Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya!

pertandingan seni komen, komen bernas, jadi top commentator, perniagaan internet

Assalamualaikum… salam sejahtera dan salam 1Malaysia buat semua pembaca kami. Jutaan terima kasih atas kesudiaan anda untuk terus bersama blog yang semakin popular picisan ini..

Hari ini, kami dengan sukacitanya nak umumkanΒ  blog PerniagaanInternetHQ.com akan menganjurkan Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya!. Pertandingan ini turut diadakan sempena menyambut ulangtahun yang PERTAMA (01) tidak lama lagi… takyah kirim2 hadiah…kami bagi hadiah pula kepada korang semua… πŸ˜€

Mengapa anda patut sertai pertandingan ini :

  • Hadiah berbentuk WANG TUNAI – Setakat ini HADIAH TERKUMPUL sebanyak RM500!
  • Hadiah istimewa diberikan kepada pemenang MISTERI yang terpilih – mungkin 3 orang, mungkin 5orang..mungkin juga lebih dari itu… πŸ™‚
  • Syarat pertandingan yang tak susah!
  • Tempoh pertandingan tak panjang pon!
  • Dan banyak lagi…!

Syarat-syarat untuk menyertai pertandingan seni komen terbanyak & terlajak baik punya ini ialah:

Pertandingan Seni Komen Terbanyak dan Terlajak Baik Punya Anjuran PerniagaanInternetHQ.com

Pertandingan Seni Komen

1 – Komen pada mana-mana entri yang terdapat di dalam blog PerniagaanInternetHQ.com

2 – Jumlah ayat komen tersebut tidak kurang dari 10 patah perkataan. (WAJIB)

3 – Jika anda memilih untuk komen pada entri Bahasa Inggeris, komen tersebut juga haruslah dalam Bahasa Inggeris dan begitu juga entri bahasa melayu. (WAJIB)

4 – Dilarang untuk membuat komen berunsur SPAM/ PROVOKASI POLITIK/ PERKAUMAN/ PROMOSI/ PERJUDIAN / MENYENTUH SENSITIVITI AGAMA atau komen yang sama pada entri yang berlainan terdapat didalam blog PerniagaanInternetHQ.com

5 – Setiap komen yang LIVE pada mana-mana entri akan dikira berjaya dan bilangan komen ini akan dikira dari plugin TOP COMMENTATORS yang terdapat pada sidebar kami. (lihat sidebar sebelah kanan blog ini – TUKANG HAVOC). Komen yang tertinggi ( dibawah Admin HQ) akan dikira sebagai pemenang.

6 – Pihak Penganjur BERHAK menolak mana-mana komen yang dirasakan tidak sesuai tanpa sebarang pemberitahuan.

7 – Senarai pemenang yang diumumkan adalah muktamad. Sebarang bantahan, rayuan, petisyen, perhimpunan, surat menyurat/email tidak akan dilayan.. :). Pihak kami akan menghubungi anda melalui EMAIL/CONTACT blog masing-masing yang diberikan semasa komen dibuat ke dalam post.

8 – Pihak penganjur berhak untuk mengubah atau menambah syarat pertandingan seni komen dari masa ke semasa jika perlu.

Masa Pertandingan:

Pertandingan seni komen akan berlangsung selama 3 bulan iaitu bermulaΒ tepat jam 12 malam 1 JAN 2016 hingga 31 MAC 2016. Setiap bulan akan ada seorang pemenang bulanan. Anda boleh melihat stats pencapaian anda di β€˜Terima Kasih heh tukang komen’ dan β€˜Tukang Havoc’ di sidebar blog ini. Sekiranya pertandingan ini mendapat sambutan yang MENGGALAKAN, pihak kami akan sambung pada bulan yang berikutnya.

Pengumuman Keputusan:
Pihak kami akan mengumumkan keputusan Pertandingan seni komen ini pada setiap 30hb pada setiap bulan melaui blog ini kecuali bulan FEBUARI ( 29HB)

Hadiah Pemenang

Pemenang Bulan 1 Β Β  – Wang Tunai RM100.00 – Ciktom
Pemenang Bulan 2 Β  –Β Β  Wang Tunai RM200.00 – Ciktom
Pemenang Bulan 3 Β  –Β Β  Wang Tunai RM200.00

Jumlah keseluruhan Β  –Β Β  Wang Tunai RM500.00 bakal diberikan!

Berita baik! Jika dalam tempoh 3 bulan tersebut adalah dari pemenang yang sama, pihak kami berbesar hati untuk memberikan “HADIAH ISTIMEWA” disamping wang tunai tersebut diatas kerajinan beliau untuk berada di blog perniagaan internet ini.

Hadiah Misteri – Untuk semua penyertaan dengan komen 20 ke atas dengan memberikan komen yang bernas dan relevan pada mana-mana post didalam blog ini, pihak kami berbesar hati untuk memberikan hadiah misteri dengan memilih secara RAWAK. Berapa orang yang akan dipilih? Mungkin 3 orang, mungkin 5 orang dan mungkin lebih. Dengan kata lain, jika anda tidak menjadi pemenang bulanan sekalipun, pihak kami akan memberikan “GULA-GULA” istimewa kepada anda. Ada la pengubat luka hati yang kecundang… πŸ˜€ Dan pemilihan pemenang misteri adalah menggunakan RANDOM.org (kira cabut undi laa beb!)

* Nota Kecil : Pemilihan pemenang MISTERI akan dipilih melalui komen kepada POST ini – Saya Join Tuan! selain telah mencapai jumlah minima 20 komen dan keatas. Harap maklum!

Objektif Pertandingan

Objektif utama kami untuk pertandingan ini bukanlah SEMATA-MATA untuk menarik traffik dan juga memberikan hadiah berupa wang tunai yang kami sediakan tetapi ianya dapat membantu anda meningkatkan kredibliti dan membina potensi diri selaku pemberi komen yang bernas yang mana orang lain akan berasa lebih yakin serta memandang tinggi kredibliti anda sebagai blogger.

Selain dapat memberi komen-komen bernas tersebut, ini salah satu cara mudah untuk anda mengeratkan hubungan silaturahim dengan blogger2 yang ada di dalam blog yang semakin popular pisican ini.

