Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Boleh ke jadi individu terkaya di Malaysia dari Perniagaan Internet?

individu terkaya di malaysia, orang terkaya di malaysia

Huhhh..penat pon belum hilang lagi.

Maklumlaa baru balik dari KL semalam teman awek biniku sayang hantar surat dekat Ofis HQ kat shah alam.

Bisnes sendiri..kecik2 jek bukan bisnes besar mana pon…bleh laa ejas2 masa yang ada…kalo kerja kerajaan xlepas laa kot.. 😀

Pagi2 lepas hantar anak-anak ke taska rumah nenek dan atuk untuk mereka tolong saya jaga, kereta buruk saya terus meluncur laju ke bandar untuk selesai urusan kerja-kerja hakiki perniagaan offline saya.

Singgah jap kat stesen minyak PETRONAS di kawasan saya untuk dapatkan surat khabar. Saya memang regular pembaca akhbar kosmo ( maklum aa di jual RM1 jek dari masa saya dekat universiti lagi ).

Muka depan KOSMO! :

Robert Kuok kekal individu terkaya di Malaysia

Terus cari kedai mamak sambil pekena roti canai sedap kat kedai mamak maidin nie. Sementara tggu roti canai sampai kat meja…mula laa saya berangan & tanya diri sendiri :

Agak2 satu hari nanti boleh ker aku jadi kaya macam dieorg tue? Umo dah cecah 30an pon…

Perlu ke aku jadi kaya macam mereka tue?

Best ker jadi kaya macam mereka tue?

Tak CUKUP kaya lagi ker aku dengan bisnes offline yang ada sekarang nie?

Sekiranya kalau aku kaya nanti mampu ker aku jadi orang kaya yang betul?Hmmm..

Banyak sebenarnya yg saya berangan tapi kalo nak citer kat sini mahu sampai episod 100 nanti..ada ker orang nak baca nanti.. 😀

Haa..itu cerita saya laa…kalau anda pula jadi individu terkaya di Malaysia macam mana pula heh? Soalan saya pada anda pulak…

Anda nak jadi orang yang terkaya di Malaysia ke Dunia?

Kenapa anda nak jadi orang kaya heh?

Siapa idola orang terkaya yang anda kagumi? Samada di Malaysia mahupu  Dunia?

Bila dah jadi kaya, anda nak buat apa heh? Beli kereta yang joota2 punya harga ker? Beli rumah agam kat pulau2 tercantik di malaysia @ dunia ker? Atau nak bina sekolah2 pondok untuk pengajian agama? Perbaiki surau @ masjid uzur di kawasan anda?

Anda tak takut ker jadi orang kaya?

Huhh…nak tanya banyak sebenarnya…nanti laa sambung heh

Jika anda perasan dari imej individu yang terkaya di malaysia diatas tadi, hampir 80% mereka yang kaya itu terdiri daripada perniagaan konvensional yang mereka buat sebelum ini. Robert kuok terkenal dengan gulanya dan hotel gorilla shangril-la nya. Ananda krishnan dengan bisnes tepon maxisnya..betul tak? Atau saya yang tak cukup fakta disini. Boleh bantu saya sampaikan maklumat di akhir entri ini heh…

Boleh ke jadi individu terkaya di Malaysia dari Perniagaan Internet?

Boleh atau tidak? Nampak macam boleh tapi saya rasa macam susah. Sebabnya? Entahlaa..saya rasa sebegitu la..anda pula rasa macam mana?

Tapi kalau di dunia, perkara ini memang tidak mustahil laa..Jom kita tengok antara contoh2 yang saya dapat tahu mereka antara individu yang terkaya di dunia melalui perniagaan di internet :

Mark ZuckerbergMark Elliot Zuckerberg (born May 14, 1984) is an American computer programmer and Internet entrepreneur. He is best known as one of five co-founders of the social networking website Facebook. As of April 2013, Zuckerberg is the chairman and chief executive of Facebook, Inc.and his personal wealth, as of July 2014, is estimated to be $33.1 billion. Mark Zuckerberg receives a one-dollar salary as CEO of Facebook.

Bill GatesWilliam Henry “Bill” Gates III (born October 28, 1955) is an American business magnate, philanthropist, investor, computer programmer, and inventor. Gates originally established his reputation as the co-founder of Microsoft, the world’s largest PC software company, with Paul Allen. During his career at Microsoft, Gates held the positions of chairman, CEO and chief software architect, and was also the largest individual shareholder until May 2014. He has also authored and co-authored several books.

Larry PageLawrence “Larry” Page (born March 26, 1973) is an American computer scientist and internet entrepreneur who cofounded Google Inc. with Sergey Brin, and is the corporation’s current CEO. Page is the inventor of PageRank, Google’s most well-known search ranking algorithm.As of November 2014, Page leads a global organization that consists of 55,600 employees operating in more than 40 countries

Credit info above : Wikipedia Inc

Namun begitu, yang saya nampak sekarang potensi untuk menjadi individu terkaya di Malaysia mahupun dunia melalui perniagaan internet tidak mustahil lagi. Nak buat bisnes apa? Salah satunya adalah bisnes aplikasi @ apps. Ini telah dibuktikan oleh pencipta game flappy bird – Nguyễn Hà Đông yang berasal dari vietnam. Agak2 anda vietnam dengan malaysia laa dalam Asean ini negara mana lebih maju?

Satu lagi contoh adalah Whatsapp. Anda mesti ada aplikasi ini kan. Anda tahu tak pengasas whatsapp – Jan Koum dari ukraine bermula dari seoarang pencuci lantai sahaja dan kini syarikat beliau Whatsapp telah berkembang pesat selepas facebook telah bersetuju untuk membeli syarikat tersebut pada nilai $19 billion.

Anda nampak bukan! Kalau 30-40 tahun dahulu untuk menjadi jutawan atau orang terkaya didunia dari jenis perniagaan konvensional namun kini melalui perniagaan internet anda juga mampu meraih pencapaian tersebut yang mana bukan sahaja jadi individu terkaya di Malaysia malah satu dunia! Itulah rahsia internet yang kita kena bongkar selepas ini!

Tidak mustahil anda mampu jadi orang terkaya di dunia dari Perniagaan Internet!

 

Adios semua!

p/s: Kalau orang vietnam boleh, takkan kita di Malaysia tidak boleh kan…

p/s: Mana laa tau kan blog perniagaan internet picisan ini mampu di BID sehinga harga JOOTA2 kan..tuah manusia sapa tahu kan..Tapi kena develop blog ini dalam dwi bahasa laa baru ada nilai JOOTA2 tue… 😀

Perniagaan Internet

(Visited 696 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

6 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!