Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Tak Ternama FEB 2017

Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Tak Ternama FEB 2017

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online, pencapaian blogger

Pewwitt….Berapa yang saya dapat buat duit online bulan jan 2017? Korang riki sendiri kat – SINI

Untuk post kali nie pulak nak bagitau pencapaian buat duit online dari Tim PerniagaanInternetHQ.com yang merupakan antara ratusan blogger tak ternama di Malaysia ini :

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

Ringkasan Pencapaian Bulan Febuari 2017 :

Bulan : Febuari 2017

Tarikh : Setakat 15/2/2017 ( Akan diupdate jika ada sebarang perubahan )

Misi Sebulan : RM 150 bagi bulan febuari 2017

Misi tercapai atau tidak : Ya! Misi tercapai.

Produk Jualan : Bisnes Kereta Sewa, Aplikasi Duit, Klikjer, Airbnb

Misi Bulan Seterusnya : RM 200 untuk bulan Mac 2017 +  + duit extra untuk bercuti sempena cuti sekolah bersama keluarga!

Kesimpulan : Misi RM150 sebulan berjaya dicapai sebelum pertengahan bulan febuari. Pencapaian yang lebih baik berbanding bulan sebelumnya. Alhamdulillah kerana usaha keras ini dipermudahkan. Untuk bulan seterusnya, saya hanya letakkan penambahan RM50 sahaja yang mana menjadikan target terkumpul bulan mac adalah RM200 sahaja.

Aha…ciput jek…biasa laa beb…saya tukang buat duit online biasa-biasa jek dan bukan ahli silap mata tunjuk bank statments sampai puluh2 ribu “K” sebulan… 😀

Haa…saya sendiri dah tunjukkan bukti pencapaian buat duit online saya yang sasarkan RM150 untuk bulan ini

Pencapaian buat duit  online korang pula macam mana?

Misi Buat Duit Online Oleh Seorang Blogger Tak Ternama Untuk RM150 Sebulan Berjaya! Jika Saya Yang Sel-Sel Lambat Berhubung Nie Boleh, Takkan Anda Blogger POWER Tak Boleh Kan…Jangan Kelentong Saya Heh!

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online, pencapaian blogger

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

Mungkin ada orang cakap saya TAKUT untuk letakkan sasaran pencapaian sehingga RM10K sebulan…betul ke?

Hoho…baiklah saya simpulkan dalam bentuk yang lebih mudah dibawah ini :

– Jaguh Badminton negara, Dato Lee Chong Wei akan berkata

“Untuk saya lihat potensi saya juara dalam kejohanan ini, saya kena fokus game by game dahulu “

– Saya petik kata-kata Jurgen Klopp, pengurus baru kelab Liverpool FC :

“I don’t compare myself with these genius managers in Liverpool’s history.

“It’s cool that you are looking forward to these next years with me but it’s not my [concern].

“I don’t think ‘I want to be a legend’ here.”

Boleh faham tak? Disini untuk melihat pencapaian saya boleh capai atau tidak misi RM10K sebulan itu, saya akan lihat dari bulan ke bulan. Sebab sepanjang tahun lepas saya lihat konsistensi saya untuk buat duit online tidak ada. So untuk tahun ini saya pilih untuk buat sharing info sebegini yang mana boleh bagi saya inspirasi sebenar dan mungkin rakan-rakan yang mengikuti blog tak seberapa ini.

Untuk saya capai misi RM10K sebulan ini, saya taknak compare dengan mana pakar buat duit online yang korang kenali sebelum ini sebab korang kena BELI PRODUK MEREKA YANG POWER tue untuk buat duit online tue kan…salah ker… 😀

DAN sekiranya misi saya untuk dapat RM10K tercapai, saya lebih gemar untuk orang belajar perkara tersebut di blog sampah ini sahaja sebab saya TIDAK berminat untuk menjadi LAGENDA usahawan internet di Malaysia ini ( sebabnya saya tidak KACAK macam FATTAH AMIN tapi mulut berbisa ala-ala Sharnaaz Ahmad…. 😀 )

Cuma saya bersyukur kerana dengan pencapaian kecil dapat jugalah saya buat bayar-bayar tambahan belajar mengaji dan mengenal huruf jawi anak saya – MUAR, bawak anak-anak makan steamboat & grill di tempat saya, dan inshaAllah saya cuba sasarkan untuk bawa keluarga tercinta saya BERCUTI ke luar negara dalam tahun 2017 ini… 🙂

Kini saya dalam proses merangka pencapaian saya untuk bulan mac, april dan juga mei 2017.

Tak banyak yang saya lakukan. Untuk bulan ini, saya masih cuba untuk menyertai contest seo ilancee 2017 yang kini sedang berlangsung sebab saya tertarik dengan pencapaian mamat wordpress tue dan results setakat semasa entri ini ditulis adalah….

kerja dari rumah dengan ilancee, kerja dari rumah, buat duit online dari ilancee, contest seo ilancee 2017,

Perghh….aritue bawah jek brader wordpress.com sekarang slow2 kayuh naik atas laa…cayalah bro! Gua tabik spring sama lu…apa rahsia heh? Kekongsi laa brader…. 😀

Untuk bulan april dan mei, saya sedang setup blog free ala-ala brader wordpress contest seo diatas ni untuk produk LAKU KERAS yang mungkin korang masih belum tahu kot iaitu Mastamobile dan TraderElit FCPO. Korang bleh riki sendiri potensi kedua-dua produk nie beb…yang pasti adalah KOMISEN memang masyuk beb! 😀

Buat mereka yang masih “zero” dalam pencapaian buat duit online sebagai seorang blogger, usah ribut-ribut beb! Sebab perjalanan 2017 masih baru sahaja bermula. Cuma game plan korang kena upfront 2-3 bulan kehadapan sebab masa terlalu pantas berlalu. Dan anda boleh hubungi saya melalui mana2 post yang terdapat di dalam blog ini jika inginkan sebarang pendapat atau sebarang bentuk bantuan yang boleh saya bantu korang dan lebih afdal rasanya untuk korang “SUBSCRIBE” email anda dibawah bahagian “footer” blog untuk saya update pencapaian semasa kepada anda sebagai langkah motivasi kecil dari pihak saya serta Tim PerniagaanInternetHQ.com.

