Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Julai 2017

perniagaan internet, cari duit, buat duit online, usahawan internet, cari duit di internet, buat duit internet, buat duit tanpa modal, duit mudah, hab perniagaan internet, panduan percuma, tutorial percuma, tips percuma, wordless wednesday, pencapaian seo, sharing quotes

Straight to the point jek laa kan… πŸ™‚

Korang just nak tau berapa kupang bulan JULAI 2017 nie saya dapat kan… πŸ˜€

Cerita buat duit online saya memang bukan line2 4-5 angka sebulan ( SETAKAT ini )

Tapi terus konsisten sehingga masuk ke pertengahan tahun 2017 ini…alhamdulillah.

Alrite! Untuk bulan JULAI 2017 ini, pencapaian blog mentah ini hanyalah….

Misi Buat Duit Online Oleh Seorang Blogger Tak Ternama Untuk RM600 Sebulan Berjaya! Jika Saya Blogger Tak Ternama Boleh, Saya Pasti Pencapaian Anda JAUH Lebih POWERRRΒ Dari Saya!

Ringkasan Pencapaian Bulan Julai 2017 :

Bulan :Β Julai 2017

Tarikh : Sehingga 30/7/2017 ( Akan diupdate jika ada sebarang perubahan )

Misi Sebulan : RM 600 bagi bulan JUL 2017

Misi tercapai atau tidak : Ya! Misi tercapai. Dan lebih manis lagi bulan ini berjaya kutip sehingga 3x ganda daripada target asal. Alhamdulillah

Produk Jualan :Β Jobdirumah, Aplikasi duit, jutawan app, bisnes kereta sewa, mastamobile, klikjer,

Misi Bulan Seterusnya : RM 800 untuk bulan Aug 2017 + Β DuitΒ Extra untuk musim cuti sekolah bulan Aug 2017!

Kesimpulan : Misi RM600 sebulan berjaya dicapai sehingga 3x ganda daripada target asal. Dan saya anggap pencapaian bulan ini adalah pencapaian bulan terbaik setakat ini. Alhamdulillah urusan buat duit online saya terus dipermudahkan…. πŸ™‚

Apa…RM600 jek dapat dah sembang macam dapat RM6-10K sebulan…???

Hoho! Kalo dihitung dari awal januari sampai bulan julai nie, hasil komisen buat duit online cecah laa juga 4 angka kecil… πŸ˜€

Tau….hasil komisen buat duit online korang JAUH LAGI KENCANG punya… tak gitu?

Kot2 imej dibawah boleh bagi semangat untuk korang buat duit online….

Tak cukup ker….komisen bukan banyak mana pon nak ditunjuk….belanja sket lagi heh….

Buat Duit Online

Yang menarik tentang pencapaian buat duit online saya, hampir 90% hasil komisen tersebut bukan datang daripada blog mentah ini, tapi daripada blog percuma yang saya develop secara santai tanpa make-up cun2 punya… πŸ˜€

Tapi tak sangka plak blog tak make-up lawa2 nie laa yang ramai berkenan nak tau info produk affiliate tersebut.

Sekarang korang dapat tips kan…takpayh pikir2 sangat make-up + modified kaw2 blog korang tue…yang penting RESULTS dalam tempoh satu bulan dapat collect hasil atau sebaliknya.

Bagaimana boleh saya nak bantu korang? Stepnya sungguh mudah iaitu korang “SUBSCRIBE” email korang dibawah bahagian “footer” blog untuk saya update pencapaian buat duit online semasa kepada anda sebagai langkah motivasi kecil dari pihak saya serta Tim PerniagaanInternetHQ.com.

Saya akan roger korang dari email sebagai method 1 to 1 personal touch TANPA BAYARAN SATU SEN daripada saya dan Tim PerniagaanInternetHQ.com!

Saya tinggalkan anda dengan..

Buat Duit Online

contest seo ilancee, contest seo ilancee 2017, kerja dari rumah dengan ilancee, pakar seo malaysia, contest seo - Buat Duit Online

Dan jadual kerja saya semakin bertambah lebih2 lagi dah start masuk bidang lain – hiburan santai buskers. Nak nyanyi tak pandai jadi manager bodo-bodo pon jadi laaa… πŸ˜€ Nah saya belanja sket show kecil-kecilan yang saya dalam proses nak bantu rebrand geng2 buskers -MUAR disegani bukan hanya di bandar di raja ini tetapi 1 Malaysia…ameen

( Dikenali dengan nama KPMBuskers – Komuniti Pemuzik Muar )
*Nak manage artis-artis nama besar bukan level saya laa…cuma berharap dapat bekerjasama dengan artis-artis idola macam Ramli Sarip, Amir Uk’s, dan terlalu ramai untuk saya listkan disini merupakan satu impian yang mungkin BOLEH JADI KENYATAAN…ameen!

Jangan fikir pencapaian buat duit online saya yang tak seberapa ini…Ini hanyalah motivasi kecil untuk korang lebih berjaya…ameen!

