Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Contest Review Lynk.my 2015 Bakal Berakhir Dengan (UPDATE)

lynk.my, lynk.my review, contest lynk.my 2015, lynk.my servis ringkas url, buat duit dengan lynk.my, cari duit dengan lynk.my, lynk.my malaysia, rahsia lynk.my,

Member rapat pon tegur…

Apehal nie bro…. monyok semacam jek!

Saya pon jawab perlahan jek…

Takde selera aa bro…biasa kalo nampak kepala ikan mayong masak asam pedas kaw macam nie aku sauk jek..hari nie macam takde selera aa…

Member rapat pon terus sound…

Apehal laa ko nie sampai macam orang hilang bini je…dah tak bleh menang contest review lynk.my 2015 dah laa…aku dah cakap dari awal lagi – BUNUH tarik diri jek! Sekarang pon masa dah semakin suntuk dah nie…memang dah tak boleh buat apa2 pon!

Saya pon terperanjat sampai terus cakap…

Wei…macam mana ko tau nie beb! Dah macam tukang tilik nujum pak belalang jekk….

Member rapat pon cakap…

Kita kenal bukan baru 1-2 hari beb…dah masuk 15tahun lamanya…dari zaman ko bujang rambut panjang sampai dah bini anak 2 dah pon…Aku pon follow jek dari jauh perkembangan ko dalam contest nie, dan aku dah jumpa sebab musabab kenapa ko TAK BOLEH MENANG…ko nak tahu?

Saya pon terus cakap…

Sebab apa beb?

Apehal Contest Review Lynk.my 2015 Hanya Orang-Orang Tertentu Jek Yang Akan Menang? Ini Sebabnya!

  1. Syarat penyertaan contest review lynk.my 2015

Member terus cakap…

Ko sendiri tengok! Nak guna domain @ subdomain dari nama pertandingan pon tak boleh…dulu ko masuk pertandingan seo melayu boleh, selamba badak jek ko potong tang corner awal2 tue..sebab apa? sebab ko pakai nama domain dari nama pertandingan beb!

Tapi yang aku pelik ada plak terma penggunaan “hacking method” boleh pulak beb! Ko tak reti hack dalam seo? Aku dengar ko ada kepakaran tue kan?

Saya jawab…

Ada laa sket bro..tapi takkan desperate sangat nak menang sampai guna cara HACK METHOD plak…ok2 sebab lain apa lagi beb?

 

2. Syarat artikel contest review lynk.my 2015

Member terus sambung lagi…

Bab artikel melayu @ english asli aku rasa ko memang takde masalah…ko bukan kaki rembat artikel orang beb! Orang rembat ko punya adalah aku tengok…Yang masalah ko adalah…syarat dah bagi tau yang artikel mesti TULIS DENGAN TERANG2 punya pasal sistem lynk.my…dan wajib bagitau pasal senarai hadiah dan kategori yang dipertandingkan…Sekarang aku tanya ko balik, yang artikel review masa ko submit ko tulis apa? APEHAL…. ko tak kipas mereka…dieorg kalo ko kipas baru laa senang pakcik tua google nak tangkap (crawl) beb…

Yang pasal top lynkundi…aku sebenarnya pasti akan ada yang tak kena dalam isu ini. Ko faham2 jek laa… πŸ˜€

Saya pon terus jawab…..

Oooo…macam tue…ada logik gak ko cakap kan…lagi beb?

Member pon sambung lagi..

Lagi2 apa? bakso ngan teh o limau aku mana nie…dah ada pengeras baru bleh sembang beb!

 

3. Cara penyertaan contest review lynk.my 2015

Sambil kesat kuah bakso meleleh kat pipi, member rapat terus sambung….

Bab ini aku rasa ko takde masalah..ko hantar artikel review kat dierorgΒ  dan dieorg dah semak dan approve. Masalah contest ID tue..ko dah check tak contest ID ko tue betul2…mana tau ko salah copy pastue pegi promote orang lain punya ker…apehal ko nak salahkan pihak lynk.my plak?

Saya pon macam blur2 sebab ingat-ingat lupa pon jawab….

Ehh yang nie aku confirm bro aku dah check betul-betul takde silap punya…teliti gak ko tengok aku punya artikel review heh…ok2 lagi apa sebab beb?