Selain itu juga, inilah cara pihak kami untuk berkongsi rezeki yang tak seberapa kami perolehi samada melalui blog ini mahupun program2 yang sertai samada di dalam negara mahupun luar negara. Dan sumbangan derma kecil ini anda tahulah siapa pemberinya… πŸ˜€

Dan disamping menjadi “TUKANG HAVOC” blog perniagaan internet ini, URL anda akan kami share kepada umum yang mana secara tidak langsung kami akan promosikan secara percuma. Lihat statistik blog kami! Tak rugi laa beb!

Tips untuk Memenangi Pertandingan Seni Komen adalah :

  • Komen yang relevan dan bermutu pada mana-mana entri yang terdapat di dalam blog ini. Komen yang bermutu pastinya akan meningkatkan imej anda selaku blogger profesional khasnya di Malaysia… πŸ™‚
  • Jumlah komen yang dikira melalui widget “Tukang Havoc” pada sidebar blog ini.
  • Membuat review ringkas & kreatif mengenai pertandingan komen ini. Dan jika dirasakan REVIEW anda menarik, pihak kami tidak akan “lokek” untuk berikan anda “HADIAH MISTERI”. Sila hantar kepada kami melalui ruangan “contact” dengan tajuk – Review Ringkas dari xxx – jika anda ada membuat review untuk tujuan semakan dari pihak kami. (Optional)
  • Klik dan daftar pada butang G+ (google plus) – KOMUNITI PERNIAGAANINTERNETHQΒ  pada sidebar blog ini . Boleh berhubung dengan rakan blogger yang lain dari group ini. (Optional)
  • Membuat undi pada kaji selidik yang disedikan oleh kami di bahagian sidebar untuk rujukan blogger atau usahawan internet yang baru berkecimpung dalam perniagaan online ini. Pinjam dialog Abang JAMIL dari cerita MADU 3 – Ini hari saya tolong awak, esok-esok pulak awak pula tolong saya… πŸ˜€ (Optional)
  • Langgan email dari feedburner yang kami sediakan di sidebar. Bantu kami untuk sebarkan maklumat terkini kepada yang memerlukan… πŸ™‚ (Optional)
  • Copy & paste banner kecil kami (disebelah sidebar ) untuk membantu kami mempromosikan pertandingan ini. (Optional)
  • Memenuhi syarat-syarat lain yang diberitahu kelak.

Diharap melalui info, objektif serta tips memenangi pertandingan seni komen ini dapat memberi anda sedikit gambaran bagaimana untuk anda turut serta dalam memeriahkan pertandingan ini.

Kini Anda Boleh Memenangi Hadiah Wang Tunai Hanya Dengan Menyertai Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya!

 

Selamat berjuang!

Jom tonton 4 minit jek untuk fikir dan renungakan bersama….Pinjam ayat abang JAMIL tapi saya ubahsuai sket – Ini hari hari saya..esok2 pula anda yang anjuran pertandingan kan.. πŸ™‚

Apa Kata Mereka Mengenai Berita Ini Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya! dari PerniagaanInternetHQ.com
Apa Kata Mereka Mengenai Berita Ini - Pertandingan Seni Komen
4.5
Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya!
Info & Fakta Sebenar
ratelima
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempatkoma
Hasil & Testimonial Meyakinkan
rateempatkoma

Jom sertaiΒ Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya! anjuran PerniagaanInternetHQ.com!

Hanya dengan komen yang bernas & Kreatif + jadi top commentatorΒ  = Maka anda berpeluang memenangi hadiah berupa wang tunai yang disediakan!

Inilah peluang keemasan anda untuk membina kredibiliti diri selaku tukang komen bernas & kreatif! Syarat mudah tetapi hadiah lumayan! Jom sama-sama memeriahkan pertandingan seni komen terbanyak & terlajak baik punya ini!

Pertandingan Seni Komen

(Visited 832 times, 1 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

133 comments… add one
  • Hoho! Hadiah tue takde laa lumayan mana…tapi bagi yg kecewa tak dapat duit BR1M bleh laa henjut dalam pertandingan nie…kalo 3 bulan berturut hang champion selamba jek kaut RM500 + hadiah misteri dari HQ ( mgkin baucar makan2 @ dsb ).

    Jadikan diri akan pengomen tegar yang disegani! Hang komen jek terus saya & kwn2 yang lain rasa WOW FACTOR! Duit pon dapat + org pon respek = Tak lama lagi bleh laa jadi pro blogger beb!

    Amacam ada berani? Kami tunggu korang join contest nie…Thanks & Selamat maju jaya dalam contest ini!
    Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #5My Profile

    Reply
  • wah masyuk juga hadiah tu
    Raihanah Ahmad recently posted…Kajol Sebelum dan Selepas, Kini Lebih BerseriMy Profile

    Reply
  • menarik nih.. harap dapat sambutan yang sangat mengalakkan.. kita mengharapkan persaingan yang sihat dan juga dapat menghasilkan input dari komen2 para blogger ataupun dari pelawat yang lain untuk berkongsi pendapat serta menyatakan pendirian yang lain dari yang lain.. susah nak dapat komen yang macam tuh..
    zik recently posted…Sinopsis penuh drama si wedding planner tv3.My Profile

    Reply
    • Itulah HARAPAN BESAR kami disini bro.

      Selain dapat berkongsi sedikit hasil pendapatan yang sedia ada, most important that HQ want is, blogger can share their comment in a good manner rather just only promote their URL… πŸ™‚

      Harap bro sudi join laa nanti… πŸ™‚ Komen yang bernas tidak semestinya komen yang hanya utk memuji.. komen yg negatif juga kadangkala mampu buat kita berfikir… πŸ™‚

      p/s: Sambutan menggalakkan mmg diharapkan tapi kalo suam2 kuku pon takpe..peluang nak jadi winner monthly commentator lagi senang bro! πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #5My Profile

      Reply
      • tapi mesti akan meriah punya… tak jadi top pun takpa..ada kejap tenggelam timbul ok dah.. cuma kot-kot yang last minit dia pergi attack..agak2 ada tak orang macam tuh??
        zik recently posted…Sinopsis penuh drama si wedding planner tv3.My Profile

        Reply
        • Pertandingan komen macam nie memang lemahnya bab itu laa nanti…InshaAllah dengan 2 3 plugin bodo2 utk scrap comment masuk dan diharapkan dapat mengurangkan attack2 sedemikian…

          Tapi saya yakin2 blogger2 malaysia baik2 dan bijak orangnya…ameen!

