Contest Seo Belajar Buat Blog

Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Contest Seo Belajar Buat Blog

belajar buat blog, belajar buat blog percuma, menulis blog, menjana pendapatan melalui Blog, tips penulisan blog, rahsia blogger, contest seo belajar buat blog, perniagaan internet, panduan buat blog percuma, teknik buat blog percuma

Alhamdulillah…selesai sudah contest seo ilancee 2017.

Blog saya tewas untuk contest seo tersebut.

Tewas kerana penyertaan dibatalkan atas faktor teknikal yang tidak disengajakan.

Ok2…nak citer panjang2 pon buat apa. Kenyataannya memang saya kalah… πŸ™‚

Dan terkini saya juga menyertai satu lagi contest anjuran blogger tersohor kita iaitu saudara Anuar Marsib.

Beliau menganjurkan contest seo dengan kata kunci – Belajar Buat Blog

Belajar Buat Blog

 

Kenapa saya sertai? Sebab nak uji taktikal seo saya sama saya gunakan dalam contest seo ilancee tempoh hari.

Tak takut dibatalkan penyertaan untuk kali ini? Saya sudah bersedia dengan sebarang kemungkinan.

Jika pihak saudara anuar marsib mengenakan rules yang sama, saya tiada halangan atas perkara tersebut.

Cuma bagi saya kalo betul beliau faham tujuan seo yang sebenar, pasti dia tidak meletakkan syarat sedemikian.. πŸ™‚

Dan setakat semasa artikel ini ditulis, results pencapaian saya hanyalah setakat….

Jom Sertai Contest Seo Anjuran CoretanAnuarDotCom – Belajar Buat Blog. Takkan Nak Biarkan Saya Kalah Dalam Menang Lagi Kan… πŸ˜›

Hoho2…masih terlalu awal untuk korang anggap blog wpdotcom itu bakal memenangi contest seo ini.

Masih ada 1 bulan setengah dari sekarang untuk kita tahu siapakah yang bakal mengungguli contest seo – belajar buat blog anjuran blogger Anuar Marsib ini.

Mungkin ada yang beranggapan….

Sudah laa bro…kawan berani kerat jari laa kalo bro masuk contest seo tue pakai domain BLOG SAMPAH bro nie confirm kelaut punya!

Saya dapat tahu bro upah SEO GURU luar untuk projek2 contest seo bro nie…betul kan?

I confirm kalau u menang lagi pakai blog percuma ini, i terus nak melamar u jadi i punya…..

Aha…masuk contest seo pakai domain ini akan kalah? Objektif saya senang jek… kalo saya menang pakai domain ini nanti korang rasa LUAR BIASA ke BIASA? Sebab saya dah buktikan dalam contest seo ilancee yang lepas sampai penyertaan saya dibatalkan…agak2 korang lah kenapa? Dan bagi saya dah biasa sangat kot orang menang mana-mana contest seo pakai domain berbayar yang dah 3-4tahun level AGE DOMAIN nie. ( Jika anda faham erti SEO yang sebenar )

TAPI belum pernah berlaku ( sepanjang saya bergiat aktif dalam mana-mana contest seo tempatan ) yang menang DOMAIN PERCUMA dari platform wpdotcom yang kurang dari 2 bulan pendaftarannya.

Bukan nak riak @ eksen @ bangga diri atas pencapaian sebelum ini, cuma saya nak bagitahu mereka yang masih baru dengan dunia blogging anda BOLEH PERCAYA pada diri anda yang anda boleh capai ranking tertinggi dalam enjin carian walaupon hanya dengan DOMAIN PERCUMA samada wordpress @ blogspot sahaja! ( Mitos ini yang ingin saya perbetulkan! )

Saya upah SEO GURU luar? Saya tidak ingin menafikan @ mengiyakan kenyataan ini kerana atas sebab yang tersendiri. Cuma persoalan saya kepada mereka yang TAK PERCAYA tue, apakah tujuan anda untuk bermain SEO pada blog @ website anda? Sudah tentu RESULTS @ PENCAPAIAN yang anda inginkan…betul ker? πŸ˜›

Anda rasa-rasa berapa agak2 nak upah SEO GURU luar nie….nah tengok FAKTA googleΒ kat bawah nie….

