Jom Belajar Cari Duit Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com!

Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Hot Topic :: Bercuti.My | Buat Duit Online | Aplikasi Duit Review | Rahsia Uber | Belajar Youtube Adsense

Bercuti.My – Tips Melancong Ala Bajet Ceria 611 Untuk Anda!

Cuti-cuti hujung minggu nie laa masa untuk berehat bersama keluarga tercinta.

Pagi2 lagi orang rumah dah kejutkan suruh sarapan…

Tengah2 cicah biskut kering dengan air kopi cap 434 saikee tue, orang rumah tepuk bahu saya…

Ehh awak..cuti sekolah dah nak dekat nie..kita takde plan nak kemana2 pon…biasa cuti2 raya cina masuk bulan febuari memang kita ada pergi bercuti kan…

Saya pon perlahan2 jek jawab…

Ehh awak nie…dulu anak belum masuk sekolah rendah..nie kita dah abis belanja sakan beli baju sekolah dekat wixon trading aritue…nak jalan dekat2 bleh laa kot…melaka ker… 😀

Orang rumah jawab balik…

Ooo melaka heh..bleh bercuti bajet sket heh…tapi dividen asb awak tak masuk banyak ker….

Alamak…pandai orang rumah saya pusing cerita….dan saya selamba balas…

Yerlah2…tapi kali nie untuk kita pergi bercuti tue dari platform pakej percutian ala bajet jer..tapi portal pelancongan tue TIDAKLAH sehebat seperti expedia @ traveloka @ traveler.my dan yang lain-lain tue…tapi full service dengan tempahan hotel 5 bintang harga jimat sehingga 30%, tempahan tiket kapal terbang yang lebih murah dari harga pasaran, sewa kereta, maklumat serta tips pelancongan yang kita @ orang luar perlukan bole didapati disana.

Orang rumah pon terdiam gak bila saya cakap macam tue…dan dia cuma cakap lagi…

Saya tak nak campur macam mana yang awak buat tue..tinggalnya portal pelancongan tersebut biarlah ianya betul-betul selamat untuk digunakan sebab dah banyak kes-kes agen pelancongan kelentong orang ramai macam…

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

Saya senyum dan faham apa yang orang rumah saya maksudkan itu.

Saya letak 3 tanda aras utama yang perlu ada pada portal pelancongan iaitu :

  1. Selamat serta bebas daripada kecurian data maklumat pengguna semasa melayari portal tersebut.
  2. Mesra pengguna untuk semua peringkat umur melayari untuk mereka membuat tempahan hotel, tiket kapal terbang, sewa kereta, sewa pelayaran diatas cruise dan lain-lain lagi.
  3. Mudah untuk berhubung dengan pihak admin jika berlaku sebarang masalah @ ketidakfahaman pada portal pelancongan tersebut.

Selepas beberapa kali melalui fasa naik taraf akhirnya portal pelancongan ini berjaya dibangunkan juga….

[click to continue…]

(Visited 32 times, 3 visits today)

#Review JobDiRumah – Lagi Jimat Ke Kerja Dari Rumah Zaman Sekarang Nie

Hmm…

Bajet 2016 telah dibentang dan masih hangat yang membicarakan mengenainya.

Ada yang cakap bajet 2016 ini bajet ala ala robin hood – no komen dari saya sebab saya bukan pakar ekonomi

Tapi ada juga yang cakap bajet 2016 ini adalah bajet yang membaca hati rakyat – mungkin juga ya…

Apakan tidak, antara intipati utama dalam bajet 2016 yang ditekankan termasuklah

jobdirumah.com, jobdirumah review, jobdirumah scam, jobdirumah penipu, kerja dari rumah, cari duit dari rumah, buat duit dari rumah, kerja part time dari rumah, jawatan kosong, kerja sambilan dari rumah, job malaysia, jobsmalaysia, kerjakosong, pekerjaan, malaysian career, part time job, kerja kosong malaysia, pendapatan

Sampai rakan saya berada diluar negara juga turut terkesan dengan masalah nilai matawang ringgit yang semakin merudum setakat ini ( Setakat masa entri ini ditulis RM1 – USD 4.20)

Rakan saya ada minta nasihat untuk bantu dia…

Bro, kita kawan dah lama…hampir 15tahun lamanya…sekarang nie aku berkelana di luar negara. Kehidupan disini baik2 sahaja cuma sekarang bila nilai matawang dah semakin jatuh nie, aku risau keluarga aku dikampung… Mak aku tak kerja dan ayah aku pula dah semakin dekat nak pencen…aku risau akan nasib mereka nanti…ko ada apa2 cadangan tak?

Saya hanya mampu membalas…

Sahabat, nak cakap banyak sangat pon aku pon turut terkesan dengan isu kelembapan ekonomi disini. Tapi bila ko mintak pandangan, apa yang aku nampak yang boleh bantu keluarga sahabat adalah cuba buat kerja dari rumah…ala jobdirumah laa orang jawa cakap…dan ramai yang cakap jobdirumah nie antara perniagaan internet paling laris dan ada reputasi baik beb!

Rakan saya terus membalas…

Jobdirumah? Nak suruh mak aku kerja dari rumah macam mana tue? bisnes online macam tue? Jual baju kurung online macam akak ipar aku buat ker…errkkk Tak berapa nak IT orang tua aku nie…maklumlaa belajar pon tak tinggi sangat..kalo kerja2 kerani MUNGKIN ayah aku bleh buat laa…line2 dier pon sekarang nie…

Saya pon terus menjawab….