          Reply
  • fuyooo… tu dia seni komen maaaa….
    abdfatah recently posted…Eh? Buat Duit Dengan Hartanah, Tanpa Ada Hartanah !? Macam Mana Nak Buat Tu?My Profile

    Reply
    • Takde fuyoo magic sini tuan.. πŸ˜€

      Saya takut sebenarnya reaksi otai2 macam tuan…takut contest tak seberapa kan… harap tuan sudi join laa nanti ya… πŸ™‚

      Contest kecil-kecilan jek bro…kurang2 awal tahun nanti kurang sket beban bdk2 naik sekolah, tambah bas sekolah naik…makanan kantin sekolah pon naik..dapat laa kaver sket2 kan hujung bulan kalo champion of monthly commentator.. πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…Contest Review Lynk.my 2015 Bakal Berakhir DenganMy Profile

      Reply
  • haha..

    rajin plak hang gi wat pertandingan seni komen.

    nama kontest tak hingat. haha
    titan recently posted…Kini, SEMUA orang boleh bayar zakat dengan lebih MUDAH.My Profile

    Reply
    • Rajin aa sket2 bro…kita pon nak ngetop macam bro gak..nak rasa naik pelamin msmww tue..tahun bila tak tau aa… πŸ˜€

      Sapot sket heh bro…bro sapot ramai yg brani nak join bro…dapat kempen sket kat blog tersohor bro tue lagi saya alu-alukan…kalo bleh laa… πŸ˜€

      p/s: Nama tak gempak orang tak pandang bro…biar nampak klise sket tapi contest kecil-kecilan jek bro… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…KESIAN hasil komisen ciput jekMy Profile

      Reply
  • wow..menarik ni..berminat nak join selaku baru nak join blogger2 ni..peluang terbaik ni untuk blogger yang baru nak up..
    hasif recently posted…Kenapa Mindatif plus ?My Profile

    Reply
    • Ya betul. Sangat menarik untuk sama-sama kita sertai. Bukan sekadar untuk komen untuk menang tapi untuk mengeratkan lagi hubungan kita sesama blogger πŸ™‚

      Reply
  • kirenye sekarang ni en.titan la komentor tegar..
    hasif recently posted…Kenapa Mindatif plus ?My Profile

    Reply
    • Thanks bro sebab sudi join contest kecil-kecilan ini…blogger baru ker lama ker sama2 bleh join jek..

      Sekarang ada 2-3 hari lagi bg warm up dulu. start 1/1/2016 nanti bleh henjut utk race pengomen tegar ini… πŸ™‚

      Asal follow syarat2 mudah tue, penyertaan bro akan dikira tanpa sebarang masalah… πŸ™‚ Selamat maju jaya ya!

      Reply
  • best juga kalau dapat join ni… tapi memang banyak keje kalau nak jadi pengkomen terbanyak ni
    zool recently posted…Isu Sukan Tempatan 2015My Profile

    Reply
    • Join jek tuan…dapat minimum 20 comments dah bleh masuk cabutan undi ala2 BSN tue…

      Tak laa menang keter sebijik..tp hadiahnya boleh tahan gak laa… πŸ˜€

      Harap tuan sudi juga join ya! Ameen!

      Reply
  • wow hebatnya kalau berjaya memenangi hadiah yang ditawarkan..

    apa yang mencabar ialah seni komen itu sendiri…komen yang berkualitas dan memberi manfaat kepada orang lain..
    mrhanafi recently posted…Ashadee.com Tutup Pasti Ada HikmahnyaMy Profile

    Reply
    • Bro orang lama…seni komen lain macam punya…HB pasti ada aura tersendiri dalam memberikan komen bernas…saya amat pasti!

      Tak semestinya komen berkualiti itu POSITIF semata-mata, kadang2 yang NEGATIF pon berkualiti sebab kita mampu berfikir sejenak… πŸ™‚

      Harapan besar saya bro juga antara salah seorang yang akan menyertainya…ameen!

      Reply
      • bila disebut orang lama terasa macam dah tua pulak dah..he..he..

        tempat kerja saya adalah orang paling tua dilkalangan orang muda namun penampilan tiada beza menyebabkan mereka perlu buat saranan diri untuk memprovokasikan saya memang orang yang dah berusia..
        mrhanafi recently posted…Musim Cuti Sekolah Bakal BerakhirMy Profile

        Reply
  • Yuhu..bos dah buat contest ni..hebat-hebat! πŸ˜‰ lepas join Contest Review Lynk.my 2015 kene join contest ni pulak..haha..tapi perlukan komitmen jugak contest bro ni..

    saya pasti semua orang bila nampak ‘kaching-kaching’..semua berebut sakan nak komen kat blog ni hehe..nantikan review saya pasal contest ni pulak hahah πŸ˜‰
    thehaikal recently posted…Cara Blogger Menyambut Tahun Baru 2016My Profile

    Reply
    • Alamak…salah seorang pemenang contest review lynk.my 2015 kategori creative maii sini aa…maaf bro…takde karpet merah nak bentang…yang ada tikar mengkuang merah biru jek nie… πŸ˜€

      contest kecil-kecilan jek bro… πŸ™‚ Contest ini takde laa sampai dapat 10 juta u.v mcm contest bro join yang lepas tuw…0.0.0.1% pon dari jumlah tue pon tak sampai…hoho!