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? TULAR @ Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Buat Duit Online

(Visited 93 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

18 comments… add one
  • Bulan julai punya komisen JDR besar tu. Sampai RM40 per sale πŸ™‚
    sabree hussin recently posted…Iklan kerja data entry online dan office based yang boleh dipercayaiMy Profile

    Reply
    • Nasib jek sangkut tue bro…biasa sangkut sales LAGI BANYAK dengan bro kan…taiko JDR nie… πŸ˜›

      Reply
  • tergugat nih lama2.. kena belajar lagi nih..
    zik recently posted…Sinopsis penuh drama my darling inspektor daniel astroMy Profile

    Reply
    • Takde rahsia apa nya bro…semua pakai ubat gegat jek nie..tabur2 sket ada wangi dapat laa sangkut org beli… πŸ˜€

      Adsense yang pasang dalam tue entah brapa byk dah tue kan… πŸ˜›

      Reply
      • berapa lah sangat adsense nih.. kita anak2 ikan jer…
        zik recently posted…Keputusan penuh piala malaysia 1.8.2017My Profile

        Reply
        • Ehhh…dalam dollar memang nampak sket…skali convert pada RM @ MYR bleh payung makan cendol 1bulan punya… πŸ˜€

          p/s: Anak ikan ini bukan sebarang anak ikan…ini anak ikan experience punya nie..pakar streaming… πŸ˜›

          Reply
  • oklah tu.

    kita ni biasa-biasa aje dapat.
    titan recently posted…How do you define SUCCESS?My Profile

    Reply
    • Alhamdulillah bro…cuba nak jadi luar biasa mcm bro…bro orang ada-ada dalam dunia blogger malaysia…yang biasa2 orang mcm saya…blogger kecil-kecilan jek.. πŸ™‚

      Reply
  • byk tu..boleh la belanja makan mee bandung muar..hihi…

    semoga target bln ogos tercapai..amin…

    xpernah promo bisneskeretasewa..menarik jgk nanti nak cubalah…
    cik tom recently posted…Cara Nak Jimat Beli Barang Di Lazada Guna VoucherMy Profile

    Reply
  • Boleh laa ciktom…buat lepas bayar bil tertunggak, duit pampers ibu dan anak…makan2 steamboat dengan keluarga… πŸ˜›

    Pn tom jauh lagi banyak…sekali kumpul pakai dollar jer kan… πŸ˜›

    p/s: Promo jek keretasewa tue…payout dari tn wahi bagus..dapat sales jek terus transfer… πŸ™‚
    Admin HQ recently posted…Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Julai 2017My Profile

    Reply
  • memang hebat jiran sebelah rumah aku ni..memang la sangat terinspirasi..tapi nak kejo tak mampu lagi ni..aku baru nak tatih..die dah pecut awal dah..huhu..

    good job bro!
    thehaikal recently posted…4 Quote Dari Filem The Boss Baby Ini Buat Aku Berfikir..My Profile

    Reply
    • Alhamdulillah bro…tinggal pencapaian buat duit online ini takdelah luar biasa mana…setakat xsampai 4-5 angka sebulan apa lah sangat…tinggal kepuasan sebagai blogger tak ternama + kecil-kecilan ini sket sebanyak rasa bangga dengan diri sendiri… πŸ™‚

      Ajip dalam kl gengster kan cakap…wa sayang sama ini grup…wa mau kita sama-sama naik… πŸ˜€ Kita sama jek bro masih tatih tatih + cak cak lagi…coverage readers blog mentah ini jauh lebih kecil berbanding blog bro…ini saya gerenti punya!

      p/s: Itu cerita buat anak2 mampu berfikir itu ini sambil kunyah popcorn kat panggung..kalo tak separuh jalan dah dongak atas mulut nganga jek… πŸ˜›

      Reply
  • terbaik bos..rm600/bulan tu dah macam kerja berat kaw2 dah..pehh tahniah
    Belang Tarung recently posted…Wonderfood Museum Penang Galeri Replika ‘Life-Like Food’ Bersaiz Hulk KelaparanMy Profile

    Reply
    • Terima kasih pak belang…kalo nilai kerja keras saya yang tak seberapa nie rm600 pd geng blogger terunggul rasa tak berbaloi punya…tnggal saya bukan buat atas kejar kapasiti 4-5angka sebulan… πŸ™‚

      Tinggal niat dengan angka RM600nie..kenkwn blogger baru nak up mcm saya nie rasa tak mustahil utk buat duit online nie…ini sebenar matlamat saya… πŸ˜›

      p/s: Mesti sibuk pak belang skrg…tinggal KURANG 30hari jek lagi sukan sea nak berlangsung… masuk tv dah tentu heh pak belang…posing sebelah yb.. πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Mei 2017My Profile

      Reply
  • tuan sangat beruntung dah dapat sales dari blog..

    bagi saya jadi blogger agak perlahan untuk jadi kaya…

    otak blogger penuh dengan idea menulis..

    orang yang ada perikemanusian boleh jadi blogger.Untuk kaya agak perkahan sedikit
    mrhanafi recently posted…2 Langkah Lagi Untuk Jadi Jurulatih BertauliahMy Profile

    Reply
    • Alhamdulillah. Tidak dinafikan diri saya juga mahu jadi orang “ADA-ADA” suatu hari nanti namun tidak pasti datang dari mana caranya… πŸ™‚

      Pencapaian sekecil ini hanyalah untuk memberikan motivasi kecil kepada mereka diluar saya yang seorang blogger mampu buat duit tepi sekitar rm100/sbln jika tahu cara yg betul. Jln yang ditunjukan oleh blog mentah ini ADALAH MUSTAHIL mampu untuk buat anda KAYA.. πŸ˜›
      Admin HQ recently posted…Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Mei 2017My Profile

      Reply
  • kan best kalau dapat ratusan ringgit sebulan dari blog kita
    Bisnes Online recently posted…Jana Income Mudah Dengan Jual Beli Cryptocurrency OnlineMy Profile

    Reply
    • Alhamdulillah…begitulah yang saya mahukan..tapi nak konsisten pencapaian ratusan ke ribuan ringgit di blog amatlah sukar… πŸ™‚

      Tapi orang mcm tuan jauh lebih hebat dari saya…celah gigi jek hasil pencapaian saya tue…kekongsi laa tn tips @ rahsia buat duit dari blog nie… πŸ˜€

      Reply

Leave a Comment

Cancel

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!