*Saya bukan jutawan @ blogger ternama sampai nak upah seo consultant yer… πŸ™‚

You nak lamar saya sebagai apa? Consultant SEO kepada blog @ website ker? InshaAllah saya sedia membantu… πŸ™‚

Haa..bila dan sebut pasal consultant seo nie….saya nak tanya korang berminat tak nak HIRE saya – budak mentah sel-sel tak berapa nak berhubung nie buat SEO untuk mana-mana projek blog @ website korang?Jangan tanya pasal harga, sebab anda mungkin TIDAK PERCAYA dengan tawaran saya nanti… πŸ™‚

Jika ada dikalangan anda yang berminat, korang bleh reply kat bawah nanti heh…

Kalo korang tak berminat pon saya tak rugi sebenarnya sebab saya akan terus survive dengan method seo ini secara solo jek… πŸ™‚

Doakan saya berjaya untuk kali kedua bina pencapaian LUAR BIASA untuk contest seo – Belajar Buat Blog ini yer… πŸ™‚

Saya akhiri coretan saya dengan….

perniagaan internet, cari duit, buat duit online, usahawan internet, cari duit di internet, buat duit internet, buat duit tanpa modal, duit mudah, hab perniagaan internet, panduan percuma, tutorial percuma, tips percuma, wordless wednesday, pencapaian seo, sharing quotes, pencapaian blog - Belajar Buat Blog

When You Believe…..Ingat! Saya Takkan Biarkan Anda Menang Contest Seo Belajar Buat Blog Walaupon Akan Kalah Atas Faktor Teknikal Sekalipun Yer!

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? TULAR @ Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Belajar Buat Blog

(Visited 37 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

8 comments… add one
  • kali ini mesti menang punya… all the best..
    zik recently posted…Keputusan penuh dan pasukan yang mara piala fa 11 mac 2017My Profile

    Reply
    • Ameen..berkat doa dan keyakinan kawan2 blogger macam bro gak sebenarnya… πŸ™‚

      Saya join mana2 contest seo tak target champion pon bro…sekadar menyertai contest seo yang diadakan oleh blogger-blogger tempatan…maklumlaa pakai domain PERCUMA jek yang tak berikan sebarang kelebihan pon bro… πŸ™‚

      p/s: Bro join ler sekali…baru meriah contest tue… πŸ˜€

      Reply
  • Domain age siap keluar Error tu
    sabree hussin recently posted…Durian Perangin Waterfall Langkawi – Apa yang menarik disini?My Profile

    Reply
    • Error mungkin sebab seoquake tak update nie… πŸ™‚ Takkan laa domain tn sabree yang dah lama pon xbleh baca kan… πŸ˜›

      p/s: Hebat juga penangan blog tn sabree dalam contest ini…InshaALLAH dalam senarai pendek mereka yang bakal menang contest ini… πŸ™‚

      Reply
  • idea tak datang lagi.. kalau datang pun entri sikit sangat…lagipun kita underdog jer..
    zik recently posted…Live streaming maharaja lawak mega minggu ke 5 , 2017My Profile

    Reply
    • Entri sket pon kadang2 kalo di “tune” dengan betul bleh jek “BOOM” bro… πŸ™‚

      Saya join tue pon bukan nya menarik mana idea menulis tue… Dapat rapatkan saf dengan blogger2 hebat dan dapat memeriahkan contest orang lain jadilah… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Mac 2017My Profile

      Reply
  • bro ada peluang yang sangat besar untuk berjaya ..cuma usaha lebih dan doa lebih..

    in shaa Allah ..

    pasti boleh
    Hero Borneo recently posted…Rahsia Bisnes Bakeri Yang Wajib DiketahuiMy Profile

    Reply
    • Terima kasih. Saya tak aim pon bleh menang bro…sekadar cuba join contest seo tue jek…Kwn2 yang lain tue blum boost habis taktikal seo mereka…saya yakin LAST MINUTE nanti akan ada perubahan besar yang berlaku… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Mac 2017My Profile

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!