Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Kisah Disebalik Keputusan Contest Seo Jom Aktifkan Mykad

contest seo ilancee 2017,

Hmm..kecewa sebenarnya… πŸ™

Ingatkan paling tidak pon top 10 finalist contest seo ini…

Bleh gak gebang2 ngan member utara yang tgk syok manipulasi untuk dominasi bisnes TE dengan instagram tue!

Namun apa boleh buat kan. Keputusan Contest Seo Jom Aktifkan Mykad telah dibuat oleh penganjur dan keputusan penganjur berpihak kepada…

Keputusan Contest Seo Jom Aktifkan Mykad

Yang saya lebih risau rakan seperjuangan saya dalam sidang redaksi sekolah blog ini..takut dier lebih kecewa dari saya… πŸ˜›

Buat sahabat saya, usah kecewa dengan keputusan ini. Yang bermula pasti akan berakhir. Kita perlu ingat dimana kita mula membeli tanah sekangkang kera atas nama PerniagaanInternetHQ.com ini pada Bulan Januari 2015…Bukan Bulan Januari 2005..hoho

Faktor domain itu sendiri antara salah satu faktor punca kekalahan kita dalam contest seo jom aktifkan mykad ini. Banyak lagi faktor2 lain kalo nak diambil kira..Cuma bila ada orang citer2 belakang macam :

Sudah laa tue bro, aku dah cakap…hang beli domain cap ayam nie..pastue masuk contest seo jom aktifkan mykad untuk elakkan kena tangkap sebagai seorang PATI pon…xkan kemana laa bro…Baik join aku dengan Bisnes TE jauh lagi meLETOP! Area ko tue ada kekosongan…ko nak bila2 jek aku bleh passing…tak payah bayar apa2 semua aku sponsor!

Yang bro pakai domain baru buat apa..kan bro ada domain PR X ( domain dan PR tersebut dirahsiakan )…kalo register masuk contest seo tue silap2 celah gigi jek bro bleh menang..tue laa saja cara penyakit..dah tue frust menonggeng tak dapat rm500..poorraahh!

Ini semua poyo – cakap mat salleh! Dah kalah buat2 cara kalah laa..nie nak cakap kecewa laa…nak mintak ehsan orang..sudah laa bro! tak pakar seo malaysia tue cakap jek! Tgk saya…menang dah dalam contest seo jom aktifkan mykad sebab saya memang pakar seo malaysia!

Macam2 lagi sebenarnya komen yang masuk tapi saya taknak post disini…nadaΒ  positif ada sebenarnya.. πŸ™‚

Buat para HATERS, terima kasih atas perhatian anda. Kagum saya sebab ambil berat juga blog picisan cap ayam nie kan.. πŸ™‚ Setidak-tidaknya kecewa saya terubat gak sebab anda HENTAM saya dan team saya sebegini.. πŸ™‚ Bagi kami ini adalah lumrah kehidupan berSEO…ada yang menang pasti ada yang kalah…yang menang tidak semestinya HEBAT dengan cara yang betul..yang kalah pula tidak semestinya anda tidak pandai berSEO…

Mehh saya citer sket kisah disebalik kekalahan kami dalam contest seo jom aktifkan mykad ini :

  • -Masa daftar url untuk contest tue MEMANG KAMI DAH TAHU KAMI AKAN KALAH pon..tapi kami cuba gak laa…anda bagaimana?
  • -Rakan sidang redaksi blog sekolahΒ  saya siap sound : Bro confirm ker nak masuk contest tue dengan domain baru kita yg baru boboy merangkak nie? Saya jawab…masuk jek kalah menang apa kisah…yang penting NORA DANISH cakap : Kita ENJOY!
  • Bila pusingan awal saya tengok ( 1-2 minggu selepas pengesahan link url kami oleh pihak penganjur ), macam rasa boleh menang! rentak kemenangan dapat dirasakan apabila tengok keyword pon longtail jek bukan single macam MYKAD!
  • Masuk pusingan kedua, kami anggap pusingan kalah mati sebelum ke pusingan seterusnya – suku akhir dan separuh akhir, kami dah terbayang2 boleh masuk kurang2 laa top 10…siap dah cakap ngan team saya, kita menang RM50 jek bukan KITA ENJOY jek…KITA OPEN TABLE! aha! ( Kalo menang RM500 plak korang rasa kiterorg buat apa.. πŸ˜€ )
  • Berjaya menempatkan diri dalam kalangan mereka yang bertanding, saya BUAT ANDAIAN sendiri blog picisan ini berjaya mara ke suku akhir dan mara terus ke separuh akhir sebab kami diberikan kemenangan percuma oleh pihak lawan! hoho!

