Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Bitcoin In Malaysia

buat duit online, buat duit online dengan bitcoin, harga terkini bitcoin, harga btc, xe btc to myr, mesin mining bitcoin, belajar buat duit dengan bitcoin

Hmm…nak sembang kencang pasal bitcoin, saya sebenarnya bukan sifu pon.

Cuma apa yang saya lihat sekarang potensi bitcoin sungguh mengkagumkan bagi mereka yang tercari-cari platform buat duit online ini.

Saya start kumpul dalam unit yang kecil bitcoin @ btc ini pada harga btc sekitar $500 dan hari ini (setakat masa entri ini ditulis) harga terkini bitcoin sudah mencecah $4000/btc…. 🙂

Dan perkembangan luar biasa bitcoin ini kini turut mendapat perhatian ramai pihak termasuklah…

Mengapa anda perlu buat duit online dengan bitcoin hari ini juga?

 

Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin

Fakta diatas bukan saya reka2 @ temberang syok sendiri punya. Itu saya petik daripada akhbar utama di negara kita ini.

Dan persoalan yang lebih menarik adalah…adakah benar BITCOIN ini berpotensi besar di Malaysia ini? Lihat fakta-fakta menarik tentang bitcoin dan potensi pasaran di malaysia yang saya petik dari LUNO :

Ok…itu antara sebahagian kecil info yang saya dapat untuk perkongsian di dalam entri ini…

Ok! Sekarang lihat pula apa kata mereka tentang bitcoin ini…

Hmmm…memandangkan saya juga masih baru dengan bitcoin…nak sembang kuat pon tak berapa syok rasanya…dan entri ini lebih kepada pengenalan dan pengetahuan serba sedikit dari saya tentang bitcoin… 🙂

Korang ada benda-benda menarik pasal bitcoin? Bleh ler share @ bincang kat sini.

Mungkin maklumat daripada perkongsian anda diperlukan untuk tujuan pembelajaran dan pengetahuan tentang potensi bitcoin dimasa hadapan!

Alhamdulillah…berjaya juga simpan bitcoin yang sekarang takde laa banyak ada dalam trezor ( wallet offline bitcoin ) nie… 😛

In sha allah next info yang akan datang bleh laa saya cuba share bagaimana untuk anda buat duit online dengan bitcoin ini!

Jangan tunggu lama-lama nanti lama-lama bitcoin terus diambil orang.. 😀

 

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? TULAR @ Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Bitcoin

(Visited 246 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

12 comments… add one
  • bitcoin dah mahal, sekarang kita fokus ke Altcoin jer, saya join Dogecoin. Bitcoin pun boleh, sebabnya ada potensi tinggi naik berkali kali ganda
    Bisnes Online recently posted…Jana Income Mudah Dengan Jual Beli Cryptocurrency OnlineMy Profile

    Reply
    • Wahh..ini mesti dah masak dengan selok belok crytocurrency…masuk2 jek citer dogecoin.. 😛

      Tuan mining sendiri ker atau tuan join program @ layan trading crypto?

      Saya layan btc sebab nak test pengalaman mining dengan mesin…dgr citer mesin pon ribu2 punya harga.. 🙂

      Angkat mesin2 kecil dulu jadi laa kan…tgk pergi btc nya mcm mana.. 🙂

      Reply
  • Wah-wah..dah nak start melombong nampaknya hehe..nanti ajar la sikit macam mana nak melombong 🙂
    thehaikal recently posted…Melombong Bitcoin vs Blogging. Which one better?My Profile

    Reply
    • Hoho…lain mcm vs nya tue…kalo org dengar lombong emas vs lombong ikan rambo tepi taman, rasanya ramai nak pegi lombong emas tue bro…Tapi lain org lain seleranya…saya sekadar nak cuba cari pengalaman baru jekk 🙂

      Skrg tgh nak cuba belajar lombong btc dari mesin….dgr2 beli mesin dan tentu mahal..pastue kena kos elektrik naik sampai 2 3 kali ganda…tapi kalo setelah dihitung2 kalo bleh utg dalam RM500/bln pon dah kira bagus tue bro.. 🙂

      Kerja mesin buat, kita cuma simpan dalam wallet pastue jual kat exchanger mcm LUNO,LOCALBITCOINS dan seumpamanya jika memerlukan…yg best harga terus naik bro… bleh laa cover2 bwk anak2 bercuti… 😀

      p/s: Dgr2 sultan hassanal bolkiah dah pump beratus biliion dalam BTC tue bro..kita yg kecil2 nie simpan sket2 jadi ler… 😛

      Reply
  • ada duit banyak.. boleh beli Bitcoin atau mining sendiri..

    jumlahnya sangat limit iaitu 21 Juta sahaja setakat ini..

    adalah saya betul tuan admin..
    mrhanafi recently posted…Ciri Ciri Istri Sudah Tidak Cinta SuamiMy Profile

    Reply
    • Dari setakat pengetahuan saya yang baru sebulan jagung dengan btc ini, fakta bro ada benar… 🙂

      Tak dinafikan mesin2 mining memang besar modalnya. Cuma jika dihitung dengan peluang yang datang ini, ianya agak berbaloi dengan pulangan yang diterima jika dari sudut harga semasa dari masa saya ada beli dulu…$500 dan sekarang dah cecah $4000+++… 🙂

      Tinggal apabila sumber inspirasi dari ayat jack ma yang saya petik dari rakan blogger kita – thehaikal yang berbunyi – if you’ve never tried, how will you ever know if there’s any chance…???

      Doa2 kan saya urusan dalam perjalanan baru dalam dunit cryptocurrency – bitcoin ini berjalan lancar…ameen

      p/s: Alhamdulillah bro.. isteri saya masih mencintai dan terus mencintai saya…ameen

      Reply
  • ada banyak pendapat tentang bitcoin ni..
    saya pun tak berani nak join..
    zool recently posted…Berhenti Bekerja untuk sambung belajar : Berbaloikah ?My Profile

    Reply
  • jangan jadi macam e-gold sudah la.

    banyak dulu duit dalam tu. Last-last hilang gitu je.

    Tak sempat nak withdraw semua.
    titan recently posted…Sindrom Burung Hantu yang COMEL.My Profile

    Reply
    • Ohh yer ker bro…Tinggal yang bitcoin kali ini ada nampak sinar sket laa… lebih transparent sebab ada mesin untuk gali…tapi terima kasih bro atas peringatan ini… 🙂

      Reply
      • tapi akan tepu gak.

        dan akan berakhir juga.

        tengok la nanti.

        haha..

        bukan nak bagi putus harapan.

        tapi sejarah selalu berulang.

        dan akan selalu berulang.

        haha..
        titan recently posted…Mirai EMy Profile

        Reply
        • Sejarah mungkin berulang ker bro…alunan tomok newboyz… 😛

          Risiko yang boleh membawa kekecewaan atau kegemilangan…. Tinggal skrg dah mula masuk dan melangkah dalam arena ini kan…

          Doa urusan ini akan dipermudahkan juga laa…ameen

          p/s: Tinggal peringatan dari big brother blogger kena laa juga diambil kira… 🙂
          Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ – Admin Nak Bayar Zakat!My Profile

          Reply

Leave a Comment

Cancel

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Buat Duit Online Dari RM100-1000 Sebulan Disini Dari Ranking Google!