      Komitmen? Nak balun skali 10comment pon bleh bro…asal ada isi, kena dengan topik @ post, saya approve kan…saya kena faham orang2 lama @ champion punya style…mereka sibuk…mana nak sempat singgah warung buruk nie makan2…singgah kejap pon sebab ada mee bandung muar nie..kalo takde, susah gak nak singgah… πŸ˜€

      Review? Amatlah dialu-alukan…saya amat menantikan review2 berkualiti dari pakar2 @ champion contest yang lepas nie…Thanks bro!
      Admin HQ recently posted…Apehal Kadar Dividen ASB Bonus ASB 2015 Cuma Banyak Tue JekMy Profile

      Reply
  • saya tidak terlibat dgn pertandingan ini.. sama ada menjadi penganjur ataupun panel penilai pertandingan…
    saya berharap pertandingan ini akan berlangsung dgn jayanya. semoga usaha Bos HQ menganjurkan pertandingan yg tidak berat sebelah dan memberi manfaat kpd semua pihak ini akan diberkati Allah SWT. InsyaAllah.

    #Apehal aku nak kena join plak!

    Reply
    • Apehal awak tak terlibat pulak…saya perlukan ahli panel bebas untuk mengadili keputusan2 tertentu yang melibatkan “photo finish” atau “kualiti” yang dihantar oleh blogger2 tersohor ini.

      Yang join bukan calang2 orang gak…InshaALLAH yang join ada yang pangkat OCPD,ASP, sampailah paling rendah yang bekas pencen pon HQ terima… πŸ™‚

      Nak banyakkan tahun 2016 dengan berkongsi hasil kejayaan yang “TAK SEBERAPA” ini…Walaupon blog ini tidak mendapat liputan luas dengan ada contest seperti ini tidak mengapa, dapat berkongsi itu LEBIH BESAR maknanya.. πŸ™‚

      #Apehal awak tak ajak kawan2 join – syarat pertandingan takde cakap pon yang sedara/jiran/JKKK kampung tak boleh join… πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…Apehal Kadar Dividen ASB Bonus ASB 2015 Cuma Banyak Tue JekMy Profile

      Reply
      • saya belum ada Lesen A pengadil.
        better bos panggil saudara Nafiz ataupun Nagor Amir jadi panel pengadil πŸ™‚

        #Apehal??

        Reply
        • Pertandingan pon level2 Liga kampung jek nie…nak panggil orang2 lesen kelas A xkan laa mereka SUDI kan.. πŸ˜€

          Penyertaan pon tak tau berapa yang nak sertai nie…kempen pon tak meluas…setakat pakai van buruk pakai pembesar suara jerit dalam taman2 jek nie.. πŸ˜›

          Reply
  • Hmm..no comments please πŸ™‚

    Reply
    • Hoho! Jangan macam tue bro.

      Ini contest kecil-kecilan jek bro… πŸ™‚

      Reply
  • Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya kini telah bermula! Dapatkan diri anda disini dengan hanya menaip – Saya join contest ini!

    * Tujuan : utk sekurang2 boleh mendapat hadiah misteri daripada cabutan undi yang akan dibuat oleh admin. Harap maklum!

    Salam tahun baru 2016 – Selamat Maju Jaya & Jadilah Tukang Komen Yang Beretika & Profesional!
    Admin HQ recently posted…#Review Boleh Ke Belajar Duit Online Dari Youtube Adsense Dengan WanitaMy Profile

    Reply
    • saya join contest ini!
      cik tom recently posted…Kenangan Alexa Rank Penutup 2015My Profile

      Reply
    • Saya join contest ini!
      Upin Zai recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

      Reply
      • Terima kasih. Anda sudah layak untuk sertai contest ini!

        Selamat maju jaya…Saya yakin anda mampu jadi tukang komen yang hebat & profesional sepertimana mereka!

        p/s: Kalo boleh nickname jangan bunyi “GARANG” sangat…akismet tangkap so lambat approved….dapat guna nama sebenar/bukan keywords lebih selamat bro! πŸ˜›

        Reply
        • Ok Bro. Terima kasih atas nasihat yang diberikan. Saya guna nama JBD. ambil huruf depan aje. Boleh kan macam ni. Terima kasih.
          JBD recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

          Reply
          • Hoho2! Boleh jer…tapi kalo masuk SPAM juga jangan marah…saya akan semak manual nanti…InshaALLAH approve punya.

            Dah nak bunyi2 JDT 50 langkah kedepan jek nie…habis laa saya macam nie..xbleh cari makan rasanya dengan JBD nie.. πŸ˜€

            p/s: Bro @ sesiapa ingin kempen link2 blog affiliate masing TIADA masalah bagi saya sebab REZEKI saya mungkin bersama anda & rezeki anda mungkin disini…saya menganggap jika rezeki anda disini akan lebih BERMAKNA bagi diri saya dan team saya… πŸ™‚ Yang penting isi komennya…disini tempah lahir tukang komen yang profesional yang amat diharapkan oleh blogger2 di luar sana…ameen

            Reply
          • eh2 bro JBD ni..tengok kat blog ehem2 cakap tak mau join contest komen..rupanya2 diam2 pasang umpan lain..hahahaha
            cik tom recently posted…Seronok ke buat duit dari blog?My Profile

            Reply
  • Saya join contest ini!

    Reply
  • Saya join contest ini!

    Lebih Banyak Info Mengenai Perniagaan Internet Di: http://perniagaaninternethq.com/berita/pertandingan-seni-komen-terbanyak-dan-terlajak-baik-punya.html

    Reply
  • wahh…agak jenuh juga nk mengomen ni…walau apapun akan ku gagahkan jua utk mengomen apa yg terdaya..haha

    Reply
    • Pelan2 kayuh bro…1hari 1 komen pon 30hari dapat gak 30komen tue… πŸ™‚ 20komen keatas dah bleh layak utk rebut hadiah misteri yang kita akan berikan..tgk sambutan..kalo sambutan agak panas kita cabut tiap2 bulan…kalo suam2 kuku kita cabut bulan ke mac 2016 jek laa nanti… πŸ™‚

      Selamat maju jaya bro!
      Admin HQ recently posted…#Review FBCashProfit Affendi Hussin Boleh PERCAYA Ke? Baca Sini Beb!My Profile

      Reply
  • memang tabik sapa yang banyak2 komen tu
    Raihanah Ahmad recently posted…Cara Perbaiki Tahap Diabetes / Kencing Manis Dengan VivixMy Profile

    Reply
  • wah menarik juga contest ni. Salah satu cara untuk memberikan penghargaan kepada para pengkomen dan cara untuk tingkatkan trafik blog kan kan hihi..