Namun apabila berada pada fasa separuh akhir…saya mula merasakan tekanan mula berlaku..

Sepertimana pepatah melayu ada berbunyi :

Panas ku sangka hingga ke malam..rupanya ribut petir di malam hari…( ni pepatah reka jekk..hoho!)

Bibit2 kekalahan mula saya rasai apabila :

  • Saya selaku ketua pasukan di landa kecederaan ( kecederaan disini merujuk kepada tugasan hakiki kerjaya offline membataskan pergerakan saya bersama blog picisan saya ini )
  • Di tambah lagi rakan saya yang bermain posisi pertahanan diberikan kad kuning ( kad kuning disini merujuk diminta untuk menghadiri kenduri doa selamat bos tempat kerja beliau…)
  • Saya mula memikirkan untuk mendapatan tenaga import yang berkualiti dari negara luar untuk posisi penyerang seo skuad cap ayam kami namun kecundang juga kerana tidak berjaya memenuhi tuntuan gaji yang agak melampau ( gaji minta lebih dari hadiah contest rm500..mana aa mampu..) Tue pon belum jamin confirm bleh kalahkan pakar2 seo yang tengah leading contest ni!

Saya pasrah akan ketentuan untuk contest seo ini… πŸ™

Buat rakan sepasukan yang saya tak dapat OPEN TABLE kat ( tempat dah booking tapi terpaksa cancel… ) :

–Β  Maaf ya sahabat…Kwn ingat team kita nie dah setaraf champion2 seo yang berjaya menang contest nie ( ibarat mereka tue mcm JDT, PAHANG, SELANGOR ) rupanya kita nie bawah lagi dari FELDA…bawah lagi dari PDRM…cuma sebaris Kuantan FA ngan REAL MULIA jek…itu pon sebab berjaya melangkah sampai separuh akhir…kalo kecundang awal…mmg betul laa kita MP MUAR jek dalam liga seo nie…hoho

– Jika ada pasukan lain ( merujuk kepada owner blog champion contest seo nie ) yang ada mintak sign MOU utk daftar dengan team mereka atau tawarkan gaji yang lebih lumayan, saya takde masalah untuk berikan surat perlepasan. Tak perlu nak rebut2 player seo dari team saya nie…Mungkin rezeki anda lebih baik dengan mereka… πŸ˜€

Cuma sebelum saya akhiri kisah disebalik keputusan contest seo “Jom Aktifkan Mykad” ini, izinkan saya untuk memaparkan kedudukan akhir untuk blog PerniagaanInternetHQ dalam contest seo tersebut :

Untuk diri saya, saya masih mampu tersenyum akan kedudukan tersebut. Buat rakan sidang redaksi blog ini, saya tidak pasti laa…hoho!

Ohh..terlupa plak saya nak ambil bola adidas zero di dalam butt kereta buruk saya…bukan per nak tambahkan stamina dan latihan tambahan bagi fizikal dan mental saya di padang seo gugel nie..Saya nak tranning dulu dibawah pengendali baru yang ( gemar disapa dengan panggilan mesra abg matt potong a.k.a matt cutts ). Jumpa lagi!

Terima kasih kepada CoretanAnuar dot com Atas Kejayaan Penganjuran Contest SEO – Jom Aktifkan Mykad ini!

* UPDATE 8:00 pm : Ehh tak sangka plak kurang dari 4 JAM post ini dibuat dah bleh rank juga dari blogger cap ayam nie..Buat sahabat, terer gak nie kita sebenarnya… πŸ˜€

 

Adios semua!

Jom Aktifkan Mykad

(Visited 272 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

14 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!