Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Tak Ternama JAN 2017

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online, pencapaian blogger

Berikut adalah pencapaian buat duit online dari Tim PerniagaanInternetHQ.com yang merupakan antara ratusan blogger tak ternama di Malaysia ini :

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

Ringkasan Pencapaian Bulan Januari 2017 :

Bulan : Januari 2017

Tarikh : Setakat 22/1/2017 ( Akan diupdate jika ada sebarang perubahan )

Misi Sebulan : RM 100Β bagi bulan Januari 2017

Misi tercapai atau tidak : Ya! Misi tercapai.

Produk Jualan : Rahsia Uber, Aplikasi Duit, Amazon Affiliate

Misi Bulan Seterusnya : RM 150 untuk bulan Febuari 2017 + Topup duit beli barangan dapur kering dan basah + duit extra untuk bercuti sempena tahun baru cina bersama keluarga!

Kesimpulan : Misi RM100 sebulan berjaya dicapai sebelum hujung bulan Januari. Alhamdulillah kerana usaha keras ini dipermudahkan. Dan tidak akan meletakkan misi bulan seterusnya peningkatan yang banyak. Sekadar RM50 sahaja untuk bulan seterusnya.

Haa…saya sendiri dah tunjukkan bukti pencapaian buat duit online saya yang sasarkan RM100 jek sebulan.

Pencapaian buat duit Β online anda macam mana?

Misi Buat Duit Online Oleh Seorang Blogger Tak Ternama Untuk RM100 Sebulan Berjaya! Jika Saya Boleh, Anda Pasti Juga Boleh Punya Beb!

Update Hasil Pencapaian Bulan Jan 2017 :

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online, kerja dari rumah dengan ilancee

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online, pencapaian blogger

Buat mereka-mereka yang dah berjaya sampai RM10K sebulan, bukan motivasi sebegini yang anda cari… πŸ™‚

Misi untuk mencapai RM10K macam anda-anda yang hebat ini masih jauh lagi. Entah boleh atau tidak, saya pon tidak pasti. Doakan saya agar urusan ini dipermudahkan sehingga tahap itu…ameen

Setidak-tidaknya dengan duit blogger sekecil ini dapat juga saya tampung mana yang boleh macam beli lampin pakai buang si anak dan si ibu, susu tepung jenama xyz, buku-buku tambahan pembelajaran sekolah harian & buku mengenal huruf jawi serta buku cerita para nabi, peralatan sekolah seperti pensil warna jenama stabilo, pengorek pensel gambar spiderman tanpa meminjam daripada mana-mana pihak yang tak bertauliah macam Ah Long maa… πŸ˜›

Saya akan letakkan sasaran yang realistik setiap bulan supaya tiada tekanan yang dihadapi setelah mario gomez – pencetus revolusi bolasepak JDT pergi meninggalkan kami – peminat2 kecil dari kampung area parit-parit nie… πŸ™‚

Kini saya dalam proses merangka pencapaian saya untuk bulan febuari dan mac 2017.

Tak banyak yang saya lakukan. Sekadar setup servis di ilancee ( saya akan maklumkan nanti ), bina 2-3 blog untuk aim produk affiliate tempatan dan berharap sales dari produk sebelum ini masih boleh dijual oleh saya melalui blog2 cap ayam saya… πŸ™‚

Buat mereka yang masih “0” dalam pencapaian anda selaku seorang blogger, usah risau…sebab perjalanan 2017 masih baru sahaja bermula. Cuma kena plan gerak kerja awal sebab masa terlalu pantas berlalu. Dan anda boleh hubungi saya melalui mana2 post yang terdapat di dalam blog ini dan juga jika sudi untuk “SUBSCRIBE” email anda dibawah bahagian “footer” blog untuk saya update pencapaian semasa kepada anda sebagai langkah motivasi kecil dari pihak saya serta Tim PerniagaanInternetHQ.com.

Saya tinggalkan anda dengan…

perniagaan internet, cari duit, buat duit online, usahawan internet, cari duit di internet, buat duit internet, buat duit tanpa modal, duit mudah, hab perniagaan internet, panduan percuma, tutorial percuma, tips percuma, wordless wednesday, pencapaian seo, sharing quotes, pencapaian blog

Saya yakin misi buat duit online anda JAUH LEBIH BERGAYA dari saya! Jom ler share sket pencapaian korang kat sini plak… πŸ˜€

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? TULAR @ Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

(Visited 194 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

18 comments… add one
  • fuhh terbaik bro… kita pun nak dapat seratus sebulan tuh belum tentu dapat hasil.. affiliate tak berapa nak dapat maintain setiap bulan…
    zik recently posted…Live streaming AJL 31 22.1.2017My Profile

    Reply
    • Boleh laa bro…kena buat yang terbaik demi kelangsungan blog tak ternama nie… πŸ˜€

      Kalo hanya cuba yang terbaik kwn nie..rasanya dah ke laut gak nie..hoho!

      p/s: Bro diam2 jek tue…silap2 duit terkumpul dari IM dah bleh pegi bawak bercuti dah nie…InshaAllah… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Mesti Ada Backup Power Ke Untuk Buat Duit Online Nie?My Profile

      Reply
      • fikir positive jer tuh..kena usaha gigih jugak nih… impian dah ada tuh nak pergi bercuti.. ongkosnya pulak yang jadi masalah..
        zik recently posted…Senarai pemenang Juara AJL kali ke 31 2017My Profile

        Reply
        • Saya yakin bro boleh buat JAUH LEBIH BAIK daripada apa yang saya tunjukan ini. Just mungkin senyap2 jek nie… πŸ˜›

