Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Ebay,Ebay Malaysia,Cara Berniaga Di Ebay,USD, panduan ebay, rahsia ebay, bisnes ebay, buat duit dengan ebay, teknik ebay, rempit ebay

Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger JAN ke FEB 2018

perniagaan internet, cari duit, buat duit online, usahawan internet, cari duit di internet, buat duit internet, buat duit tanpa modal, duit mudah, hab perniagaan internet, panduan percuma, tutorial percuma, tips percuma, wordless wednesday, pencapaian seo, sharing quotes

Hoho! Topik cari makan ciput2 saya kembali lagi….

Ada hasil sket baru laa dapat idea menulis…

Macam org kahwin gak…bila tak dapat sebab red card, monyok jek…

Cer dapat…cergas semacam jek… πŸ˜€

Untuk tahun 2018 ini, saya akan cuba terus konsisten dalam berkongsi serba sedikit sumber buat duit online saya bagi setiap bulan.

Ikutkan sepanjang tahun 2017, rekod dan transaksi hasil buat duit online saya on track setiap bulan walaupon amaunnya bukanlah sehingga 4-5 angka sebulan…

Dengan amaun duit tepi kecil inilah lepas juga saya bayar bil letrik dan air tertunggak, lepas bayar van anak sekolah, dapat bawa anak makan mee bandung manis Abu Bakar Hanipah serta dan konsisten buat amal kepada badan2 NGO sekitar tempat saya sudah memberikan kepuasan yang tersendiri… πŸ™‚

Alrite! Untuk bulan JAN-FEB 2018 ini, saya share info bagaimana anda boleh buat duit online melalui NICHE PELANCONGAN @ Bercuti @ Holiday…

Misi Buat Duit Online Oleh Seorang Blogger Tak Ternama Untuk RMXXXX Sebulan Berjaya Untuk Niche Pelancongan ( Airbnb )

Ringkasan Pencapaian Bulan Jan-Feb 2018 :

Bulan :Β JAN & FEB 2018

Tarikh : Sehingga 1/2/2018 ( Akan diupdate jika ada sebarang perubahan )

Misi Sebulan : RM XXXX berjaya dihasilkan.

Misi tercapai atau tidak : Ya! Misi tercapai. Misi untuk konsisten dalam niche pelancongan bagi tahun 2018

Produk Jualan :Β Airbnb, Bisnes Homestay

Misi Bulan Seterusnya : Untuk kekal konsisten bagi tempoh 1tahun sepanjang 2018

Kesimpulan : Misi RMXXXX sebulan berjaya dicapai bagi percubaan dalam niche ini. Dan saya anggap pencapaian bulan ini adalah pencapaian bulan terbaik setakat ini. Alhamdulillah urusan buat duit online saya terus dipermudahkan…. πŸ™‚

Hoho! Ada beza dari berita sebelum ini…YA! betul saya tak show off “AMAUN” yang saya dapat? Sebab apa? Sebab taknak anda kecewa dan gelak besar bila tahu “ITU JEK” yang brader sembang lebat nie cakap… πŸ˜›

Tips saya dalam buat duit online bagi niche pelancongan ini :

– Dalam kalendar kuda korang tue, cer tengok berapa banyak warna kuning @ cuti yang ada. Banyak kan? So potensi untuk niche pelancongan memang ada.

– Takkan laa dalam mana2 cuti tue korang LANGSUNG tak keluar rumah untuk berehat kan…bila ada korang cuba buat catitan ringkas tentang tempat2 yang korang pergi tue…Contoh : Bercuti 3hari 2mlm ala bajet di Langkawi. Korang tengok nanti berapa ramai yang cari info korang itu tadi.

– Cuba letak link aff mana2 program pelancongan seperti Booking.com,Agoda,dll dalam isi post korang tue…cuma yang membezakan korang akan dapat sales atau tidak ialah bagaimana korang manipulasi link aff itu supaya orang nak tak mesti klik untuk dapatkan offer tersebut… πŸ™‚ Bagaimana?Korang pi komen kat bawah nanti saya nak tahu rahsia mudah ini…baru saya jawab laa…

– Kat mana nak post?Kalo FB market korang adalah fans korang @ member list…member list korang ramai atau tidak, korang lagi tau laa…dan memberlist tue minat dengan offer melancong itu pon satu faktor akan tentukan samada korang boleh dapat hasil affiliate dari niche pelancongan ini.

– Kalo korang market dalam blog, kesukarannya adalah untuk orang jumpa blog korang jek. Macam korang jumpa blog sampah nie…senang ker susah?Sebab tue blog nie tak famous macam blog sipolan sipolan tue… πŸ™‚

Buat Duit Online

Saya memang menggunakan blog sampah ini untuk market mana2 program buat duit online saya ini. Memang saya tak sembah FB untuk marketing kerana saya tak minat nak bersosial agaknya… πŸ˜€

Dan yang menarik tentang pencapaian buat duit online saya, hampir 90% hasil komisen tersebut bukan hanya datang daripada blog mentah ini, tapi daripada blog percuma yang saya develop secara santai tanpa make-up cun2 punya… πŸ˜€

Tapi tak sangka plak blog tak make-up lawa2 nie laa yang ramai berkenan nak tau info produk affiliate tersebut. Macam tak percaya jek kan? Itulah hakikat yang saya lalui sepanjang melibatakan diri dalam dunia blogging since 2007 lagi…

Sekarang korang dapat tips kan…tak payah pikir2 sangat make-up + modified kaw2 blog korang tue…yang penting RESULTS dalam tempoh satu bulan dapat collect hasil atau sebaliknya.

Bagaimana boleh saya nak bantu korang? Stepnya sungguh mudah iaitu korang “SUBSCRIBE” email korang dibawah bahagian “footer” blog untuk saya update pencapaian buat duit online semasa kepada anda sebagai langkah motivasi kecil dari pihak saya serta Tim PerniagaanInternetHQ.com.

Saya akan roger korang dari email sebagai method 1 to 1 personal touch TANPA BAYARAN SATU SEN daripada saya dan Tim PerniagaanInternetHQ.com!

Saya tinggalkan anda dengan..

Buat Duit Online

contest seo ilancee, contest seo ilancee 2017, kerja dari rumah dengan ilancee, pakar seo malaysia, contest seo - Buat Duit Online

Jangan fikir pencapaian buat duit online saya yang tak berapa nak BANYAK nie…Ini hanyalah motivasi kecil untuk korang lebih berjaya dalam menjana duit online dari sebuah blog…ameen!

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? TULAR @ Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Buat Duit Online

(Visited 19 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. 70% sumbangan yang diterima disini akan disalurkan kepada badan-badan NGO yang bertauliah seperti di iklan sidebar kami. Terima kasih.

0 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!