Jom Belajar Cari Duit Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com!

Selamat Datang Ke #1 Hab Perniagaan Internet Malaysia! – Blog Dwi Bahasa Melayu & English

:: Jom Belajar Buat Duit Online Tanpa Modal Yang Mudah Dari Tim PerniagaanInternetHQ.Com! ::

Bercuti.My – Tips Melancong Ala Bajet Ceria 611 Untuk Anda!

Cuti-cuti hujung minggu nie laa masa untuk berehat bersama keluarga tercinta.

Pagi2 lagi orang rumah dah kejutkan suruh sarapan…

Tengah2 cicah biskut kering dengan air kopi cap 434 saikee tue, orang rumah tepuk bahu saya…

Ehh awak..cuti sekolah dah nak dekat nie..kita takde plan nak kemana2 pon…biasa cuti2 raya cina masuk bulan febuari memang kita ada pergi bercuti kan…

Saya pon perlahan2 jek jawab…

Ehh awak nie…dulu anak belum masuk sekolah rendah..nie kita dah abis belanja sakan beli baju sekolah dekat wixon trading aritue…nak jalan dekat2 bleh laa kot…melaka ker… 😀

Orang rumah jawab balik…

Ooo melaka heh..bleh bercuti bajet sket heh…tapi dividen asb awak tak masuk banyak ker….

Alamak…pandai orang rumah saya pusing cerita….dan saya selamba balas…

Yerlah2…tapi kali nie untuk kita pergi bercuti tue dari platform pakej percutian ala bajet jer..tapi portal pelancongan tue TIDAKLAH sehebat seperti expedia @ traveloka @ traveler.my dan yang lain-lain tue…tapi full service dengan tempahan hotel 5 bintang harga jimat sehingga 30%, tempahan tiket kapal terbang yang lebih murah dari harga pasaran, sewa kereta, maklumat serta tips pelancongan yang kita @ orang luar perlukan bole didapati disana.

Orang rumah pon terdiam gak bila saya cakap macam tue…dan dia cuma cakap lagi…

Saya tak nak campur macam mana yang awak buat tue..tinggalnya portal pelancongan tersebut biarlah ianya betul-betul selamat untuk digunakan sebab dah banyak kes-kes agen pelancongan kelentong orang ramai macam…

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

bercuti.my, bercuti, melancong, tips melancong, jom melancong, pengalaman melancong, traveler, traveler.my, pakej percutian, percutian bajet, tips melancong ke jepun, jom melancong ke jepun, pakej percutian termurah ke jepun, agen pelancongan penipu,

Saya senyum dan faham apa yang orang rumah saya maksudkan itu.

Saya letak 3 tanda aras utama yang perlu ada pada portal pelancongan iaitu :

  1. Selamat serta bebas daripada kecurian data maklumat pengguna semasa melayari portal tersebut.
  2. Mesra pengguna untuk semua peringkat umur melayari untuk mereka membuat tempahan hotel, tiket kapal terbang, sewa kereta, sewa pelayaran diatas cruise dan lain-lain lagi.
  3. Mudah untuk berhubung dengan pihak admin jika berlaku sebarang masalah @ ketidakfahaman pada portal pelancongan tersebut.

Selepas beberapa kali melalui fasa naik taraf akhirnya portal pelancongan ini berjaya dibangunkan juga….

[click to continue…]

(Visited 400 times, 2 visits today)

Pencapaian Buat Duit Online Oleh Blogger Mac 2017

Hi….dah tengok belum pencapaian buat duit online tim kami untuk bulan feb 2017?

Kalo belum korang boleh semak pencapaian tak seberapa tue kat – SINI

Alrite! Untuk post ini pula kami nak bagitau pencapaian buat duit online oleh Tim PerniagaanInternetHQ.com bagi bulan mac 2017 ( pencapaian terkini )…..

buat duit online, duit mudah, cari duit mudah, pencapaian blog, pencapaian buat duit online, rahsia buat duit online. tips buat duit online, teknik buat duit online

Ringkasan Pencapaian Bulan Mac 2017 :

Bulan : Mac 2017

Tarikh : Setakat 15/3/2017 ( Akan diupdate jika ada sebarang perubahan )

Misi Sebulan : RM 200 bagi bulan febuari 2017

Misi tercapai atau tidak : Ya! Misi tercapai.

Produk Jualan : Klikjer, Airbnb, Traderelit, InfoKerjaya

Misi Bulan Seterusnya : RM 250 untuk bulan Apr 2017 +  Duit Extra untuk Belanja Dapur & Persekolahan Anak-anak!

Kesimpulan : Misi RM200 sebulan berjaya dicapai sebelum pertengahan bulan mac. Dan pencapaian ini lebih baik berbanding bulan sebelumnya. Alhamdulillah kerana usaha keras kami kini dipermudahkan. Untuk bulan seterusnya, saya hanya letakkan penambahan RM50 sahaja yang mana menjadikan target terkumpul bulan apr adalah RM250 sahaja.

Hoho…setakat target ciput macam nie jek ker? Saya bukan ahli silap mata sampai mampu nak tunjuk penyata bank yang ada dalam puluh ribu “K” sebulan… 🙂

Yang pasti misi pencapaian buat duit online ini masih kekal konsisten setakat 3 bulan pertama bagi tahun 2017 ini.