Saya tinggalkan anda dengan…

perniagaan internet, cari duit, buat duit online, usahawan internet, cari duit di internet, buat duit internet, buat duit tanpa modal, duit mudah, hab perniagaan internet, panduan percuma, tutorial percuma, tips percuma, wordless wednesday, pencapaian seo, sharing quotes, pencapaian blog

Saya yakin misi buat duit online anda JAUH LEBIH POWER dari saya! Jom ler share sket pencapaian korang kat sini plak… 😀

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? TULAR @ Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

(Visited 94 times, 2 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

16 comments… add one
  • 10 k sebulan memang susah nak dicapai.. tapi tak mustahil… page pertama lagi tuh.. hebat2..

    Reply
    • Hoho..tapi ramai yang teruja tgk hasil rm10k bro..baru rmai followers mau belajar sama itu sifoo…😄 sedap gak berentap brader wp.com dgn blogspot ngan dotcom tue..ikut logik brader wp.com tue agak mustahil bleg menang bro…cuma harap magik kot berlaku… 😃

      Reply
      • blogspot memang ada kelebihan punya..
        zik recently posted…Tonton live nahu rindu episod1,My Profile

        Reply
        • Betul. Cuma ianya satu percubaan yang berani dan jarang2 org nak buat mcm brader wp.com tue…setakat yang tgk nie mmg rasanya xbleh beat kot…just tgk laa nasib masa awal mac mcm mana… 🙂

          Reply
  • Boleh tahan juga tu bro..
    Pelan-pelan kayuh nanti sampai..
    saya pun target juga nak dapat ribu2 ni.. tapi terlalu jauh lagi ni
    zool recently posted…Kursus Inovasi Dan Pemikiran Kreatif Dari Yayasan Inovasi MalaysiaMy Profile

    Reply
    • Biasa-biasa jek bro.

      Sekarang main target buat duit online dgn ilmu yang ada untuk tujuan cover kos kehidupan jek…at least rasa berbaloi gak laa online berejam nie… 😛

      p/s: Tinggal kena juga laa letak target tinggi2 untuk motivasi diri kan… 🙂 Cuma nak aim RM10K memang kena main duit USD laa br nmpak jln mudah sket kot…mungkin dah start kena masuk cabang warriorforum ngan digitalpoint gak nie..tinggal nak “sekiping” mat london nie ada failed sket lor… Bro mesti ada cara kan…cer cer kongsi sket… 😀

      Reply
  • AirBNP ni bayar cash ke voucher ye?
    sabree hussin recently posted…Bercuti di Tiga Pantai Menarik di MelakaMy Profile

    Reply
    • AirBNB ada 2 cara utk perkara cash. Untuk direct cash masuk dalam acc kena buat servis sewa rumah/bilik/apartment/. InshaALLAH saya dalam kearah perkara ini.

      Untuk satu cash yang dapat tue, redeem pada tempahan mana-mana bilik/apartment/rumah yang kita buat. Dengan kata lain, bleh laa merasa gak duduk apartment tengah2 BANDAR METROPOLITAN klcc tue secara PERCUMA if ada listed dalam AIRBNB…ok tak bro rasa? 🙂

      Reply
      • Ok jugak tu. Kumpul banyak-banyak lepas tu cek in kat apartment yang paling mahal sekali kan.
        sabree hussin recently posted…Bercuti di Tiga Pantai Menarik di MelakaMy Profile

        Reply
        • Betul aa tue bro..at least cost untuk penginapan dah free..just cover cost utk makan dan transport jek… 🙂

          p/s: Pasni naik melaka lagi bleh stay hotspot apartment bro…Bleh jalan2 kaki jek kat kapal samudera tue ngan bukit maxwell tue… 🙂

          Reply
  • takpe.

    leh target lebih tinggi lagi lepah nih eh.
    titan recently posted…Belajar Buat Blog yang INTERESTING dan Menguntungkan.My Profile

    Reply
    • Hoho…kena laa tokguru macam bro kasik tips rahsia2 sulit teknik buat duit online ala2 JDR tue.. 😛

      p/s: Perghh…taiko SEO dah masuk gelanggang pasal contest “BLOG”…Ini macam budak mentah macam saya susah mau cari makan aa….harapkan nasib jek nie… 😀

      Reply
  • byk jugak yg sy baru tahu nk cri income dri affiliate
    lokmanamirul recently posted…Rahsia Borong Barang Dari China Online Dengan Pantas!My Profile

    Reply
    • Lubuk banyak gak tuan. Tinggal samada kita berjaya utk kutip hasil aff dr produk tue jek atau tidak. Tuan rasanya mesti kutip hasil aff banyak nie…cer cer bgtau sket tn.. 😄

      P/s: rahsia beli borong dr china pakai supplier apa tue tuan? Dhgate?aliexpress?alibaba? Seronok gak nak tau nie..

      P/s
      Admin HQ recently posted…Kusangka Panas Hingga Ke Petang Rupanya Hujan Di Tengahari!My Profile

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!