak yang awal 30an macam saya pon ramai juga…tapi saya heran kenapa pak sahak tetiba buat special menu awal-awal pagi plak tue…

Masa pak sahak hantar teh tarik gelas beso kat meja saya terus dier cakap…

YA! Memang Penting Backup Plan Buat Duit Online Zaman Sekarang Nie…Sebab Apa? Demi Kelangsungan Hidup Blogger Tak Ternama Macam Saya nie… 😀

Ko ingat jual nasi lemak telus rebus dengan sambal lebih nie jek boleh tampung kos ker…aku kadang-kadang sampai gaji tue lepas-lepas gitu jek…memang licin sebelum jam 10pagi tapi untungnya tue kadang-kadang buat aku rasa tak berbaloi…

Saya terus tepuk bahu pak sahak dan cakap….

Ehh pak sahak jangan cakap macam tue…tue nada orang kecewa jek bunyinya…pak sahak kena rebrand sket nama nasi lemak tue…bunyi macam nasi lemak anak dara pak sahak ke, nasi lemak sedap pak sahak mana lagi ke..nama kasik pelik2 sket pak sahak…

Pak sahak gelak jek saya cakap pastue jawab…

Anak-anak dara aku semua dah kawin…kalo nak buat nama pelik sket macam ko cakap nie, baik aku buat nama nasi lemak pak sahak kawin lagi…. 😀 Tapi sebenarnya aku buat menu special awal-awal pagi nie sebab nak suruh orang yang bekerja gomen @ swasta tue terus tapau dari kedai buruk aku nie…aku takyah niaga tengah hari tapi aku kaut bisnes dari awal pagi… 🙂

Aha..gelak saya dengar celoteh pak sahak yang memang gemar berlawak dengan semua peringkat umur…itu salah satu sebab kedai makan pak sahak ini open jam 6.30pagi dan biasa close paling lambat jam 10.30pagi beb…tengok nasib laa tinggal makan apa jek yang ada… 😛

Dan saya akui yang idea pak sahak yang “pelik” macam nie memang jarang saya jumpa. Dulu pernah saya bagi idea dekat dia yang mana saya cakap suruh pak sahak niaga ROTI CANAI bukan cicah kuah dal jek tapi cicah dengan asam pedas ikan pari @ ikan merah @ ikan mayong tapi selepas tue saya tengok takde pulak buat…

Rupanya pak sahak terus buat lauk untuk makan tengah hari beb…So kelangsungan bisnes warung kecil-kecil pak sahak bukan setakat niaga roti canai, nasi lemak sedap anak pak sahak, otak-otak kempas, mee bandung muar, tapi kini asam pedas isi mayong sebagai penambah perisa yang terbaru kedai makan beliau.

Itu cerita pak sahak…abis cerita kelangsungan atau backup plan blogger tak ternama macam saya nie plak macam mana….?

Demi kelangsungan blog tak ternama ini saya sebenar buat duit online dengan cara…

Mula-mula nak pasang adsense tapi acc dah kena beku – so pasang laa popads dan revenuehits = hasil sen2 jek beb

Beralih pada pada seo plak – masuk contest seo – semua tumbang awal tapi takde laa sampai tarik diri beb! Yang akan datang tak pasti lagi..mungkin kalo rasa-rasa nak kalah tarik diri laa kot… 😀

Buat affiliate pulak – nak beat jaguh2 affiliate macam sipolan sipolan tue dah tentu susah, dapat laa juga hasil ciput macam…

 

Komisen ciput jek beb…so saya pon cakap kat diri saya…

Kalo macam nie jek hasil komisen aku dapat dari blog mentah nie, boleh tutup kedai ( tak renew domain ler jawabnya ) dalam masa terdekat nie…

So sekarang backup plan untuk teruskan kelangsungan hidup blogger tak ternama macam saya nie, saya berani mati terjunkan diri kat benda baru iaitu niche pelancongan yang saya ada bangunkan portal pelancongan online yang tidak “taiko” macam expedia @ traveloka tue yang diberi jolokan – Bercuti.My

Abis starting sekarang backup plan nie macam mana hasilnya…nak kata bagus saya tue takde laa cuma sekadar….

Bleh laa tue…terselit-selit dengan portal goverment yang dah lama bertapak dalam arena pelancongan ni…mana tau kalo pahang state offer tawaran tinggi, saya tolak jek laa portal pelancongan saya tue…tapi kalo bleh saya kekal setia laa dengan johor state tapi demi kelangsungan hidup kan…mana2 offer yang menarik mungkin saya kena pertimbangkan laa… 🙂

Pencapaian seo tak mantap heh…saya tau tapi itu jek yang mampu saya buat…biler citer bab hasil dalam niche pelancongan nie..ada laa sket pencapaian kalo nak sembang dengan kawan-kawan kat sini…

Cara korang pulak macam mana heh? Korang buat macam mana pulak bila failed buat duit online dengan jobdirumah yang biasa sipolan tue jek kaut duit komisen?

Terus nak masuk contest seo walaupon tahu yang sipolan pakar seo malaysia yang akan menang mana-mana cabaran seo tue? Betul2 jiwa kental korang nie!

Kongsi-kongsi la beb cara korang buat backup demi kelangsungan blog korang tue dalam mana korang buat @ cari duit mudah online tue beb…tak rugi korang kongsi sebab saham akhirat menanti… 🙂

Kalo makan sorang boleh tapi kurang-kurangnya bila tak TEPU nanti share laa sket dengan member yang tak ternama macam saya nie… 🙂

Saya tinggalkan coretan kali ini dengan…..

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Buat Duit Online

(Visited 124 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

8 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!