Biar sedikit tapi kekal konsisten kan…Siapa taknak buat duit online sampai RM10K sebulan…?

Pencapaian buat duit  online korang pula macam mana?

[click to continue…]

(Visited 31 times, 1 visits today)

Contest Seo Belajar Buat Blog

Alhamdulillah…selesai sudah contest seo ilancee 2017.

Blog saya tewas untuk contest seo tersebut.

Tewas kerana penyertaan dibatalkan atas faktor teknikal yang tidak disengajakan.

Ok2…nak citer panjang2 pon buat apa. Kenyataannya memang saya kalah… 🙂

Dan terkini saya juga menyertai satu lagi contest anjuran blogger tersohor kita iaitu saudara Anuar Marsib.

Beliau menganjurkan contest seo dengan kata kunci – Belajar Buat Blog

 

Kenapa saya sertai? Sebab nak uji taktikal seo saya sama saya gunakan dalam contest seo ilancee tempoh hari.

Tak takut dibatalkan penyertaan untuk kali ini? Saya sudah bersedia dengan sebarang kemungkinan.

Jika pihak saudara anuar marsib mengenakan rules yang sama, saya tiada halangan atas perkara tersebut.

Cuma bagi saya kalo betul beliau faham tujuan seo yang sebenar, pasti dia tidak meletakkan syarat sedemikian.. 🙂

Dan setakat semasa artikel ini ditulis, results pencapaian saya hanyalah setakat….

[click to continue…]

(Visited 37 times, 1 visits today)

Keputusan Rasmi Contest Seo iLancee 2017

Akhirnya keputusan rasmi contest seo ilancee 2017 telah pon diumumkan.

Rupanya dah 3 hari awal pon diumumkan…

Saya tak sempat nak update sebab saya berada diluar kawasan.

Menghadiri kursus naik taraf peniaga-peniaga kecil di Shah Alam…. 🙂

Dan keputusan rasmi contest seo tersebut adalah…

keputusan contest seo ilancee, contest seo ilancee 2017, kerja dari rumah dengan ilancee, pakar seo malaysia, contest seo

Tersenyum saya lihat keputusan ini… 🙂

Apa-apa pun tahniah diucapkan kepada pemenang…InshaALLAH pemenang yang dipilih pastinya xkan ada BANTAHAN dari mana-mana pihak… 😀

Cuma saya boleh tumpang rasa gembira dan bersyukur kerana blog percuma tak seberapa saya itu – ilancee dot wordpress dot com berjaya kekal paling atas sehingga keputusan rasmi diumumkan.

[click to continue…]

(Visited 27 times, 1 visits today)

Kusangka Panas Hingga Ke Petang Rupanya Hujan Di Tengahari!

Hoho…contest seo ilancee semakin hampir melabuhkan tirainya….

Masing-masing dengan taktikal seo yang tersendiri terus cuba bersaing bagi memenagi contest seo ilancee bagi tahun 2017 ini…

Saya dengan rasa rendah diri submit penyertaan saya pada 28 feb 2017 yang lalu…

Sebab apa rasa nak submit contest seo ini? Sebab saya rasa ada peluang kot nak menang….

Iyer ker?

Dan semasa artikel ini ditulis, results belum rasmi lagi adalah…

contest seo ilancee, contest seo ilancee 2017, kerja dari rumah dengan ilancee, pakar seo malaysia, contest seo

Dan dengan rasa gembira macam nak terjun menara klcc jek bila dapat tahu yang blog percuma sampah saya yang paling atas tue sedang mendahului para peserta lain bagi contest seo ilancee 2017 ini….

Saya SEBENARNYA memang tak percaya langsung pon….

Nak kata tangkal hebat, pakai domain percuma yang baru daftar tak sampai 2 bulan…

Terus wassap orang kanan blog tak seberapa ini dan cakap…

Bro, kita semakin hampir nie bro…InshaALLAH bukan setakat hanya makan mee bandung muar dekat kedai Abu Bakar Hanipah tue, kita bleh open table dengan medan ikan bakar sabak aur beb!

Member pon senyum jek laa…tapi sempat lagi berpesan….

Macam-macam boleh berlaku tue bro…sempat lagi kalo nak bunuh tarik diri dari contest seo tue… 😀

Saya hanya cakap….

Bukan selalu beb dapat rasa macam ini…ini kalilah rasanya boleh feel nak menang beb!

Tak angin, takde ribut admin iLancee pon reply kepada saya untuk tujuan pengesahan bagi blog sampah tue….

Dan saya dimaklumkan bahawa….

[click to continue…]

(Visited 52 times, 1 visits today)
Jom Belajar Ranking GOOGLE Untuk Buat Duit Mudah RM100 Setiap Bulan Disini!

Hot Topic Tips Melancong Murah | Bisnes Burger | Traveler.My | Rahsia Lulus Pinjaman Mudah | Bisnes Aiskrim RM5K!

Bercuti.My | Buat Duit Online | Aplikasi Duit Review | Rahsia Uber | Belajar Youtube Adsense
Kami Halalkan Segala Apa Yang Anda Minat Nak Copy+Paste Dari Blog Perniagaan Internet ini,
Cukuplah Sekadar Mendoakan Kesihatan Kami Untuk Terus Menulis Disini...Ameen
DMCA.com Protection Status