 

4. Hadiah pertandingan contest review lynk.my 2015

Lepas teguk air teh o suam kurang manis tue, member pon terus sound lagi…

Aku tau sebab lain ko tak boleh menang beb? Sebab niat ko masuk pasal duit tunai tue jekk…orang kalo masuk pertandingan nie, niat tue kena betul..cuba ko niat kalo lahhh ” aku menang mana2 kategori dari contest ini, aku TAKNAK AMBIL DUIT tue tapi mintak pihak penganjur derma kepada badan-badan kebajikan @ rumah anak yatim @ rumah orang2 OKU @ pusat jagaan orang2 tua…” Baru aa uncle google tanpa HACK METHOD bleh pacakkan artikel review ko kat depan! Faham tak?

pelaris perniagaan, pelaris perniagaan paling mujarab, pelaris perniagaan online, pelaris perniagaan menurut islam, - Contest Review Lynk.my 2015

Saya pon sambil tunggu tambah air suam segelas dari awek kat kedai sambil jawab…

Betul laa kan…kalo niat kita baik, mesti urusan kita pon dipermudahkan….

 

5. Teknik pengadilan contest review lynk.my 2015 & Pengumuman para pemenang

Member pon terus sambung lagi dan cakap…

Bab pengadilan nie, kita mesti yakin yang pihak lynk.my akan telus beb..dieorg takkan mudah cair punya kalo disogok dengan pelbagai habuan macam nak sapot domain percuma ker…nak bagi hosting untuk lynk.my diskaun sampai 70% ker… dan seandaikan ko kalah laa..takkan ko nak bawak kes nie naik mahkamah timbang tara kat Mountain View, California, United States beb! Nak naik kapal terbang pon tiket dah berapa ribu… πŸ˜€

Cuma aku dapat tau penyertaan ko awal-awal hari tue melayakkan ko dapat gajet khasΒ  dari ikedaikami…jadi laa tue beb buat pengubat luka seandainya ko kalah lagi dalam contest seo nie…

So sekarang apa intipati yang ko dapat dari perbincangan kita hari ini…sorry laa beb aku cakap agak keras sket petang nie..tapi ini semua bersebab… πŸ˜€

Saya pon terus jawab…

Kena pandai HACK METHOD + Harap simpati hexa corp untuk bagi belas ehsan menang kategori creative + kena KIPAS kaw2 contest nie baru pakcik google tua nie nak bagi ranking + niat kena betul baru dipermudahkan….ada lagi ker beb?

Member sambil angkat helmet nak kena balik hari nak hujan dan terus cakap….

APEHAL plak tanya aku…ko tunggu jek 29hb Disember 2015 depan pc power ko tue keputusan majlis sidang media lynk.my tue nanti beb! Ok aku chow dulu!

Saya pon tersenyum jek dengan jawapan dari hasil perbincangan tak official kat warung yang dirahsiakan ini… πŸ˜€

* Gua rayu sama korang UNDILAH gua dengan klikjer banner buruk atas nie…Gua tau ini bukan sepanduk “I LOVE DOT DOT”..Yang gua mampu cakap terima kasih banyak2 atas undian tersebut…besar makna saham akhirat korang nie…ameen!

Korang Rasa Keputusan Contest Review Lynk.my 2015 Untuk PerniagaanInternetHQ.com Bakal Berakhir Dengan ???

 

Layan jap 2 minit video khas yang dibuat oleh Team PerniagaanInternetHQ.com untuk contest ini!

Keputusan Akhir Contest Review Lynk.my 2015 :

Walaupon agak teperanjat dengan keputusan yang keluar, keputusan tetap keputusan..terima dengan hati yang terbuka… πŸ™‚

Sekali lagi diucapkan terima kasih kepada pihak lynk.my kerana memberikan peluang kepada mereka diluar sana untuk mengetahui dengan lebih dekat apa itu lynk.my – malaysia url shortener… πŸ™‚

Buat para pemenang, syabas dan tahniah diucapkan. Anda memang hebat2 belaka… πŸ™‚ Tapi saya pasti anda bukan guna “hack method” punya cara… πŸ˜€