[click to continue…]

(Visited 2,001 times, 4 visits today)

Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #8

Ada PAKAR-PAKAR SEO cakap…

Bro, kalo dapat result seo power2 jangan KONGSI dengan orang…MAKAN SORANG jek..baru selamat!

Bos, tak takut ker orang cantas blog bos kalo bos reveal result SEO yang power tu…

I kagum dengan pencapaian seo you…tapi i rasa laa u guna kitab seo merah jambu tue yang pandai buat seo power macam nie..betul tak i cakap?

Hoho2…untuk  pengetahuan anda2 yang masih sapot saya lagi, makan sorang memang bagus..tapi tak rasa segan ker kalo meja penuh 3-4jenis lauk pastue korang bedal sorang jek…kalo saya segan gak aa…tapi yang jadi susah plak..saya ajak member minum teh tarik pon susah mau dapat minum sekali… 😀

Saya reveal result SEO bukan nak tunjuk power pon…power sangat ker kalo rank setakat dua suku kata macam rahsia uber, kerja dari rumah, dan macam-macam lagi…lain laa kalo saya berjaya rank single word macam bercuti, melancong, 1malaysia.. 🙂 Dan satu lagi sebab adalah…orang cantas seo result yang saya buat, baru saya akan terus kaji dan mengkaji proses seo sebenar ( bukan forex sebenar yer! )

Pakai kitab seo merah jambu? Pernah satu ketika dulu masa saya lepas pegi kenduri rumah ( dirahsiakan ) saya diberitahu tentang kitab seo ini. Sampai en ( juga dirahsiakan ) mintak saya bagi pemahaman lebih pasal kitab seo tersebut. Tapi saya masih waras tentang hakmilik penulis yang ada beritahu pelbagai perkara LARANGAN yang tak boleh dibuat jika dapatkan ebook tersebut secara tidak sah…tak begitu en titan? 🙂 Last2 bro tue ingat saya sombong..tak mengapalah…harap2 dier dah semakin mahir dengan pembelajaran SEO dari kitab seo pilihan utama para blogger Malaysia…ameen

Abis..saya yang konon2 terer pasal SEO nie dari mana boleh terer tue…dari huruf “T” nya kah?

Dari sini jek…

[click to continue…]

(Visited 30 times, 1 visits today)

Wordless Wednesday Pilihan 11 JAN 2017 (Sumber Dari Sinar Harian)

Bersyukur dengan diri kita yang sempurna ini diberikan…

2 kaki untuk berjalan…

2 tangan untuk memegang…

2 telinga untuk mendengar…

2 mata untuk melihat….

TETAPI

Saya rasa LEBIH KAGUM dengan abang YOB yang JAUH LEBIH SEMPURNA bagi saya kerana….

[click to continue…]

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lebih Mudah Kerja Dari Rumah Untuk Buat Duit Online Nie?

Hoho2…Sampai tak sempat nak bagi utusan tahun baru 2017….

Maklum aa sibuk sangat lagi2 sejak anak-anak kecil saya dah mula masuk alam persekolahan 2017 nie..

Dan tak putus-putus juga kena hentam sebab cakap bayar hutang PTPTN hanya buat duit online dari rumah.

Sebab apa heh?

Korang memang tak percaya ker?

Atau…

Sentap masih angka “0” sen lagi tak dapat buat duit online nie….

Abis suruh follow atau bookmarks blog cap ayam nie pegi delete macam mana kan… 😛

Saya tak cakap senang pon buat duit online nie tapi cara yang paling mudah yang saya nampak untuk bayar hutang ptptn nie adalah dengan kerja dari rumah secara online jek…

Sebabnya….

[click to continue…]

(Visited 47 times, 4 visits today)

SJKC Yok Eng Parit Keroma Bermulalah Fasa Alam Persekolahan Muar

Masa yang ditunggu telah tiba…

Selepas berhabis-habisan sampai pokai duit dekat wixon muar sempena kempen jom kembali ke sekolah, hari pendaftaran tahun 1 bagi sesi 2017 pon tiba…

Tepat jam 6pagi lepas azan dari surau berhampiran rumah kecil saya…saya pon ke bilik anak-anak

Abang, bangun dah nak kena siap-siap kamu nak ke sekolah nie…

Tidak seperti hari2 biasa, agak bercinta jugak nak kejutkan bangun si abang nie..tapi pagi ini nampak lebih mudah… 😀

Bila dah siap-siap semua, muar pon terus tanya…

Nak pegi sekolah baru heh….sekolah seberang traffik light tue ker…

Saya pon jawab…

Aah..kenapa? Sekolah dekat rumah kita senang…nak hantar tapauware ayam masak kicap cap kipas udang dengan nasi putih pon senang.

Muar hanya mengangguk faham walaupon saya tahu yang dier masih keberatan untuk meninggalkan sekolah tadika – Tadika Taman Perdana Muar yang meninggalkan kenangan yang cukup besar kepadanya…

Tepat jam 8pagi tiba di SJKC Yok Eng  untuk hari pendaftaran tahun 1 bagi sesi 2017 ini, saya disambut mesra oleh cikgu ( tak cam pula namanya)…

[click to continue…]

(Visited 52 times, 1 visits today)
Jom Belajar Cari Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!

Hot Topic Tips Melancong Murah | Bisnes Burger | Traveler.My | Rahsia Lulus Pinjaman Mudah | Bisnes Aiskrim RM5K! Kami Halalkan Segala Apa Yang Anda Minat Nak Copy+Paste Dari Blog Perniagaan Internet ini,
Cukuplah Sekadar Mendoakan Kesihatan Kami Untuk Terus Menulis Disini...Ameen
DMCA.com Protection Status