Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Melayu Boleh? Korang Percaya atau Tidak?

Melayu Boleh? Siapa kata melayu tidak boleh? Memang melayu boleh!

Ya. Kalau kita ungkapan terma diatas mungkin ada yang menganggap kita rasis @ melayu rasis! Namun apabila ada segelintir manusia yang menggunakannya secara salah, takkan kita hanya berdiam diri?Ohh tidak sama sekali bagi saya!

Jangan tanya saya siapa yang melakukannya. Sebab nanti kita akan dituduh tanpa bukti di kemudian hari. Mungkin orang melayu kita, mungkin bangsa lain juga. Siapa tahu kan?

Akal dan ilmu diberikan oleh Allah S.W.T untuk digunakan pada perkara yang betul namun di era millennium ini, ada mereka yang menyalahgunakannya untuk kepentingan peribadi!

Jika kita terus sokong, maka yang akan terus malu dan yang rugi adalah orang melayu juga.

Sebabnya mudah! Ada segelintir orang yang tak tahu malu cakap begini :

HP aku @ PC gua @ Laptop kau ker @ Tab aku…sukahati akulah..korang nak sibuk kenapa?

Wow! Langsung tidak peduli dengan nasib kita orang melayu yang semakin hari semakin terpinggir akibat daripada pemikiran mcm ayat kat atas tue! Korang tak rasa malu ker?

Ya! Memang benar tiada sesiapa yang boleh menghalang tindakan anda. Tepuk dada tanya iman anda. Baik @ buruk diri anda, anda sendirilah yang tahu!

Saya Melayu Boleh!

Melayu Boleh

Credit IMEJ: beliberi{dot}co{id}

Namun sebagai orang melayu islam yang sayangkan agama & keturunan melayu ini, bangkitlah wahai rakan-rakanku sekalian!

Ubah terma @ definasi Melayu Boleh ini di dalam minda pembaca @ pengunjung blog anda kepada sesuatu maksud yang positif seperti memperjuangkan hak orang melayu di tanah tumpahnya darahku ini!

Saya orang melayu, dan anda juga orang melayu! Siapa lagi yang nak memperjuangkan nasib bangsa sendiri kalau bukan kita orang melayu ni!

Gunakanlah kepakaran & kebijaksanaan anda dalam usaha membantu membanteras laman web yang menjurus kepada aktiviti yang tidak sihat ini.

Setidak-tidaknya kita bersama-sama membantu membanteras dengan membawa kata kunci Melayu Boleh yang digunakan pada laman web kotor ini terdampar jauh di dalam enjin carian

Dahulu ada satu pertandingan mencegah laman web melayu boleh yang dianjurkan oleh pihak blogger – DISINI

Walaupun contest ini telah tamat, saya rasa tidak salah atau ruginya kita bantu mereka lagi. Bukan wang yang dicari tetapi maruah melayu itu perlu dipelihara sepanjang zaman.

Artikel ini bertujuan mempromosikan dan memberi sokongan atas harapan dapat membantu membanteras penggunaan terma @ kata kunci ini kepada imej yang positif untuk orang melayu je.

Anda tidak sayangkan bangsa anda – Melayu? Sanggup membiarkan dan terus dipergunakan walaupun ianya salah?

Jom! Apa tunggu lagi! Tulis entri terbaru anda dengan menggunakan terma @ kata kunci Melayu Boleh untuk kita sama-sama menenggelamkan laman web yang jijik di mata enjin carian!

Apa Kata Pakar Mengenai Entri Ini? Melayu Boleh dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Pakar Mengenai Entri Ini? - Melayu Boleh
4.5
Melayu Boleh dari PerniagaanInternetHQ.com
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Susun atur & Rekabentuk
rateempatkoma
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma
Entri khas bagi kata kunci Melayu Boleh dari PerniagaanInternetHQ.com

Melayu Boleh

(Visited 181 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

2 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!