Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Pencetus Revolusi Perniagaan Internet & Konvensional Anda! ::

Hot Topic :: Belajar Youtube Adsense | Paid Survey Review | Real Translator Jobs | Minisite Mudah Review | Sistem Funnel Review

Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya!

Assalamualaikum… salam sejahtera dan salam 1Malaysia buat semua pembaca kami. Jutaan terima kasih atas kesudiaan anda untuk terus bersama blog yang semakin popular picisan ini..

Hari ini, kami dengan sukacitanya nak umumkan  blog PerniagaanInternetHQ.com akan menganjurkan Pertandingan Seni Komen Terbanyak Dan Terlajak Baik Punya!. Pertandingan ini turut diadakan sempena menyambut ulangtahun yang PERTAMA (01) tidak lama lagi… takyah kirim2 hadiah…kami bagi hadiah pula kepada korang semua… 😀

Mengapa anda patut sertai pertandingan ini :

  • Hadiah berbentuk WANG TUNAI – Setakat ini HADIAH TERKUMPUL sebanyak RM500!
  • Hadiah istimewa diberikan kepada pemenang MISTERI yang terpilih – mungkin 3 orang, mungkin 5orang..mungkin juga lebih dari itu… 🙂
  • Syarat pertandingan yang tak susah!
  • Tempoh pertandingan tak panjang pon!
  • Dan banyak lagi…!

Syarat-syarat untuk menyertai pertandingan seni komen terbanyak & terlajak baik punya ini ialah:

[click to continue…]

(Visited 692 times, 1 visits today)

#Review JobDiRumah – Lagi Jimat Ke Kerja Dari Rumah Zaman Sekarang Nie

Hmm…

Bajet 2016 telah dibentang dan masih hangat yang membicarakan mengenainya.

Ada yang cakap bajet 2016 ini bajet ala ala robin hood – no komen dari saya sebab saya bukan pakar ekonomi

Tapi ada juga yang cakap bajet 2016 ini adalah bajet yang membaca hati rakyat – mungkin juga ya…

Apakan tidak, antara intipati utama dalam bajet 2016 yang ditekankan termasuklah

jobdirumah.com, jobdirumah review, jobdirumah scam, jobdirumah penipu, kerja dari rumah, cari duit dari rumah, buat duit dari rumah, kerja part time dari rumah, jawatan kosong, kerja sambilan dari rumah, job malaysia, jobsmalaysia, kerjakosong, pekerjaan, malaysian career, part time job, kerja kosong malaysia, pendapatan

Sampai rakan saya berada diluar negara juga turut terkesan dengan masalah nilai matawang ringgit yang semakin merudum setakat ini ( Setakat masa entri ini ditulis RM1 – USD 4.20)

Rakan saya ada minta nasihat untuk bantu dia…

Bro, kita kawan dah lama…hampir 15tahun lamanya…sekarang nie aku berkelana di luar negara. Kehidupan disini baik2 sahaja cuma sekarang bila nilai matawang dah semakin jatuh nie, aku risau keluarga aku dikampung… Mak aku tak kerja dan ayah aku pula dah semakin dekat nak pencen…aku risau akan nasib mereka nanti…ko ada apa2 cadangan tak?

Saya hanya mampu membalas…

Sahabat, nak cakap banyak sangat pon aku pon turut terkesan dengan isu kelembapan ekonomi disini. Tapi bila ko mintak pandangan, apa yang aku nampak yang boleh bantu keluarga sahabat adalah cuba buat kerja dari rumah…ala jobdirumah laa orang jawa cakap…dan ramai yang cakap jobdirumah nie antara perniagaan internet paling laris dan ada reputasi baik beb!

Rakan saya terus membalas…

Jobdirumah? Nak suruh mak aku kerja dari rumah macam mana tue? bisnes online macam tue? Jual baju kurung online macam akak ipar aku buat ker…errkkk Tak berapa nak IT orang tua aku nie…maklumlaa belajar pon tak tinggi sangat..kalo kerja2 kerani MUNGKIN ayah aku bleh buat laa…line2 dier pon sekarang nie…

Saya pon terus menjawab….

[click to continue…]

(Visited 1,447 times, 1 visits today)

Keputusan Pertandingan Blog Comment PerniagaanInternetHQ Mac 2016

MAAF KEPADA PEMENANG!

Ini perkataan yang sesuai diberikan kepada pemenang pertandingan blog comment untuk bulan MAC 2016 ini.

Mungkin ada yang beranggappan….