    Semoga contest ini berlangsung dengan jayanya ya πŸ™‚

    Reply
    • Objektif sebenar utk tingkatkan kredibiliti para pengkomen utk lebih profesional dalam memberikan komen selaku blogger. Contest ini dikira sebagai medan latihan pra musim kalo bro kaki bola – sabah hawks ( rozaimi abdul rahman, matlan marjan, scott ollerenshaw)

      Dan kami dapat laa berkongsi sket hasil dengan blogger2 lain..takde laa sampai RM4K contest yang bro join sebelum ini.. πŸ˜›

      Tingkatkan kadar traffik? Jika ada ianya adalah bonus terpijak buat blog suam2 kuku ini… πŸ™‚

      Semoga bro juga sudi join contest komen terbaik dan terlajak baik punya ini… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Wordless Wednesday Pilihan 05 Jan 2016My Profile

      Reply
  • salam kenal…
    wah langkah kanan kali pertama datang ke sini ada pertandingan..teringin nak ikut serta komen kalau terluang sambil2 godek entri bermanfaat kat sini..hehe
    cik tom recently posted…Selamat Tahun baru 2016, Azam Lama dan BaruMy Profile

    Reply
    • Salam perkenalan… πŸ™‚

      Pertamanya nak ucapkan selamat datang dan terima kasih kerana sudi jengah blog picisan ini… πŸ™‚

      Saya dah lama perati ciktom ala2 cik salmah bujang lapok nie yang comey orangnya…dari jauh jek laa…tengok memang antara blogger yang disegani dengan pelbagai topik dari segenap sudut…kat blog otai mesti ada jek nama nie… πŸ™‚

      Beruntunglah kami disini dapat kunjungan dari cik tom.. πŸ™‚

      Reply
      • hahaha…cik salmah bujang lapok? rindu pulak dah lama x tengok citer bujang lapok..terus rasa nak tgk citer pramlee ada dlm external hardisk ni…ehhe

        ciktom kena rajin singgah blog otai2 ni..cari ilmu dan tempias trafik..hehhe…
        blog ni pun mantap apa..siap tengok ada team admin lagi..entri2 pun padat dan mantap!
        cik tom recently posted…Kenangan Alexa Rank Penutup 2015My Profile

        Reply
        • anak saya gemar tonton cerita lama.kalau p remlee suka sebut pamramle..

          kalau kami mendegarnya bisa gelak sakan kala orang lain dengar mahu pecah perot pula.
          suri recently posted…Cara Alat Mudah Longgarkan Kahak Selsema BayiMy Profile

          Reply
        • wah ada masa free bolehlah ya ct. rasa cemburu dengan ornag single ini ahai..

          masa ini cari ilmu ya tak mana tahu ada baik bagus untuk masa hadapan boleh gunakan kelak
          suri recently posted…Cara Alat Mudah Longgarkan Kahak Selsema BayiMy Profile

          Reply
          • surii..orang single cemburukan orang berkeluarga..begitulah hidup..takde yang perfect..setiap apa yang kita miliki pasti akan buatkan orang lain yang tak memiliki mencemburui..hehe
            cik tom recently posted…Seronok ke buat duit dari blog?My Profile

            Reply
  • Salam kenal juga,semoga ada peluang dan ruang untuk MV beri komen kat blog ni…insyaALLAH
    Noriza Rahman recently posted…Sumber Alternatif Pengambilan Steroid Untuk Pesakit SLEMy Profile

    Reply
    • Terima kasih ya MV kerana sudi jengah blog yg skrg tgh suam2 kuku buat contest… πŸ™‚

      Baru lepas 5 hari launch, peluang dan ruang utk MV dan rakan2 be top commentator sangat cerah…Cerah? sebab bukan pakai qu puteh tapi sebab tak ramai pon yg nak join… πŸ˜›

      Reply
  • ciktom selalu nampak admin HQ si bongkok banyak bagi komen yang panjang dan padat kt blog2 lain..kagum tengok idea yang ada untuk komen dan macam tahu semua perkara. Sebab cik tom jenis tengok entri jugak. kalau entri tak tau sangat biasa komen pendek je. Takde idea. hehe πŸ˜‰
    cik tom recently posted…Kenangan Alexa Rank Penutup 2015My Profile

    Reply
    • Hoho! Mungkin sebab orangnya sel2 tak berhubung tue panjang merapu jek…Bila dah merapu nampaklaa konon2 serba serbi tahu… πŸ˜€

      p/s: ciktom tak komen panjang2 pon alexa tabik spring… πŸ˜›
      Admin HQ recently posted…#Review Best SANGAT ker kerja kerajaan?My Profile

      Reply
      • komen panjang pendek takde kaitan pun dengan alexa..hehe…tapi blogger sekarang dah tak padang pada ranking alexa dah..tapi cik tom suka je tengok..maybe sebab dah golongan veteran kot..hahaa
        cik tom recently posted…Seronok ke buat duit dari blog?My Profile

        Reply
  • Wah, langkah kanan hari ni! First time datang singgah terus teruja nak join contest. Masyuk pulak hadiah tu, kena join dan berikan komen yang terlajak baik.
    Nurul recently posted…Promosi Januari 2016My Profile

    Reply
    • Pertamanya…teruja kami dengan kedatangan orang2 baru singgah ke tapak blog picisan ini… Takdelaa masyuk sgt…tapai inshaAllah jika sambutan menggalakan, contest picisan ini akan berterusan…ameen!

      Selamat berjuang menjadi tukang komen yang berwibawa & disegani!
      Admin HQ recently posted…#Review Best SANGAT ker kerja kerajaan?My Profile

      Reply
      • Tadi saya nampak Admin HQ kat kedai kereta terpakai.
        Mungkin sedang berkira2 utk hadiah sebuah preve kpd pemenang tempat pertama. Tak mustahil jika sambutan contest semakin hangat!

        πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

        Reply
  • wah hadiah memang gempak ke?
    Raihanah Ahmad recently posted…Kepentingan Anti penuaan untuk kesihatan regeneratifMy Profile

    Reply
    • Hadiah bulanan tue lepas laa bayar2 bil rumah2 kalo letrik tak pakai aircond…air tak buat basuh kereta tiap2 hari…beli lampin pakai buang anak brand biasa2 pon lepas jek nak beli… πŸ™‚

      InshaALLAH kalo ada rezeki lebih saya akan UP lagi bulan2 akan datang… πŸ™‚

      Terima kasih jika puan berminat nak join contest kecil-kecilan ini…
      Admin HQ recently posted…#Review Soalan Macam Ini Rupanya Untuk Lulus Peperiksaan PTD 2016My Profile

      Reply
      • saya amat menyokong nawaitu ikhlas tuan dalam pemberian wang sebagai ganjaran..

        memamg ia motivasi hebat untuk semua orang kerana dengan wang, banyak keperluan dapat dipenuhi..

        bukan itu sahaja si tukang komen akan mendapat backlink (blogger) kerana blog ini bukan calang-calang trafiknya..sangat kencang juga tu
        mrhanafi recently posted…Beli Buku Motivasi Zig ZiglarMy Profile

        Reply
        • Biasa2 jek bro…segan bila tengok berderu2 komen masuk kat blog HB…tak terlawan saya di blog picisan ini… πŸ™‚

          Sket sebanyak dengan WANG TERKUMPUL tak seberapa yang boleh dimenangi itulah yang mampu saya bagi rewards pada mereka yang paling tidak pon sekali aa bukak blog nie… πŸ˜€
          Admin HQ recently posted…#Review Soalan Macam Ini Rupanya Untuk Lulus Peperiksaan PTD 2016My Profile

          Reply
      • hadiah banyak juga tu, boleh lepas bayar bil2 bulanan.. best juga ya
        Raihanah Ahmad recently posted…Hilangkan Bisa Gout Dalam 3 HariMy Profile

        Reply
        • Itulah harapan sebenar saya. Tempat ini kira medan latihan utk jadi tukang komen yang UNIK dan hebat…

          Hadiah bulanan itu lebih kepada perkongsian kecil saya bersama mereka2 yang sudi utk terus berada di blog picisan ini…

          InshaALLAH, kalo ada rezeki lebih di masa akan datang, HADIAH2 saya akan gandakan lagi…doa2 ianya dipermudahkan…ameeen

          Reply
  • Pertandingan pelik-pelik nih…. mungkin sempena pembukaan tahun baru 2016… tangok komen-komen geng blogger lain semuanya power… memang mesti join punya… Semoga admin diberi kekuatan dan power untuk memastikan pertandingan macam ni berterusan… Ameennnn….
    saljuhumairah recently posted…Pertandingan dan Giveaway Rekabentuk Video Montaj Penghayatan Asmaul HusnaMy Profile

    Reply
    • Hoho! Otai JDR pon amatlah dialu-alukan untuk join contest kecil-kecilan ini… πŸ™‚

      Ini sahaja yang mampu saya dan team saya berkongsi sedikit ole2 dari yang kami terima melalui pelbagai cabang dalam perniagaan internet ini… πŸ™‚

      p/s: Nak cekau JDR xbleh dah…bro ada…cikgu titan ada…saya surrendar awal2 aa… πŸ˜›
      Admin HQ recently posted…#Review Soalan Macam Ini Rupanya Untuk Lulus Peperiksaan PTD 2016My Profile

      Reply
  • indah dapat komen tu tanda orang ada banyak masa depan blog
    suri recently posted…Cara Alat Mudah Longgarkan Kahak Selsema BayiMy Profile

    Reply
    • Terima kasih pn suri…lama tak dengar citer…anak tak berapa sihat ker? Semoga cepat sembuh seperti sediakala…ameen

      Akan cuba dan terus cuba untuk berkarya…karya biasa2 jek orang cakap…jeles gak tak dapat “BELIKERASHID”…tidak mengapa…rashid tetap rashid…

      Si bongkok tetap dengan gaya si bongkok… πŸ™‚

      p/s: Mana tau nanti si bongkok dapat kawan bual2 tepi tembok dengan rashid kan.. πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat KerjaMy Profile

      Reply
      • rashid itu siapa? tak tahu pula ada contest baharu eh mesti buat entri untuk sertainya ini..

        terasa sudah kebelakang pula..

        p/s:anak mak sahaja tak sihat .terima kasih ya
        suri recently posted…Cara Alat Mudah Longgarkan Kahak Selsema BayiMy Profile

        Reply
        • si rashid yang skrg hot hashtag belikerashid @ Jadilah Seperti Rashid – malaysian intelligent media social influencer….nasihat biasa2 tapi hits sampai masuk tv….untung kalo dapat kawan dengan rashid nie… πŸ™‚

          Kebelakang? Takpe slow2 kayuh. Seandainya tak menang monthly contest cabutan hadiah misteri ada diberikan…tapi hadiah biasa2 jek laa..tp kalo kunci kereta preve terpakai dapat diberikan syok juga… πŸ˜€
          Admin HQ recently posted…#Review Kerja Translator Jawapan Terbaik Bagi Yang Gagal Dapat KerjaMy Profile

          Reply
        • suri ni pakar komen tau..dulu mana2 blog kalau buat contest top komen..confirm yang masuk list pemenang ialah suri..hehe
          cik tom recently posted…Seronok ke buat duit dari blog?My Profile

          Reply
  • Macam menarik nak sertai pertandingan ini. Boleh kenalkan blog saya juga. Nak belajar-belajar dari Bro juga. Saya masih dalam belajar lagi mencari ilmu blog.
    Jom Buat Duit Dari Rumah recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

    Reply
    • Hoho!Nak belajar buat jobdirumah yang hasil kaw2 masuk bukan dengan saya bro…

      Saya punya blog cerita buat jobdirumah hasil ciput ker…Tapi terima kasih juga kerana yakin blog picisan ini boleh berikan sesuatu kepada bro…

      Pondok buruk ini tidak banyak mengajar benda2 hebat, tapi suka bantu orang lain jadi lebih hebat…itulah matlamat pertandingan ini saya buat… πŸ™‚

