Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Betul Ke Orang Cakap Kalau Bisnes Maju Sebab Pakai Pelaris Perniagaan

pelaris perniagaan, pelaris perniagaan paling mujarab, pelaris perniagaan online, pelaris perniagaan menurut islam,

Erkk….kenyang lepas makan kat kedai makan megarasa nie…

Sedap pon sedap harga pon menarik tertarik kebbabommm!

Makan asam pedas jek hari nie sebab dah tak berapa nak lalu pekena mee bandung muar nie.. 😀

Tengah2 baca paper selepas makan kat situ, datang laa orang sekampung nie…

Dier pon cakap selow semacam jek cakap…

Wah bro..tengok bisnes family ko maju semacam jek…orang cakap laa bukan aku cakap, ko ada guna2 @ pakai pelaris perniagaan..betul ker?

Saya pon senyum sinis sambil menjawab…

Perghh…bro terbongkar rahsia kami laa…kat mana ko nampak pelaris tue…bumbung celah mana orang yg jumpa cakap kat ko tu…besar ker kecik…rambut ikal mayang tak?

Member sekampung tergamam sampai cakap…

Kirer betul laa heh orang2 cakap nie..tak sangka aku beb….

Kali nie saya serius cakap ngan dier…

Nak tutup mulut tempayan orang aku tak boleh tutup…masalahnya ko tau tak pebenda pelaris perniagaan tue…apa hukum guna pelaris perniagaan menurut islam yang patut ko dan kawan ko tue tahu? Tau bisnes kami tak se “GAH ” mana..tapi bila orang melayu macam aku bisnes maju sket dah mengata sampai cam nie…kalo mata sepet niaga maju orang tak plak cakap pakai pelaris hantu pocong cina balik cuti raya cina ker…adoiii

Apa hukum guna pelaris perniagaan menurut islam?

Apa kata mereka mengenai info ini? Betul ke bisnes maju sebab pakai pelaris perniagaan oleh Team PerniagaanInternetHQ.com
Apa kata mereka mengenai info ini? - Pelaris Perniagaan
4.0
Betul Ke Orang Cakap Kalau Bisnes Maju Sebab Pakai Pelaris Perniagaan
Info & Fakta Yang Jelas
ratelima
Hasil & Testimonial Sebenar
rateempatkoma
Sesuai Untuk Semua Golongan
rateempat
Biasa tak dengar orang cakap kalo bisnes maju sket jek sebab owner tue pakai pelaris perniagaan? Masalahnya apa pelaris perniagaan yang boleh digunakan menurut islam? Apakah perkara2 yang perlu para peniaga buat untuk pastikan bisnes mereka maju sepanjang masa? Baca fakta yang kami sediakan dibawah ini !!!!

Sebelum cerita panjang pasal pelaris perniagaan nie, saya nak share sket tentang bisnes offline famili kami.

Kami dah bisnes hampir 20tahun lamanya…lokasi bisnes kami agak strategik laa..tepi jalan utama. Jarak dari bandar hampir 4 km jek..Pelanggan dari pelbagai bangsa dan agama memang hari2 turun kat kedai kami.

Saya nie senang cakap warisan keluarga darah jenis bisnes punya…Ikut cerita dari orang tua saya, nenek moyang kami adalah pedagang dari nusantara belah jawa yang memang terer2 niaga..so darah seni niaga nie sampai kepada saya dan sehingga kini kami terus bertapak berniaga di bandar muar diraja nie… 🙂

Dari dulu lagi pon orang cakap bisnes kami guna pelaris perniagaan tapi kami buat derk jek…mulut orang mana bleh tutup beb.

Korang tau tak hukum guna pelaris dalam perniagaan nie? Saya akui yang saya tak expert bab2 hukum hakam ni…so saya nak share ngan korang pasal hukum pelaris dalam perniagaan nie :

Nah. Yang cakap nie tokoh ilmuwan islam terkenal, Datuk Hassan Mahmud Al-Hafiz. Tapi ada laa cara yang betul nya BUKAN sampai macam…

Kredit imej : HMetro

Kalo sampai guna rambut, kuku, seluar dalam bagai ini dah cara karut beb. Tapi tak dinafikan masih ada segelintir orang masih amalkan cara sebegini..hmm Maju memang maju tp betul @ tidak cara sampai sebegini korang rasa? Itu teknik pukau pelanggan tak masuk akal laa!

Kredit Imej : KosmoOnline

So bila ada orang tanya kami sebegini….

jobdirumah, jobdirumah review, jobdirumah 2015, jobdirumah penipu, jobdirumah scam - Pelaris Perniagaan

Perghh! 20 tahun berniaga tue bukan calang2 orang bleh beb…bro ada tak tips2 macam mana nak bagi bisnes maju macam bro tue…Bisnes kereta sewa saya skrg bleh tahan laa tapi nak kasik mantap macam biz bro gak…

Saya dah lama bukak bisnes tudung nie..tapi tak meletop2 gak cam brand fareeda tue..dapat sebaris macam brand neelofar pon jadi laa…bleh tolong akak tak?

Bro, ada cara tak untuk kekalkan momentum dalam perniagaan nie? Kwn nya bisnes tak laa semantap bro tapi bleh laa nak hidup..

Bro, apa ciri-ciri perniagaan konvensional yang boleh untung punya…bukan per ada duit2 lebih dari kerja dari rumah ingat nak bukak bisnes aaa..any idea tak bro?

Malu sebenarnya nak cakap kami nie pandai berniaga sebenarnya. Rezeki yang ada datang dari-NYA. Dalam banyak2 tips, tips terbaik yang korang bleh gunakan dan renungkan adalah :

Ini antara sket sebanyak panduan & perkongsian tak seberapa dari kami. Banyak lagi kaedah yang korang bleh gunakan untuk jadikan pelaris perniagaan tue.

Tapi nak tanya gak laa korang, kalo laa bisnes saya ada pelaris perniagaan macam nie korang rasa bisnes boleh maju tak?

Betul Ke Orang Cakap Kalau Bisnes Maju Sebab Pakai Pelaris Perniagaan ?

 

Moh layan jap bideo pasal pelaris perniagaan nie sat…

Adios semua!

Kongsikan pandangan anda didalam ruangan komen dibawah ini bagi membantu kami mendapatkan respon (feedback) mengenai entri yang disampaikan ini. Anda suka dengan entri kami? Kongsikan dengan orang lain melalui media sosial dibawah ini.

Pelaris Perniagaan

(Visited 1,505 times, 2 visits today)

About the author: Seorang Blogger separuh masa yang menetap di Muar, Johor. Blog ini membicarakan hal yang berkaitan dengan Perniagaan Internet untuk memberikan inspirasi kepada orang ramai untuk mendapatkan maklumat yang berkaitan dengan karier penulis secara percuma!

Iklan Premium

Sumbangan Anda

Sumbangan ikhlas anda amat bermakna kepada kami. Melalui sumbangan ini pastinya dapat membantu kami untuk terus menulis di blog ini. Terima kasih.

19 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!