Adios semua!

p/s: Entri Penyertaan Contest Review Lynk.my 2015 Part #1 – Disini

p/p/s: Entri Penyertaan Contest Review Lynk.my 2015 Part #2 (Eng Version) – Disini

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Contest Review Lynk.my 2015

(Visited 302 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

15 comments… add one
  • nak join..tapi macam dah tak sempat… sayang betul… harap ada contest macam nih tahun depan… huhu terbaiklah entri nih..
    zik recently posted…Ulat sagu, ulat gendon.My Profile

    Reply
  • Hoho! Takpe bro inshaAllah 1/1/2016 blog picisan nie akan buat contest gak..hadiah tak besar laa tapi bagi cash! Kalo bro sudi bleh join!

    p/s: Takde harapan bleh menang pon bro..kena pandai hack method seo baru bleh menang… pandangan saya laa macam tue… πŸ˜€
    Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #5My Profile

    Reply
    • Akan cuba join jugak.. menang kalah lain cerita.. harap dapat sambutan yang menggalakkan..
      zik recently posted…Sinopsis penuh drama si wedding planner tv3.My Profile

      Reply
      • Terima kasih bro kerana berminat nak sertai contest yang blog picisan ini anjurkan. 1st time nak buat contest so tak buat contest yang berat2..lebih kepada santai2 jek. Esok akan LIVE post contest..sama2 nantikan… πŸ™‚

        P/s: Setakat ini hadiah cash akan diberikan..setiap bulan akan ada pemenang. Saguhati juga turut diberikan melalui cabutan undi via RANDOM.org… πŸ™‚
        Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #5My Profile

        Reply
  • Wow amazing cara penulisannya. tak bosan mahu baca. terbaik.

    Apa?
    Blog hebat ni mahu buat contest?
    wah menarik tu. tak sabar dah ni.. By the way good luck and all the best sir.
    Calrase Patrick recently posted…Apa Itu SEO?My Profile

    Reply
    • Alamak…bakal champion contest review lynk.my 2015 mau sertai juga…terima kasih2…amatlah dialu-alukan.. πŸ™‚

      p/s: Lain macam cara bro main SEO…ini kalo bukak servis SEO confirm meletop bro… πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…KESIAN hasil komisen ciput jekMy Profile

      Reply
  • penulisan artikel bro ini semuanya hebat…

    cuma satu yang lebih hebat dari semua tu..

    awek yang ambik order tu..

    bertambah selera nak makan ..he..he..
    mrhanafi recently posted…Hiasi Peribadi Melalui Penampilan DiriMy Profile

    Reply
  • Huisshhh..jangan macam tue bro..segan saya sama HB yang lebih dikenali umum. Saya gemar menulis mengikut rentak & situasi yang telah berlaku disekeliling saya…tue yg kadang2 mengarut sket… πŸ™‚

    p/s: Kedai tue kalo hari2 minggu veteran2 yg kaki dam haji selalu lepak tau bro..skali lepak berejam..cuma belum ada bini dtg bawak penyapu aa… πŸ˜€
    Admin HQ recently posted…Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya!My Profile

    Reply
  • aku tak join kali ni.

    sibuk dengan sekolah baru.
    titan recently posted…Kini, SEMUA orang boleh bayar zakat dengan lebih MUDAH.My Profile

    Reply
  • stylo buat cerita..kasi orang tak jemu baca..
    hasif recently posted…Kenapa Mindatif plus ?My Profile

    Reply
  • Tahniah buat para pemenang contest review lynk.my 2015.

    Kecewa tak menang? Pasti ada tapi…live must goes on org jawa cakap… πŸ™‚

    Segala keputusan adalag muktamad..nak bawak masuk court mountain view california pon bukan mampu… πŸ™‚

    Kita buka 2016 dengan hati yang terbuka…sekali lagi, tahniah diucapkan kepada para pemenang.

    p/s: Buat team HQ, kita kalah lagi…mungkin “hack method” tak menjadi agaknya..takpe2…janji tetap janji…kita open table nanti kat warung awek cun yang dirahsiakan tue… πŸ˜€
    Admin HQ recently posted…Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya!My Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Online RM100 Setiap Bulan Disini!