          Reply
  • Tahniah dengan kejayaan anda menjana duit dengan affiliate amazon. I ingat Amazon tu cuma orang asing yg boleh beli barang daripadanya. Kita Malaysian pun boleh beli barang di Amazon ke?
    Rini recently posted…Renown Gift Business Hour on 2017 Public HolidaysMy Profile

    Reply
    • Terima kasih atas kata-kata semangat tue… πŸ™‚ Setakat dari apa yang saya tahu amazon boleh kita bahagikan kepada 3 pecahan iaitu :

      1) Jual dan Beli Barang dari Amazon ( yang ini biasa orang tahu )
      2) Buat Duit Online daripada mana2 produk Amazon ( Masih ramai yg tak explore tapi ada potensi sebenarnya )
      3) Jadi Penjual di Amazon ( Lebih kurang dropship ala2 alibaba, aliexpress)

      – Hampir ketiga-tiga yang diatas ini kita boleh buat tapi cabaran setiap daripadanya adalah berbeza dari apa yg saya nampak dan lalui sebelum ini.

      – Sebab market amazon dari ilmu tak seberapa yg saya tahu nie lebih kepada US. So nak tembus market US ini ibarat nak lihat JDT beraksi dalam Asian Champion League ( harap2 rini juga kaki bola la… πŸ˜€ )

      Harap pemahaman tak seberapa ini dapat bantu anda kenal lebih sedikit apa itu amazon…Tak clear? Bleh jek tanya lagi disini… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Lebih Mudah Kerja Dari Rumah Untuk Buat Duit Online Nie?My Profile

      Reply
  • Tahniah! Boleh dijadikan contoh. Tulis blog ada matlamat dan pendapatan yang nak dicapai.
    sabree hussin recently posted…Homestay Langkawi berdekatan dengan Airport Langkawi yang SELESA dan JIMATMy Profile

    Reply
    • Terima kasih tuan. Pencapaian sekecil ini lebih kepada pemangkin semangat untuk diri sendiri jugak sebenarnya..

      DAN mungkin dengan pencapaian sekecil ini dapat juga menjadi pendorong mereka untuk yakin dan terus mencuba buat duit online bermula dengan jumlah serendah RM1

      p/s: Segan saya dengan tuan sebenarnya..sebab pencapaian tuan jauh lebih bergaya dari saya…share2 ler sket teknik @ tips cara tuan buat duit online yang mudah tue… πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…Mesti Ada Backup Power Ke Untuk Buat Duit Online Nie?My Profile

      Reply
  • tuan memang hebat tahap gaban dalam menjana duit online..

    saya jenis malu-malu kucing sahaja dan berharap dapat mencipta nama sebagai blogger yang low profile selepas ini..

    risau kalau awek nak kacau…hehehehe
    mrhanafi recently posted…Kisah Duit Bukan Segala-galanyaMy Profile

    Reply
    • Tidak laa tuan…Apelah sangat nak digabankan sangat kalo setakat RM100+++ jek… πŸ™‚

      Yang malu2 kucing nie sebenarnya JAUH LEBIH BERGAYA kot…takut nanti sekali tayang profits ternganga kawan2 nanti… πŸ˜›

      Aweks2 gemar yang ada duit jek ker tuan? Yg sengkek2 takmau heh… πŸ˜›

      p/s: Tapi betul tuan, duit bkn segalanya…kasih sayang lagi utama… πŸ˜€

      Reply
  • okeh.

    lagu kali ni best.
    titan recently posted…Lelaki kahwin dan badminton kawasaki.My Profile

    Reply
    • Tue jek ker bro…jadilah kan…. πŸ˜›

      Pencapaian bro sukar utk saya dapat..tapi boleh dijadikan cabaran buat saya blogger tak ternama nie… πŸ™‚

      Reply
      • jangan kata hang takde nama.

        kesian kat mak pak hang bagi nama naa..
        titan recently posted…Belajar Buat Blog yang INTERESTING dan Menguntungkan.My Profile

        Reply
        • Hoho…alhamdulillah…dengan nama sekecil yang diberi mampu merangkak jauh sehingga nak masuk 30an nie bersama keluarga kecil.. πŸ™‚

          Cuma bile bro masih terus membaca tanpa terus klik komen itu pon dah satu anugerah terindah gak buat budak mentah macam saya… πŸ™‚

          Reply
  • Bukan senang nak dapat RM100 kalau tak tau caranya. Tahniah ye πŸ™‚
    Sentiasa Panas recently posted…Apakah Bahagia Itu Hanya Sejenis Nasib Baik Dalam Kehidupan?My Profile

    Reply
    • Ikutkan begitulah tuan. Tak dapat banyak dapat maintain RM100 sebulan nie pon dah rasa syukur sangat…

      Tapi orang seperti tuan JAUH LEBIH HEBAT orangnya… πŸ™‚

      p/s: Sekali menulis terus terpacak heh kat depan…terer2…kena tabik spring sket sbb sudi singgah pondok buruk kat sini… πŸ™‚

      Reply
  • Jujur entri ni bagi semangat…
    Saya nak ucapkan tahniah buat Tuan… Tabik Sspringgg.. Mantap ayat Usain Bolt tu..

    Reply
    • Terima kasih…Dengan RM100 boleh laa tampung mana yang patut…kurang2 masa online dari sewa servis TM boleh juga dibayar secara percuma… πŸ™‚

      Sekang cuba tingkatkan hasil kepada RM150 utk bulan febuari. Doakan urusan saya ini dipermudahkan… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Kerja Dari Rumah Dengan iLancee Boleh Buat Duit Online Ke?My Profile

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!