      Saya yakin bro jauh lebih hebat dari saya…dan itulah harapan saya…ameen

      Reply
      • Terima kasih Bro. Saya pun belajar-belajar juga. Masih nak cari ilmu dan timba pengalaman dari blogger-blogger lain juga. Harap boleh bertambah ilmu setiap hari.
        JBD recently posted…Cara Pelajar Nak Cari Duit LebihMy Profile

        Reply
  • ramai juga yang komen kat sini
    raihanahahmad recently posted…MyBekam Klinikal kini di GombakMy Profile

    Reply
    • Tapi taklah seramai tukang komen di blog kesihatan puan…

      Puan lagi hebat sebenarnya sebab dapat tarik tukang komen yang mencari penyelesaian kesihatan…

      Bila dah sihat, mereka gembira dan puan pastinya org yang mampu tersenyum hasil maklumat umum puan tadi… πŸ™‚

      p/s: Utk makluman semua, saya tidak meletakkan sebarang TANGKAL/AZIMAT/KEMENYAN utk pastikan mereka2 komen disini… πŸ˜›

      Reply
  • UPDATE : Tinggal hanya 12 HARI sahaja lagi untuk kita ketahui bakal Tukang Komen Terbanyak & Terlajak Baik Punya untuk bulan januari 2016 ini.

    Teruskan memberikan komen2 bernas anda disini. Setakat ini TIADA KOMEN yang ditolak oleh kami sebab komen2 anda memang bernas2 belaka! Kalo ada yang dikategori SPAM sekalipun, saya akan adjust bagi clean punya…

    p/s: Takkan anda ingin memberikan laluan mudah kepada ciktom menang hadiah bulanan kan…Saya sedar ciktom juga menyedari perkara ini…Saya pasti hasif, zik, pn raihanah, titan dan rakan2 lagi mampu berikan cabaran sehingga hujung bulan ini…Qipidap & Dongibab ya semua… πŸ˜€

    p/p/s: Ada adjustment sket pada T&C untuk pertandingan ini. Nanti ada masa semak2 ya!

    Reply
    • hahaha..nama cik tom jugak kat situ…tapi biasa contest top komen ni tak boleh percaya sangat awal2 ni..nanti pasti ada yang last minute datang marathon marathon terutamanya hari terakhir..dah selalu jadi macam tue. huhu..

      cik tom boleh la komen hari free2 je sambil2 blogwalking komen ke blog lain jugak..

      okay nak semak T&C yang baru pulak..
      cik tom recently posted…Seronok ke buat duit dari blog?My Profile

      Reply
      • Hoho! Nak marathon saya takde masalah…tapi saya akan lihat sampai photo finish juga komen2nya…kalo yang boleh akismet caj spam, akan caj juga…kalo lepas akismet, saya akan lihat manually plak… πŸ˜›

        Saya nak lihat persaingan yang sihat dikalangan kalian yang hebat2 ini…Dan saya YAKIN bukan ganjaran wang semata2 yang dikejar sebab bukan byk mana pon kan…tapi standard level of comments dari andalah penentu siapa diri anda… πŸ™‚

        Reply
        • amboi ada standard level comment tue..kena berhati2 ni..supaya admin tak cop ciktom pe2..hehe..

          nak komen biar kena pada tempatnya kan…dah lama tak komen banyak2 kat blog..
          cik tom recently posted…Pertandingan Komen Terlajak BanyakMy Profile

          Reply
  • Wah ramai nya yang komen kat sini. semoga terpilih kepada sesiapa yang berjaya nnti. banyak ganjarannya tu
    Bahrain recently posted…Kena Pandai Pilih Kedai Kalau Nak Repair LaptopMy Profile

    Reply
    • Biasa2 jek bro…tp syukur dengan sambutan yang diberikan…hadiah kecil-kecilan jek…nak beri lebih2 pon mampu lagi…doa-doakan laa ya bro… πŸ˜€

      Tak menang monthly commentator bleh gak menang hadiah cabutan bertuah nanti… πŸ˜›
      Admin HQ recently posted…Kesian Saya Sebab Dapat Hasil Komisen Dari Jobdirumah JekMy Profile

      Reply
  • Baru terbaca laman ni.. Sempat tak nak join?? hehe

    Reply
    • Join jek bro…takde masalah..tak menang monthly contest bleh menang hadiah cabutan misteri yang kami akan buat.. πŸ™‚

      Terima kasih kerana sudi ziarah blog picisan ini… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Untuk Renungan Kita BersamaMy Profile

      Reply
  • untung la korang..ada masa banyak terluang. hihihi. apa2 pun goodluck ye
    MDHAFiZ.NET recently posted…Pengalaman beli domain .com.myMy Profile

    Reply
    • Bro pon bleh jek join sambil2 tue…cukup 30komen layak utk select cabutan bertuah yang kiterorang akan buat.. πŸ™‚

      Mana tau bertuah kan…untung2 dapat replika kunci kereta preve terpakai ker…amcam? πŸ˜€

      Reply
  • insyaAllah nanti nak join
    raihanahahmad recently posted…Cara Mudah Hilangkan Blackhead dan WhiteheadMy Profile

    Reply
  • good luck semua
    Raihanah Ahmad recently posted…Kuasa Hebat Vivix Pada Ramuan Kaya Antioksidan dan PolifenolMy Profile

    Reply
  • kompem ramai yang akan join ni.gua bizi nak siapkan album..so tak sempat.eehe
    reezluv recently posted…Panduan Lengkap Jadi Jurugambar PerkahwinanMy Profile

    Reply
    • Kalo ramai alhamdulillah…dan jika ramai ianya adalah bonus terpijak buat saya disini…

      xbleh nak paksa orang join bro…

      Contest kita kecil-kecilan jek… πŸ™‚

      Reply
  • meriah betul ramai yang komen kat entri ni..terpaksa scroll sampai ke bawah nak baca komen rakan2 blogger lain…rata2 yang komen memang blogger yang peramah dan ciktom selalu berkunjung ke blog diorang bila terluang…