Brader nie dah mula main wayang laa…silap2 komen penat pastue hilang macam tue jekkk 🙂

Ehhh belum bayar lagi ker pada sipolan yang menang…jangan semangat masa mula2 jek bro!

dan macam2 lagi kan… 🙂

Punca utama bukanlah untuk saya melarikan diri dari membayar tapi kesibukan kekangan kerja OFFLINE saya membataskan pergerakan kepada blog cap ayam saya ini… 🙂

Disamping itu sebenarnya…..saya KECEWA dengan apa yang telah saya harapkan sebelum ini….HAHA!

[click to continue…]

(Visited 123 times, 1 visits today)

Keputusan Pertandingan Blog Comment PerniagaanInternetHQ FEB 2016

Alamak…dah sampai 2hb mac…

Keputusan pertandingan blog comment untuk bulan FEB 2016 masih belum keluar….

Mungkin ada yang beranggappan….

Aku dah agak dah…mula2 semangat aa…last2 dah mula nak buat hal…standard aa contest mcm nie…

Ehhh belum bayar lagi ker pada sipolan yang menang…sembang kencang masa mula2 buat contest…

dan macam2 lagi kan… 🙂

Yerlah kadang2 apa yang dirancang kita cuba susun sebaik mungkin tapi maklumlah ada sahaja perkara2 yang tidak dapat dielakkan lebih2 lagi dengan kejatuhan harga minyak baru-baru ini kan… 🙁

Minyak dah turun roti canai harga sekeping sama gak…

Dan deengar cerita panas lagi yang subsidi gandum akan dimansuhkan…silap2 bleh naik lagi harga roti canai…. 🙁

Dan kalo makan roti canai + milo ais pula….

harga terkini milo ais, harga semasa milo ais di kedai

[click to continue…]

(Visited 162 times, 1 visits today)

Hasil Komisen Tak Seberapa Dari Program Laku Keras Utk Korang Cuba

Hujung bulan mesti nak pakai duit lebih sket kan…

So bila ada dapat hasil komisen dari program2 affiliate yang sah & laku keras ini pastinya mampu buat anda tersenyum.

Cerita saya cerita biasa-biasa sahaja pasal buat duit online di internet ini untuk anda terus tersenyum.

Sebab hasil komisen disini bukanlah banyak mana pon…

Namun dengan duit-duit tepi sebegini, dapatlah saya bawak keluarga makan BESAR sket daripada biasa – makan nasi campur telur masin + ikan kembung masak sambal + sayur kangkung tanam tepi rumah tue…. 😛

Saya sebenarnya rasa kasihan sebab masih ramai yang tidak mampu dapat se sen pon dari internet ini…yang dapat cuma kata-kata peransang daripada rashid – Jadilah seperti rashid. Rashid tue pon kalo susah dier jadi moneyboy bukan join moneygame punya program… tak percaya gak?

jadilah seperti rashid, be like rashid, belikerashid

 

[click to continue…]

(Visited 211 times, 1 visits today)

What is Instagram? A Helpful Instagram Review

Instagram is a well-known video and mobile photo sharing and social networking service allowing its users to take videos and pictures and then share them in different social media platforms like Twitter, Facebook, Flickr, Tumblr and more.

This is also an exclusive service giving users simple and convenient way of capturing moments and sharing them to the world. Through Instagram, individuals can now transform their daily videos and photos to amazing works of art and they can start to share them with their friends and loved ones.

Instagram also allow you to see the world through someone else’s eyes through following not only the people you know but also other interesting “Instagrammers”. Each time you get to open your Instagram account, you will see the newest videos and photos from your closest families and friends not to mention all the special moments shared by many different people all over the world.

[click to continue…]

(Visited 95 times, 1 visits today)

Wordless Wednesday Pilihan 24 FEB 2016

Tuhan memberikan kita:

2 kaki untuk berjalan…

2 tangan untuk memegang…

2 telinga untuk mendengar…

2 mata untuk melihat….

TETAPI

Mengapa tuhan menganugerahkan kita sekeping hati kepada kita tetapi kadangkal kita SUKAR untuk menghargainya sepertimana mereka ini…..

[click to continue…]

(Visited 149 times, 1 visits today)

Hot Topic Sistem Perakaunan DKS | Duit Fiverr Review | Jobdirumah Review | Rahsia Lulus Pinjaman Mudah |
Lazada Chromebook Promo, lazada promo, lazada review Kami Halalkan Segala Apa Yang Anda Minat Nak Copy+Paste Dari Blog Perniagaan Internet ini,
Cukuplah Sekadar Mendoakan Kesihatan Kami Untuk Terus Menulis Disini...Ameen
DMCA.com Protection Status