    Reply
    • Alhamdulillah dan tak expect pon sebenarnya…Dan tanpa blogger2 hebat lagi peramah ini takkan meriah contest kecil-kecilan ini.. πŸ™‚

      Jasa kalian tidak mampu kami balas…Saya dan team saya mendoakan perjalanan hidup kalian semua diberkati dan dipermudahkan-NYA…ameen

      p/s: Mungkin akan pendek KOMEN jika saya tidak BALAS…tapi rasa tidak SYOK pula begitu…Orang dah sampai pondok buruk kita, kurang2 dapat jamu onde2 dan bual sket2 jadi laa kan… πŸ™‚
      Admin HQ recently posted…Bersyukur Kerana Semua Ini Adalah Dari Hasil Komisen Ciput Ini JekMy Profile

      Reply
  • Nampak ramai yang sudah participate. Kena scroll sampai ke bawah betul untuk saya komen. Tahniah atas sambutan yang tuan punya blog terima. Semoga sukses nanti. Teringin jugak nak turut serta. Namun, skill mengomen, saya akui bukan kepakaran saya. Mungkin boleh tanya co-author kalau dia rajin. πŸ˜€

    Reply
    • Alhamdulillah. Tak jangka sebegini hangat sambutan contest kecil-kecilan ini. Dan terima kasih tuan kerana berjaya juga sampai ke pondok buruk ini. Suatu yang luar biasa bagi kami disini… πŸ™‚

      Co-author? Hoho! Nanti saya akan cuba tanya dengan dier nanti… πŸ˜€
      Admin HQ recently posted…Bersyukur Kerana Semua Ini Adalah Dari Hasil Komisen Ciput Ini JekMy Profile

      Reply
  • Sudah lama tidak join lumba komen di blog. Ada reward lagi. πŸ™‚
    akubiomed recently posted…8 kebaikan Speed jump rope yang mungkin korang tak tahuMy Profile

    Reply
  • uikk..tertinggal banyak segmen ni…

    Reply
    • Ehh mana tertinggal bas nya abg jay…bulan nie kirer baru punya…bleh start enjin dah… πŸ™‚

      Selamat maju jaya ya!
      Admin HQ recently posted…Wordless Wednesday Pilihan 03 FEB 2016My Profile

      Reply
    • Apa khabar abg jay jay? Ni lama menghilang ni abg jay jay mana pegi abg jay jay?

      Reply
  • buat contest ni antara cara bagus untuk naikkan reputasi blog dan juga dapat berkenal-kenalan menjalin hubunga dengan blogger-blogger yang lain. btw, dah lama ek x update blog ni?hehe
    semak saman recently posted…Semak Saman Trafik PDRM dan JPJ OnlineMy Profile

    Reply
  • Naikkan reputasi blog? Blog ini suam2 kuku jek tuan… πŸ™‚

    Main point dapat berkongsi sket hasil2 yang kami perolehi dari blog ini dengan rakan2 blogger..

    Tak update? Mungkin juga tuan dah lama tak singgah disini kot… πŸ™‚
    Admin HQ recently posted…Betul Ke Orang Cakap Kalau Bisnes Maju Sebab Pakai Pelaris PerniagaanMy Profile

    Reply
  • makin ramai participate ya? semoga berjaya semua
    Raihanah Ahmad recently posted…Buta Disebabkan Diabetes: Retinopati DiabetesMy Profile

    Reply
  • Salan tuan admin..sy datang drp wangcyber..
    1st time jumpa contest komen ni..semoga contest anjuran tuan admin berjalan dengan jayanya..
    Promosi Perodua recently posted…Harga Kereta Perodua Alza, Myvi & Axia Terkini – 2016My Profile

    Reply
  • singgah sini sekejap πŸ™‚ apa khabar
    Raihanah Ahmad recently posted…Lelaki Dengan Masalah ProstatMy Profile

    Reply
  • alamak baru tahu contest ni…rugi x grab. agak-agak sempat ke nii nak join hehhehe
    seri nian recently posted…Harga Stevia Murah RM50 (20ml)My Profile

    Reply
    • Masih ada masa lagi Seri Nian, masih sempat lagi nak menang tu kalau diusahakan hoho πŸ™‚

      Reply
  • Sesiapa yang rajin komen pasti boleh menang πŸ™‚ macam cik tom

    Reply
  • lama menghilang admin dan team HQ..ada projek besar yang lain ke ni?sampai terbiar blog ni…tapi blog ciktom pun dah 2 minggu tak terupdate..hehe
    cik tom recently posted…Review Pengalaman Menggunakan CoolHijab Untuk Masalah RambutMy Profile

    Reply
  • Pertandingan seni komen terbanyak dan terlajak baik punya ini akan tamat pada 31 MAC 2016. Jom ramai-ramai jadi tukang havoc dan meriahkan lagi pertandingan ini.

    Reply
  • jom sama2 meriahkan pada hari2 terakhir pertandingan komen…musim sushu panas ni takberapa lelap nak tidur..so blogwalking la jawabnya..
    cik tom recently posted…Mekaray Ventures Formulasi Pemakanan dan Perubatan IslamMy Profile

    Reply
  • Masih ada masa untuk semua orang join pertandingan seni komen terbanyak ini. Jom sama-sama jadi tukang havoc πŸ™‚

    Reply
  • Alhamdulillah akhirnya dah berakhir contest seni komen terbanyak. Tapi dah berakhir pun inshaAllah tetap berkunjung bila masa terluang. Cari ilmu baru dan rahsia buat duit.
    cik tom recently posted…Seronok Buat Duit Mudah dengan 8SHAREMy Profile

    Reply
  • Tak sangka dah sebulan lebih tamat contest komen..ni dah masuk bulan mei 2016..hehe
    cik tom recently posted…Servis Design Logo dan Resit Rasmi PerniagaanMy Profile

    Reply
  • wah …bolehlah ikutan ni komentar terbanyak..mana tau bisa menang
    Oyong Ilham recently posted…Perjalanan Terberat Itu Adalah ke Mesjid, Benarkah ??? –My Profile

    Reply
  • keren kak kalo kita blogwalking web jualan saya ya! tenkiu!

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!